canım benimkide öyle yaa perişan bi durumdayım...işe başlayınca ne yapıcam bilmiyrm......kızlar günaydın herkese gerçi mesailer başlayalı çoook olmuştur ama neyse..
bu çocuk öldürecek beni yaa gece 2buçukta uyudu hemde emmeden sonrada 2 saate bi emmek için uyandı sütüm var çok şükürr maşallah bu çocuk doymuyo mu yaa 1.5 -2 saate uyanıyo emmek için geceleri yaa gündüzleridee habire aranıyoo elini emiyoo cuk cuk meme ağzına değdiği anda basıyoo çığlığı valla sinirden kuduruyorum yaa off doymuyo mu bu çocuk yaa habire uyanıyoo gecelerii gündüzleride en fazla 10 dk uyuyo sonra hoop uyanıyoo hiç uyumuyo nerdeyse yaa geceleride işte 2-2.5 gibi yatıyoo 1.5-2 saatte bi emmeye kalkıyoo sonra sabaha 7-8 gibi kesin uyanışı oluyoo sonrada canı isterse 10 gibi yarım saat fln uyuyoo off off
bütün emdiğini kusuyo benim bebiş ya.. su gibi ağzının kenarından akıveriyo. çok emdiğinden mi? pozisyona dikkat ediyorum hep düz yatırmıyorum.
gazını çıkarmayınca oluyo bi de. demin emdi uyuma moduna geçti, gazını çıkarmaya çalıştım baya uğraştım uykuya geçtiğinden çıkmadı tabi. sonra uyanıp kustu bütün emdiğini.
kilo alımı nasıl çok merak ediyorum, kiloyu etkiliyosa kusma için dr.a gitmek lazımmış.
inş kusmuklu bi bebek olduğundan böyledir herşey normaldir.
bütün emdiğini kusuyo benim bebiş ya.. Su gibi ağzının kenarından akıveriyo. çok emdiğinden mi? Pozisyona dikkat ediyorum hep düz yatırmıyorum.
Gazını çıkarmayınca oluyo bi de. Demin emdi uyuma moduna geçti, gazını çıkarmaya çalıştım baya uğraştım uykuya geçtiğinden çıkmadı tabi. Sonra uyanıp kustu bütün emdiğini.
Kilo alımı nasıl çok merak ediyorum, kiloyu etkiliyosa kusma için dr.a gitmek lazımmış.
Inş kusmuklu bi bebek olduğundan böyledir herşey normaldir.
çok açsa kusmuyo demek ki çok emmekten. bilemiyorum ki ne zaman doyduğunu herşeye ağzını açıyo. saatli beslemek de istemiyorum. bebeğimle başbaşayken, çalışmaya başlayınca böyle olmıcak çünkümrb canım...
benimkide bazen öyle yapıyoo,ben dikkat ettim ne zaman çok emmse öyle oluyooo.........
bide gazını çıkarmak için dizime aldığımda midesini çok bastırmışsam hoooooooppppppp tüm yedikleri dışarda...
ben de sordum dr.a fışkırmadıktan sonra bişey olmaz dedi ama aç kalıyo gibi geliyo sürekli kusuyo çünkü. zamanla geçer inş.canim benim kizimda da ara ara oluyor bu kusma durumu.ben de endiseleniyordum dun dr daydik 1.ay kontrolumuz vardi doktora sordum 3 cesit kusma varmis:
1.mideden gelen sut kesmigi gibi olan
2.agizdan akarak gelen sut seklinde olan
3.fiskirarak cikan sut
1 ve 2. Si cok normalmis fazlaligin cikmasiymis 3.su tehlikeli olan reflu belirtisiymis
para sardım gazlı bezle:44::44: dikkat ettim de sanki biraz fazla dışarıdagenelde çoğu bebek göbek fıtıklıdır 7*8 aya kadar geçiyor tabi anormal büyüklükte değilse
cnm benim kızımında uyku düzeni süperdi ama her geçen gün düzeleceğine bozuluyoruyku sorunu yaşamayan yok sanırım. biz de aynı dertten muzdaribiz. tek tesellim gece uyuyo olması ama gündüz uyumuyo hep omzumda kucağımda uyukluyo,yerine yatırdığım anda kocaman açıyo gözlerini,başlıyo ağlamaya,bende az kitap okumadım,ama yok arkadaş kitaplarla olucak iş değil bu çocuk büyütmek,onu anladım. bütün gün omzumda kucağımda yapışık ikiz gibiyiz,ne bi iş yapabiliyorum,ne kendime bakabiliyorum. ama herşeye rağmen onun sıcaklığını hissetmek bambaşka bi duygu tabi :)
53 günlük olduk,40 günden sonra düzene girer diyolardı,bizde tam tersi oldu,uyku düzeni daha da kötüye gitti,bende sabırsızlıkla 3 aylık olmasını bekliyorum,umarım o da bir kandırmaca değildir :)
bu yeşil kaka bizde de oluyo,ama çok az,günde bir kez falan,onun haricinde hep hardal sarısı,acaba bir kez olması bile bir sorun olduğu anlamına gelir mi?sadece anne sütüyle besleniyo.bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.
senden çok bir farkım yok cnmmeriçdemir,umutluay,esteban,kundera,mathelda,mattika ve unuttuğum diğer hatunlarr nasıl gidiyoo bebişlerlee...
dün alıntı yapıp cevp yazmıştım ama hata verdi kk maalesef o yüzden yalan oldu hepsidee
bütün emdiğini kusuyo benim bebiş ya.. su gibi ağzının kenarından akıveriyo. çok emdiğinden mi? pozisyona dikkat ediyorum hep düz yatırmıyorum.
gazını çıkarmayınca oluyo bi de. demin emdi uyuma moduna geçti, gazını çıkarmaya çalıştım baya uğraştım uykuya geçtiğinden çıkmadı tabi. sonra uyanıp kustu bütün emdiğini.
kilo alımı nasıl çok merak ediyorum, kiloyu etkiliyosa kusma için dr.a gitmek lazımmış.
inş kusmuklu bi bebek olduğundan böyledir herşey normaldir.
para sardım gazlı bezle:44::44: dikkat ettim de sanki biraz fazla dışarıda( salı günü doktora götüreceğim.
cnm benim kızımında uyku düzeni süperdi ama her geçen gün düzeleceğine bozuluyor(
yeşil kaka çok fazla yediğinin-doyduğunun belirtisi. ben öyle biliyorum yani
senden çok bir farkım yok cnm( 5dk uyuyor uyanıyor. sanki uyuyan o değilmiş gibi boncuk boncuk kocaman kocaman bakıyor
ama öyle sevimli öyle masum bakıyor ki içime sokuveresim geliyor
çok sık değil ama benim ki de kusuyor.bir de benimkinin ağzında biriktirip çıkarma huyu var:)))sürekli üst değiştiriyoruz.bir de emerken memeyi ağzından çıkarıveriyor.ağzı mendili,önlük kullanmama rağmen mahvoluyor ikimizin üstü de:)))
cnm fışkırtarak kusmuyorsa korkma.fışkırtarak kusma (kucağına aldığında karşıya doğru fışkırtarak kusma) bebek reflüsünün belirtisidir.
bir de rengi önemli. beyaz ve süt kesiği gibiyse normal ama sarı ya da farklı renkse o zaman doktora götürürsün.
merhaba kızlar.bşey danışıcam size,kızım 1buçuk aylık oldu,pazar ptsi salı kakasını yapmadı,çba sbahı biraz yaptı,kakasında değişiklik yoktu,sarı ve cıvık,ama az yaptı.bugünde yapmadı.arasıra ıkınıyo ama,çok ağlaması yok,bazen alttan gaz çıkararak rahatlıyo,ama yapamıyomu acaba kakasını,kimi bazı bebek anne sütünün tamını kullanır bağırsaklara bişey kalmaz,zamanla da düzelir kaka düzeni diolar,kimide her gün kakasını yapmalı,kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp sür dio.napıcamı bilemedim.dr.a mı götürsem,yoksa normalm,bilemedimmaynı durumda olan varmı ?
merhaba cnm geçmiş olsun...cnm ben de aynı durumdaydım.2-3 gün kakasını yapamadı. azık yavrum ıkınmaktan mahvoluyordu. ağlaya ağlaya bir hal oldu.
masaj yaptım zeytinyağıyla masaj yaptım yok yapamadı.en sonunda kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposuna hafifçe sürdüm.birazcık yaptı. ama sonraki günler yine yapamadı.zeytinyağı sürsem bile yapamıyordu. gazı çıkıyordu ama kaka olmuyordu.
doktora götürdüm baktı karnına masaj yyaptı. gazı yok dedi. kakasını yapamaması da normalmiş. bazen bebekler 3-4 gün biriktirip yaparmış. 10 güne kadar bile uzayabilirmiş. ilaç bile vermedi.anne sütü alan bebeklerin sindirimi kolay olduğu için bu durum normalmiş. araya bayram giriyordu.ben evhamlı olunca bir ilaç verdi ama lütfen bekle kullanmamaya çalış dedi. ben de kullanmadım.hatta almadım bile. şimdi normale döndü. arada zorluyor yine ama hergün yapıyor en azından.
canım ben dr. sormuştum bu olayı bazı bebek hergün bazı bebek 2-3 günde bi bazılarıda haftada 1 yaparmış bu gayet normalmiş endişe etme......merhaba kızlar.bşey danışıcam size,kızım 1buçuk aylık oldu,pazar ptsi salı kakasını yapmadı,çba sbahı biraz yaptı,kakasında değişiklik yoktu,sarı ve cıvık,ama az yaptı.bugünde yapmadı.arasıra ıkınıyo ama,çok ağlaması yok,bazen alttan gaz çıkararak rahatlıyo,ama yapamıyomu acaba kakasını,kimi bazı bebek anne sütünün tamını kullanır bağırsaklara bişey kalmaz,zamanla da düzelir kaka düzeni diolar,kimide her gün kakasını yapmalı,kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp sür dio.napıcamı bilemedim.dr.a mı götürsem,yoksa normalm,bilemedimmaynı durumda olan varmı ?
ya arkadaşlar bende bişey danışacam size hala bizim oğlanın sarılığı geçmedi gözlerinde beyaz yerlerinde var şu an 51 olduk normal mi sizce.sizlerde durum nasıl geçtimi sarılıkları.bi artış yok ama düzelmiyoda.bide hala bizim bebek bizim konuşmalarımıza gülmüyo sadece bizi dinliyo.internetten okuduğum kadarıyla 2. ayında gülmeye başlermış.bu 9 güne kadar gülermi bize tepki verir mi yoksa anormal bişey mi var.ne olur bana yardımcı olun sizin bebekler nasıl beninkiyle aynı günlerde olupda tepkileri nasıl size ben mi çok pinpirikleniyorum yoksa.
merhaba,
bugun 49 gunluk oglum kuzey sunnet oldu :)
medıcal park goztepe'de opr. dr. mustafa akman yaptı. kendısı cocuk cerrahı.
operasyon sırasında ıcerıdeydım. genel anlamda dr dan cok memnun kaldık. cep telefonundan en ufak bır konu oldugunda rahatca ulasabılıyorsunuz.
zaten ınternet sıtesı var kendısının, sunnet ıle ılgılı operasyon sonrası aklıma takılan herseyı acıp okudum.
450 tl odedık. eger yaptırmayı dusunenler varsa dıye yazıyorum, eve gelıp agrı kesıcının etkısı gecınce kıyametı kopardı.
ama agrı kesıcı fıtıl ve surup verınce rahatladı.
pıpısının ustune 2 tane merhem suruyoruz farklı zamanlarda, bır kac gun boyle devam edecek.
ya bu cadı uyunuyo napim bana bi yardım edin... dün gece 1-2 arası uyudu 1 saat başka yok..şimdide gözler faltaşı gibi açık offff offffffffffff ne yapayım yaaaaaaa
merhaba arkadaşlar aranızda ev tipi anakucağı anadizi kullanan var mı, benim bebek hiç bi yerde durmuyor onlardan alsam diyorum ama emin olamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?