6. Atak: 37. haftalarda:
bebeginiz durmadan homurdanir, mizmizlanir ve sik aglar. aglamaktan gulmeye gulmekten aglamaya bir anda degisir. daha sik ilgi ve annesinin yakininda olmak ister. annesinin etegine yapisip abartili bir sekilde sevimli davranir. daha sik ofkelenir. baskalarini yabancilar ve annesinin kucaginda kalmak ister bedensel kontagi kesildiginde protesto eder. bebek daha zor uyur ve kotu ruyalar gorur. beslenmesi kotulesir daha az hareket eder bazen oldugu yerde hareketsiz durup hayal kurar. baglanmak kundaklanmak istemez emzik emmek ister ve her zaman yaninda olacak bir oyuncaga ihtiyac duyabilir.
büyüme ataklarını günü gününe yaşadı ahmet. ve şimdi 6.sıymış bu.
çabuk geçer inş
niye öyle dedin annesi her gün mü çok huzursuz, huysuz??
bende bu aralar depresyondayım oğluşum zayıfladı hasta huysuz bide beni en çok depresyona sokan kusması başladı dün gece cinnete ramak kalmıştı verdiğim çorbayı hepsini çıkardı meyve verdim çıkardı krize girdim eşim yetişti hemen oğlumu alıp kaçtı
28 ağustos doğumlu 3 hafta erken doğdu 2.200 doğdu en son 9 kiloydu 500 gr verdi 74 cm boy senin kızçe nasıl iştah bu aralar sıfır ama hasta falan değilse güzel yiyor anne sütünü 6.5 aylıkken bıraktı ne yaptıysam devam sütüde almadı
moon almıştı bunun kocası almıştıbence de herkes nerde?
akşam sohbet etsek iyiydi de ahmet 10 dk.da bir uyandığından ben duramadım buralarda.
diş midir büyüme atağı mıdır değüşük bişeye girdi. yumurta yemiyo hatta hiçbişey yemiyo. hep yemezse yemesin dicem rahat olcam derdim şimdi rahat olmaya çalışıyorum. sabah pekmez sulandırdım içirdim tabi memeye güveniyo. ramazanda meme işini gündüzleri azaltıcaz mecbur hem de eylülde okula başlayınca alışmış olsun. sanki 4 aylık bebe memeden hiç düşmicek utanmasa.
bir de sinir krizleri başladı istediği bişeyi yapmazsan fena ağlıyo
bu dönemde ahmet bile böyle olduysa efeyi düşünemiyorum, kolay gelsin karam:26:
ahmetin saçlarını kazıdık keloğlan oldu çirkindi zaten çirkinötesi oldu
kızamık aşısı var yarın yola çıkıcaz kısa bi tatile bugün yaptırsam mı aşıyı. pazt ateşi var diye yaptırmadık.
yazdıkça açıldım bak, eliföykü mevlit yapmışsınız allah kabul etsin, yürümeyi hatırladı mı kaan? ahmet elinden tutup yürütülmesine gıcık oluyo mesela. istediği gibi emekliyo tutunup kalkıyo istediği yere oturuyo yürümekle hiiç işi yok. öyle bi dönemdir belki.
kocası prof makine alan kimdiben de aldım heveslendim kursa gidicem güya ama eğlenceli bişey ahmetin bol bol kalitesi fotosu oldu
off bu koku ne diyordum ben dekızlar nabersiniz.kaynannamla 3.günümüz.ve KARAM evet koku çıkmaya başladı..aslında çok bişey yok ama sıkıldımbenim oğlumu diğer torunuyla kıyaslamaya başladı gıcık oldum..evde ses yapıyorlar oğlum sesten uyumuyor.hemen uyanıyor..aa bunu uykusu az yok öbürü çok uyurdu..eee ses yapma benim oğlumda uyusun...örümceği ile geziyo oğlum.başka odalara gidiyo..tel.le arayanlara hiç durmaz ya çok yaramaz dio..allh.ım delirmeyim de napayım şimdi... bu arada kızlar..oğlum 21 haziranda 9 aylık oldu ya.üstünden geçti bayağa..aşı için arayan soran yok..çok geçtimi ki.bugün yaptırayım diom ama.
canım herkesi yaz telaşı sardı sanırsam..tatile gidenler misafiri gelenlere falan biraz topiğimiz sessizleşti..bencede yaşatalım topiğimizi..bak kaynanamlar olduğu halde girmeye çalışıyorum...direniyorum yani..
benim herif:))))))) aldı.bence de herkes nerde?
akşam sohbet etsek iyiydi de ahmet 10 dk.da bir uyandığından ben duramadım buralarda.
diş midir büyüme atağı mıdır değüşük bişeye girdi. yumurta yemiyo hatta hiçbişey yemiyo. hep yemezse yemesin dicem rahat olcam derdim şimdi rahat olmaya çalışıyorum. sabah pekmez sulandırdım içirdim tabi memeye güveniyo. ramazanda meme işini gündüzleri azaltıcaz mecbur hem de eylülde okula başlayınca alışmış olsun. sanki 4 aylık bebe memeden hiç düşmicek utanmasa.
bir de sinir krizleri başladı istediği bişeyi yapmazsan fena ağlıyo
bu dönemde ahmet bile böyle olduysa efeyi düşünemiyorum, kolay gelsin karam:26:
ahmetin saçlarını kazıdık keloğlan oldu çirkindi zaten çirkinötesi oldu
kızamık aşısı var yarın yola çıkıcaz kısa bi tatile bugün yaptırsam mı aşıyı. pazt ateşi var diye yaptırmadık.
yazdıkça açıldım bak, eliföykü mevlit yapmışsınız allah kabul etsin, yürümeyi hatırladı mı kaan? ahmet elinden tutup yürütülmesine gıcık oluyo mesela. istediği gibi emekliyo tutunup kalkıyo istediği yere oturuyo yürümekle hiiç işi yok. öyle bi dönemdir belki.
kocası prof makine alan kimdiben de aldım heveslendim kursa gidicem güya ama eğlenceli bişey ahmetin bol bol kalitesi fotosu oldu
Moon almıştı moonun kocası yazacaktım yanlışlıkla
Bunun yazmışım kusura bakma moon
hepinize merhabalar şekerlerrkızçemin ateşi war epeydr antibiyotikte kullandık tam geçmiti geri başladı...bugün kotnrolü wardı kulaktan ölçerle balktılar 38 çıktı ( calpol werdık hemen... benım kızımda 2300gr doğdu 37. haftasında şimdide 7600gr ve boyuda 74cm hala zayıf kuzucum we çok sinirli istediği olmayınca çok sinirli oluyo napıcamı şaşırdım dewam sütü almadı hiç emiyo hala ama ben işte olduğum için çok sık emzıremıyom kaşık maması we ek gıda werıyom 3 ay hiçç kilo almadı ama 1 aydr tekrardan almaya başladı cadı kızım ay kızlarr tüm akşam misafirliğe gttikk wee kızım tutup kalmaya çalışıyo o kadar şaşırdım kii : )))) bebişlere can fedaa işte yoğunum biraz fırsat buldukça yazarım kızım huysuz we asabı anasına çekti sanırım
ah istanbulda olsam ne fotolar çekerimbenim herif:))))))) aldı.eşimde bug ün kurstan bahsetti kursa gidince foto çekmeye gidiliyomuş, sonra sokak resmi çekiliyormuş beğenirlese segiyemi konuyomuş valla bişiler anlattı gitti lens falan aldı ,tripot mudur nedir ondan aldı tam fotocu oldu yani yakında düğünlere gitcek şaka bir yana güzel bir uğraş ama şu ara bu hobisine kızıyorum anacım bizle ilgielnmek gezdirmek yerine foto çekmeye gidiyor galata eminönü turlamaca yapıyor .oğluşu tabi çekiyor da ne bilim ileriye dönük güzel şeyler yapar inşallah
yok şekerim anladıım ben seni.efem nasıl diş çıkarıyormuş ya aferdesin 1 aydır ağzımıza .... tükürdü oğlum hatta sıpa 500 gr zayıfladı her dişte böyle olursa yandık 1 hafta ateş oldu istahsızlık sade emdi ancak biraz düzeldi maşallah diyim
ahmetin de dişle atak karıştı. ben de helal diyorum.moon almıştı bunun kocası almıştıe ahmeti nereye bırakacan kursa gidince
keloglan oldu demek ahmet hemencecik uzuyormuşben yaptıramam kıyamıyom saçlarına
ahh ahh sorma bacım anamdan emdigim süt burnumdan geliyor vallahuysuz aksi memeden başka bişi yemiyor
ishal mız mız burun foşur foşuryani bütün diş belirtilerini atlamamış
atakları efe de hiç es geçmedihelal ona biliyordum atak oldugunu dişle karıştı helal helal
kızamık aşısı için bizi aramadılar yeşim biz götürdük dedik aşı var yapın
off bu koku ne diyordum ben dekvalide kokusuymuş kaldı 2 gün dayan yeşim dayan
kıyaslama illa var şuan teee liseye giden çocuklarla bile karşılaştırılıyor efe yok o
bebekken şöyle uyurmuş böyle uyurmuş efenin yaşındayken koşarmışmaaşallah diyom ne diyim
sana da helaldiren kız sanal gaz gelene kadar icadına kadar direnelim
Huzurum ogluşum bakıyorum çatur çatur kullanıyorsun smilelerıyakışırr
ii geceler kızlar..herkes yattı bi kaçamak yapayım dedimaşımızı olduk bugün..pek ağlamadı kuzum..şimdilik ateşte yok..inşallah gece de olmaz..bu arada oğlum 15 gün ishal gitmesine rağmen maaşallah zayıflamamış sadece az kilo almış.8.800 boyu da 74 cm.olmuş.baş çevresi 44..küçük kafalı galiba benim oğlum sizin bebeklerde ölemi kızlar?..........neysem ben kaçar..kaynana uyuyor.. bende yatayım bari..herkese hayırlı ve huzurlu gecelerrrrrrrrr
günaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?