2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ahh ah o günler daha çok mu uzak acep bize

işte atmayayım çöpe diye eşim,ailesi beni bırakmıyor
yoksa çıldırmam an meselesi

benim çıldırmamdaki nedende belki budur ada gece gündüz bende babası akşam en fazla 10-15 dk. ilgilenir annemde şehir dışında 1-2 ay yok yanlızım dostlarım yanlızım yanlız

kadının gözü korkacak
öğrenmiyor canım yaa diyorum kızım yalamıyacaksın onu dişini kaşıyacaksın ama yok anlamıyor cadı

inş ya düzelir diye bekliyoz

canım bence beter olmadan git agumentin içiliyor ben içmiştim bir kere çok fenaydım
bişi olmuyor demişti doktor çünkü fena olursan emire bakamazsın ona da bulaşır allah korusun

diş kaşıyıcı olarak kucağımda olursa parmağımı kullanıyor havucuda ben ağzında tutmazsam alıpta ağzına sokmaz iyice hazırcı oldu cadı meyve filesi aldım içine meyveyi koyuyorum ağzına götürdüğümde hüpletiyor önüne bırakınca kendi alıpta ağzına götürmüyor hatta elini bile uzatmıyor cadı

kızlar ben kaçtım bugün hiç iş yapmadım kardeşim aradı gelicekmşi ortalığı toplayım biraz

herkese merhaba bayanlar
bende uzun zamandır takipçinizim sizinle konuşabilmek için üye oldum ve ilk msjımı yazıyorum.
hepinizi tanıyorum umarım zamn içinde sizde beni tanırsınız ve seversiniz :) benimde 10 eylül doğumlu bir oğlum var herkesinki gibi benimkide beni çok yoruyor

selam arkadaşlar bebeğim eylül de doğdu şimdi tam 6 aylık. internette gelişim özellliklerini okuyorum nerdeyse tüm sitelerde artık tek hece ( ba- ba, de- de)çıkarabilir yazıyor hatta arkadaşımında bebeği var 6 aylık de-de diyor. fakat benim kızım henüz çıkaramıyor. geçen ay yani daha 5 aylıkken doktor kontrolünde doktorda sordu çıkarıyormu diye

bizde mi sorun var gelişimde bireysel farklılıklar vardır ama normal mi bu. lütfen cevap yazarsanız çok sevinirim çok takıyorum kafama.çok pirpirik biriyim elimde değil. çığlıklar atıyor eeeeee yada gaaaaa diye bağırıyor ama hece yok.

hg cnm benımde aynı sımdı dahada zor hatta kıpır kıpır yerınde duramıyor.. allah yardımcımız olsun benım kızımdaa 6 eylul dogumlu

her bebegın gelısımı aynı olamaz bence kafanıza takmayınn bazen bırgunn sonra bıle bızı sasırtabılıyorlar. uzulmeyın

6. ayda (KAHVALTI)

6 ya da 7 ayını bitiren çocuğa kahvaltı başlanabilir. Kahvaltıda şunlar verilebilir: Peynir, bebek bisküvisi, yumurta sarısı, tahin, tahin-pekmez karışımı, reçeller, pastörize tereyağı, ekmek (tahıllı, ambalajlı, marka olmuş ekmekler..
Peynirin tuzunu almak için 1 kâse içme suyuna peyniri koyup buzdolabına kaldırın. Peynir sabaha kadar tuzunu salacaktır.

Tuzu alınmış 1–2 küp şeker boyunda beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek veya bebek bisküvisi, tahin / pekmez karışımı verilebilir. Bisküvi, az miktar süt, mama veya ıhlamur gibi bir sıvı ile ezilir. Önce 1—2 tatlı kaşığı ile başlanıp miktarı günler içinde arttırılır. Karışıma tahıllı kaşık mamaları eklenmesi hem lezzetini hem besin değerini son derece arttırır.

Reçel olarak çilek ve böğürtlen vs ‘den ziyade ayva, kayısı gibi alerji yapmayan reçeller tercih edilmelidir. Mümkünse şeker kullanılmadan yapılmış ev marmelatları veya piyasada bulunan doğal katkısız ve tatlandırıcısız reçeller seçilmelidir. Piyasada Doğa marka yerli ve Saint Dalfour marka Fransız malı organik reçelleri tavsiye ediyorum.

Beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek, yumurta karıştırılarak bulamaç yapılmamalıdır. Bulamaç yapıldığında bebeğin yemesi de kolay, annenin yedirmesi de kolay olur ancak bu kez bebek bu gıdaları tak tek tanımazsa ileride hiç yemek istemeyebilir. Bebeğin bunların her birinin tadına tek tek alışması sağlanmalıdır.

Kolesterolden zengin olan yumurta sarısı haftada 3–4 ‘ten fazla verilmemelidir Yumurta iyice haşlandıktan sonra sarısından 1 nohut kadar verilir, azar azar arttırılarak 8-10 günde tam yumurta sarısına erişilir. İyi pişmiş yumurta sarısı ezilince kuru ve bebeğin yutması güç bir hale gelir. Kolay yutması için peynir, reçelle karıştırılabilir veya mamayla ezilebilir. Haftada 3–4 yumurtadan fazla verilmemelidir.

Bal, alerji riski ve bal zehirlenmesi (botulizm) tehlikesi nedeniyle 1 yaşından önce hiç verilmemelidir. Yumurta beyazı da 1 yaşından önce çok ciddi alerji yapabileceği için verilmez.

hoşgeldin canım oğlun kızımla aynı gün doğmuş

canım benimki de hece çıkaramıyor bol bol bağırıyor birşeyler geveliyor fazla takma bence kafana gelişimler farklılık gösterebiliyor

benimki de söyleyemiyor
ama cok takmıyorum

gecmiş olsun canım dikkat et Allah güç kuvvet versin tüm hasta arkadaslarımıza sonra cok zor oluyo bebeklere bakması karamında dediği gibi doktorlar bikac tane antibiyotik yazıyolar bende 3 ay önce mecbur kullandım agumentini

hosgeldin canım ben eski üyeyim ama burda yeniyim topikteki online arkadasların hızına yetişilmiyor walla

bence her bebek farklıdır canım dert etme bu kadar biraz daha fazla ilgilen konus mesela onla bizimkine gel demeyi öğrettim bi onu diyebiliyo aynı zamanda yapıyo

suksuk tesekkürler paylasım için yumurta sarısı haftada 3-4 den fazla verilmemelidir yazıyo ben 15 gündür veriyorum yanlısmı yapıyomısım oooooo

Acil kanamalı bir hasta için o rh pozitif kana
İhtiyaç vardırrrr
Kvalidem geldi sagolsun çok fenayım çok
gerçekten sağolsun böylesine can kurban

sanada acil şifa diliyorum bu sefer neden böyle olduki
azarlıyorum valla
çekemem valla zaten canım burnumda
kız karam niye fenasın kız
kız senin kv iyiymiş benimkinin yanında oğluna laf edecen ha

kedi şeyini görmiş de ne büyük yaram var demiş
geçmiş olsun şekerim

Saol şekerimm

Off işler bitmiyo be evde işte her yerde büyüdükçe
İşler de büyüyor bir gün altında kalacam işlerin off
gören okuyanda diycek karam evde iş yapıyor

mertinde kan grubu 0 rh pozitif gelip sana kan versin teyzesi

kan değerleri geldi aklıma bayağı düşük çıktı
ne verdi dr marji

hoşgeldin canım
beraber büyütücez artık kuduruk muduruk

ses çıkarıyosa sese tepki veriyosa hecede neymiş canım boşuna canını sıkma benimkide 7 aylık oluyor hiç dikkat etmemiştim edeyim bari
ama bence sıkıntı yok rahat olmalısın

yumurta ıle peynırı donusumlu ver cnm ben yarısını bıle tam olarak vermıyorum bır cay kasıgı oda 3 gunde bırr yavasyavas alıssın dıee

bence her bebek farklıdır canım dert etme bu kadar biraz daha fazla ilgilen konus mesela onla bizimkine gel demeyi öğrettim bi onu diyebiliyo aynı zamanda yapıyo

canım konuşmaz olurmuyum. o doğdu doğalı tv açmıyoruz anca uyuduğunda izliyoruz. bol bol konuşuyorum şarkı söylüyorum o uyanıkken sadece onla ilgileniyorum evimin işini uyuduğunda yapıyorum. tabiki herçocuk farklı ama doktorumuzda sorunca biraz endişelendim . eşimde kızıyor bana takıntılısın diye.

yumurta ıle peynırı donusumlu ver cnm ben yarısını bıle tam olarak vermıyorum bır cay kasıgı oda 3 gunde bırr yavasyavas alıssın dıee

1 ay oldu ben ek gıdaya baslayalı 15 gündürde hergün veriyorum neyse bundan sonra 2 günde bir vereyim bari zaten ayrı ayrı yemiyo az peynir yumurta sarısı 3 tane bisküvi ve 1 tatlı kasıgı cekilmiş ceviz katıyorum ıhlamur ile ıslatıyorum birde 1 kahve fincanı ıhlamura 1 cay kasıgı pekmezi karıstırıp içiriyorum hepsini içmiyo tabi:) sen nasıl veriyorsun

hb suksuk kızının resimlerini gördüm maşşalh çok tatlı bende oğlumunkini yükliycem en kısa zamanda
hb lamamma demek seninkide 10 eylül doğumlu ne güzel zaman cabuk geciyo 6buçk aylık oldular bile
arzural ve stress sağolun hb

bende tv konusunda takıkım ama acıyorum ne yalan söyleyeyim ama o izlesin diye degil tabi nadir olsada değişik bi ses duydugunda bakıyo tv ye...
doktoruda bosver gecen okudum birinin bebegi emekliyomus bile zamanı geldiğinde hepsini yapacak ben mesela yürütec almadım doktorlar önermiyo benim doktor kangurumu görünce direk çöpe at dedi düşünebiliyomusun bi kaç kez kullanmısımdır

kızlar

bu tv konusunda bende cok dertliyim reklamlar çıkınca bizim oğlanı tutamıyorum baktırmamaya çalışıyorum kapatıyorum ama yinede canım sıkılınca açıyorum
her anne aslında kendi bebeğinin eniyi doktorudr çünkü her dr başka şeyler söylüyo başka şeyler tavsiye ediyor ama anneler içgüdüleiyle hareket ederek çocuklarına uygun neyse ona karar vermeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…