merhaba kızlar herkese
bizimki dün gece 2de uyudu bu sabah ilk defa iyi uyudu 10.30 a kadartabi ara ara kalktı emdi
bende sabahın 7sinde kalktım camları sildim bide ütü yaptım dünde evleri süpürmüştüm silmiştim ev tertemiz oldu
yemek yapılacak sadece kaynanamlarda yarın en geç öbürgüne damlar
onlar gelene kadar camlar kirlenmese bari üstteki kadın zırt pırt tozlu halılarını silkeliyor çıldırtıyor beni
10 günde bir cam siliyorum hep toz içinde kalıyor bide 4.kattayız yani
canım benimki bi sebze corbasını sewerek yiyomerhabalar,
geçmişe bakmadım ama bebeğinizin severek yediği çorba tarifleri varsa paylaşabiilirmisiniz?benim kızım baya bi seçici çok az yiyoşimdiden teşekkürler
merhabalar,
geçmişe bakmadım ama bebeğinizin severek yediği çorba tarifleri varsa paylaşabiilirmisiniz?benim kızım baya bi seçici çok az yiyoşimdiden teşekkürler
canım Ahmet gerçekten az yiyo ek gıdayı ama ben sütün fazladır diye yemiyo diye düşünmüştüm.benim sütüm gündüz doyurmuyo ondan çok yiyo.kilo alımı azsa demek sütte yetmiyor.çocuk hasta belki ondanda kilo almamış olabilir ama.Ahmet 20 günde 18 gr almış dr çok çok az dedi ve bana1 günde neyi ne kadar verdiğimi sordu söyleyincede senin 1 günde verdiğin miktar bu ay çocuğunun 1 öğün beslenmesi dedi
Artık 8 ayını doldurmuş bir bebek için anne sütü ara öğünmüş kesinlikle 1. olan yemeklermiş
O yüzden yemek saati oluşturmam ve anne sütünü araya saatle serpiştirmem lazımmış yıoksa gelişimi gerilermiş
Yemek öğünlerinde ısrarcı olursam zamanla midsi büyür ve kabul edermiş ve onun keyfine bırakmamalı yemiyorsa o öğünü atlayıp 1.5 saat sonra emzirmeli sonra 1.5 saat geçtikten so nra sıradaki öğünü vermeliymişim acıktığı için yermiş bu sefer
Anne sütü alan bi bebekte yoğurttan ziyade meyve sebze daha önemliymiş
Ve artık sofraya muhakkak oturtulup tattırma yapılmalı fakat yemek olarak yedirilmemeliymiş
ve d vitamini çok çok önemliymiş
günaydın tünaydın
gece tahminim gibi uzun olduen son yanıma uzattım ağladıkça konuşup sırtını sıvazladım öyle böyle sabah oldu
kızlar yazdıklarınızı okudum yatmadan muhallebi veriyorum aç değil yani
burnu evet tıkalı ama 2 aydır
ayrılmama konusuna gelince bende ne bulmuşki bu dana gecede yapışmış peşimebenim oğlan aşırı hareketli insan yorgunluktan bayılır bence başka bişey diş olabilir daha öncede demiştim benim çağalar zor diş çıkarıyor
canım miktarı çoğaltmıyorsa bile oğlun birden doktorun dediği gibi yavaş yavaş çoğaltır hergün zorla 1-2 kaşık versen midesi büyür zamanlave yazmayı unuttum haftanın 5 günü kırmızı et bir günü tavuk ve bir günde balık yemeliymiş balık yiyemiyorsa çorbası yapılacakmış of anam of ben bunları nasıl yediririm bilmiyorum
sabahları 50 cc civarı kahvaltı 9 gibi
1-2 gibi ya meyve ya yoğurt miktarı 50 ila 70 cc
5-6 gibi 50-60 cc çorba
yatarkende sulu muhallebi onun miktarı değişiyor 50-60 80 yemesine bağlı
canım köfte yiyorsa yap yap yedir tavuk gögüs eti olacakmış haşla güzece ez ver balığı ez ver
bizimki pürür yemiyor ne yapacam bakalım
gerçekten ek gıda çok zor
taksit taksit aklıma geliyor
bide dr dediki anne sütü alan bebek bazen hasta olduğu halde hissettirmez sadece cızırarmış mesela ben ahmetin ağzı hep yar hep cızırıyor ama başka bişey yok diyodum ya hasta olmuş yavrumhalada boğazı hafif kızarıkmış geçirmek üzere diye antibiyotik yazmadı:44:
oy oy demek anne sütü alan çocuk da yoğurt mesele değil sebze meyve önemliymiş. hiç sebze yemiyo ki. pişirmiyorum desem daha doğru sebze bulamıyorum ben işe yarar. dr bana haftada 3 gün et, diğer günler de bulgur mercimek vs. dönüşümlü ver demişti. evde hergün et yenmiyosa çocuğa nasıl verelim.
50-60 cc ne kadar yapar bi çay bardağı etmez di mi, o zaman az yiyo sizinkiler. ahmet sevdiği bişey olursa kaseyle götürüyo. ve doymuyo artık sabah peynirli omlet yaptım yanında az ekmek verdim daha istedi yeter dedim ben de. yiyo sonra fazlasını kusuyo.
emzir yatır iyiydi ya serüven şimdi başlıyo desenize
şimdi uyuyo ahmet kalkınca ne yicek diye düşünüyorum kara kara
doğru mattika hastaymış yavrum ama benim ahmette zırt pırt hasta olmazki ama
Bayagı geniş kontrol olmuş inş hemen iyileşir kuzumm
Dün kvalidem dedi zayıflamış mı ptesi görmüştü oysaki
Yok dedim şimdi baktım 200 gram eksik çıktı
2 yaşına kadar emzircem diyorum da bu meme büyüdükçe eğlenceye dönüyo sanırım. akşam bizimle yemek yedi ahmet güzelce doydu üstüne emip uyudu en az 6-7 saat uyuması lazım o toklukla ama alışkanlık uyanıyo emmeye. bazen 3-5 defa uyanıyo gecede. hep yazıyolar emzirmeyi bırakınca gece bütün uyumaya başladı diye. bu gece beslenmesini kaldırmam lazım ama nasıl yapıcam bilmiyorum uyanınca su versem olur mu ki
masallah damadıma uyusun hep uykusunu alsın anneside dinlensin sabah 7 de kalkıp temizlik yapmasın
boswer yavrum kv gelicek siye temizlikmi yapılırmıs hiç ew süpürüp silmeni anlıyorumda 10 güne cam mı silinir anacım
ben senin bu zayıf vucüdunun sırrını cözmüs oldum
merhaba kızlar herkese
bizimki dün gece 2de uyudu bu sabah ilk defa iyi uyudu 10.30 a kadartabi ara ara kalktı emdi
bende sabahın 7sinde kalktım camları sildim bide ütü yaptım dünde evleri süpürmüştüm silmiştim ev tertemiz oldu
yemek yapılacak sadece kaynanamlarda yarın en geç öbürgüne damlar
onlar gelene kadar camlar kirlenmese bari üstteki kadın zırt pırt tozlu halılarını silkeliyor çıldırtıyor beni
10 günde bir cam siliyorum hep toz içinde kalıyor bide 4.kattayız yani
sütcüm geldi gittim kızıma süt aldım geldim yogurt için tabi
ne yoruldum bee
kız maşallah sana 10 güne bi cam mı siliyorsun ben yılda 2 kere anca siliyorum valla çok pasaklıyım ben yaaaa.
maşallah merte güzel uyumuş.
ben sütçüye güvenemiyorum canım ya hala hazır sütle mayalıyorum.bikaç defa aldımhep çöktü süt.
canım benimkide çok seçici sebze çorbalarını hiç beğenmedi, tarhana çorbası ile yayla çorbasını severek yiyor
kızlr dün 1.5 da yatmıştı ya oğlum sabah 11 de kalktı gece 1 kere emmeye kalktı tabi.
bakalım bu gece nasıl uyutucam çok geç kalktı yarında kınamız var erken kalkmamız gerekiyor.
akşamada kociş geliyor şükür oğlum babaısnı görünce napıcak çok merak ediyorum.
anneler ben oğlanın eline bişey veriyoumya mesela şeftali verdim dün onu heryere sürüyor mutfaktaysa buzdolabına bulaşık makinesine yürütecine sehpalara heryere sürüp ağzına geri alıyor.dün 3 kere kusutu dedimya bundanmı oldu acaba.şuan iyi gibi daha kusmadı ama mikropmu kaptı diye korktum.dünde 2 kere baya sulu kaka yaptı.hadi o diştendir diyorumda kusması neden acaba resmen halıya kanepeye üstümüz kendi üstüne tüm gün yedikelrini çıkardı sanki.hastamı diye düşündüm şuan başka belirti yok.
bide kurabiyeye deli oldu annem dün un kurabiyesi yapmıştı şimdi onu yiyordum çayla tabağa yapıştı resmen elimle ufaladım diline koydum bayıldı istedikçe istiyo.ağzına koyduğumdada bi mutlu oluyo ne anladı anlamıyorum kurabiyeden.
kızlr dün 1.5 da yatmıştı ya oğlum sabah 11 de kalktı gece 1 kere emmeye kalktı tabi.
bakalım bu gece nasıl uyutucam çok geç kalktı yarında kınamız var erken kalkmamız gerekiyor.
akşamada kociş geliyor şükür oğlum babaısnı görünce napıcak çok merak ediyorum.
anneler ben oğlanın eline bişey veriyoumya mesela şeftali verdim dün onu heryere sürüyor mutfaktaysa buzdolabına bulaşık makinesine yürütecine sehpalara heryere sürüp ağzına geri alıyor.dün 3 kere kusutu dedimya bundanmı oldu acaba.şuan iyi gibi daha kusmadı ama mikropmu kaptı diye korktum.dünde 2 kere baya sulu kaka yaptı.hadi o diştendir diyorumda kusması neden acaba resmen halıya kanepeye üstümüz kendi üstüne tüm gün yedikelrini çıkardı sanki.hastamı diye düşündüm şuan başka belirti yok.
bide kurabiyeye deli oldu annem dün un kurabiyesi yapmıştı şimdi onu yiyordum çayla tabağa yapıştı resmen elimle ufaladım diline koydum bayıldı istedikçe istiyo.ağzına koyduğumdada bi mutlu oluyo ne anladı anlamıyorum kurabiyeden.
eliföykü sabahları sütünle doymaz artık büyüdüler. dolu dolu 2 memeyi emiyo yarım saat sonra yemeğe saldırıyo ahmet. çok değil 3 hafta önce emdikten 2 saat sonraya kadar ağzını açmazdı yemezdi. o kadar harekete yakıyolar artık ve 7-8.aylardan sonra mideleri de büyüyo. eksiklik gibi hissetmişsin sütünle doymuyo diye ama doymazlar artık
marji sen gençsin tabi daha canının kıymetini bilmiyosun, 10 güne bir cam mı silinirkomşu çamur mu atıyo napıyo en fazla toz gelir onun silkmesinden
kızlar korktuğum başıma geldi mert bey kucağımdayken laptopa bir tekme attı laptop yere düştü allahtan kırılmadı daha 1 senelik yepyeni yazık olurdu.
ama bu bu son olmayacak belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?