2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

merhaba canım. ben nuby anne göğüs ucu gibi olan biberondan kullnıyorum gayet memnunum dışarı fln çıkarken onunla veriyorum çok şükür bi sorun olmadı henüz.
canım pastaları fln akşamdan yaparsın neticede bebekli olduğunu biliyolar rezil olmazsın korkmaaa..
ben oldum olası 30 beden giyiyom hehe dana gibiyim maşallah

canım neden moralini bozuyosun ki bebişin saat başı emdiği için memişler dolmuyoo NORMAL olarak 3 saatte emdiğinde memişler dinleniyodu ve doluyodu ama şimdi dolmadan bebiş emiyoo tekrar hiiiç moralini bozmaa bebeğin büyük ihtimal büyüme atağı geçiriyoo ve saat başı emiyoo düzelecek en kısa zamanda. ama normal olan bişey için moralini bozmaya gerek yok yanii..
canım sür her aman bebeği doyuracak şekilde üretiliyoo ama sık emince ufaklıklar göğüsler taş gibi olmuyoo sadece ama hep süt var..
arttırma olayına gelince her emzirmeden sonra süt gelmese bile sağ o zaman artıyomuşş beyne süt yok sinyali gidiyomuş ve göğüslerde süt üretimi başlıyomuş..
canım göğüste kalan süt sağılan sütün 2-3 katıymyş merak etme sütün vardır bence emmek istedikçe emzir aç olsa deli gibi ağlar zaten bence mama verme ne kadar çok emerse ve sağarsan beyne o kadar çok süt yok sinyali gider ve süt üretimi artar mamayı kes bence gerekli olursa verirsin kilosu içinde haftada bir fln sağlık ocağına git bence hem kilo alıyomu bkarsın eğer hiç hiç kg almazsa doktorun önerisiyle mma veririsin bence canım..
AY ÇOK ŞÜKÜR BENİM CİMCİME UYUDU.........
ufacık amma ne çok yoruyor insanı...onu uyutayım derken nerdeyse ben uyuyacaktım....
offf off benim sıpa hala ayakta iyi dimi

merhaba canım. ben nuby anne göğüs ucu gibi olan biberondan kullnıyorum gayet memnunum dışarı fln çıkarken onunla veriyorum çok şükür bi sorun olmadı henüz.
canım pastaları fln akşamdan yaparsın neticede bebekli olduğunu biliyolar rezil olmazsın korkmaaa..
ben oldum olası 30 beden giyiyom hehe dana gibiyim maşallah

canım neden moralini bozuyosun ki bebişin saat başı emdiği için memişler dolmuyoo NORMAL olarak 3 saatte emdiğinde memişler dinleniyodu ve doluyodu ama şimdi dolmadan bebiş emiyoo tekrar hiiiç moralini bozmaa bebeğin büyük ihtimal büyüme atağı geçiriyoo ve saat başı emiyoo düzelecek en kısa zamanda. ama normal olan bişey için moralini bozmaya gerek yok yanii..
canım sür her aman bebeği doyuracak şekilde üretiliyoo ama sık emince ufaklıklar göğüsler taş gibi olmuyoo sadece ama hep süt var..
arttırma olayına gelince her emzirmeden sonra süt gelmese bile sağ o zaman artıyomuşş beyne süt yok sinyali gidiyomuş ve göğüslerde süt üretimi başlıyomuş..
canım göğüste kalan süt sağılan sütün 2-3 katıymyş merak etme sütün vardır bence emmek istedikçe emzir aç olsa deli gibi ağlar zaten bence mama verme ne kadar çok emerse ve sağarsan beyne o kadar çok süt yok sinyali gider ve süt üretimi artar mamayı kes bence gerekli olursa verirsin kilosu içinde haftada bir fln sağlık ocağına git bence hem kilo alıyomu bkarsın eğer hiç hiç kg almazsa doktorun önerisiyle mma veririsin bence canım..
AY ÇOK ŞÜKÜR BENİM CİMCİME UYUDU.........
ufacık amma ne çok yoruyor insanı...onu uyutayım derken nerdeyse ben uyuyacaktım....
offf off benim sıpa hala ayakta iyi dimi

ben çalışıyorum ama ücretsiz izin alıcam evdeyim bu sene, pompa alıp deneyeyim bakalım. artırırsa iyi olur. süt yetiyo ama insan dolup taşsn istiyo.

Ben medelanin mini sini kullaniyorum. Gece yatmadan visne suyu veya salep icince sabaha acayip sut oluyor bende. Bir deneyin isterseniz. Oglum hepsini bitiremiyor. Ben de kalani sabah saat 6-7 gibi sagiyorum. Bunu da aksamki surekli aclik huysuzlugunda ve/veya gece iciriyorum. Cunku gece hem ben uykusuz oldugum icin guzel emziremiyorum hem o tam doyana kadar emmiyor. Biberonla belli bir miktari bitirene kadar icmeye zorlayinca iyi olyor.

Biberoba alistirmamak iyi aslinda ama ben bastan alistirmis bulundum. Cunku baslarda hic ememiyordu. Simdi de 2 ay sonra ise baslayacagim icin alismis olsun diye vazgecmiyorum. Ama ise baslama stresi basti bile...bakalim nasil idarfe edecegiz o gunlerde..

Canim benim de normalde sutum bol bol var ama gecenlerde 2 gun neredeyse bitecek gibi oldu. Ben de panikledim bu kadar erken bitiyor mu diye ama sonra normale domdu. Insallah seniknki de cok kisa zamanda tekrar cogalir. Ben uzun bi yolculuktan donmustum, yorgunluk ve hava degisimi etkili olabilir sanirim. Sen de dinlen bol bol, yorulma ve stres yapma cunku bunlar sutun dusmani.

kızlar günaydın ben de ocak 2013 annesi olucam Allah nasip ederse...
sizlerin deneyimleinden yararlanmak istiyorum da. bana yardımcı olabilir misiniz?
süt sağma makinesi almak istiyorum da medela mi lansinoh mu alayım kararsız kaldım kullananız var mı ya da öneriniz nedir.?

bende salep deneyeyim bari..sütüm az gibi geliyo bana,önceden taşardı hep kıyafetlrim batıyodu,şimdi memişler yumuşacık,yokmuş gibi................

Son düzenleme:

1.5aylığız biz,bi kaç hafta önce 2 gün bnm de azalmıştı,neredeyse tüm gün mememdeydi kuzum,çek çek bişi gelmiyo,gelsede az,bolca komposta çtim,bulgur pilavı yapıp yedim,normalwe döndü,herhalde hemen hemen herkes yaşıyor bunu,bol bol doyurucu sütlü günler diliyorum hepmze

canım ben kullanmıyrm ama,ark. madela kullanıyor çook memnun......

ayyy cimcime kızım hala uyumadı 6 buçuktan beri ayaktayız.....
bide misafirm gelicek yarın birsürü işim vaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr
hangi biri yetişicek bilmiyrm...

bende salep deneyeyim bari..sütüm az gibi geliyo bana,önceden taşardı hep kıyafetlrim batıyodu,şimdi memşlker yumuşacık,yokmuş gibi................

benimde hep yumuşak göğüslerim,ama emmeye başladığında 10 sn. sonra bi kasılıyo göğüslerim 5-10sn.kadar,sanki sıkıyolar göğüslerimi ve sonra sertleşiyolar,sonra kasılma geçiyo.sizdede böyle oluyomu.bide kızım emmediği zmnda bazn kasılıyo göğüslerim bakıyrm kendi kendine bi kaç damla akıyo,o yüzden mecbur göğüs pedi kullanıyorum

canım benim kızım hep memede olduğu için ben o kasılmaları hiç yaşayamıyrm...süt toplanmıyor doğru düzgün,bende bebişi hep aç zannediyrm....
önceden bendede akıyodu süt acayip motive ediydu beni...şimdi olumsuz düşünmek zorunda kalyrm hep...

doktorlarda doğruluyor,süt olayı tamamen psikolojikmiş,emzirirken elleriyle size dokunmasını sağlayın,bebeğinize bakarak gülüşünü,bakışını düşünün,sütünüzün arttığını hissedeceksiniz diyolar. kuru kayısı alıp kaynatıyorum ben hosaf gibi yapıyorum,çorba içmeye çalışıyorum,bir de süt yapmayı engelleyen maydonoz,baharat gibi şeyleri yememeye gayret ediyorum,birde hergün br fincan rezene çayı içiyorum,aklında bulunsun

evet kesinlikle psikolojik farkındayım.....ama bazen olumsuz düşünüyrm işte....
tavsiyelerini deniycemm

cnm 100 cc mama çok fazla değil mi?? Bence tekrar doktora git ve doktoruna danış. Bana sağlık ocağındaki doktorumda sık sık kilo kontrolü yapalım. Ara ara getir dedi. Istersen sağlık ocağına falan götür.ama dediğim gibi 100 cc mama fazla gibi...
bende salep deneyeyim bari..sütüm az gibi geliyo bana,önceden taşardı hep kıyafetlrim batıyodu,şimdi memişler yumuşacık,yokmuş gibi................
yaaa salep iyi mi geliyor?? Ben çok severim. Ev de de vardı. Kalkıp yapayım bari:)))

ben göğüs pedi olmadan yapamıyorum...sürekli çamaşır değiştiriyorum yoksa.bir de bir memeyi emerken diğerinden geliyor. Dolayısıyla hep göğüs pediyle duruyorum..

evet kesinlikle psikolojik farkındayım.....ama bazen olumsuz düşünüyrm işte....
tavsiyelerini deniycemm

bu aralar bende moral olarak iyi durumda değilim,çok korkuyorum keslicem diye sütten,bol bol bunları yapmaya çalışıyorum..bir de tahin helvası :) mutlaka ye :)

Iyi de kızlar ne düzenli uykum varrrrr ne de yemek yiyorum. Benim sütümün azalmaıs normal gibi geliyor mesela bana.yemek yapamıyorum. Kaç haftadır sebze yemeği yiiyemiyorum düşünün. Valla başkası söylese inanmazdım. Amannn hiç mi uyumuyor çocuk gir yap derdim ama gerçekten yapamıyorum.eşim de geç geliyor. Hep elime geçeni atıştırıyorum((bu pazar kızı vereceğim eşime. 2-3 çeşit sebze yapıp koyacağım dolaba. Yoksa hasta olacağım valla.sütümde iyice gidicek...
Benim kız babacı zaten şimdiden. Onunla çok güzel duruyor ve uyuyor....

Eylül 2012 anneleri merhaba, nasılsınız,

Ben de kısmetse haziran 2013 de doğum yapacağım.
Şimdiden çok heyecanlıyım.
Benim kafama takılan bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum.

Ben 46 kiloyum ve boyum da 1.59
Eşim ise 1 83
boyum da kılom da cok az
bebek gelısemıycek dıye korkuyorum
sımdılık daha cok yenı oldugu ıcın gelısımı normal ama
zaman ılerledıkce rahım atıyorum 170 bır ınsana gore daha az buyuyebılecegınden bebıs de hem kısa hem kucuk olur yazı olur dıye korkuyorum

ıcınızde benım boy kıloma yakın olan var mı, bebıslerın boyları kılaları ne durumda
dogum yapan varsa onlar da yazarsa cok sevınırım
belkı sız degılsınızdır de tanıdıgınız vardır kısa boylu zayıf ama cocugu ne kadar dogdu
bilginiz varsa benımle paylaşırsanız cook sevınırım..

Hepinize yavrularınızla beraber mutlu bır omur dılıyorum..

Aminnn....

yazık sana üzüldüm inan hiçmi sana yardım edecek kimse yok komşu bile 1 saat kucaklasa yaparsın hemen birşeyler

hayırlı olsun öncelikle fakat anlayamadımki rahim boyunun uzun boy kısa boyla ne alakası var
ben uzun bir bayanım orta karar bebekler doğurdum he biri 48 cm diğeri 49 cm arkadaşlarım kısa bayanlar 51-52 cm den aşşağı doğuran yok yanlız nacizane tavsiyem kilo alımını biraz hızlandırabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…