Benim de ciddi bir şikayetim yok. bulantım 3-4 gün çok az oldu, hiç istifra etmedim. Çokuyumuyorum, hatta uyku düzenim az bozuldu. Dr. bana dedi ki"bazı anneler 9 ay kusar, bazı anneler hoplaya zıplaya hamilelik geçirir, bazı bebekler 2800 doğar, bazıları 4500 gr. Ve bunların hepsi NORMAL KARŞILANIR. hepsine normal deriz.Bünyeye yapıya göre değişir...
Kızlar selam
Dr. dan yeni geldim.Kalp atışlarını duyduk. Güm güm güm diye gümletti odayı. O gümlettikçe ben kıkırdadım.HEr sey çok normal dedi Dr. İçimiz rahatladı. toxo bağışıklığım olmadığı için IgM testini tekrarlamak istedi. Her ay yapacakmıyız toxo testlerini acaba? Henüz benden idrar testi istemedi. İstersen testleri dışarıda yaptırabilirsin bile dedi ve bana form doldurdu (Özel hastanelerde bunu pek yapmazlar).Yani galiba ben Dr. unu sevenler kategorisine giriyorum.
1 ay sonra görüşeceğiz bana test sonuçlarını fakslarsın dedi. Bir de 15 gün sonra elevite başlamam gerektiğini söyledi. Kanaman, akıntın, şikayetin olursa da ara beni dedi. Bu kadar. İçimiz rahat eve döndük eşimle...
Kızlar selam
Dr. dan yeni geldim.Kalp atışlarını duyduk. Güm güm güm diye gümletti odayı. O gümlettikçe ben kıkırdadım.HEr sey çok normal dedi Dr. İçimiz rahatladı. toxo bağışıklığım olmadığı için IgM testini tekrarlamak istedi. Her ay yapacakmıyız toxo testlerini acaba? Henüz benden idrar testi istemedi. İstersen testleri dışarıda yaptırabilirsin bile dedi ve bana form doldurdu (Özel hastanelerde bunu pek yapmazlar).Yani galiba ben Dr. unu sevenler kategorisine giriyorum.
1 ay sonra görüşeceğiz bana test sonuçlarını fakslarsın dedi. Bir de 15 gün sonra elevite başlamam gerektiğini söyledi. Kanaman, akıntın, şikayetin olursa da ara beni dedi. Bu kadar. İçimiz rahat eve döndük eşimle...
bebişinede tekrar
maşallah cnm yaa çok şükür
nasıl bi duyguydu kalp atışlarını duymak..
şekillenmişmi hiç bebişin
evet cumartesi günü çok ağladım kafayı yiyecektim doktor 4 haftalık sanırım diyince.belkide üzüntüden lekelenmem oldu.o doktorun yaptığı idrar testinde biraz bişi görmüş sanırım.yazanları söyliyim.bunu doktoruma göstereceğim yarın.Kendini rahatlatmanın yollarını bulmalısın. Reglinin 2. günü gibi kanaman olursa kötü ama azcık lekelenmeyle hemen kötü düşünme. Yapman gereken tek şey cinsel ilişkiyi kesmek ve dr. un verdiği progesterona devam edip bol bol dinlenmek. Ki bunların hepsini yapıyorsun sen. Yoluna girecektir herşey, sen yeterki pozitif düşün. Bak yolk kesesi için o kadar endişelendin ama oradaymış o da.. Boşu boşuna endişelenmekle kaldın. Belki lekelenmenin sebebi bile kendine yüklediğin stres olabilir.
evet cumartesi günü çok ağladım kafayı yiyecektim doktor 4 haftalık sanırım diyince.belkide üzüntüden lekelenmem oldu.o doktorun yaptığı idrar testinde biraz bişi görmüş sanırım.yazanları söyliyim.bunu doktoruma göstereceğim yarın.
ph:6,5
dansite(idrar):1025
mikroskobil görünüm:7-8 lökosit , 5-6 eritrosit, 8-10 epitel hücresi görüldü yazıyor.
Sen Dr.undan memnun değil miydin? Özele mi devlete mi gidiyorsun?Özel muayene mi istiyorsun? bu forumda araştır bir İzmirdeki Dr.ları.
Özel hastanelerde de Dr.lar genelde tel nosu veriyorlar ve ilgileniyorlar aslında...
Canım sana kesinlikle rahat bir Dr.lazım. Çok panikledin, sakin ol biraz.
biz sevgililer gününü kutlamayanlardanız.
O an yanında hastası vardır belki telini açamamıştır ama sonra mutlaka dönmesi lazım ne oldu diye. Tuvaletle falan çocuk düşmez, o kadar kolay değil o iş. Zaten tutunamayan çocuk genetik bozukluğu olan çocuktur dedi bana Dr.um. Düşüyorsa da bir bozukluk olduğundan düşüyordur. Kanamayı büyük bir problem olarak görme bak kuzenimin 2. ve 3. ayda çok kanaması oldu, şimdi 4 . ayda ve hiç bir problemi yok, bebek te çok iyi.
Sen nereye gidiyordun?
Aynen bir gün öyle bir gün böyleyim ama genelde gayet iyiyim. Göğüslerim çok acıyor, Bir de dün gece kuyruk sokumu ağrısı başladı.Biraz yordum kendimi ondan herhalde.
Benim de ciddi bir şikayetim yok. bulantım 3-4 gün çok az oldu, hiç istifra etmedim. Çokuyumuyorum, hatta uyku düzenim az bozuldu. Dr. bana dedi ki"bazı anneler 9 ay kusar, bazı anneler hoplaya zıplaya hamilelik geçirir, bazı bebekler 2800 doğar, bazıları 4500 gr. Ve bunların hepsi NORMAL KARŞILANIR. hepsine normal deriz.Bünyeye yapıya göre değişir...
kahverengi lekelenme devam ediyor mu?
Lekelenme ile kanama farklı şeyler.. Eğer bir pedi dolduracak kadar kan geliyorsa çok ciddiye almak gerekir. Ama lekelenme hemen hemen herkeste olabiliyor. 2 kere bende d eoldu ve Dr. hiç birsye yok hersey yolunda dei ulstrasonda bakıp.
İşte o yüzden biz daha söylemedik kimseye...Şu dönemi bir atlatalım bakalım.
İnsanın inadına kız doğurası geliyor.
7+4 üm ve bugün ilk kez kalp atışlarını duydum göbekten.. pıt pıt pıt diye değil güm güm güm diye atıyordu benim sıpanın kalbi.
Herkese söylememesi iyi birsey değil mi? İlk üç ayı atlatmanı bekliyordur. Ama niye hep negatif düşünüyorsun ki, sen iyice dolmuşsun, insallah bir an önce evine gidersin.
Bak kendin diyorsun diğer çocuk ve torunlarına sevgisi göstermemiş sarılmamış diye. Sen de bekleme o hald ebirsye ondan...
Bak sen korktukça başına kötü şeyler geliyor.Ya çok kötü bir Dr. a denk gelmişsin tıp merkezinde. Organları birbirine girmiş denir mi? Ne organını görüyor daha 6 haftalık bebeğin. akılsızın tekiymiş.
Alttan muayeneden de korkma o kadar. Gerçekten çok zor olmuyor. Kasık ağrısı da çok normal bebiş yer açıyor kendine. Adet ağrısı çekmeye devam edeceksin dedi bugün Dr. bana..
Canım kanamayla beraber olmuyorsa normal kasık ağrısı. İçini rahat tut biraz.
aynen inadına kız dogurasım geliyor ama allah saglık versin ne lursa olsun diorum kız yada erkek. ben 2,5 yıldır evliyim ilk 1,5 yıl bebek istemedik sonra da 1 yıl sahip olamadık. bunun icin malesef cok laf işittim cevreden. kayınvaldem demesede önümde bebek yelekleri battaniyeleri örmesi bi imaydı benim icin. simdi hamile kalınca sagır sultana bile soyleyesim var. bence bunun erkeni diye bir durum yok ki. Allah korusun birsey olsa bile illaki ilk 3 ay icnde olacak die birsey yok. 7. ayda kalbi duurup alınan bebekler var. kayınvaldem herkese söylemio degil kimseye bahsetmio beni soranlara da hasta yatıyor diye cevpaveriyor. dediğin gibi biraz doldum ama hakkaten can sıkıcıydı benim için.
Kızlar selam
1 ay sonra görüşeceğiz bana test sonuçlarını fakslarsın dedi. Bir de 15 gün sonra elevite başlamam gerektiğini söyledi. Kanaman, akıntın, şikayetin olursa da ara beni dedi. Bu kadar. İçimiz rahat eve döndük eşimle...[/QU
heray yapılmaz canım o test benimde bağışıklığımyok sadece yediklerme dikkat etmem lazım hayvanlardan uzak durucam o kadar bide elevit kullanmayı düşünüyomusunuz bebeğin gelişimi için kötü etki yapıyo diye vermedi bi arkadaşımın dr u açıkcası bende içmiycem hem mide bulantısını inanılmaz arttırıyo bilginizeee
Tam şikayetlikmiş o Dr. Dr.una endişelerini söylüyor musun? Çok panik olduğunu falan. Dr.unla paylaşırsan belki seni daha rahatlatıcı konuşabilir. Bu ikinci Dr. un dediği şeyleri ve seni korkuttuğunu anlattın mı?
bana doktorum folik hiç vermedi...
sadece elevit kullanıyorum ben?
elevit kullanıp çocukları normal olan insanda çok fazla ayrıca..
mide bulantısı hiç yapmadı bende
Kızlar selam
1 ay sonra görüşeceğiz bana test sonuçlarını fakslarsın dedi. Bir de 15 gün sonra elevite başlamam gerektiğini söyledi. Kanaman, akıntın, şikayetin olursa da ara beni dedi. Bu kadar. İçimiz rahat eve döndük eşimle...[/QU
heray yapılmaz canım o test benimde bağışıklığımyok sadece yediklerme dikkat etmem lazım hayvanlardan uzak durucam o kadar bide elevit kullanmayı düşünüyomusunuz bebeğin gelişimi için kötü etki yapıyo diye vermedi bi arkadaşımın dr u açıkcası bende içmiycem hem mide bulantısını inanılmaz arttırıyo bilginizeee
elevit hakkında ilk defa böyyle bişey duydum, ben kullanıyorum, doktor, eczacı ve ilaç mümessili eleviti çok övdü bana. hatta doktor folikasiti kes, elevite devam et dedi. kardeşimin eşi ilaç mümessili ilaçlardan anlıyor oda elevit kullandırıyor. eczacıda karısına kullandırıyor. bide elevit mide bulantısını artırmıyor aksine azaltıyor, birgün kullanmayı unutmuşum ertesi gün içim dışıma çıktı
kızlar beni doktorum 13 haftalıkken 2 li test için çağırdı o zaman söyliycekm iş cinsiyetini yüzde 90 söylerm dedi çok mutlu oldum ama bazı dr lar inatla 4 ayı bitirmesini bekliyor 29 şubatda inş bebeğimn cinsiyetni öğrenicem
bende 3 martı bekliyorum sabırsızlıkla
Daha bugün Dr. la konuştuk. Bulantın olmadığı için sevinmelisin dedi. Herkeste aynı belirtilerin olmasını bekleyemeyiz. Bunun belli bir standardı yoktur dedi. Herkesin kusmasını ya da midesinin bulanmasını beklemek , herkesin 50cm, 3 kilo, sarı saçlı, mavi gözlü çocuk doğurmasını beklemek gibi birsey dedi. İçin rahat olsun. Mesela benim de göğüslerim acıyor. Dün çok yoruldum ve gece kuyruk sokumum acımaya başladı ve baş ağrım var..Bunlar da pek çok insanda yokcanım benim özellikle sabah çok bulantı oluyordu aç karnıma çok öğürüyordum ve afedersin safra çıkıyordu sadece..gün boyunca da herşeyden tiksiniyordum az bişey zorla yiyordum ama Allahtan çıkarmıyordum,ama 2 gündür sabah daha rahat gibiyim ve gün içindeki bulantı durumu da azalınca panikledim..belki de normaldir kişiden kişiye değişiyor olabilir dediğin gibi..
Sen nereye gidiyordun Dr. a?Benim bugün göbekten duydu kalp atışını...Hadi gözünüz aydın.Ben hala ses olarak duyamadım bebişin kalbini.Bence benim doktorda iş yok.Bir baska doktor araştıracagım
Teşekkürler. Sen de sor bakalım toxoyu. IgM ye gerek yok ama IgG yi tekrarlayalım dedi benimki.Canım ne güzelllll güzel haberler aldık umarım herkesten böyle güzel haberler alırız hep...
Dr unun içine sinmesi, ona güvenmek ne kadar önemli değil mi
şimdi gönül ferahlığıyla 1 ay geçirirsinnnn
Bendede Toxo bağışıklığım yok,bende gidince sormayı düşünüyrm tekrar test yapıcak mı die
Kulaklarını tıkayacaksın etrafa karşı. Ben 34 yaşındayım. Ve daha önce işlerimizden ötürü bebek istemedik. Hatta bu sene de istemiyorduk, denemelere başlarız seneye ancak olur diyorduk ki bebiş geliverdi. Ama çook laf geldi benim de kulağıma arkamdan. Duymayacaksın. Onların zamanında yaşamıyoruz ki. Ne zaman çocuk yapacağıma, hatta çocuk yapıp yapmayacağıma ben karar veririm. Direktiflerle olmaz bu iş. Doğuracak ta benim, büyütecek te benim, fedakarlık yapacak ta benim. Hatta anne olarak babadan daha çok söz hakkım var bu konuda... Öyle bir tepki oluşmuş ki içimde ilk 3 ay kimseye söylemeyeceğim dedim, hala da söylemedik ailelere. Ama ben rahat bir insanım, pek hayatıma karıştırmam, denilenleri de sallamam. O yüzden vız geliyor tırs gidiyor denilenler. Sen umursadıkça seni daha çok yıpratır o insanlar.Sen Dr.undan memnun değil miydin? Özele mi devlete mi gidiyorsun?Özel muayene mi istiyorsun? bu forumda araştır bir İzmirdeki Dr.ları.
aynen inadına kız dogurasım geliyor ama allah saglık versin ne lursa olsun diorum kız yada erkek. ben 2,5 yıldır evliyim ilk 1,5 yıl bebek istemedik sonra da 1 yıl sahip olamadık. bunun icin malesef cok laf işittim cevreden. kayınvaldem demesede önümde bebek yelekleri battaniyeleri örmesi bi imaydı benim icin. simdi hamile kalınca sagır sultana bile soyleyesim var. bence bunun erkeni diye bir durum yok ki. Allah korusun birsey olsa bile illaki ilk 3 ay icnde olacak die birsey yok. 7. ayda kalbi duurup alınan bebekler var. kayınvaldem herkese söylemio degil kimseye bahsetmio beni soranlara da hasta yatıyor diye cevpaveriyor. dediğin gibi biraz doldum ama hakkaten can sıkıcıydı benim için.
günlermz yakınmış canım cinsiyetide söyliycekmi
Yediklerime zaten çok dikkat ediyorum ama tsh gibi tekrarlanması gerektiğini söyledi. Elevitin methini ben d eçok duydum. Dr. verdiyse vardır bir bildiği diye düşünüyorum ve kullanacağım. En kötü ihtimalle folik asit gibi gece yatarken kullanırım.heray yapılmaz canım o test benimde bağışıklığımyok sadece yediklerme dikkat etmem lazım hayvanlardan uzak durucam o kadar bide elevit kullanmayı düşünüyomusunuz bebeğin gelişimi için kötü etki yapıyo diye vermedi bi arkadaşımın dr u açıkcası bende içmiycem hem mide bulantısını inanılmaz arttırıyo bilginizeee
İşte minik yuvarlak yolk kesesi.Dr. una anlat , panik olduğunu , endişeye kapıldığını söyle. o seni rahatlatır.Doktorum benim endişelerimi anlıyor ve hiç kötü bişi konuşmuyor aslında.
Yarın söyleyeceğim yaşadıklarımı onun söyleyeceği şeylere göre umarım oda güzel şeyler söylerrr
cnm ultrason kağıdım yanımda yok ama cumartesi en son ultrason resmimde bir yuvarlak var kese sanırım o normal büyük bi yuvarlak.onun içindede minik bir yuvarlak var?
Benim Dr. umda kullanmalısın dedi.elevit hakkında ilk defa böyyle bişey duydum, ben kullanıyorum, doktor, eczacı ve ilaç mümessili eleviti çok övdü bana. hatta doktor folikasiti kes, elevite devam et dedi. kardeşimin eşi ilaç mümessili ilaçlardan anlıyor oda elevit kullandırıyor. eczacıda karısına kullandırıyor. bide elevit mide bulantısını artırmıyor aksine azaltıyor, birgün kullanmayı unutmuşum ertesi gün içim dışıma çıktı
Herşey yolunda ne güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?