ay canım yaaa ne olsun...ben çok yoruluyrm kızımla ilgilenirken,o uyuduğunda canım çıkmış oluyor..
inan duşa girmeye vakit bile bulamıyrm....
bide bu aralar rapor meselesi canımı baya bi sıkıyo,doğum iznim bitti ,şimdi her pazartesi doktor doktor gezip rapor dileniyrm.....
Beren de saağ göğüsümü beğenmiyrdu ,ama benim sağ meme ucum, sol meme ucuma göre biraz daha küçük ondan....önceleri hiç emmiyrdu şimdi arası biraz daha iyi,,,,daha çok açken verdim istemediği memeyi emerken emerken alıştı tatlı cadı...
cnm severek ve anlasarak evlendık herkes bzm sevgımıze hayrndı ole gıpte edıolrdıkı ama evlendık adamdan ılgı kesıldı herhaftasonu aılesıne gtmek ıstedı bende calıstgm ıcın ıstemedm aılesı anlyıs gostermedı neymıs dostlkarı dusmanları varmıs herhaftasonu gtmelıymısız evlerıde bya uzak bıze zaten kızlar sızce yanlısmı dusnyrm allh askına benım abımın askre gtcegı gun benı annmlere bıraktı annesıne gttı aksam gelrım dedı evde herkes kocan nerde dıe soruo annesınde dıyrm ama cok zoruma gıdıo benm yanmda olması gerkmymydu aryrm nezmn gelcen annesı yemk yapmıs yemegını yemeden gtme demıs cıldırdım bende sureklı aryrm artık abm gıdıcek evden cıkıcgz abmde kocanın bugun burda senn yannda olması gerkydu dıo dahada zoruma gıdıo enson arammda artık snrlndm bagırrk konusyrm ben senn neynım dedım ya hıc bıseyım degılsn ded bende o ara hakart ettım ondan snra zaten kotu gıden evlılık ıyıce berbat oldu enson evıme gttgmde belkı bısıler olur dıe gttm ama untmyrm aılesnınn yaptıklrnı onun yaptıklrnı agzını aramak ıcın bosanlm dedım sen bana kocalık kızında bablık ypmk ıstemıysn dedım zorla tutamm senı dedım evt ıstmyrm kzıda senıde dedı evn borcu var oyuzden gıdemymus ıı dedım esyalrmı topludm cocuk kucagmda kzı bırkta rht topla dedı bana yaptıklrndn hıc pısman deıl neymıs aılesı sogumus benden sennde aılen bnden sogudu bu ısın oluru yok dedı ıı dedım ogunden snra eve gtmedm annmdym ama arıo eve gelckmsn dıe kzını gormke ıstıo benı aramyn adam aksamlrı nasılsnz dıe arıo dengesız harekltrı bende napcgmı sasırdım hıc haketmdgm seyler yasattı benı mutlu etcgne ınanmyrm hıc hemde ben nezmn evıme gtsem delı gbı aglıyrm mutlu degılım o evde hıc hemde hıc sızce napmalıyım akıl verın bana lutfen
3 aylık olmamıza 9 gün kaldı,bi çok şeyimiz düzene girdi gibi :) ama geceleri 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk benim uyandırmalarımdan sonra kendiliğinden 3 saatte bir uyanır oldu,umarım böyle devam etmez. gündüz uykularımız çok parça parça.1 saat,45 dk gibi. umarım bu da düzene girer. emmeyle ilgili sıkıntımız yok,sütte yetiyo ama kızım az kilo alıyo,en çok buna üzülüyorum.haftaya ctesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo almış benim zayıf ama uzun kızım :) bir de öksürüyo 2 gündür,tam uyurken kendi öksürüğüne uyanıyo,ona üzülüyorum.
inşallah kısa zamanda geçer...
ah cnm cogu kişide aynı sıkıntı var ne zamAn baslıcaksın işe ? buarada bnm oğlanda süt alerjisi varmış 550 gr aldı buay ve son 15 gununde 150gr almış çok az yani bakalım şimdilik süt ürünleri yemıorum.. bide yumurtalıkları şiş eğer inmezse 5.ayda ameliyat dedi dr
ağustos annelerinde okudum sırtı3 aylık olmamıza 9 gün kaldı,bi çok şeyimiz düzene girdi gibi :) ama geceleri 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk benim uyandırmalarımdan sonra kendiliğinden 3 saatte bir uyanır oldu,umarım böyle devam etmez. gündüz uykularımız çok parça parça.1 saat,45 dk gibi. umarım bu da düzene girer. emmeyle ilgili sıkıntımız yok,sütte yetiyo ama kızım az kilo alıyo,en çok buna üzülüyorum.haftaya ctesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo almış benim zayıf ama uzun kızım :) bir de öksürüyo 2 gündür,tam uyurken kendi öksürüğüne uyanıyo,ona üzülüyorum.
geçmiş olsun canım genelde süt allerjisi2-3 yaşında geçiyor benim büyük oğlanda süt allerjisi vardıbiraz mızmızdı seninkide öylemi
ah cnm cogu kişide aynı sıkıntı var ne zamAn baslıcaksın işe ? buarada bnm oğlanda süt alerjisi varmış 550 gr aldı buay ve son 15 gununde 150gr almış çok az yani bakalım şimdilik süt ürünleri yemıorum.. bide yumurtalıkları şiş eğer inmezse 5.ayda ameliyat dedi dr
ağustos annelerinde okudum sırtı
na karabiberli zeytin yağı sürünce iyi geliyormuş dene istersen geçmiş olsun
oğlum da 70 günlük oldu, daha üst bacakları yeni etlendi. ama napim çocuğun tipi böyle sanırım. çok şükür sağlıklı.3 aylık olmamıza 9 gün kaldı,bi çok şeyimiz düzene girdi gibi :) ama geceleri 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk benim uyandırmalarımdan sonra kendiliğinden 3 saatte bir uyanır oldu,umarım böyle devam etmez. gündüz uykularımız çok parça parça.1 saat,45 dk gibi. umarım bu da düzene girer. emmeyle ilgili sıkıntımız yok,sütte yetiyo ama kızım az kilo alıyo,en çok buna üzülüyorum.haftaya ctesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo almış benim zayıf ama uzun kızım :) bir de öksürüyo 2 gündür,tam uyurken kendi öksürüğüne uyanıyo,ona üzülüyorum.
yumurtalıkları hafif şiş demişti bize de dr. ama olurmuş çoğu bebekte, iner yani. söylerken bile hiç önemsemedi dr.ah cnm cogu kişide aynı sıkıntı var ne zamAn baslıcaksın işe ? buarada bnm oğlanda süt alerjisi varmış 550 gr aldı buay ve son 15 gununde 150gr almış çok az yani bakalım şimdilik süt ürünleri yemıorum.. bide yumurtalıkları şiş eğer inmezse 5.ayda ameliyat dedi dr
oğlum da 70 günlük oldu, daha üst bacakları yeni etlendi. ama napim çocuğun tipi böyle sanırım. çok şükür sağlıklı.
yüz üstü çevirince nasıl uğraşıyo başını kaldırıyo, 5 aylık yeğenim yeni yapıyo aynı hareketleri, tosun çünkü
her bebek farklı kıyaslamıcam
bi de çok kusuyo bazen bütün emdiğini kusup uyuyo, o kadar kusmasa kilo alır.
yumurtalıkları hafif şiş demişti bize de dr. ama olurmuş çoğu bebekte, iner yani. söylerken bile hiç önemsemedi dr.
süt alerjisi zormuş ya geçmiş olsun, neler varmış bilmediğimiz.
çözümü neymiş peki. az kilo almak dışında belirtisi ne?
aynı benim bebiş canım,üst bacaklarında et var sadece,kollar,sırt zayıf ama doğduğundan beri başını tutuyo,yüz üstü bırakınca nerdeyse emekliyo :) gelişimi çok iyi ama bana biraz dr panik yaptırıyo,yok efendim daha çok kilo alması lazımmış,test falan yapalım dedi,drumu değiştiricem galiba,bende eşimde zayıfız,bize çekmiş işte ama dr bizi görmesine rağmen boğum boğum kollar bacaklar bekliyo heralde. dr öyle söyleyince bende bi rahatsızlığımı var acaba diye üzülüyorum,neyse ctesi gidelim bakalım,yapsın hangi testi yapıcaksa,en azından içim rahat eder.
cnm cok zor bı durum ablamında evliliği sorunlu 17 senelik evli 3 çocugu var hep sabretti şimdi şimdi biraz daha duzeldi yaslandıkça.. Sık sık buyuk kavgaları olur hala bıle( kararı yıne sen verıceksin o kaynanayı da allaha havale edıyorum hayatı bu dunyadan ibaret sayıolar.. Bnmki de oğlunun yanında bı sımarır bi nazlanır ağlamaklı konusmalar hastaymış gibi inlemeler. Eşimle daha gecen gun tartıstık .. Neyse buna sukur. Allah yardım etsın
herkes yaşadığını bilir ama sana tavsiyem ailelerden sebep evliliğinizi bitirmeyin ne senin ne onun ailesi yüzünden konuşup tekrar deneseniz ama anlaşarak sanki düzelecek gibi geldi bana hayırlısı olsun
kollar doğduğu gibi duruyo sanki ya, ama boyu uzuyo işte. canım mama versek kilo alırlar ama ne gerek var. yeşil kaka arada oğlum da yapıyo, sümüksü oluyo ya da. hafif bi süt alerjisi var belki ama idare edicek kadar kilo alıyo belli bi sıkıntısı yok dr.a götürsem nolcak.
kusması için reflü testi yapalım dedi dr. reflü çıksa gaviskon veriyolarmış, test fln yaptırmadım, inş geçer zamanla.
herkes ne yapsak geçmedi kusması, bi zaman sonra kendiliğinden geçiyo diyo, bekliyorum bakalım.
böyle kendimce karar verip iş yapmakla iyi mi yapıyorum onu da bilmiyorum
mama versek derken süt yetiyo ama yaramıyosa diye düşündüm. aldığım kıyafetlerin boyu kısalıyo, boyuna göre aldıklarımın da eni bol
görümcemin oğlu da aynı böyleydi genetik bence
aynen canım yaa 5 dkk bakınıyoo sıpa sonra yavaş yavaş dozu arttıra arttıra ağlamaya başlıyoo bizde kıyamıyoruz kucağa alıyoruzz bi büyüselerr sağlıcakla
benimki süpürge sesinde uyuyoo heheoğlumda kucak bağımlısı bugün süpürgeyi açtım o uyurken ağlamış duymamışım bi gittim kanter içinde kalmış ağlamaktan.onu alıştırmaya çalışıyorum kendi kendine oynasın oyalansın diye ama yok illa biri oynayacak yada kucaklayacak.bende daha az almaya çalşıyorum kucağa ama olmuyoo yaa ağlamasına dayanamıyorumm..
gözün aydın canım rapor alabilmene çok sevindimm bebişlerin annelerine çok ihtiyacı varr..bu arada çook mutluyum kızlar yirmi günlük rapor alabildim sonunda çook sevdiğim bi arkadaşım ayarladı sağolsun.şimdi çıkmam lazım eşim bebeğimi dışarı çıkardı ben temizlik yapacam diye ben pc başına oturdum.herkese mutlu günler..
çıngırak aldık canım ilgisini azda olsa çekiyoo ama çok oyalamıyoo maaleseff beyefendiyi..Merhaba kizlar
Cok ozledim sizi bilgisayarim halen yapilmadi gelemiyorum :-(
Herkesler iyidir umarim...
Size birkac soru sorucam aklima takilanlar var...
Bebeginize ne tur oyuncaklar aldiniz yada alacaksiniz, gelisimi icin dikkati icin?
Kalca ultrasonuna gittiniz mi? Ben halen gidemedim 3aylik olucaz haftaya gec kalmadik dimi :-(
Birde hadi cozum bulunda uyutalim su sipalariiiiiiiii!!!!!:-(
kalça ultrasonuna 2 aylıkken gittik canım geç kalmayın erken teşhis olur bi sorun varsa ama bişey yoktur inşallahh.
ahh ahh uyutmak için bi çözüm bulsaaamm hemen paylaşıcam zatenn hehe hep uyanık bizimki bizle yatıyoo bizle kalkıyoo..
bizimkide sensörlüü ama benim popoda hehe:)) oturduğum an basıyoo çığlığıı kucağımdayken otursam bile başlıyoo ağlamayaa.çooook teşekkür ederiz teyzesi...
benim kızda hep ayak hep kucak....
poposunda sensör olan bebeklerden yani,oturduğum an basıyo çığlığı....tabi bunu görende hemen yapıştırıyo lafı eeeeeeeeeeeeeee alıştırmışsınız diyorlar,bende çıldırıyrm bu sözleri duyunca duymak istemiyrm artık....
bakalım belki düzelir......
uykumuz bizimde kaçta yatarsa yatsa gece mutlaka 3 ila 3.45 arası uyanır bide 5 ila 5.30 hiç şaşmaz,tabi sabahta erkenden 6.30 da ayaktayız malesef......
gündüz uykumuza gelince hiç yoook ,senin oğluşun gibi 10 dk ,en fazla 30 dk uyuyo cadı....
şimdi babamız klasik müzik eşliğinde uyku çalışmalarına başladı bakalım ne olcak...
canım heyet raporu fln ayarlayamıyomusunn ayarlarsan çok ii olur inşallah bulursun rapor yaa
bizimki 1 ay önce fln çok içli ağlıyodu uykusunda ama artık geçti cnm..herkese merhaba
ben yurt disinda yasadigim icin saat farkindan dolayi araniza pek katilamiyorum ama bebeklerimiz eylul bebekleri olduklari icin sizlerede sormak istedim
bebekleriniz gece aglayarak uyaniyormu sizinde .cok olmasada da arada aglayarak sanki biri canini yakmis gibi aglayarak uyaniyor.birde bu aralar surekli irkiliyor ve bu uyumasina engel oluyor. ayni durumda olanlarimiz varmi ?
ayy maşallahh kocaman olmuşş
akşam uyumadan önce iyice emzir canım birde 3 saat sonra uyanır gibi olursa hemen pışpışlaa belki hemen uyur yine ve 5-6 saat uyumaya başlar tekrar ben o 5-6 saat uyumasını 1-2 kere ancak gördüm hehe bana uyku yok yanii 3- saate kalkıyoruz bazen 2 saatee kafasına göre takılıyoo afacann3 aylık olmamıza 9 gün kaldı,bi çok şeyimiz düzene girdi gibi :) ama geceleri 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk benim uyandırmalarımdan sonra kendiliğinden 3 saatte bir uyanır oldu,umarım böyle devam etmez. gündüz uykularımız çok parça parça.1 saat,45 dk gibi. umarım bu da düzene girer. emmeyle ilgili sıkıntımız yok,sütte yetiyo ama kızım az kilo alıyo,en çok buna üzülüyorum.haftaya ctesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo almış benim zayıf ama uzun kızım :) bir de öksürüyo 2 gündür,tam uyurken kendi öksürüğüne uyanıyo,ona üzülüyorum.
bezimde aynı yaa 6-9 tulumlarr tam denk geliyoo ama en olarak bol herşeyii 3-6 aylıklarr boydan dolayı denk gelmiyoo kolları fln hep kısa yanaklarıda tombik tombik değil ama kilo alımı iyi boya gidiyoo heralde benim ufaklıkta bakalım pzt 3 aylık kontrolü var kaç gr almış boyu kaç olmuş görcez artıkkmama versek derken süt yetiyo ama yaramıyosa diye düşündüm. aldığım kıyafetlerin boyu kısalıyo, boyuna göre aldıklarımın da eni bol
görümcemin oğlu da aynı böyleydi genetik bence
bende mama vermek istemiyorum canım sırf kilo alsın diye,sütüm de var zaten,olanı bitiremiyo,bide niye mama veriyimki,göğüslerim şiş kalıyo emdikten sonra bile,iştahsiz bide benimki,bazen zorla biraz daha emziriyorum,hooop kusuyo hepsini,napıyım yetiyo demekki çocuğa,kendi bırakınca kusmuyo,reflüde ileri doğru fışkırtarak kusarmış seninki öyle mi canım,benimki gazıyla beraber kusuyo genelde.kilo alımını etkiliyo tabi kusması.inşallah kısa zamanda geçer dediğin gibi..
iyi bir çocuk allerji uzmanına götür canım özel mama kullanabilir iyi araştır derim diğer türlü hem annenin hem bebeğin yaşam kalitesi kötü etkileniyorhemde nasıl cnm mızmız hiç bitmıo
sütü olanın mama vermesibende mama vermek istemiyorum canım sırf kilo alsın diye,sütüm de var zaten,olanı bitiremiyo,bide niye mama veriyimki,göğüslerim şiş kalıyo emdikten sonra bile,iştahsiz bide benimki,bazen zorla biraz daha emziriyorum,hooop kusuyo hepsini,napıyım yetiyo demekki çocuğa,kendi bırakınca kusmuyo,reflüde ileri doğru fışkırtarak kusarmış seninki öyle mi canım,benimki gazıyla beraber kusuyo genelde.kilo alımını etkiliyo tabi kusması.inşallah kısa zamanda geçer dediğin gibi..
aynen zorlayıp emzirirsem hepsini kusuyo. gazıyla beraber kusuyo ama bazen fışkırtıyo da. ama çok değil. düşündükçe kafaya takıp dr.a götürücem sanırım
iyi bir çocuk allerji uzmanına götür canım özel mama kullanabilir iyi araştır derim diğer türlü hem annenin hem bebeğin yaşam kalitesi kötü etkileniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?