2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

sağol cnm.havalardan olabilir.dün eltime gittik. baya soğuktu evi. ben bile üşüdüm. ondan da olabilir mi acaba? ama bir gece de belli eder mi kendini bilemiyorum tabii...

benimde kırk gün sürdü kanamam. hatta kırkımdan sonra ara ara devam etti.60 gün falan oldu neredeyse

inşallah canım yaaa benimki biraz fazla tembel ve biraz fazla huysuz sürekli kucak ve meme istiyor sanırım diş böyle yaptı adamakıllı yatmıyor ki dönmeye devam etsin

canım bende dün farkettim elimi ağzına alınca sivriliği farkettim bakınca beyaz görünüyor ele batıyor yani

anneler bu arada ben ek gıdayı aza indirmeye karar verdim.benim oğlan bazen hiç ağzına bile sürmüyor ama yiyiyncede 150 ml falan ek gıdayı götürüyodu özellikle meyveli muhallebiyi. ama sonra farkettimki sütüm azalıcak.çünkü önceden emerdi göğsüm szlar süt gelirdi devam ederrdi tekrar göğsüm sızlar süt gelirdi 3 kere falan olurdu bu.ama ek gıdaya başladığımdan beri öğlenden yatana kadarki emişinde sadece bi kere gelen sütü bitirip tekrar çekmek istemiyor.böyle devam ederse sütüm azalıcak farkındayım.ama doktorumuzda artık sütünle doymaz deyince korktum.
o yüzden dün akşamdan başlayarak kıztım ek gıdayı.dün gece yatmadan 90 ml kadar muhallebi yedirdim.bugün kahvaltıdada yumurtalı peynirli bebe bisküvili 8 tahıllı mamalı muzlu mamadan 100 ml kadar yedirdim.(bunu versem 200 ml yer çok sevdi )
yoğurdu zaten 50-60 ml den fazla yemiyo.çorbayıda içine incir falan koymazsam 60 ml anca yer onuda zorla

sizce doğrumu yapıyorum.siz ne zaman arttırmayı düşünüyosunuz ek gıdayı ne zaman öğn olarak vermeyi düşünüyosunuz.

bu arada eskiden 4 saat emzirmessem göğüslerim taş gibi olurdu acırdı şimdi olmuyo. bu sütümün azaldığı anlamına geliyor demi

olabilir canım sen bile üşümüşşsün baksana sizin ev sıcaktır sıcaktan soğuğa geçince etkilenmiştir yavrun.inşallah atlatır kısa sürede.

ben normalde de çok severim bizki çaylarını
rezene,steel tee vazgeçilmezim buaralarr

bende severim canım yani alıştım artık bazne rezene çayıyla kahvaltı yaptığım bile oluyor

benim memeler iç öyle dolmadığı için bir şey diyemeyeceğim.. kızımın neyi ne zman yiyeceğini bilmiyorum hevesle aldığı sadece meme
muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz yaa ben yaptığımda bir türlü yediremiyorum bi tarif alsam:44::44:

cnm sen emziren annesin. mama verenlerle durum farklı oluyor.
kilo alımınız boyunuz falan normalse 6-9 ay arası vereceğin ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli. öğün gibi olmamalı zaten.ek gıda ektir. temel gıda anne sütüdür.6.aydan sonra da temel besin anne sütüdür.tüm uzmanlar böyle söylüyor.
sabah anne sütü, sonra meyve püresi ve anne sütü, öğle anne sütü,ikindi sebze püresi ve anne sütü, akşam muhallebi ve/ve ya anne sütü, gece anne sütü.
6. aydan sonra anne sütünün miktarı ve içeriği değişiyormuş.bu nedenle ek gıdalara geçiliyor ama sadece tamamalayıcı olarak.umutma ki süt bebek emdikçe geliyor. beyne süt salgıla diye sinyal gidiyor çünkü.
tabii bu benim görüşüm

canım ben 10 gibi kahvaltı veriyorum 90cc devam sütü ile çoğu hepsini bitirmiyor 1 gibi çorba yada sebze püresi 6 y.k kadar 5 gibi yoğurt 100 gr kadar yiyor yoğurdu seviyor 8 gibi meyve yaklaşık 1 elma yada armutu yiyor yatmadan 90 cc aptamil aralarda ve gece uyandığında emiyor ama benim sütüm az

off offf haftaya cumartesi oğluşumun pipisi gidiyor artık en sevdiği oyuncakları alıp babasıyla oyalayacaz dr diğer taraftan kesecek ne kadar uzun sürüyo 1 saat sürücek alttarafı ucundan azıcık gidicek neyseki o hafta annemlerde kalıcam çok şükür ailem yanımda hep diğer haftada koçunu kesip mevludunu yapıcaz allah kısmet ederse 5 yaşındada sünnet düğünümüzü yapıcaz

bunlara katılıyorum canım emziren ve sütü olan anneler biraz yavaş almalı ben daha cclerle haşır neşir olmadıgım için
10 en fazla da 20 kaşık çorba yogurt veriyorum..en çok kahvaltısı iyi yumurta var diye veriyorum onda da
yarım kaseden biraz az oluyorr..
benim de sütüm azaldı reglin yaklaşıyorsa ondan da olabilir..benim ondandır diye umuyorum

oyyyy kuzucukkkk..inşallah acısız sızısız atlatıverir.allah damatlığını da göstersin.

gecmıs olsun cnm olmadı bı dra gotur

tebrık ederım darısı bızee bızım henuz bı dısımız yok kasınıyor sadcee.. ıı gunlerde kulanın mama sandalyenızı bızımkıde chıcco anneannemız aldı

oyyyy kuzucukkkk..inşallah acısız sızısız atlatıverir.allah damatlığını da göstersin.

aminn cnm valah dr dediğine göre nasıl geldiyseniz öyle gidiceksiniz dedi çok local uyuşturucak ilk yapılan iğneyi hissedicek canı az acır dedi sonrasında bişi hissetmez ağzı kesici falan veriri sanırsam

haklısınız kızlar bende azaltıcam miktarları. benim doktor kahvaltı çorba muhallebi meyve falan ver dedi bende ona uydum abarttım sanırım.sütün doyurmaz dedi diyede korktum.oğluşum çok kilolu bi bebek değil sanırım zayıf bile sayılır 8 kilo 73 cm birazda bu yüzden abarttım sanırım sütümmü yetmiyor acaba diye.

herkese merhaba geçmiş yapamadım yapamıyacağımda sabahın 7,30 undan beri hastanedeyiz mertime serum veriyorlarishalden dolayı susuz kalmış bir sürü ilaç yazdı damar yolu takılı bir şekilde eve yolladı ishal devam ederse yine gideceğiz maalesef bide çok kansızlık çıktı kaka tahlili aldılar çok şükür zehirli ishal değil normal ishalmiş.

canım ben şöyle yapıyorum

120 ml suya yada (6 ml su +60 ml anne sütü yada devam sütü bunu yaacaksam muhallebi olunca sonradan koyup çırpıyorum)
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı irmik
2 kuru kayısı doğruyorum küçük küçük
bunları karıştırarak pişiriyorum bazne içine yulaf kepeğide koyuyorum.

ocaktan alıp zeytinyağını koyuyoru içine elma yada muz bazen kivi koyuyorum blendırdan çekiyorum oğlum çok seviyo bunu.

bazen hazır pirinç unlu mamalardan alıyorum onların içinde devam sütüd oluyo ama içine kayısıyı meyveları ben koyuyorum yinede.

canım inşallah olduda bitti maşallah olur sonucu.
1 saat baya sürüyormuş oğluş inşallah sorun çıkartmaz benim oğlanı düşündümde hayatta durduramazdm 1 saat yattığı yerde.
bende erken düşünüyordum ama olmadı eşim istemedi.

yanlış hatırlamıyorsam sağlık sorunu nedeniylemi sünnet olucaktı ben başka birinimi hatırlıyorum

cok gecmis olsun. umarim kisa surede atlatirsiniz..

(ben surekli yazamiyorum ama sizlerin takipcisiyim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…