2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım benim kızımda hep memede kalıyo,bende aç die düşünüyrdum hep ama yanılıyrmuşum bebeğin hep emmek istiyr olması onun aç olduğu anlamına gelmiyrmuş....hiç gerilme tatlım..

biz bir türlü alıştıramıyrz şu emziğe yaaa,keşke alışsa eminim biraz ferahlarım,,,,,
verdiğimiz zaman dudaklarının ya tarafında tutuyo hani sigara tiryakilri vardırya içmezler ama dudaklarındadır öyle yapıyo şimdide,hiç emme refleksi göstermiyo cimcime....

benim kızım bu ay 650gr aldı bana baya bi az geldi hatta panikledim aç mı bırakıyrm die,dr.normal dedi ,bakalım bu ay ne olucak....

cnm en az 500gr alması gerekıomuş normal yani bnm yeğenim 500 gr alıodu her ay dr.u minyon tipli bi bebek normal gelişimi demişti şimdi 2,5 yasında zayıf hala onun yapısı oyle hiç takma kafanı dr. demedikçe mama verme bence

canım o kadar çok hareketli ki anlatamammm,yediğini harekete çeviriyo cimcimeeeee.....mama vermiyrm 15 gün deneme sürecindeyiz kilo alımına bakılacak olamazsa günde 2 yada 3 kez 30cc lik mama versem iii olurmuş

kızlaaaar yardımmmmm kızım 4 gündür kakasını yapmıoyooo ıkınması zorlanması yok ama ben panik oldum varmı bilgisi olan

sadece anne sütü kusması biraz arttı gibi

poposunun agzına zeytinyagı sür hatta zeytinyaglı pamukta koyabilirsin bir gün daha bu sekilde bekle yine yapmassa doktora görün aynı sey basıma geldide bugün doktordaydım bende bide en önemli seyi sormadım sana tamam kakasını yapmıyo ama bu onda huysuzluk yaptımı en önemlisi bu

Son düzenleme:

iyice doyuyo, memeden kafasını çeviriyo. 2 dk sonra ellerini emmeye başlıyo emziğe alıştı aslında ama onu atıp elini emmeye başladı 2 gündür. büyüme atağı mıdır nedir?
yani 1 damla emecek yeri kalmasa da meme aranıyolar, milleti hiç takma.

kızlaaaar yardımmmmm kızım 4 gündür kakasını yapmıoyooo ıkınması zorlanması yok ama ben panik oldum varmı bilgisi olan

cnm bnmki de sadece anne sütü 5 günde bir yapıo dr.a sordum 7-8 günde bir bile yapabilir normal dedi. ama ben yine d popoyu hep kontrol halindeyim yaptı mı yaptı mı die :)

2 aylığız,bizdede aynı şey oldu cnm,5 gün sonra yaptı,ama kakasında bir değişiklik yoktu,sarı ve cıvıktı,yani olması gerektiği gibi..Doktorumuza sordum sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde 7güne kadar yapmaması normal,ama yapınca kakasında bi değişiklik varsa yada kabız gibi yapmışsa getir dedi,Şu aralarda bi gün yapıo bi gün yapmıo,yine aynı kıvam yine aynı renkte..Bence hiç poposuna müdahale etme boşuna,ama 7 günüde geçerse götür,ztn yapamıyo olsa sürekli ıkınma halinde olur,anneler illa anlar ya,anlarsın mutlaka..Kızım bazen ağlıyo,öle yapıyolar böle yapıyolar,susturamıyolar,alıyorum kucağıma,bilmiyorum annelik hismidir nedir,ya gaz çıkarıyo,ya emmek istiyo,rahatlıyo,eşim hatta bazen gıcık nası anladın dio :)

kızlar bebeğinizin odasını ayırdınız mı? eğer ayırmadıysanız ne zaman düşünüyorsunuz?

bu konuyla ilgili araştırma yapmadım ama 1 yaşına kadar ayırmam gibime geliyo,aynı odada olduğumuz halde hemen uyanamıyorum uyandığında,yani mıkırdanmaları ağlamaya dönüşmüyo uyandığımda ama yinede o mık etse hemen uyanamıyorum..Mutlaka yana yatıyorum bi de,sırtüstü gündüz yanındayken yatırıyorum kusarsa falan diye..

Hanımlar nasılsınız? Biz aişe ravzamla çok iyiyiz elhamdülillah iki gündür kakiş yapamıyoruz biz bakalım sizin yorumlarınza dayanaraktan beklicem bi kaç gün daha..

Ben odayı 1 yaşına kadar ayırmayı düşünmüyorum ya kıyamam ona hem bazen gece kusacak gibi oluyor içerki odada olsa duyamam felan b sefer daha çok paranoya yaparım :18::18:

sağolun kızlar cvplarınız için bugün doktora gittik 700 gr almış 20 günde doktor çok iyi mamaya hiç gerek yok dedi bende siz vermeyin deyince vermemiştim zaten
bizimde ilk günler kaka sorunumuz olmuştu zeytinyağı sürdü annem poposuna foşş diye annemin avucuna yapıverdi kızlar tavsiye ederim

cnm bnmki de sadece anne sütü 5 günde bir yapıo dr.a sordum 7-8 günde bir bile yapabilir normal dedi. ama ben yine d popoyu hep kontrol halindeyim yaptı mı yaptı mı die :)
Aynen
Ben birkac gunde bir 1 cay kasigi hakiki zeytinyagi iciriyorum. 2 doktora sordum, hicbir zarari yok verebilirsin dediler. Hatta biri gunde 2 defa ver, hem de besleyici olur dedi. 8 gune kadar normalmis. Bjzim 8. Gunu buldugumuz bile oldu. Anne sutu yagli oldugunda bu donemlerde daha fazla olurmus. Ben sutu sagip dolaba koydugumda uzerinde yag birikip donup kaliyo resmen ondan galiba.

Günaydın teyzoşlar napiysinızz kardeşlerim napiyyyy diyo ayşeciğim öpüyoruz hepinizi nasılsınız hanımlar mutlu huzurlu bol kakalı pazaarlar

Günaydın teyzoşlar napiysinızz kardeşlerim napiyyyy diyo ayşeciğim öpüyoruz hepinizi nasılsınız hanımlar mutlu huzurlu bol kakalı pazaarlar

Gunaydiin pazar gunaydini boyle ogle vakti oldu
Babamiz kahvalti hazirladi bugun bize, gune guzel basladik.
Oglus kahvaltida 1 kasik zeytinyag icti. Simdi dort gozle sonuclarini bekliyoruz, bugun 4 gun oluyor da yapmayali..

kızlar çok mutluyum :) fışkıran sütüm geri geldi :)) 4-5 gün sürdü geri gelmesi.bu arada humana,rezene,bulgur pilavı,dereotu tükettim,moralimi yüksek tuttum,dinlendim,iyi beslendim,emzirdikten sonra sütümü sağdım ve Allaha çok dua ettim yavrumu sadece sütümle besliyim diye,şimdi de şükrediyorum.dün kontrolümüz vardı azaldığı zaman bebişin kilosunu etkilemiş biraz ama olsun gene toparlar. ilk ay 1100g almıştı bu ay 900g almış. doktorumuz iyi dedi,ama süt arttırıcılara devam etmemi söyledi bide gece 3 saatten fazla uıyutma,bbekler en çok kiloyu gece öğününde alır dedi,ben uyandırmaya kıyamadığım için 5 saat uyutuyodum şimdi kampa aldım bebişi,gece 3 saatte bir,gündüz her istediğinde emiyoruz,ama bu seferde kusmaya başladı,sanırım şimdi de süt fazla geliyo :) ama olsun fazla içsin de az gelmesin yavruma :) hepinize boooooool sütlü günler diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…