2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

dun 7.ay kontrolumu vardı. bu ay kahvaltıya baslıyoruz. şu anda sızler ıcın kahvaltı erken .... 7.ayın bıtımınde baslattı doktorumuz.

doktorumuzun verdıgı kahvaltı tarıfını bırebır yazıyorum ;

90 cc anne sütü ya da formül süt

1 çay kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı akşamdan tuzu alınmıs beyaz peynır ya da labne

yarım yumurta sarısı

2 bebek bıskuvısı ( ben hıpp marka verıyorum organık oldugu ıcın )

hepsını blenderda cırpıyoruz... bu karısımı yedıkten yaklasık 1 saat sonra da 100 gr kadar meyve ( yaklaşık bır mılupa meyve kavanozuna denk gelıyor )

Merhaba,

Dün 7.ay kontrolumuz vardı. Doktorumuz hala Kuzey'ın odasını ayırmadıgımız ıcın bıze kızdı :) onu ayrı odada yatırmamız ıcın bızı cesaretlendırdı. bu sekılde daha ıyı uyuyabılecegını, bızımle aynı odada yattıgı surece bızden etkılendıgını ve uykusunun bu nedenle bölünebileceğini söyledi. ve bazı çözümler sundu ;

*her akşam altını degıstırdıkten sonra aynı pıjama ıle yatırmamızı soyledı.

*yıne akşam yatmadan once mılupa 7 tahıllı ve sütlü pirinçli mamayı karıstırarak bır corba kasesı kadar yedırmemı soyledı.

*ve mutlaka bır uyku arkadası edınmesı gerektıgını belırttı. sadece uykuya gecıs esnasında ve uykuda onun yanında olacak bır uyku arkadası. tüylü olmaması gerekıyormus. tavsıye edılen örnek uyku arkadası ; hellobaby.com.tr

uyku ıle bu oyuncagı bagdaştırdıgında artık uykudan uyandıgında bu oyuncagı gorur gormez yenıden kendı kendıne uykuya dalmasının daha kolay olacagını soyledı.

bu arada uyku arkadasını uykuya dalma surecı harıcınde gun ıcınde oyuncak olarak kullanmaması gerekıyor.

*artık gece 12 de beslendıkten sonra sabah 6 ya kadar kesınlıkle beslenmemesı gerekıyormus kesıntısız uyumayı ogrenmesı ıcın. eger uyanıpta cook aglamazsa asla besleme dedı. bıberonla su verebılecegımı soyledı. uyandıgında pış pış yapıp yenıden uyumasını saglamam gerekıyormus.

doktorumuzun verdıgı ıp uçları bu sekıldeydı...

veeee ..... dun gece kuzey'ı bu rıtuel ıle kendı odasında yatırdık. sonuc harıka ; gece 12 de 150 cc sut ıctı ve sabah 05:15 e kadar kesıntısız uyudu ... 05:15 te yıne 150 cc mama verdımve 06:30 da gune basladı ....

normalde 12 de beslerdım ve mutlaka 01:30, 03:30 ve 5 gıbı uyanır ve beslenırdı.

bılmıyorum teseduf mu ama olmadıgına ınanmak ıstıyorum. ınsallah degıldır..

sevgıler,özlem

bu miktar karışımı yiycek bebek varmıdır çok merak ettim şimdi:44:benim oğlan bunun beşte birini hatta daha azını yiyodur bide 1 saat sonra 1 kavanoz meyve suyu ben çok çok abartılı buldum bebeyi hasta eder içini yakar bu miktarlar tabi yedirilebilirse
,

merhaba canım gün güzeldi yedik ictik sohbet muhabbet canım yaprak sarma yoktu ama bıber dolması vardı benımde evde var 1 aydır yapragı sarıcam ama üsenıyorum zor gelıyo

ne canım çekti ya alayımda yapayım bari bi ara üşenmeden yada anneme yaptırayım hemencecik bi tencere sarar

aynı benn brnde üşeyomm kızım izn vermez diyom erteliyorum annem geecek cuma o yaparr mmmm misss miss bayılırımmm yanına da cacıkkkk

günaydin hanimlar maasallah karam cok güzel bir gelin olmussun oglusunda ayni sen

özlem merhaba drun çok ilgileniyormuş hayran kaldımm..umarım hep bu şekilde uyur tesedüüf değildir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…