2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

topikte yeni arkadaşlar var diye soruyorum süt nasılll arttırılırrr acilllllllllll

canım ben daha önced yazmıştım sanırım

ben kuru incir kuru kayısı ve rezene çayı + bol bol su tüketiyorum.başkada bişi yapmıyorum.göğüslerimden süt fışkıracak kadar bol bi sütüm yok ama oğluşuma yetiyo

harbi yaramazmış senin ufaklık

aslında hepsini biliyorumda bilmediğim ananelerden kalma farklı bişey varmı diye soruyorum işte

yorgunluk uykusuzluk sütün düşmanı gerçekten

merhaba kızlar
karamcım bebişine maşallah, salıncağı da pek güzelmiş :))) bizimki hep yerlerde, salıncak,puset ,yürüteç gibi şeyler alamadık hiç, heme vimiz ufak, hem de halılarımız tüylü, onlardan yürüyemez yürüteçle :)))

ek gıdalar offf şu ek gıdalar....
her gün öğlen çorba içiyoruz, ikindi öğünü olarak yoğurt yiyoruz, sabah ve öğle arası meyve püremiz var pekmez karışımlı. arada meyve filesine muz koyuyorum... çorba olarak tarhana veya sebze. tarhana özellikle çok faydalıymış, nette de araştırdım öyle yazıyor...her gün farklı mevsim yeşşiliği ekliyoruz, bi gün ıspanak,bi gün kereviz,bi gün pazı... bazen irmik,bazen pirinç bazen de patatesle kıvamlaştırıyoruz çorbamızı ama yedirene kadar 2 saat geçiyor, çok acıkmayınca yemiyor bi kaç kaşıkla kalıyor, bi süre sonra da çok acıkınca ağlıyor biberon istiyor, çözemedim gitti. çok zorlanıyorum, öğlen 2 saatim ve yoğurt öğününde 2 saatim geçiyor, sinirleniyorum çok
gece yatmadan da tahıllı sütlü kaşık maması veriyorum. normal mama içtiğinde sık uyanıyor, ama kaşık maması daha çok işe yarıyor gibi geldi bana...
bu aralar hırıltılı öksürüğü de başladı kızımın, hiç hastalanmamıştı dr a gitmeli miyim bilemiyorum,sabahalrı öksürüyor balgamlı gibi,sesi gıcırtılı çıkıyor... ilerlerse götürürüm...
bizden böyle, öpüyoruz sizi

ayy bu oğlan beni dellendirecek kayısı incir yiyodum benimkide örümceğinde sehpaya yanaşmış kayısı almışl bitane görmemişim.onuda hepsini sok sen ağzına damağına yapıştırmış eritmiş kayısıyı nerdeyse tuhaf tuhafs esler çıkarıyo ağzında bişi geveliyo allah allah dedim bi baktım ağzındakocaman kayısı.

canım bu ek gıda olayı çok karışık bi yediği şeyi başka bi zaman yemiyo yemediğini başka bi zaman yiyo anlayamıyorum bende yoğurt yerdi güzelce 2 gündür yoğurt yediremedim.bigün sebze çorbasını yiyo ertesi gün yemiyo.ama muhallebyi her zaman yer versem çok seviyo özellikle elmalı muzlu falan yaparsam.

kaşık mamalar daha çok tok tutuyo canım ben gece muhallebi verip yatırdığımda bzen sorunu yoksa 6 saat falan kalkmıyor.ama sadece emzirip yatırırsam 3-4 saat sonra kalkıyo.

canım geçmiş olsun inşallah ilerlemz daha fazla acaba evin havasımı kuru geliyor.

canım kızına geçmiş olsun bence doktora götür geçen ay benim kızımında burnunda hırıltı vardı 2 gün götürmedim hemen boğazlara inmiş biraz daha götürüp ilaç kullanmasaydım ciğere inecekmiş bence ihmal etme

aman canım dikkat et afacana kayısı yumuşak ama başka birşeyde olabilirdi bu

evet ek gıdalar çok zor, hem hazırla hem yedirmeye çalış .. hepmiz aynıyız, eliföykü'nün de dediği gibi bir gün yediği diğer günü tutmuyo..
inş. hastaneye gitmeden geçirirsiniz, bizde de var o durum benden geçti sanırımm , benim hiç halim yok kızımda hastalanırsa dayanamam..
dediğin gibi benim de evim ufak ve halımda tüylü yürüteçle yürüyemez. hatta yeğenim bize geldiğinde düz olan halımda yürümüştü, diğer halıya gelince durdu emeklemeye başlamıştı, çocuk bir tuhaf oldu yürüyemiyordu gıdıklanıyorduu

şu tahıllı sütlü mama dediğiniz hangi marka, kavanoz değil galiba??

çok fenaymış senin ufaklık annesi sen dikkatli ol da bir kaza olmaaaısn, çiçek yoluyor ha şimdidennnnn

sağolun arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için , hasta olan ben değilmişim sanırım, geçmiş yapamadım. benim gib hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.
hastayken bebek bakmak çok zor hele de onu da hasta edeceğim aklıma gelince
inş. hasta olmaz burnu tıkalı, arada hapşuruyorr,, böyle olunca diyorum ki o hasta olmasın da ben çekeyim kızıyorum önce kendime sonra eşime(o dışardan getirdi)

haklısın canım ya geçende peçeteyle aynı durumu yaşamıştık peçeteyi almış ağzına sokmaya çalışırken yakaladım

çok yaramaz çok

yok canım kavanoz mama değil kutuda toz şeklinde satılıyo..kendin yapıyosun

aynen canmım ya çok fena yavrumun hasta olmasına dayanamam hiç hastalanmadık şükür ama geçen aşıdan sonra ateşlendik biraz çok üzüldüm dedim o iğneleri bana yapalardıda böyle olmasaydı.

kızlar yürütece koyuyord musunuz bebişleri yoksa erkenmi daha yerde sürününce ne buluyosa ağzına sokuyo yürütece koysak rahatlarız azcık

hımm aklıma gelmişken bişe danışayım benim kızın antibiyotik iğneleri vardı 5 tane bugün bitti yavrumun bacakları mosmor oldu şişti bide yarın 6. ay aşısı var sizlerden öğrendiğim kadarıyla 3 yerden yapılcakmış zaten yavrumun bacakları delik deşik bide yarın 3 tane daha olıursa kötü olur sanki,ebe ye sordum bişe olmaz getir yapalım dedi ama benim içim rahat etmedi bikaçgün daha ertelesemmi aşısını,ama zaten 1 hafta geçti aşı zamanı bide orası var

oo seninki baya atak yapmış yürüteç de bizimki oyuncaklarını yalamaya çalışıyor sonra da
sıkılıyor en fazla 5 dakika duruyor,eskiden mama sandalyesinde de öyleydi ama artık rekor 20 dakika

maşallah efe paşaya nede güzel kurulmuş sevdi sanırım salıncağı bende almayı düşünüyorum
sevdi canım çok sevdi de tam oturamıyor kendini aşagı atıyor bir süre sonra sıkılıyor ama ilk koyunca
çok şekerdi yaa saf saf salıncagı süzüyor agız bir karış açık
geçmiş olsun canım buaralar bebekler hasta bizim evin her yerinde efenin bişiyi var zaten
yer kalmadı evde ev büyük olmasına ragmen ek gıda çok zor bizimki de yogurt ve sebze çorbasında zorluyor beni

çok kudurukmuş oglun yahuu allahtan hemen farketmişsin allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…