2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canı bak her akşam aynı şeyleri yap yatmadan önce mesela saat 9-10 gibi ışıkları kapat 50 ml kadar rezene anason kimyon çayı ver uyumaz zaten büyük ihtimal bi saat fln geçtikten sonra elektrik süpürgesiyle fln zorla uzun süre emzir karnıiyice doysun bi şekilde uzuuun süre emzir ama emzirmeden önce kundakla hafif bayılır gibi olurs ayağında azıcık salla ninni söyle yada yine elektrik süpürgesi işe yarayabilir ağzınada tık emziği uyusunn heergün aynı şeyleri yap ki artık uyuyacağını anlasın belki daha uzun süre uyurr dennemekte fayda var...
hıı tabi bu afacanlar birde uyumamak için direniyoo resmenn bizi uyutur afacanlar ayaktaa..

afacana bak seeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn................
ay bu bebişler çok fenalar,biz onları değil onlar bizi uyutucak valla...

zafer benim oldu uyudu akıllı kızım sonunda. ben de koşa koşa bir süpürge açtım.toz aldım. makineye çamaşır attım.hemen bulgur pilavı yaptım süt olsun diye:))))
ama nefes nefese kaldım.

slm kızlar bız elıfımle 71 gunluk oldukk duzene gırdıkcoksukurr buyume atakları gecırıyoruz .. gaz sancılarımız azaldı epey .. uzun zamandır gırmıyordumm anca kendımı toparladım logusalım cok agır gectı hergun agladımm 17 gunlukken kızım hasta olduu . kv sagolsun üşüttü cocugu.. kv yuzunden zor gunler gecırdımm sutumme laf soyleye soyleyee azaldı mama verıyorumm.. allaha havale edıyorum kendısını.. sayesındee dogum yaptıgımı bılemedım..

bunları unutmak ıstıyorum ama zaman alıcak gıbı aklımdan cıkmıoo sonuc olarak kızımla ben basbasyızz cok ıyız hamd olsun. sızlerde keyıfler nasıl ?

zafer benim oldu uyudu akıllı kızım sonunda. ben de koşa koşa bir süpürge açtım.toz aldım. makineye çamaşır attım.hemen bulgur pilavı yaptım süt olsun diye:))))
ama nefes nefese kaldım.

massalahh cnm zamanla hızlanıyo ınsan demı pratıklesıyo tebrıklerr

Selam kizlar uzun zaman oldu girmeyeli.Benim kizim da bugun 50 gunluk oldu. Benim de hamileligin son gunleri kabus gibiydi. Zaten dogum hikayemi de yazamadim. Doktorum son anda beni cok uzdu. Bir daha Ankaradaki o hastanenin yanindan gecmem. Kisaca ozetleyim. Doguma bir haftam olmasina ragmen benim ne sancim vardi ne de su nisan vb. Doktorum da cellat demek istiyorum kendisine, cati muayenesi yapmadigi halde normal dogum diye tutturdu. Ustelik ben de kalp kapakcigi yetmezligi var. 3 gun suni sanci veririz olmazsa sexeryana doneriz dedi kendisi ve yarin gel suni sanciya baslariz dedi. Beklersek bebek ölur dedi. Bu arada bebek de iri bir bebek. Bakalim benim yapim o bebegi cikarmaya musait mi. Ustelik bir de kalp sorunu. Kadin redmen dalga geciyor. Sen doguramazsan kimse doguramaz demez mi. Dis gorunusle ne alakasi var pelvik yapisinin. Cati muayenesi yapin dedin gerek yok dedi. Resmen basindan kovdu. Yarin gel sanci verelim dedi. Neyse eve gittik dusunduk tasindik esim anneler bu boyle olmaz dedik. Obursu gun fatih hastanesine doguma gitmek yerine doktor arastirdik sezeryan yapacak. Ama 39. Haftada hicbir doktor kabul etmiyor. Esimin dayisinin varmis bir tanidik kadin dogumcu. Aradik kadini sehir disindaymis. Linadan mine hanimdi. O da bir arkadasina yonlendirdi o da linada sema hanim. Kadincagiz halimi gordu vr acidi. Kalp rahatsizligimi duyunca normal dogum hatta genel anestezi bile riskli dedi. Bi de pelvik muayenesi yapslim dedi. Bi de bakti ki catimda doguma engel bir kemik basikligi varmis. Bebegin de kafa capi buyuk mumkun degil cikmaz dedi. Ve istedigin bir gun alabiliriz dedi. Sema hanimla tanistigim gun 26 eyluldu. 27 eylul benim dogum gunum bu nedenle hem de kendimi hazirlamak adina 28 eylule karar verdik. Medicana ve HRS de yapiyormus dogumu. Her ikisini de gezdik ve HRS ye karar verdik. Sabah erkenden gittik hastaneye. Muthis bir hastane butik otel gibi. Suit oda tuttuk resmen otel odasi. Hemsire ve ebelerim yaklasimini anlatamam. Sema hanim da zaten muyhis sevkatli ses tonu bile insani rahatlatmsya yetiyor. Kendimi inanilmaz guvende hissettim. Epidural anesteziyle basladilar isleme. Etrafinizdaki insanlar inanilmaz ilgili. Doguma cocuk doktoru bile girdi

Bir de esim de girdi doguma kamerasi ve fotograf makinesi ile. Esimle yasadigimiz duygulari anlatamam. Epidural muthis bir sey. Bebegin dunyaya geldigine sahit olmanin ustelik esin elini tutarken hazzini anlatamam. Neyse kizim ciktiktan sonra doktorun elinde kocaman bir et parcasi. İnanamiyorum dedi. Yumurtalikta bir kist 2 yumruk buyuklugunde. Doktor kist ameliyatina devam etti bebis ve esim ciktilar. Eski doktorumu bunu ultrasonda nasil goremedine sasirdi. Rger normal dogum yapsaydin dedi en gec 2 ay sonra kist ameliyati olman gerekirdi dedi. Cocukla nasil olurdu hayal bile edemiyorum. Her seyde bir hayir var diye buna deniyor iste. Dikislerim de cok cabuk iyilesti. Sema hn cok kabiliyetli bir doktor. Dogumdan sonra kac kere aradi nasilsin diye. Eski doktorumdan hic ses seda yok oldun mu kaldin mi neden gelmedin diye bile aramadi. Ne bicim bir hastaneymis anlamadim. Cok cabuk iyilestim logusa yatagi bile yaptirmadim hic yatmadim zaten. Sukurler olsun kizim da saglikli. Bizden bu kadar teyzoslar. Biraz uzun oldu kusura bakmayin. Dilim sismis anlatacak cok sey birikmis. Umarim tum anneler ve bebisler iyidir.

ahh cnm benm aynı seylerı bne yasdm neler yasattılar bana esım ve aılesıde 9 ay agldm lohusalgda da aglttılr neler yasdm sutum azaldı ben ne cocogumn heyecanını yasadm nede dogumumu bıldım suan esımle bosanma sureıne gırdım annemdeyım cok zor ınsanlık nedır bılmıo bu kaynanalr

Canim benim kiyamam sana. Ama lutfen uzulme hic bir sey bebeginden omemli degi. Sana en zayif zamaninda bunlari yasatan insanlardan ne sana ne de bebegine hayir gelir zaten. Bu tur imsanlari Allaha havale ediyorum. Mutlaka cekerler cezalarini. Allaha dua et yollarini acik etsin sana guc versin canim.

kızlar bi kaç gündür bir şeyi farkettim çay ve bisküvi yediğimde inanılmaz sütüm artıyor en çok yediğim içtiğim seyler çay, su, bisküvi bide kahvaltı olarak sadece zorla 1 kaşık cevizli pekmez.. doğumdan sonra hala iştahım yerine gelmedi zar zor bişeyler yiyorum Allahtan sütümde bi sıkıntım yok maşallah :)) bu arada iştahsızlık çoık kötü doğuma 62-63 kiloyla gittim su an 46 kiloyum

amın cnm amın cocuk ıcın dene dıola ama annesı doldurdu ustume saldı bana ınanmdı hıc ben ıkıgn kaynanamda kalmıstım rht edemdm bakmdılr hıc sezeryanım 10 gunluk hemde cogumn altını ben alıyrm egılemyrm zaten camasrkarını elımde yıkadım deterjanını gtrmeyı unutmsm 2 gun elımde yıkadım sutum yok dogru duzgun yemek yapıp veren yok bende geldım evıme esım neler yaptı geldım dıe anası doldurmus yapmdgm seylerı yaptı demıs cok zor gunler gecırdım cok hepsını allhahaval ettım

Oh cok sukur kurtulmusun canim. Bunlar ne bicim insanlar ya anlamiyorum en guzel gunleri bile kabusa cevirebiliyorlar. Cocuklar bile onlardan akilli davranir ya. Artik kendi ayaklarimizim uzerinde durmaya basladik. Allah bize guc ve saglik versin de kimseye muhtac olmayalim. Canim senin kv iyi diye biliyorduk sana surpriz mi yapti. İste belli bir sureden fazla beraber kalinca boyle seyler kacinilmaz oluyor.

ama nefes nefese kaldım.
benimkide 1 saat uyudu evi temizledim acılı domates sosu yaptım bulaşıklarımı yıkadım uyandı sıpaa
neler yaşamışsın canımm neysekii bi sorun olmadan yapmışsın doğumunu... kocaman kisti nasıl farketmemiş doktorun anlamadım valla ALLAHIM beterinde korusun sağ salim kucağına almışsın ya bebeğini en önemlisi o...
ALLAHA havale et canım misliyle karşılık bulurlar inşallah bebeğin yanında ona şükür ALLAH bildiği gibi yapsın hepsinide yazık günah yaa ama cezalarını mutlaka bulurlar.
hamileykende eşinle sorunlarınız vardı dimi sizin ben yanlış mı hatırlıyorum yoksaa..
evet canım bisküvi çok fazla süt yapıyomuşş.. şu iştahsızlık banada uğrasada zaytıflasam off off..

biz daha mama wermedik canım ya in düzelir hersey o günler o kadar zor we kötüydüki Allah kimseye yasatmasın

kızlar yaa acil bişey soracağım kafama takıldı.
benim kızın doğduğundan beri kakası kötü kokuyor.normal mi??gazı da öyle:))))
internetten araştırdım kafam karıştı. kaka tahlili yapılmalı falan yazıyordu nette.gerçekten hastalık belirtisi mi falan mı acaba?

benim kızında kokuyor çişi bile kokuyor bazen ben ağır yediğimde kokuyor ama kötü bişe değil die düşünmüşdüm şimdi benimde aklıma takıldı

benim kızında kokuyor çişi bile kokuyor bazen ben ağır yediğimde kokuyor ama kötü bişe değil die düşünmüşdüm şimdi benimde aklıma takıldı
kızlar benimki ilk doğduğunda hiiiç kokmuyoduu ama artık çok pis kokuyooo babaannem annem ve halam artık kokmaya başlar normal dedilerr.. bazen çişi bile öyle pis kokuyo kii ıyyy koca adam sankiii

cnm yaa geçmiş olsunn...neyse bu günden sonra sakin sakin kızınla vakit geçirirsin. süt için moral önemli tabii. ama olsun sağlıklı olsun da mama yesin.
massalahh cnm zamanla hızlanıyo ınsan demı pratıklesıyo tebrıklerr
valla inanılmaz pratikleştim:)))evde sürekli koşan bir tipim:)))

çok şükür sağ salim kucağına almışssın bebeğini cnm...allah korumuş sizi..
cnm hakkında hayırlısı ne ise o olur inşallah.hatırlıyorum ben.sen hamileykende çok üzülüyordun ağlıyordun.bol bol duaet.allah yardımcın olsun.

yaaa aslında bana normal geliyordu. doğduğundan berş öyle çünkü.

kızlar benimki ilk doğduğunda hiiiç kokmuyoduu ama artık çok pis kokuyooo babaannem annem ve halam artık kokmaya başlar normal dedilerr.. bazen çişi bile öyle pis kokuyo kii ıyyy koca adam sankiii

aynen koca insan gibi:))))ben sadece emziriyorum bu arada.hadi mama falan yese neyse:))) herkesin koktuğuna göre sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…