2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ultrasonla bakılıyo kalça kemiklerine, kısa bişey.

ben burnuna fizyolojik su damlatıyorum 1* 2 dak sonra burun aspiratörüyle olan sıvıyı çekiyorum tavsiye ederim

bende çok emzik denedim hep öğürdü yada ağladı aventin emziğine biraz daha sıcak baktı emiyor arada bide yurtdışından getirtiyorum bakalım bikaç güne gelir onu deniycem.

canım burnu tıkalıysa bi kaç damla anne sütü damlatıyorlarmış belki işine yarar..

Canım çok geçmiş olsun bizim bu kuzucuklar bi şekilde büyüyecek de işte bizim ömrümüzdende ömür gidecek benimkininde sabah burnu tıkalı uyanıyor kafasına şapka takıyorum çok terliyor üşüyecek diye korkuyorum takmıyorum yine üşüyecek diye korkuyorum sabahta iki kere öksürdü aklım gitti hasta olacak diye offf offf

benim kuzumda kopuklu kaka yapiyo memedede huzursuz ben kaka yapmakta zorlaniyo saniyordum

canım eğer yanlışlıkla amip kisti teşhisi koyarlarsa farklı laboratuvarlarda kaka tahlili yaptır bizimkine öyle dediler ben başka lab larda 5 tahlil daha verdim.amipten eser yok laktoz intoleransı çıktı.inşallah alerji çıkmaz.yarın dr kontrolümüz var.

Canım çok geçmiş olsun bizim bu kuzucuklar bi şekilde büyüyecek de işte bizim ömrümüzdende ömür gidecek benimkininde sabah burnu tıkalı uyanıyor kafasına şapka takıyorum çok terliyor üşüyecek diye korkuyorum takmıyorum yine üşüyecek diye korkuyorum sabahta iki kere öksürdü aklım gitti hasta olacak diye offf offf

ultrasonla bakılıyo kalça kemiklerine, kısa bişey.
anladım cnm.bakalım gidelim gelelim şimdi..
ben burnuna fizyolojik su damlatıyorum 1* 2 dak sonra burun aspiratörüyle olan sıvıyı çekiyorum tavsiye ederim
evet cnm ben de fizyolojik damla damlattım ama aspiratörüm yok.tam boşaltamadı işte. hapşurunca biraz çıktı ama hala var
ben de duymuştum aslında bunu:44::44: olmadı denerim:)))

cnm ben de şapka takıyordum baktım ensesi terli uyanıyor geceleri. emzirmek için kaldırıyorum bakıyorum ense ıslak. bir kaç gündür takmıyorum.
yaaa bu emzirmek için kaldırdığımda terli uyanmasına pek engel olamadım. halbuki kalın giydirmiyorum. içinde çıtçıtlı badisi üstüne de bir pijama falan.altına da tek kat pijama.çorap patik...

bebeklerin hepsinde sanırım burun tıkanıklığı var bu bir hastalık değil ama tabi bebeği huzursuz ediyor
kıyafet olayında ise ben istanbulda yaşıyorum burda hala havalar sıcak o yüzden atlet üstüne ince bir uzunkollu kıyafet giydiriyorum battaniyede yarım örtüyorum yoksa gece kucakladığımda oğlum fırın gibi oluyor bazen hemen penye battaniye örtüyorum

biz dün 2 aylık aşilarımızı olduk
verem karma ve pneumokok
sol kolu ve iki bacagı delindi yavrumun tutamadım hemşireye verdim aslında 6 yaşında büyük oğlumda var ama bunda iyice acemileniyorum
ağrı kesici ateş düşürücü zorla yazdırdım eve gelince 1 çay kaşığı içirdim gün bou huzursuzdu buğünde hafif ateş vardı ama ilaç vermedim sabah 6 dan beri ayaktaydık yeni biraz uyudu heralde
böyle böyle büyüyorlar benimkisi yine uyandı bu arada uyku muyku bu çocukta yok bu nasıl bebek hiç anlamadım sırtımda bir top kambur çıktı bütün kemiklerim ağrıyor hiç bu kadar bakımsız olmamıştım ama aşkım tarifsiz gerçi aynı duyguları sizde yaşıyorsunuz:))

kalça ultrasonumuz çekildi normal çıktı çok şükür
kızlarrr benim bebeğim kakasını çok zor yapıyordu geçen hafta baya bir zorluk çektik.o ara ıkınmaktan göbeği dışarı çıktı biraz. zaten birazda dışarıdaydı. sağlık ocağındaki doktorumuz kontrol etti. bişeyi yok. 2 yaşına kadar girer dedi.
çocuk doktoruna gösterdim o da hala ara ara sarı akıntı geldiği için bir krem yazdı o kadar.
ama şimdi ultrason çeken doktor göbeğini gördü ve çocuk cerrahına götürün.göbeği dışarıda fıtık gibi duruyor dedi(((
başına gelen var mı???

Kızlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba benim ikizler 2.5 sülüküm oldular oğlum maalesef kolik gecemiz gündüzümüze karıştı sürekli ağlayan bir bebek. Sütüm en başından beri çok çok az neredeyse yok gibi bilet mecburen mama verdim yavrularıma ama hazmedemiyor bebeği sanırım ne yapacağım bilmiyorum piskolojim bozuldu çoçuğum çırpınıyor gözümün önünde kolik şikayetiyle uğraşan var mı aranızda

merhaba canım
bende 2012 ağustos annesiyim ve aynı dertten bende muzdaribim...gece olsun istemiyorum artık...
benim minnoş oğlum beni sadece 1 ay emdi ve daha sonrasında ciddi bi sorundan dolayı acilen ameliyat olmam gerekince ve zartttt diye sütüm kesilince hayal ettğim 0 "
2 yaşına kadar emziricem" olayıo da yalan oldu malasef...mama ile beslenen oğlum 3 saatte bir acıkıyor ve bende o sinirlenip ağlamadan mamasını hazır edip onu besliyorum...gündüzleri mışıl mışıl uyur ve mamaya bile uyanamazken gece olunca ne kadar sesi varsa yaygarayı basıyor ve ağlama krizinden çıkıp bi türlü uyumuyor...en son dün gece saat 4 te elimde rezene çayı sakinleştirme çabasındaydım...bu akşam da humana nın iyi geceler çayı mı ne varmış onu deneyeceğim inşallah faydasını görürüz...bi de dün nette dolaşırken gördüm...dr.harvey karp ın mahallenin en mutlu bebeği kitabı var onu da aldık şimdilik okuyorum henüz uygulamaya geçmedim ama faydalı olacağını düşünüyorum...ne kadar da iyimserim ya hala içimde küçükte olsa iyimserlik kırıntısı kalmış

Son düzenleme:
Tamam canim cok sagol
İnsallah guzel haberlerle gelirsin yarin canim Rabbim kuzularimizi korusun

genelde çoğu bebek göbek fıtıklıdır 7*8 aya kadar geçiyor tabi anormal büyüklükte değilse

canım 3 aylık olduğu günün ertesi farkı görücen inşallah ilk oğlum kolikti çok iyi bilirim ama koliğin dışında huysuz veya huzursuz bebekse o çok uzun sürüyor

uyku sorunu yaşamayan yok sanırım. biz de aynı dertten muzdaribiz. tek tesellim gece uyuyo olması ama gündüz uyumuyo hep omzumda kucağımda uyukluyo,yerine yatırdığım anda kocaman açıyo gözlerini,başlıyo ağlamaya,bende az kitap okumadım,ama yok arkadaş kitaplarla olucak iş değil bu çocuk büyütmek,onu anladım. bütün gün omzumda kucağımda yapışık ikiz gibiyiz,ne bi iş yapabiliyorum,ne kendime bakabiliyorum. ama herşeye rağmen onun sıcaklığını hissetmek bambaşka bi duygu tabi :)
53 günlük olduk,40 günden sonra düzene girer diyolardı,bizde tam tersi oldu,uyku düzeni daha da kötüye gitti,bende sabırsızlıkla 3 aylık olmasını bekliyorum,umarım o da bir kandırmaca değildir :)
bu yeşil kaka bizde de oluyo,ama çok az,günde bir kez falan,onun haricinde hep hardal sarısı,acaba bir kez olması bile bir sorun olduğu anlamına gelir mi?sadece anne sütüyle besleniyo.bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

kızlar size iki tavsiyede bulunucam burun tıkanıklığı olan bebeişlerin burnuna hakiki zeytin yağına kulak çöpünü ıslatın bebbişin burnuna sürün ben oğluma öyle yaptım geçti 3-4 hafta sürdü tıkanıklık ama bu dediğim bayağı işe yaradı. sümükte kolay aktı burun piliğide hapsırırken çıktı..bir burnu tıkalı diye grip zannetmeyin sanırım normal birşey öksürmesi ve hapşurması bebeğin benimkide günde 3-4 defa hem hamşırır hem öksürür ara ara ..
birde sıvı ilaçları ve içecekleri bazı antibiyotiklerin kaşığı olmuyoda şırınga gibi 5 ml lik bir aparatları var onu kullanın ben gaz ilacını onunla veriyorum hiç dökmeden zorlanmadan içiyor önceki kızıma ilaçları kaşıkla savaşarak veriyorduk..

kızlar günaydın herkese gerçi mesailer başlayalı çoook olmuştur ama neyse..
bu çocuk öldürecek beni yaa gece 2buçukta uyudu hemde emmeden sonrada 2 saate bi emmek için uyandı sütüm var çok şükürr maşallah bu çocuk doymuyo mu yaa 1.5 -2 saate uyanıyo emmek için geceleri yaa gündüzleridee habire aranıyoo elini emiyoo cuk cuk meme ağzına değdiği anda basıyoo çığlığı valla sinirden kuduruyorum yaa off doymuyo mu bu çocuk yaa habire uyanıyoo gecelerii gündüzleride en fazla 10 dk uyuyo sonra hoop uyanıyoo hiç uyumuyo nerdeyse yaa geceleride işte 2-2.5 gibi yatıyoo 1.5-2 saatte bi emmeye kalkıyoo sonra sabaha 7-8 gibi kesin uyanışı oluyoo sonrada canı isterse 10 gibi yarım saat fln uyuyoo off off

canım merhaba..
benimkide sadece anne sütüyle besleniyoo bugün 58günlük olduk benimkide hep hardal sarısı sıvı kaka yapıyoo geçenlerde 2 gün yeşile çalan kaka yaptı hemen geçti o yeşil kakada ben üşüttüğüm için olurmuş önemi yok yani çook sık olmadığı sürece hemen düzeldi zaten..

meriçdemir,umutluay,esteban,kundera,mathelda,mattika ve unuttuğum diğer hatunlarr nasıl gidiyoo bebişlerlee...
dün alıntı yapıp cevp yazmıştım ama hata verdi kk maalesef o yüzden yalan oldu hepsidee

Son düzenleme:

sanki benim kızımı anlatmışsın sibel :) tek farkı benimki geceleri biraz daha fazla uyuyo :) tek avuntum,yalnız olmadığım,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,en azından sağlıkları yerinde Allah'a çok şükür. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…