canım kusurabakma.bazen sohbet arasında yazdıklarımız kaynayabiliyor.hayırlı olsun bebişin.
bu ayvayı tavsiye eden tüm arkadaşlardan allah razı olsun ya dün çok kötüydüm tüm gün bulanti çektim akşam artık ağlamak üzereyim eşim takılıyor senin yat yat sırtında yasa çıkacak diye. Ayva getirdi yiyor bana da ver küçük dedim ay yedikçe yedim yarışini yedim ve midem öyle bir düzeldi ki kalktım eşime kek çay getirdim o o o dedi muulu old .
prospektüs bilgilerinden ve doktor yorumlarından anladığım şu...
biz kadınlar özelllikle gebelik döneminde bu acıyı daha fazla yaşamamak için , hiç bir riskinin olmayacağına inandırılmak istediğimiz için, internette bir çok siteye, doktorlara sormuşuz da sormuşuz:) Ama ikna edebilecek bilimsel bir kanıt yok, yani hamileler üzerinde denenmemiş olduğu için, zararlı olabileceğine dair BİLİMSEL BİR VERİ YOK demiş tüm uzmanlar. Bazıları da amaaan kullan tabi, zaten merkezi sinir sistemine etki etmiyor 3 mm yüzeydeki sinir hücresine etki ediyor, bebeğe bir zararı olmaz tabiki demiş. Zaten kullananların da zararının olup olmadığını anlaması imkansız. Aslında bir zararının olmadığı belli gibi. ama kimse haydi kullanın kanıtladık hiç bir zararı yok diyemediği için, kullanıcının son kararı vermesi gerekiyor. Aslında saç boyası gibi, kanıtlanmış bir zararı yok, fakat deri altına etki ettiği ve az miktarda da olsa kana karıştığı da bir gerçek. bazıları boyatıyor, bazıları boyatmıyor bu yüzden. Sonuçsuz bir araştırma oldu yani. hangi doktora sorarsanız sorun sonuç sizi tatmin etmeyecek gibi. Ama eğer ederse beni de ikna edin lütfen:):):)
mrb canım ben de yaptırdım rubella ve toxoplazma iki tane rubella var biri rubella IgG biri de rubella IgM toxoplazma da aynı
yada söle olabilir senin doktorun zararı var der benimki demez her doktorda farklı
haklısın cesaret etmek zor ben saç bıle boyatmam kuaförde boya varsa girmem o kokuyu duymak istemiyorum. Bu krem cesaret ister sağol bilgi için ama canım ya. Bu arada alakasız olacak ama rüyamda bebeğime ana kucağı ve banyo malzemeleri alıyordum hep mavi alıyordum
Bilimsel cevaplar yoruma açık değildir ki. İspat, kanıt lazım. Yaaa kasmamakta lazım... Kullanmicam. Saçlarım bile 3 renk oldu, boyatamıyorum, korkumdan. 6 ay kaldı zaten sonra bakıma alırım kendimi, ya da bir kuaföre gitsem diplerine sürdürmeden tembihleyerek boyatsam kendi rengime olmaz değil. ( sesli düşündüm):44:
haklısın cesaret etmek zor ben saç bıle boyatmam kuaförde boya varsa girmem o kokuyu duymak istemiyorum. Bu krem cesaret ister sağol bilgi için ama canım ya. Bu arada alakasız olacak ama rüyamda bebeğime ana kucağı ve banyo malzemeleri alıyordum hep mavi alıyordum
ne güzel sana da doktorun bağışıklık testi yapmış, demekki. çok az kişi IgG ye bakıldı deseydi eğer önemsemeyecektim ama, bir kaç kişiyle birlikte benim doktorum da önemli birşeyi yapmamış gibi görünüyor.
sende hangileri var canım bi de benim kafam da karıştı şimdi bazıları benim hepsi negatif çıktı demiş benim testlerimE güzel dedi doktorum ama ben de rubella ıgG pozitif bildiğim kadarıyla da ıgG nin pozitif olması gerekiyomuş
teşekkür ederiz valla bu bilgi için. Emeğine sağlık.* İshali keser, dizanteri hastalığının tedavisinde kullanılır. Bunun için Ayva yapraklarının kaynatılıp içilmesi gerekir.
* Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır.
* C vitamini yönünden çok zengin bir meyve olan ayva, sindirim sistemi için de çok faydalıdır.
* Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.
* Şurubu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını geçirir, kanı temizler.
* Karaciğerin çalışmasını düzenler.
* Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir.
* Ayva suyu aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.
* Ayva Merhemi deri hastalıklarına, yanıklara ve göz iltihaplarına iyi gelir.
* Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser, verem hastalığının tedavisinde kullanılır.
* Kadınlarda görülen Beyaz Akıntı Ayva Yaprağı ile giderilir. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır..
* Çarpıntıyı önler.
* Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler.
* Basur memelerinin iltihabını kurutur.
* Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
* Kan kusmayı ve ağızdan su gelmesini engeller.
* Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur.
* Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir.
* Ayvanın çiğ yenmesi pek tavsiye edilmez. Reçel veya kompostosu tercih edilmelidir. Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önler.
* Ayva Çekirdeği, boğazdaki ağrıları, gıcık ve kızarıklıkları giderir. Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir.
* Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifalı gelir"
* Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir.
* Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir.
* Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir.
* Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır..
Ben bir kaç hamile arkadaşa ve Dr. a soracağım...prospektüs bilgilerinden ve doktor yorumlarından anladığım şu...
biz kadınlar özelllikle gebelik döneminde bu acıyı daha fazla yaşamamak için , hiç bir riskinin olmayacağına inandırılmak istediğimiz için, internette bir çok siteye, doktorlara sormuşuz da sormuşuz:) Ama ikna edebilecek bilimsel bir kanıt yok, yani hamileler üzerinde denenmemiş olduğu için, zararlı olabileceğine dair BİLİMSEL BİR VERİ YOK demiş tüm uzmanlar. Bazıları da amaaan kullan tabi, zaten merkezi sinir sistemine etki etmiyor 3 mm yüzeydeki sinir hücresine etki ediyor, bebeğe bir zararı olmaz tabiki demiş. Zaten kullananların da zararının olup olmadığını anlaması imkansız. Aslında bir zararının olmadığı belli gibi. ama kimse haydi kullanın kanıtladık hiç bir zararı yok diyemediği için, kullanıcının son kararı vermesi gerekiyor. Aslında saç boyası gibi, kanıtlanmış bir zararı yok, fakat deri altına etki ettiği ve az miktarda da olsa kana karıştığı da bir gerçek. bazıları boyatıyor, bazıları boyatmıyor bu yüzden. Sonuçsuz bir araştırma oldu yani. hangi doktora sorarsanız sorun sonuç sizi tatmin etmeyecek gibi. Ama eğer ederse beni de ikna edin lütfen:):):)
Organik saç boyaları işe yaramıyor mu??. Hoş beyaz yoksa çok da kötü değil...Bilimsel cevaplar yoruma açık değildir ki. İspat, kanıt lazım. Yaaa kasmamakta lazım... Kullanmicam. Saçlarım bile 3 renk oldu, boyatamıyorum, korkumdan. 6 ay kaldı zaten sonra bakıma alırım kendimi, ya da bir kuaföre gitsem diplerine sürdürmeden tembihleyerek boyatsam kendi rengime olmaz değil. ( sesli düşündüm):44:
Ben de rüyamda tekrar evleniyordum. Anlamına baktım hamileyseniz kız bebek doğuracaksınız demektir diyor. Yalnız çin takvimi, eşim falan hep erkek olacak diyor. Göreceğiz bakalım.haklısın cesaret etmek zor ben saç bıle boyatmam kuaförde boya varsa girmem o kokuyu duymak istemiyorum. Bu krem cesaret ister sağol bilgi için ama canım ya. Bu arada alakasız olacak ama rüyamda bebeğime ana kucağı ve banyo malzemeleri alıyordum hep mavi alıyordum
Bakım ne kelime... Her birşeyi yaptıracağım valla....artık 9. aydan sonra bakıma alırız kendimizi
Saç rimeli ablam da kullanıyor ve çok memnun. Türkiye'de nereden alıyorsun saç rimelini? Çok şükür şimdilik beyazım yok. Saçım da boya değil. Ama ablam hep bana getirttiriyordu, burada varsa yurtdışından bulmaya kasmayalım.benim saçlarım ergenliğimde beyazladı... tek tük falan değil dipler bembeyaz. kendi rengime dip boya yapardım hep evde. hamileliğimi bilmez iken 1 kere dip boya yaptım. onun bile vicdan azabını çekiyorum. doğum emzirme, benim saçlar bi 30cm beyaz iner.... gene de boya düşünmüyorum. şöyle ki benim kullandığım boya markasının bana bir yan etkisi yok ama bu markadan zehirlenen, yüzü gözü ciddi tepkiler veren, kafa derisi yanan insanlar var. yani olmaz olmaz, boyaya tepki vereceğimiz tutar... riske atmaya gerek yok.
kına rengi koyulaştırma yolları arıyorum ben. 2-3 ay daha saç rimeli ile idare edeceğim. çok uzayınca kına yapacağım. sanırım içine çivit katınca rengi koyulaşıyor ama çivitin de zararını detaylı araştırmak gerek.
bu saç rimelini de tavsiye ederim tek tük beyazlar için.
Selam kizlar ne cok konusmussunuz bugun bende doktora gitcem heyecan yaptim.gulpembe sen almanbyadaydin dimi alman sitelerine bakarmisin hauck turbo travel sistem bebek arabasi ne kadar kahve mavi gibi 2 lki set araba fiyatina.alman mali oldugu icin orda uygundur dedi saticilar bizede.merak ettim.
Ben bir kaç hamile arkadaşa ve Dr. a soracağım...
Organik saç boyaları işe yaramıyor mu??. Hoş beyaz yoksa çok da kötü değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?