Merhaba,
Dün 7.ay kontrolumuz vardı. Doktorumuz hala Kuzey'ın odasını ayırmadıgımız ıcın bıze kızdı :) onu ayrı odada yatırmamız ıcın bızı cesaretlendırdı. bu sekılde daha ıyı uyuyabılecegını, bızımle aynı odada yattıgı surece bızden etkılendıgını ve uykusunun bu nedenle bölünebileceğini söyledi. ve bazı çözümler sundu ;
*her akşam altını degıstırdıkten sonra aynı pıjama ıle yatırmamızı soyledı.
*yıne akşam yatmadan once mılupa 7 tahıllı ve sütlü pirinçli mamayı karıstırarak bır corba kasesı kadar yedırmemı soyledı.
*ve mutlaka bır uyku arkadası edınmesı gerektıgını belırttı. sadece uykuya gecıs esnasında ve uykuda onun yanında olacak bır uyku arkadası. tüylü olmaması gerekıyormus. tavsıye edılen örnek uyku arkadası ; hellobaby.com.tr
uyku ıle bu oyuncagı bagdaştırdıgında artık uykudan uyandıgında bu oyuncagı gorur gormez yenıden kendı kendıne uykuya dalmasının daha kolay olacagını soyledı.
bu arada uyku arkadasını uykuya dalma surecı harıcınde gun ıcınde oyuncak olarak kullanmaması gerekıyor.
*artık gece 12 de beslendıkten sonra sabah 6 ya kadar kesınlıkle beslenmemesı gerekıyormus kesıntısız uyumayı ogrenmesı ıcın. eger uyanıpta cook aglamazsa asla besleme dedı. bıberonla su verebılecegımı soyledı. uyandıgında pış pış yapıp yenıden uyumasını saglamam gerekıyormus.
doktorumuzun verdıgı ıp uçları bu sekıldeydı...
veeee ..... dun gece kuzey'ı bu rıtuel ıle kendı odasında yatırdık. sonuc harıka ; gece 12 de 150 cc sut ıctı ve sabah 05:15 e kadar kesıntısız uyudu ... 05:15 te yıne 150 cc mama verdımve 06:30 da gune basladı ....
normalde 12 de beslerdım ve mutlaka 01:30, 03:30 ve 5 gıbı uyanır ve beslenırdı.
bılmıyorum teseduf mu ama olmadıgına ınanmak ıstıyorum. ınsallah degıldır..
sevgıler,özlem
sagol canım benimmgünaydin hanimlar maasallah karam cok güzel bir gelin olmussunoglusunda ayni sen
gördümm gördümmm
maş. cnmmm 3'ünüze de
ben de hevesledim çekineyim de ekleyim albüm yapımm bi ara
tamam karamcım şimdi bir tane eskilerden koyayımm yapabilirsemsagol canım benimm
yapın ya siz de bakalım hep ben koyuyom ama
bir daha koymam yoksa
koy koytamam karamcım şimdi bir tane eskilerden koyayımm yapabilirsem
bende albüm yaptım yaşasınn
amma zor oldu yada ben beceremedm foto makinasındaki resimmleri büyük diyo kabul etmiyo bende telden cekndiklerimden koydm
foto makinasındakiler daha güzeldi nasıl küçlttcem fikri olan varmı
koy koy
resim yükle diyecem resme tıklayacan paint dosyası farklı kaydett
faceten kopyaladıkların hemen oluyor
tabi facen varsa
face varda yapamadm neyse boş bi vaktmde uğraşırım şimdilik çıkmam lazım
grşz
hee bacımm
kızlar foto koydum bakın çekecem sonra
bende albüm yaptım yaşasınn
amma zor oldu yada ben beceremedm foto makinasındaki resimmleri büyük diyo kabul etmiyo bende telden cekndiklerimden koydm
foto makinasındakiler daha güzeldi nasıl küçlttcem fikri olan varmı
kız ben yine kaçırdım biraz bekleteydinya
maşallah canımnazar: çok güzelsiniz ömer oğlanda çok yakışıklı yani fotolarınızı bekliyorum
Aamin canim herkez isterama kardesinde cok is bitiyor iki tarafin gönlü kirilmadan hos tutmasini bilecek ! Hep karim karim karim dersee
herkese selam
nasılsınız? karam ağustos annelerine geçmişsin hayırlı olsun
slmmmm
evet canım kayıdımı aldırdım oraya
bir ordayım bir burdaa
sen nasılsın nasıldı geceniz
kızlar bu kızın ailesi çok sorunlu hele annesi tam bir zırdeli kız desen anasına çekmiş,saçma sapan tartışmalar çıktı anası kuoföre gidecekmiş annemin onu gelip arabayla almasını bekliyor yürüyerek gidemezmiş annemde o sıra kuoförde hızlı hızlı eve geldik kuoförde 5 saat beklemek zorunda kaldık akrabalardan sıra gelmedi neyse kadın almış başını gitmiş kuoföre kızını doldurmuş kızıda fotoğrafçıdan geldi eve bir girişi vardı surat on karış annemin üzerine doğru yürümüş kardeşimde annemi azarlıyor kaynanamı beklettin diye annem en sonunda patladı gelin kapıları nasıl vuruyor bir bağırmalar çağırmalar biz şok olduk resmenzaten ev insan kaynıyor dahada neler neler oldu anlatmaya dilim varmıyor....
bide kız tarafından 15-20 kişi geldi sadece düğüne düşünebiliyormusunuz ailesi hariç 5-10 tane akraba yani sebebini öğrenince şok oldum meğerse akrabalara takıları bize verin gelip düğüne asmayın borcumuz var demişler
düğünü erkek tarafı yaptı yani kızın ablası diyormuş ki kıza takılardan birkaçtane sakla kimseye gösterme bunu yangem duymuş akıl verme nasıl akıl bunlar demiş diye yengemi hiç sevmemişler kadının arksından neler diyorlar
bide kına günü annem merte bakıyordu ben kuofördeyken kızın anası demişki anneme sen ne biçim kaynanasın hep torununa bakıyorsun hiç gelininle ilgilenmiyorsun seni camdan aşağı atarım
annemde demişki benim için dünyada ondan daha değerli birşey yok onu herkesten çok seviyorum bakıcam tabi sen ne biçim konuşuyorsun
bende göremedim karam resmini bende mrak ediyomkız ben yine kaçırdım biraz bekleteydinya
maşallah canımnazar: çok güzelsiniz ömer oğlanda çok yakışıklı yani fotolarınızı bekliyorum
koydum çektim
evet ben de gördüm yorumlarımı da fotoların altına yaptım
herkese selam
nasılsınız? karam ağustos annelerine geçmişsin hayırlı olsun
sağol canım idare eder mert huysuzluk yapıyor bu aralar onla uğraşıyorum gecemiz her zamanki gibiydi 1,5 -2 civarı uyudu
sizin geceniz nasıldı efe iyileşti mi iyice?
abin pişman mı oldu
kız nerden anladınn
dügünden sonra şaftı kaydı çocugunnapsın
iyileşti pipimiz ama gazımız devam uyuyor bir şıçrıyor sallayoz yine 10 ken kalkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?