kızlar nasılsınız.iyi hafta sonları..geçmiş yapmadım direk muhabbete giriyorumhava çok soğuk evdeyiz.akşama da misafirim var..zaten kendi evimde değilim eşyalı ev tutmuştuk eşimin görevi bitene kadar millet napmaya gelio anlamadım kendi evimde olsam neyse.burda ağırlayacak eşya yok doğru dürüst..gezmek olsun işte millete eşime bişey yapamıcam git pastaneden tatlı tuzlu karışık al gel dedim.almış gelmiş.bende hiç bakmadım poşete ne almış diye..sonra şeytan dürttü bakayım dedim..aaa ne göreyim :18:tuzludan nerdeyse bir kovaa..tatlı 6 tane ayy öldüm gülmekten...bi daha isteseler yok pastacıya koy karışık demiş.bakmamış ne koydu die...iyiki bakmışım rezil olacakmışız.hemen mutfağa girdim tatlı yaptım..
canım millet bilmiyomu kendi evinizde olmadığını misafir ağırlayacak durumun olmadığını.bilipte geliolarsa boşver neyle karşılaşacakalrını biliolardır nasılsa.kocaya iş ver arkasından kendin gt desene.hem uğraşlmayım diye hazır aldırmışsın üstünede kendin tatlı yapmışsın
kızlar nasılsınız.iyi hafta sonları..geçmiş yapmadım direk muhabbete giriyorumhava çok soğuk evdeyiz.akşama da misafirim var..zaten kendi evimde değilim eşyalı ev tutmuştuk eşimin görevi bitene kadar millet napmaya gelio anlamadım kendi evimde olsam neyse.burda ağırlayacak eşya yok doğru dürüst..gezmek olsun işte millete eşime bişey yapamıcam git pastaneden tatlı tuzlu karışık al gel dedim.almış gelmiş.bende hiç bakmadım poşete ne almış diye..sonra şeytan dürttü bakayım dedim..aaa ne göreyim :18:tuzludan nerdeyse bir kovaa..tatlı 6 tane ayy öldüm gülmekten...bi daha isteseler yok pastacıya koy karışık demiş.bakmamış ne koydu die...iyiki bakmışım rezil olacakmışız.hemen mutfağa girdim tatlı yaptım..
Biliyor canım ya..birde ilk defa gelecekler.eşimin başka yerden arkadaşı çarşıda karşılaştık tesadüf..onlarda şuan bulunduğumuz şehirde oturuyolarmış..kadını falan ilk defa görcem birde.
kilo vermek isteyen arkadaşlarım size iki tavsiyede bulunabilir miyim?
birincisi; bol su tüketin günde 4-5 litre gibi hatta 7 ye bile çıkabilirsiniz ( çağla şikel günde 7lt su ile eski haline kavuşmuş hatta daha da incelmiş )
ikincisi; sürekli spor yapın hiç ara vermeyin bunuda diyetisyen bir arkadaşım demişti, diyetin en büyük yardımcısı spormuş..
birde kola içenleriniz kolayı kesecek, masadan aç kalkacak. görümcemde diyette programını ben yapıyıoum tabii bir uzmanına danışarak, o şimdi bir ya almış adını öğrenir yazarım onu sürüp göbeğine spor yapıyor, 6 cm inceldiğini gördüm :) birde büyük şişede satılan, maen suyu ile karıştırıkllıp içilen bvir içecek var iştahı kesiliyor onu içenin görümcem 2 haftadır kullanıyor baya inceldi o 80 kilo ile başladı 75 olmuş 2-3 hafta da 5 kg. başlangıç için en saülıklısı heleki emziğriyorsanız.. şimdilik vbunları öğrendim.
Aman canim hemen bi ihlamur, ilik balli sut filan ic, sen de hastalar kervanina katilmaaa! Topicte salgin mi var nedir :sben galiba hasta olucm :2: boğazım yanıyo :2::2:
Bir de armut ve muz verdim ben canim. Muzu yalayip yuttu, armutu da gorunce yedirmezsem agliyobenim ufaklık ne elmayı sevdi ne havucusizler başka ne verdiniz
ben bitirdim ödevimi canım senden naber.bugün ekildik yani bacım yalnız yalnız takılıcaz gerçi bebelerimiz var.
Bizimki de oyle bazen guzel yiyo, bazen zorla, bazen agzini kitliyo imkani yok yedirmeninbirde benim oğlan bigün az yese bi gün çok yiyo. sizin bebelerde öylemi hergün aynımı yiyolar yoksa
ben kaçtım kzılar eşim geldi belki gezmeye çıkarız gerçi hava çok soğuk avm ye gitmeyede tırsıyorum yarın anneme bırakıp çıkarız belki
Masallah canim, ahayirlisiyla sunnet isini de atlatin, oh tertemizkızlar selam bugün ayberkimi dr kontrolune götürdük 1 tane aşımızı olduk çok şükür sağlığı yerinde 8.700 gr kilomuz boyumuz 72 cm baş çevremiz 43 gelişimi gayet güzel dedi pipimizde azda olsa tıkanıklık olma ihtimali olabilirmiş çocuk cerrahisine yönlendirdi haftaya cumartesi sünnetimizi de olucak sünnet işine çok sevindim eşim yaptırmama taraftarıydı hep 5 yaşını bekliyordu neyseki dr riske atmayalım deyince ohhh dedim medicalpark göztepede olucak sünnet odası varmış local anest yle uyuşturup yapıcaklar bizde yanında olucaz uyanık olacağı için pipi kesilirken bizde oyalıycaz zaten çok usludur benim oğlum kuduruk olmadığından üzmez annesini
sağol canım ilgin içinbayanstres ve seboş geçmiş olsun kızlar bebişler hastaymış umarım düşer ateşleri bi an önce.
bayan stres canıım sen dün ateş düşürücü vermşiştin fayda etmiyomu doktora götürmeyi düşünüyomusun.allah korusun bu ara o kadar çok bronşit olan bebek duyuyorumki korktum birden.benim oğlanda arada kuru kuru öksürüyor ateş falan yok ama korktum bende başka belirtiler olursa götürücem doktora.çünkü benim oğlan bazen numaradan ilgi çekmek içinde öksürüyor anlayamıyorum gerçekmi numaramı.çok sık öksürmüyor çünkü.
çok okuyamadım geçmişi son sayfayı okurken gördüm.geçmiş 25 sayfa falan var sanırım.şimdide okuyamıycam yarında artık pazartesiye koca bi geçmiş beni bekliyo olucak biraz az kaynatın bari.
bu arada bayanstres dün akşam benim oğlan muhallebisinden 175 ml yedi ama açtı en son 2 saat önce az emmişti. bunu yedikten 2 saat sonrada emdi uyudu.yavaş yavaş ölçüleri arttormaya çalış istersen canım benimkide az yeyince kaka yapmıyor kaka yapmamasıda ondandır belki.
hasta olmasına rağmen yedi tavsiye ederimCokfaydali bi sey olmus bu strescim. Ahmein tepkisini merak ettim, cocuklar boyel faydali seyleri sevmez ya genellikleseverse ne ala
Elifoyku merhaba. Benim oglan da arada öhö öhö yapiyo, sirf dikkat cekmek icin, sonra guluyo hatta bazen.
İnsallah butun oksurmeleri boyle uyduruk olur..
az verdim ama bitirdi yarında vericem aynısından tavsiye ederimcanım çok güzel bi tarif beğenirse yazda bizde deneyelim sarımsak soğan özellikle vitamin deposu şu soğuk günlerde bebelerede iyi gelir yerlerse.bide üstüne maydonoz tarhana kereviz tam bi vitamin deposu olmuş.inşallah yer snein oğlan.
canım bende yapıp satan kadınlar var yani marketten değilde tanıdığın tavsiyesiyle yapıp satan birilerinden alıyorum kv ye söyle o bulurİnş zahmet paşa yer annesi
Nıççç zahmet iştahsız yemez gibi umarım yer
Ben de tarhana vermek istiyorum ama yok ya
Hazır mı alsam faydalı olur mu kullanan var mı
Tarhana hazır
ah ah spor yorar diye yapamıyoruz bizimki sadece ıvır zıvır düyetü yemek tam gaz devam bizdekilo vermek isteyen arkadaşlarım size iki tavsiyede bulunabilir miyim?
birincisi; bol su tüketin günde 4-5 litre gibi hatta 7 ye bile çıkabilirsiniz ( çağla şikel günde 7lt su ile eski haline kavuşmuş hatta daha da incelmiş )
ikincisi; sürekli spor yapın hiç ara vermeyin bunuda diyetisyen bir arkadaşım demişti, diyetin en büyük yardımcısı spormuş..
birde kola içenleriniz kolayı kesecek, masadan aç kalkacak. görümcemde diyette programını ben yapıyıoum tabii bir uzmanına danışarak, o şimdi bir ya almış adını öğrenir yazarım onu sürüp göbeğine spor yapıyor, 6 cm inceldiğini gördüm :) birde büyük şişede satılan, maen suyu ile karıştırıkllıp içilen bvir içecek var iştahı kesiliyor onu içenin görümcem 2 haftadır kullanıyor baya inceldi o 80 kilo ile başladı 75 olmuş 2-3 hafta da 5 kg. başlangıç için en saülıklısı heleki emziğriyorsanız.. şimdilik vbunları öğrendim.
geçmiş olsunben galiba hasta olucm :2: boğazım yanıyo :2::2:
kuru kayısı haşlayıp blendrdan geşiriyoruz aynı şekilde kuru erik muz armutbenim ufaklık ne elmayı sevdi ne havucusizler başka ne verdiniz
geçmiş olsun canımayy benimde kalktığımdan beri boğazım yanıyo acıyo aşağı ciğerlerime doğruda bi ağrı var sanki nefes aldıkça.arada öksürdükçede canım yanıyo.
bebeleri hasta etmiyelim derken bizmi hasta olucaz ne
sağol canım ilgin için
öksürük hiç yokhırıltı yok sadece genizi yani burnun arkası dolu bide şiddetli ateş yok sadece gece çok yükseldi bide akşam bayağı yüksekti biide beni durduran dişde olabilirmi düşüncesi göğsümü ısırıp duruyor zaten bi terslik hissetsem hastaneler çok yakın gecede olsa kapıp götürürüm peditusla bekliyorum artık
mama konusundada ahmet 175 cc hayal gibi ama senin oğlanda kilolu değil diye biliyorum demekki seviyo bu tarz şeyleri:44:
hasta olmasına rağmen yedi tavsiye ederim
az verdim ama bitirdi yarında vericem aynısından tavsiye ederim
canım bende yapıp satan kadınlar var yani marketten değilde tanıdığın tavsiyesiyle yapıp satan birilerinden alıyorum kv ye söyle o bulur
hem zahmet yedi teyzoş ya
ah ah spor yorar diye yapamıyoruz bizimki sadece ıvır zıvır düyetü yemek tam gaz devam bizdesu bende içerim evet metebolizmam hızlı normaldede
geçmiş olsun
kuru kayısı haşlayıp blendrdan geşiriyoruz aynı şekilde kuru erik muz armut
geçmiş olsun canım
benim dikkatimide çeken ahmet mert tatlıyı pek sevmiyo heralde mesela muhallebi hiç sevmiyor pekmez sevmiyor ama yoğurtla sanki iyi gibi yumuşamış peyniri parmağımla ezip verincede geveliyo yiyiyor gibi gerçi bu dengeler heran değişebilirde küçükken sevdiklerini biraz büyüyünce sevmeyebiliyorlarevet canım kilolu değil 8 kilo 73 cm doktorumuz bu hareketlilikle kilo almaz bu çocuk dedi. herzaman yediremiyorum canım bazen kitliyo ağzını ama yeyince yiyo 175 ml 200 ml falan özellikle tatlı bişey olursa meyveli muhallebi falan
canım diştende olabilir dediğin gibi.sen deneyimli annesin bizden daha iyi bilirsin.
pes hepinize ya ne gezdinin ne gezdiniz dünya turu atsanız bu kadar olurdu
bikaç kişi topiği bekledik resmen başkada yazan çizen yok
iyi demişsin eşine bacım sırf bilgi sıkar egleniyoruz deseydinBizim kuzucuk uyudu, disari cikmak icin uyanmasini bekliyorum. Yavrum uyumaz uyumaz, simdi de masallah yari saati gecti uyuyo
Ya valla, aslinda sizle canli canli gun yapmak vardi. Girgir samata, kahkahalar havada ucusurdu
Esim diyo ki ne yaziyonuz o kadar, forum dedigin bilgi alisverisi olur siz iyice muhabbete sarmissiniz. E napak, kafadarlari bulmusuz, ortam iyi, susak mi dedim
Kizlar noluyo boyle, bu neyij atesi? Dis mi usutme mi? Hem size yorgunluk hem de insan uzuldugu icin 2 kat zor :s Allahim saglik ver yavrucuklarimiza..
Sorma canim ya aklim burdaydi ama zaman bulamadim. İylik saglik, bizde ortalik sut liman bu aralar, nazar boncugunun kodu neyse burda yeriydi ama bilmiom, neyse :s dun gece uyku saatini kacirdik, biraz huysuzlandi ama genel olarak iyiyiz cok sukur. Dis filan gelmiyo galiba simdilik, sadece asiri salya ve dis kasima durumumuz var. Mert dis yuzunde ishal galiba di mi? Bi ara yapamiyodu, simdi de fazla mi yapiyo? Karin agrisi?
ha saks mavisi iyi olur mürdüm sonra şu lila tonları felan iyi olur gerçi sen açık tenlisin sana her şey yakışır
kız avm ye gitme ben korkuyorum bu kızamık salgınından:18:
bitmez anacım
ne okudun ki
anacım topik dökülüyor bazı bebek hastalıkla bazısı aşı ateşiyle uğraşıyor
benimde 3-4 defa yaptı ve her defasında 3-4 gün sürdü sonra kendiliğinden geçtiarkadaşlar merhaba hepinize.daha önce yazmıştım oğlum uyanıkken emmiyor diye. 20 gün olmuştu,düzelmişti. bugün yine emmek istemiyor. ek gıdaya alışıp emmek mi istemiyor dye düşündüm ama kaşıkla da yemiyor. biberon zaten tutmuyor... sizin de zaman zaman bebişlerniz memeden küsüyormu? neler yapayım
ya benim de göbek eritmem lazım ne yagıymış sorar mısın?7 litre de ödem yapar ya vucüt şişmez mikilo vermek isteyen arkadaşlarım size iki tavsiyede bulunabilir miyim?
kızlar 6. ayda neden aşı vurulmuyor diye konuşulmuş bende merak ettim araştırayım dedim ve özet olarak bunları buldum.
6. Kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır?
Kızamık aşısının ilk dozu ülkemizde çocuk 12 aylıkken (en geç 15 aylığa kadar) ve ikinci dozu ise okul öncesi çağda (4-6 yaşlarında) yapılır. Özel durumlarda her iki doz arasında en az bir ay olmalıdır.
DSÖ, geri kalmış ülkelerde aşının çocuk 6 ve 9 aylıkken yapılmasını tavsiye etmektedir.
7. Annenin kızamık geçirmiş olması çocuğu korur mu?
Kızamık geçiren annelerden bebeklerine geçen antikorlar çocukları 9 aylık olana kadar (belki biraz daha uzun süre) korurlar. Bu sebeple de aşı çocuklara doğar doğmaz değil, 9 aylıkken yapılmaya başlanır.
8. Kızamık aşısının daha erken yapılması sakıncalı mıdır?
Aşının 9 aydan (hatta 12 aydan önce) önce yapılması durumunda çocuğun anneden aldığı antikorların aşının etkili bağışıklık cevabı oluşturmasına engel olması mümkündür. Aşının 2 doz yapılmasının sebebi de bu ihtimali ortadan kaldırmaktır.
bizim 6. ay gittiğimizde 9. aya verdi hemşire randevuyu ama salgın biterse yapmayız dedi.
sordum ya kıss tarhana hazır olur mu diyeohh gidin gezin bakalım aman canım oğlanı götürüyosan uzak tut milletten.
iyi eğlenceler canım.
tabi sor canım cevaplarım.
ben tarhanayı e bebekten aldım
ben galiba hasta olucm :2: boğazım yanıyo :2::2:
benim ufaklık ne elmayı sevdi ne havucusizler başka ne verdiniz
aynı sebos ya seninki biliyosunki ateşten 1.5 gün sürüyor yarın sabaha düzelir benimki üşüttü işte evde oturduğu yerdeCnm benimkinin atesi hala dusmedi cok huzursuz
Seninki iyidir insallah
anacım sana daha çok her şey yakışıriyi demişsin eşine bacım sırf bilgi sıkar egleniyoruz deseydin
ne demek stres biz koyu tenliyiz diye bize bişi yakışmaz mı
hemen bitki çaylarına dadanın kızlarrr :2:ayy benimde kalktığımdan beri boğazım yanıyo acıyo aşağı ciğerlerime doğruda bi ağrı var sanki nefes aldıkça.arada öksürdükçede canım yanıyo.
bebeleri hasta etmiyelim derken bizmi hasta olucaz ne
ne tatlısı kıss bugün benim tatlı yerim agrıyordu gezmede götürdümkızlar nasılsınız.iyi hafta sonları..geçmiş yapmadım direk muhabbete giriyorumhava çok soğuk evdeyiz.akşama da misafirim var..zaten kendi evimde değilim eşyalı ev tutmuştuk eşimin görevi bitene kadar millet napmaya gelio anlamadım kendi evimde olsam neyse.burda ağırlayacak eşya yok doğru dürüst..gezmek olsun işte millete eşime bişey yapamıcam git pastaneden tatlı tuzlu karışık al gel dedim.almış gelmiş.bende hiç bakmadım poşete ne almış diye..sonra şeytan dürttü bakayım dedim..aaa ne göreyim :18:tuzludan nerdeyse bir kovaa..tatlı 6 tane ayy öldüm gülmekten...bi daha isteseler yok pastacıya koy karışık demiş.bakmamış ne koydu die...iyiki bakmışım rezil olacakmışız.hemen mutfağa girdim tatlı yaptım..
bugün oğluma çorba yaptım şöyleki ;
çeyrek patates
1 havuç
çeyrek kabak
stresten esinlenerek soğan ve sarımsak koydum
irmik
ve 1 tane kuru incir
ocaktan alıncada zeytinyağı
blendırdan geçirdim bunları ve içirdim
benim oğlan sebze çorbasını sevmiyor o yüzden içine 1 incir koydum biraz tat kattı çok severek olmasada yedi 150 ml kadar. birazını oğlan yedi birazınıda önlüğü. sebzeyi nasıl zevdiricem ben bu oğlana ya.muhallebi olsa azğını aça aça yiyo.
birde benim oğlan bigün az yese bi gün çok yiyo. sizin bebelerde öylemi hergün aynımı yiyolar yoksa
ben kaçtım kzılar eşim geldi belki gezmeye çıkarız gerçi hava çok soğuk avm ye gitmeyede tırsıyorum yarın anneme bırakıp çıkarız belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?