2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

dedım bende hocam yanlıs oolmasın..bızım hastane bu konuda cok ıyı dıyor...3 lu beklıycem bende kendısınede ole soyledım..bana dırek amnıyosentez dedı onu cok yadırgadım..ne kadra olsa ınsan panık oluyor kolay deıl ya..basına gelen bılır..senın ıkıncı testınde normal mıydı pekı

Ben yapmam mevlüt benim yerime annem yapar evinde. Burda yapsam zaten kim gelecek ki?

sen hala burda mısın ???

beynımden vurulmusa dondum ne kotuyum anltamam...cok uzgunum cokkk..korkuyorummmmm..bunu soyleyen prof yaa sanmıyorum yanılsın..

sıgara kullanmıyorumm ve 29 yasındayımm..bana dırek lap dıye rısklı amıyosentez yapcaz dedı yaa..nasıl uzgunum anlatamam cok korkuyorumm
emotion
Hiç bozma moralini..
İkili test çok anlamlı bir test değil. Biz genetik derslerinde doğruluk ihtimali %60 diye öğretiyoruz çocuklara.
Bak ablam Dr. hamileyken yaptırmadı bile güvenilmez ona diye...Esas mühim olan amniyosentez. Kesin sonucu o veriyor. Hemen moralini bozacak birşey yok. Üçlü muhtemelen iyi çıkacaktır. Sonra tereddüte düşeceksin hangisi doğru diye. Benim sana tavsiyem çok çok iyi bir Dr. bul amniyosentez için ve onu yaptır.(Herkes yapmıyor onu ve riskli olduğu için işinin piri biri olmalı)
Bakalım benim ne çıkacak. Ben de stresle bekliyorum...

Artı.. riskli bir dururmun yok. Riskli yaşta değilsin, ailede down sendromlu biri yok, daha önceden böyle bir hamileliğin yok, akraba evliliğin yok.... Çok yüksek olamaz risk zaten...

Son düzenleme:

cok saol tsk ederım...ıyıkı varsınız..

aybukem hadi geçmiş olsun :) Sen atlattın darısı bize inşallah benim 4 günün var daha

bende şimdi aldım 2liyi fax gönderdiler,ama henüz doktoruma ulaşıpta sonucunu konuşamadım,zaten hiç bişey anlaşılmıyo bu kağıttan tamamı ingilizce ama anladığım kadarıyla çoook şükür herşey yolunda risk yok sanırım,doktorla konuşsam rahat edicemde bilmiyorm,

biochem risk +NT(biyokimya sonucu) <1:10000
double test (ikili test ) 1:7709
age risk (yaş riski) 1:894
trisomy 13/13 + NT <1:10000

sonuç böyle negatif çıkmış güzel galibaaa bilen varsa aydınlatabilirmi bu gidişle bugün doktora ulaşamıycamda merak ettim??

gozunuz aydın arkadasım...senın adına mutlu oldum

canım teşekkür ederim sende moralini fazla bozma sana sadece şöle bir örnek vereyim arkadaşım aynı senin gibiydi ultrasonda bebiş normal heşeyiyle ama kan tatlili riskli dendi doktor 3lü istedi ii çıktı tahlil sonucu kendinide bebişide üzme

Dr. un amniyosentez istedi diye yadırgama. Üçlü pozitif çıksa bile içine kurt düştü bir kere. KEsin emin olmak için direk amniyosentez demiştir. Benim ablam da bana dedi amniyosentezle emin ol diye.

dr da dıyor 8 hatsa bole ıse 7 sı saglıklı cıkıyor dıyor 3 luyu yaptırıcam ondan sonra dusunucez artık..hayırlısı hepımız ıcın

canım hemen moralini bozma..için rahat edecekse başka bi doktora göster..3 lü test yapmadan aminosentez yaptırma...inşallah hayırlı haberlerini alırız...benim doktorumda ense kalınlığını ölçtü 2 çıktı normal dedi..kan testi yapmadı bile..bende 3 lü testin zamanını bekliyorum...güzel haberler alırız inşallah..Allaha emanet bebişlerimiz...

Dr. un amniyosentez istedi diye yadırgama. Üçlü pozitif çıksa bile içine kurt düştü bir kere. KEsin emin olmak için direk amniyosentez demiştir. Benim ablam da bana dedi amniyosentezle emin ol diye.

benım ense kalınlıgı 2 bıle deıl 1,6 cok guzel dedı..butun kemıgı olusmus o da ıyı dedı...bole olunca ben bu sonucu hıc beklemıyordum..o yuzden sarstı benıı..ınsallah arkadasım saolasın

selam kızlar,

sabahtan beri çok fena baş ağrısı çekiyorum ilaç alsammı sizce acaba ?
birde dişim iltihap yapmış antibiyotik kullanmam gerekiyormuş hiç de istemiyorum umarım bir zararı olmaz.
yarın bebişimizi görmeye gideceğiz, babası ilk defa görücek bakalım öğrenebilecekmiyiz cinsiyetini ?

haklısın ama amniyosentezınde cok rısklerı varmıs..ınsan onada tereddut edıyor allah korusun varya suan cok karmasıgım saglıklı dusunemıyorum...cıdden zor bı durum allahım kımseye gostermesın..ben bu sebeplerden ne cınsıyetını ne ısmını ne kıyafetını ne besıgını hıc bıseyını konusamıyorum anchusa dılım varmıyor...once saglık dıyorumm ne bılım garıp bı duygu benımkı anlatamıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…