2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

benimde öyle oluyoo canım emmeye başlayınca resmen ikiside sızlıyoo ayynı dediklerini yaşıyorum..

herkese iyi geceler sevgili anneler. kızım bugün tam 2 aylık oldu çok şükür. 10-15gün öncesine kadar iştahlı emen bebeğim artık pek öyle emmiyor beni emerken ağlıyor,ıkınıyor.diliyle ittiriyor ciddi bir mücadele veriyoruz. son 2-3 gündür daha iyiyiz şükür yapışıyor memeye başta bikaç dakka emiyor bırakıyor öbür göğsümü veremiyorum bile.çok moralim bozuluyor göğüslerimde çok şişkin değil sönük önceden gece kalktığımda ıslanmış olurdu gergin olurdu hatta gündüz bile. kontrol ediyorum sıktırınca geliyor süt ama anlamadım çok korkuyorum emmiycek diye. biberonla rezene fln veriyodum ondanmı isteksizleşti acaba dedim ve kestim biberonu. ne yapmalıyım, var mı benimle benzer şeyleri yaşayan? bakalı m yrn doktor kontrolümüz var aldığı kilodan belli olur heralde sütümün yetip yetmediği?

kızlar oğlum 51 günlük oldu, 51 cm doğmuştu şimdi 60 cm olmuş.
1 aylıkken 4180 gr.dı, ayda 1 kilo almıştı.
şimdi evdeki tartıda tartmaya çalıştım kucağımda, 4600 çıkıyo. az almış gibi geldi.
yapı olarak zayıf bi bebek zaten, 40+3 te doğmasına rağmen 3160 gr.dı.

arkadaşın biri gece uzun uyutmamak lazım fln demiş ya, 5-6 saat uyuyo geceleri acaba uyandırıp emzirsem mi?
ama gece uykusuna başladığında banyo yaptırsan uyanmıyo, o uykuya da ihtiyacı var, bölmek iyi olmaz diye düşündüm hep.
ama az kilo alınca aklım karıştı.

bakalım 2 aylık aşılarını yaptırırken kaç çıkıcak

Bende eylül annesiyim :) 11 eylül'de oğluşum Çınar'ımı kucağıma aldım. annelik harika bir duyguymuş.İsteyen herkese rabbimin tattırması dileğimle :)

evdeki tartı yanıltıyo canım,benim bebeğim giysili temiz bezle evdeki tartıda 5100 geliyodu,doktorda 4900 geldi sende doktoruna gece uyutup uyutmamayı sor,benim doktorum ısrarla 3 saati geçirme diyo.

canım atalarımız ne demiş bebek yiye yiye değil yata yata büyür uyandırma bende geceleri uyandırmıyorum ama tabi kilo önemli
gerekirse gündüz yüklenirsin

geceleri bende uyandırmıyorum kızlar zaten gece uykusuna ilk yattığında biraz uzun uyuyor kalkıp tekrar yattıktan sonra en fazla 3 saat uyuyor sanırım uyku arasında yeterince ememiyor o yüzden daha çabuk acıkıyor:26:

arkadaşları şuna bir bakın her türlü kokulu madde zararlı imiş...

XY
kızlar benim sütümü asma yaprağı artırdı.onuda tesadüfen 2 gün yatılı gittiğim annemlerde anladım.. düğün olduğu için sarma ve bütün gaz yapıcı yemekler vardı bende 3 gün boyunca yapraksarması yedim . göğüslerim bir sertleşti sütten hiç öyle olmamıştı eve geldim sarmak için vakit yoktu bende slamura yada buzluktaki taze yaprakları incecik doğradım.. bolsoğanı yağda kavurdum üstüne salça birazda kıyma attım sonra su ve yaprağı ilave ettim kaynayınca içine bulgur koydum doyurucu olsun diye fazlaca siz az koyabilirsiniz akşam yemeklerimde bir iki tabak yedim geceleri sütüm hep aktı bebiş ancak birini içti doydu hemen.. normal zamnda ikiyle ancak doyuyordu... şimdi 5-6 gün arayla bu yemeği yapıp yemeyi düşünüyorum.. sizde deneyin... yemek madımak yemeğine benziyo... lezzetli geliyor bana... birde gögüs kremi lansinoh hiç ii gelmedi....herkese ii geceler

maşallah cnm :)

hanımlar merhabalr nasılsınız bebişler nasıl...
biz dün gece 2buçuğa doğru uyuduk beyefendi sinirleniyoo memeyi almıyoo uyumamak için direniyo resmen memeyi alsa uyuyup kalacak ama inat çocuk yaaa hele gündüz uykumuz sadece 2 saat kadar o da yarımşar saatlik periyotlarla ve zorla uyutarak gerçekleşiyoo bizimle klkıyoo bizimle yatıyoo sıpaa çook yorgun hissediyorum kendimi. eşim cuma güünü işe başlayacakk gündüzleri nerdeyse hiç uyumayan ve sürekli kucak isteyen oğlumla ne yapacağım çok merak ediyorumm ALLAH yokluklarını göstermesin ama çok zormuş annelik yaaa.. akşamları eenn erken saat 11de uyuyoruzz işte bazende taaa 2buçukları buluyoo niye uymaz bu çocuk anlamak mümkün değil yaa eşim evde olduğu halde işlere yetişemiyorum ev sanki hep pis gibi geliyoo kafayı yiyeceğim yaaa

Canım benimkide aynı senin gibi memeyi almak istemeyince direk uyut o acıkınca uyanınca öyle bi alır ki emmedi mi çok üstüne gitme. Dün akşam benimkide beni deli etti. ama sonra uyuttum uyanınca cokkur cokkur emdi :) evleride düşünme ben dün ayşeyi kendi haline bıraktım sildim süpürdüm çok yoruldum ama yapılıyor kafanda büyütme ben büyüttüm büyttüm sinir olarak döndü bana sıkma canını her şey düzene girecek merak etme ..

benım kızımda ole cnm gece saat 1 buluo resmen uyumamak ıcın dırenıo ama uykuya daldktann sonrada sabah 6 ye kadar uyanmıoo ben kalkıp mama verıyorum sonra 9 a kadar uyuoo .. sonraa gene mama.. derken su an saat 13:3o hala uyuoo 3 e kadar uyudugu oluoo sonraa gec 1 e kadar ayaktaa gozunu kırpmıoo ama parca parca uyuyunca bebekler cok zorr. allah yardımcın olsun ınss duzelırr..

kızlar merhabalar.aslında ben ekım annesı olucaktım ama kızım erken gelmeye karar verdı ve 8 eylulde dunyaya geldı.bebıslerımız yasıt oldukları ıcın bazı seylerı sızlere sorarım dedım.ınsallah bırbırımıze yardımcı olabılırız.

bizim bebişler de uzaktan bi akrabalık var galiba sibel :) her yazdığında sanki benim bücürüğü anlatıyosun gibi geliyo :) çocuk dediğin uyur dimi ama bizimki resmen gözünü kapatmamak için direniyo,gözünden uyku akıyo,zorla açık tutmaya çalışıyo gözlerini,ne görcekse artık,aman ha uyuyup da hayatın tek bi saniyesini bile kaçırmamsı lazım,uyku da neymiş,gereksiz zaman kaybı :)) benim annem yakın da,yemek temizlik yapıyo sağolsun,yoksa hiç bi şey yapamıyorum,bütün günüm onunla uğraşmakla geçiyo,ama olsun onun bi gülüşü herşeye değer :)

selam kızlar ben buara çok ama çok yorgunum, hiçbişeye yetişemez oldum
benim canavar uykuları bıraktı gece ayaktaydık, gündüz sadece kucakta uyuyo o da anca 15dk,
havalar iyice soğudu artık örgü hırka giydirmeye başladım tulumların üstüne,
gece yatarkende yorgan ve örgü battaniyeyle yatırıyorum..
bide aktardan rezene kimyon anason aldırdım günde kaç cc yada kaşık vermem gerekiyor bu çaydan???
kestane kebap acele cevap

maşallah şükriyecim...bnm kız iki ay boyunca toplam o kadar zor uyumuştur.bnmkinin hiç uykusu yok.. uyumadan zaman geçirioruz..sana mama doktor mu ver dedi. ben sadece anne sütü veriorum..sen neden mama veriosun..doktorun mu söledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…