2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ne guzel, babasiyla duruyorsa sanslisin. Haftasonu hem yemek depolamak hem de dnlenmek icin firsat olacak. Ben de annemi bekliyorum dort gozle
Kizlar bu arada calisanlara soruyorum: bebeginiz ne kadarlikken ise baslayacaksiniz?

Ne guzel, babasiyla duruyorsa sanslisin. Haftasonu hem yemek depolamak hem de dnlenmek icin firsat olacak. Ben de annemi bekliyorum dort gozle
Kizlar bu arada calisanlara soruyorum: bebeginiz ne kadarlikken ise baslayacaksiniz?

merhaba cnm.rabbim sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah.
bunun boyla kiloyla alakası yok. yediğine içtiğine dikkat et yeter.hem merak etme bebeğin çok kilolu olması demek çok sağlıklı olacağı anlamına gelmez.
doğduktan sonra kilo alıyorlar hemen zaten.benim arkadaşım var. 43 kilo 1.58 boylarında falan. hamile şu an 7 aylık ve bebeişi 2500 gr. yani gayet normal.
önemli olan sağlığı boyuna ve kilosuna çok takılma içini ferah tut sen.
yazık sana üzüldüm inan hiçmi sana yardım edecek kimse yok komşu bile 1 saat kucaklasa yaparsın hemen birşeyler

maalesef kimsem yok cnm. eşimin akrabaları var.eltimler görümcem kaynanam vb.ama hiçççç sormazlar.aramazlar da.komşularım çok iyi apartmanda.ama çekinirim veremem ki. ben çalışıyordum. gelip gidemiyordum yani.her zaman söylüyorlar sağolsunlarda çekinirim yani...

merhaba,boyunda kilonda standart bence,neden böyle düşündüğünü anlayamadım

ben 49 kiloyla hamile kaldım boyum 158cm,eşim 64kilo ve 180 cm..bebeğim 4 kilo ve 52 cm dünyaya geldi,halbuki biz onu 3200-3500kg arası bekliyoduk..sen bu kızı nerende sakladın,nasıl bi iç karnın varmış dedi doktorum..

senin kilonla ve boyunla hiç alakası yok,eşimede banada şunlara bak karı koca iğne iplik,üflesen uçacaklar derdiler ama kızımız 4 kg oldu..

sen bolca mevsim sebze ve meyveleri,özellikle en az hafta 1 balık,et ve tavuk yemeye çalış,her sabah özellikle son aylarda 1 tane ceviz ye,içebiliyosan gündüz ama gece yatmadan değil süt iç,gece içilen süt yetşkinlerde direk gereksizce yağ olarak depolanırmış çünkü..

kilonu boyunu takma,gayet normal..sen beslenmene bak,hayırlı doğumlar diliyorum sana,rabbim yardımcın olsun,sağlıcakla alırsın inşallah kucağına bebişini..

hemen hemen aynı durumdayız..iri varken ulu durmazmı bi de,anlatsan inanmazlar,eee hani derler..

benim kv üst katta da ne oluyo,günde bi kaç kez gelp glu glu yapıp 5dk.çıkıyo,bide yemek yaptım gel yyelim diyo çıkıyorum,ya karnıbahar ya barbunya..dünde mercimek köftesi yapmış,sanki bilerek yapıyo gaz yapıcı şeyleri,bişey olmaz demezmi bide,arkadaş yapıyo işte,kaçtır yemeden iniorum,doğumdan geldiğimiz ertesi günü bile kuru fasulye yapmıştı.

bazen eşimin kucağına veriyorum akşamları,oynaşırken onlar yapmaya çalışıyorum bişeyler,ahh ahhh nerde o eski günler,nerde o rahatlıklar :))

ama her şeye değer tek şeymiş evlat..

canım en medela kullanıyorum ve çok memnunum.hatta geç bile kaldım ilk ay almamıştım bebeğim tek göğüsü alıyordu şimdi birinde pek süt yok ama sağmaya çalışıyorum sanırım birazda artırıyor sütü.sana tavsiyem önceden al ben çok pişmanım önceden almadığım için.
biberon konusunda ise chicco göğüs şeklinde olanı kullanıyorum bu sayede hem göğüsü hem biberonu alıyor dışarı çıktığımda veya birileri geldiğinde rahat ediyorum emzirmek yerine biberonla veriyorum sütümü

Bana cesaret verdin, çok teşekkür ederim.. önerilerine uymaya çalışıyorum daha da özenli olacağım bundan sonra inşallah..

Sevgiler, yavrunla eşinle ailenle mutluluklar dilerim..

bnm kuzum da ii çok şükür biraz yaramaz hep bende durcak ya emcek ya kucagımda durcak zor oluyo bnm için ama duzelicek inş.
ayyy cimcime kızım hala uyumadı 6 buçuktan beri ayaktayız.....
bide misafirm gelicek yarın birsürü işim vaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr
hangi biri yetişicek bilmiyrm...

ayy uyumayan cocuk cok zormuş cnm emziğe alısırsa biraz daha yırtıosun biz 3 gundur ugrasıoruz alısıcak galiba

cnm önemli olan bebeğin kg alımı sürekli emme halinde oldugu için öyledir .. bnmkide ole goguslerim hep yumusak dısarı da akmaz ama kg alımı ii oldugu için önemsemıorum

bende yemege hasretim ama yapamıorum doru duzgun hamileyken bunlar ii zamanların dıolardı saka gıbı gelıodu gercekten dogruymuş. çok şükür evlatlarımız kucağımızda bugunlerde gecer ..

duruyor cnm çok şükür. zaten eşimde durmasa daha çok zorlanırım. hafta sonunu ve akşamı dört gözle bekliyorum.babacı benim kız.birlikte uyuyorlar oynuyorlar.bende dinleniyorum biraz.ben çalışıyorum.ama bırakacağaım. bebeğimi bırakıp gidemeyeceğim. ne zaman tekrar çalışırım bilemiyorum.şartlar neyi gösterecek bilemiyorum.maddi olarak zor günler geçirdik ama kızımdan önemli değil diyorum. onu kimseye emanet edemem.bakacak kimsem yok çünkü.annem ya da kv olsa devam ederdim belki.

kesinlikle herşeye değer cnm. bir gülüyor dünyalar benim olyor...

Bana cesaret verdin, çok teşekkür ederim.. önerilerine uymaya çalışıyorum daha da özenli olacağım bundan sonra inşallah..

Sevgiler, yavrunla eşinle ailenle mutluluklar dilerim..

çok teşekkürlerr..
bu arada meme bakımını da araştır,çatlak oldumu iyileştirmesi güç oluyo ve çokkk acı verici,20 gün neler çektm,kullanmadığım merhem kalmadı hemen hemen,sütün kesilmesin diye emzirmekte zorundasın bi yandan,resmen tepindiriyo insanı..çatlamadan önlem al,oku öğren,ben pişman oldum yapmadığıma,önlem almadığıma,çünkü emzirmek ve kilo alımını görmek dünyanın en zevk verici şeyi..o zevkin içinde acı çekmek çok gereksiz..

bende salep deneyeyim bari..sütüm az gibi geliyo bana,önceden taşardı hep kıyafetlrim batıyodu,şimdi memişler yumuşacık,yokmuş gibi................

başlardaki memelerin dolgunluğu azalırmış zamanla çoğu kişide. göğüsler alışıyo sanırım ama aynı süt oluyo gene

kızlar bebeğini sallayarak uyutan var mı benim ki çok fena alıştı keşke kendi sallanan beşik alsaydım

Bütün yazılanları okudum ..kızlar bnm göğülerim öle dolgun falan deil hatta dışardan bakan yazık bunun hiç sütü yoktur der çünkü çok önük duruyo... Ama allahıma şükürler olunki yetio...doktoreumuz öle öledi aynen böle devam et çocuğun almaı gereken kadarını alıo dedi.. Iz hiç milleti dinlemeyinn. Bnm çevremdekiler ay bn birini emzirikn diğer göğüm akıp taşıodu diolar bende çok üzülüodum ama doktorum rahatlattı beni...hiç takma nn ütün faydalı önmli olan o dedi. Sallamayın herşeyi pozitif olun bakın her şey naıl yoluna giriyo.......

Bütün yazılanları okudum ..kızlar bnm göğülerim öle dolgun falan deil hatta dışardan bakan yazık bunun hiç sütü yoktur der çünkü çok önük duruyo... Ama allahıma şükürler olunki yetio...doktoreumuz öle öledi aynen böle devam et çocuğun almaı gereken kadarını alıo dedi.. Iz hiç milleti dinlemeyinn. Bnm çevremdekiler ay bn birini emzirikn diğer göğüm akıp taşıodu diolar bende çok üzülüodum ama doktorum rahatlattı beni...hiç takma nn ütün faydalı önmli olan o dedi. Sallamayın herşeyi pozitif olun bakın her şey naıl yoluna giriyo.......

aynen öyle canım herkesin bünyesi farklı ihtiyaca göre bebişi doyuruyor sütümüz takmamalı hiç bir lafı

evet kıZLAR doktoru aradım keşke başta arasaymışım ben görmeden vermeyin mama dedi bende verdim diyemedim neyse 2 günden bişey olmaz heralde çok ağlamadıkça vermicem yarın götüreyim doktora ama okadar sık emmek istiyor ki herkes doymuyo doymuyo aç bu çocuk deyince geriliyorum bende

cnm kg alımı ile alakalı cok emmek isteyince ac oldugu anlamına gelmıo zaten ama insanlar akıl verMEYİ çok biliyorlar yanlış yönlendiriyorlar insanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…