2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bnm kızım gündüzleri hep bunda uyuyor çok rahat yemek yerken felan buna koyuyorus huzursuzlaşınca sallıyorus biryandan knşuyorus öyle yemek yiyorus bnm çok işime yarıyor tavsiye ederim...

bizim drumuz 2 3 gün kaka yapmaması normal demişti eger çok ıkınıyorsa dizlerinin üstüne karnı gelecek şekılde yatır sırtına masaj yap ozaman yapıor en azından bnm kıs yapıor sanada faydalı gelebilir..

bugün yaptı hemde 2 kere maaşallah.babasına acıdı galiba kuzum :) tuttu tuttu toptan çıkardı, :) sporda yapıyrz hergün bacaklara kollara tor torr gidiyoruz sonra :)

cnm beniim bitmişti normalde.10 gün kadar önce.şimdi bildiğin adet oldum sanırım.çok yoğun değil gerçi...bilemedim ne olduğunu..
korunmaya gelince benim annem kardeşimin doğumundan beri (24 yıldır) spiral kullanıyor ve memnun.ama bilemiyoum tabii...
ben hiç ilaç kullanmadım. kullanmayı da düşünmüyorum. sanırım en iyisi erkeğin korunması.
ben şu an bunları düşünmüyorum. biz çoookkk uzun süredir bırak aklımıza getirmeyi konuşmuyoruz bile bu tür konuları..şu an sanki bir daha hiiççç başlamayack gibi geliyor bana..(

arkadaşlar benim bebişkonun da burnu tıkalı habire, ben okyanus suyu kullanıyorum çok rahatlatıyor onu.

sprey şeklinde benimkisi; tonimer baby okyanus suyu...

sıkıyorum birer kez, aspiratörle de çekiyorum ama çekmesem bile nefesini açıp rahatlatıyor...

biz de bugün 2 aylık olduk ama uyku yok

gündüzleri 1 saat uyuyor uyumuyor gece 1lere kadar gözler faltaşı gibi bebekler uyuya uyuya büyür derlerdi hani, uyutamıyorum ki veleti gözleri kıpkırmızı oluyor ölüyor uyku diye ama direniyor uyumucam diye...

zaten memeden de geri alamıyorum nasıl iş anlamadım taş çatlasın yarım saat boşluk oluyor emmelerinin arasında sürekli aç gibi yani ...iş güç önemli değil ama ne bir iş yapabiliyorum ne kendime bakabiliyorum, vermeyim diyorum oyalayım diyorum ya kendi yumruğunu emiyor ya battaniyesini yada babasının parmağını!!!

yalancı memeyi de 2 dk ancak tutuyor ağzında hemen geri atıyor, onu biraz uzun emse oyalanacak belki, yanlardan bantlasam mı ağzını ne yapsam bilmiyorum ki

hııı bide ;
hem bebek bakıp, hemen evinin işini yapan, akşam yemeğini yapan, kendine bakan kadınlar varsa 'ki vardır muhakkak' hepsinin alnından öpüyorum helal yani

elbette başlayacak cnm,öle düşünme.ama korunma durumu çok önemli.hep korkutıyolar beni dikkat et,için tamamen temizlendi,hemen kalıverirsin die.korku bi milyon bende eşim korunsada,sanırım en ggüzeli spral.çünkü hap kullanamam emzirdğim için.biraz cesaret sonra dr. yolu.

maaşallah kuzuna..bizde 1,5aylık olduk

Gece 12 de anca uyutabilyorum bende ama,10 dakka sonra uyanıyo alıyorum tekrar sallıyorum,anca uyuyo,huy edindi kendine cadı..Gündüz 1 saatlik uyutma çabasından sonra 5 dakkalık kuş uykusu..böylece ayakta sallanmayada alışmış olduk.bazen gerçekten güçsüz düştüğümü hissediyorum.nasıl duruyo ayakta anlamış değilim..ben kızıyorum o gülüyo ya bide iiçimi eritiyo

yemeği altını aça kapata yapıyorumda iş güç yok,eşim akşam eve gelsede bi iş güç yapabilsem diye bekliyorum,e evin işinide yapmadan olmuyo,valla ona yetiyorumda eşime yetişemiyorum :) sağolsun o da bişi diyemiyo,bi uyuyorum ölü gibi..sabah eşimi bile işe göndermeye kalkamıyorum,zavallım kalkıyo gidiyo hç duymuyorum bile..

arkadaş analarımız 2-3-4 çocuk nasıl büyütmüş,hiç anlayamıyorum şu an..

geçmiş olsun canım, sanırım bizimkinin tıkanıklığı geçti tamamen. Bişey yapmadım ben ekstradan. Ama şimdi forumda görnce aklıma geldi ben de aspiratör almıştım ama unutmuşum, bi daha tıkanırsa kullanayım bari, sen aspiratör kullandın mı?

burun tıkanıklıgı ıcın mutlaka aspırator kullanın arkadaslar.
otrıbebe marka aldım ben, sınomarın denız suyu damlası damlatıyoruz once 2 ser damla burnuna.
sonra aspıratorle cekıyoruz bız. cok kullanıslı. eczanelerde bulunuyor ortıbebe.

günaydın herkese
kızım iki aylık oldu kırkı çıkınca daha rahatladım sanki daha güzel uyuyor artık ve çığlık atarcasına ağlamalar artık yok denecek kadar azaldı gaz için ben ayaklarına küçük bir ince battaniye sarıyorum sıcak çok önemli bence böyle yaptığımdan beri gaz yok sanki kakasını da rahat yapıyor.Kendim rezene içiyorum kızıma da 2-3 kaşık veriyorum.
önceleri sadece mememde uyuyordu tabii memeler pert sonra yalancı memeye alıştırdım ama anne memesi gibi ucu damaklıyı almıyor tavsiye ederim şimdi emziriyorum ana dizi ve kucağı bir arada olan küçük bi beşik var ona yatırıyorum emzik ağzında uyuyor uyuyunca çıkarıyor kendisi bi de artık çevreyi izlemeyi sevdiği için gözünü kapatıyorum bu da işe yarıyor.
Bazen uykusu olduğu halde uyumak istemeyip ağlıyor o zaman kucağıma almıyorum zorla emzik ağzında sallıyorum ağlayıp ağlayıp susuyor ve uyuyor.
Ben böyle baş edebiliyorum Allah kolaylık versin herkese

ben de öpüyorum alnından. ben de yapamıyorum. annelerimiz nasıl yapıyordu bilmiyorum. kardeşimle benim aramda 2 yaş bile yok. anneme diyorum ne yapıyordun diye. siz usluydunuz diyor:))

benim ki de geçti çok şükür cnm ama bu burun aspiratöründen almak gerekiyor sanırım.

herkese selamlar kızlar nasılsınız bebişler nasıl biz 55 günlük olduk ama daha uykumuz düzene girmedi çok ağlayan bi bebek değil ama zaten bütün gün evle ilgilen bebekle ilgilen diğer çocuklar derken bitiyo insan gecede saat başı uyanıyor bıdığım emmek için ben en az 5. ayını bekliyorum biraz toparlanmak için her konuda birde ben emziriyorum ama akşama doğru sütümün azaldığını hissediyorum gece uyumadan mama takviyesi yapıyorum içim rahat etmiyor sanki günün sonunda bebeğim aç kalmış gibi geliyo sizde durumlar nasıl

haa birde şu giydirme işini nasıl yapıyorsunuz yani kıyafet nasıl hallediyorsunuz ben biraz abarttım galiba sıcak tutcam diye çocuğu terletip üşüttüm galiba bikaç gündür kusuyo normalde kusmuyordu halbuki nasıl yapıcam

ben istanbuldayım. havalar baya sıcaktı. bugün kapalı ama yine de iyi. içine çıtçıtlı badi üstüne normal uzun kollu bir badi.
altına da çorap,patik, bir tane alt pijama.ya da iki çorap, ayaklı pijama. bu kadar.
bugün çıtçıtlı badi,altına ince bir pijama,çorap, üstüne de ayaklı tulum giydirdim.... uyanınca yelek giydiriyorumçok kalın giydirmemeye dikkat ediyorum. sıcağa alışmasın.
.doktora söyledim. çok iyi dedi. bana getiriyorlar çocukları.ateşleri 39 derece.ama çocuğun ateşi olduğundan değil kat kat giydirdiklerinden dedi.

arkadaslar mrb beni de alın aranıza
basak bi topikte yazıyordum ama orda herkes firar buraya geldim ama burası da bombos sanırım
biz yarın 40 günlük olucaz 36.gün kontrole gitmiştik gelişimimiz güzel cok sükür
kilo 5800 boy 60 cm(4 kilo 55 cm doğmustu) asımızı yaptırdık
gece uykumuz cok güzel 8de uyuyor 12,3,6da uyanıyor ama 6'dan sonra cok kötü
gündüz 5 dk 5dk uyuyup alıyor uykuyu bizim oğlan
saat 16dan sonra ağlama kırizimiz var aksam 8e kadar
simdi youtubedan fön makinası sesi actım ayağımda sallıyorum ancak böle uyuyor
bi de uyurken sürekli irkiliyor gündüz dua okuyorum ama yapabileceğim baska bisey var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…