paticim ödulun hyrlı olsun bebsnde ıyımıs maşllhkızlar bısey sorucam folık asıtı kullnmaya nezmna kdr devam edıcez bılıymsnz
İsim işine bende takıldım geçen hafta, ben çok isteiğim için herhalde bebek isimlerinden hayallerime kadar herşey kız bebek için kuruluydu ama erkek geliyorum deyince ona göre hiç birşey planlamadığımı farkettim. mesela kzıım olsa mutlaka "Şirin" ismini değerlendirirdim ama erkek için hiççç mi isim olmaz insanın aklında. neyse geçen hafta Kayra ismini duydum biryerlerden çok beğendim anlamını da beğendim. eşim ben sevmedim dedi. Bir anda silip attı. benim için çok önemli çünkü aylardır sevebildiğim tek isim o başka alternatifim yok. ve o an anladım ki bu iş zor çünkü ikimizin de aynı enerji ile ismi sevmesi gerekiyor..Sizin yorumlarınız nedir Kayra ile ilgili.
bu kullanımını bilmiyordum. teşekkürler
bence kayra ismi çok güzel bende eşime bu ismi önermiştim beyefendi beğenmedieşim unısex isimleri istemiyormus mesela görkem gibi bide concon ismi olmamalıymış erkeğe erkek gibi isimler yakısıomuş . bende kızdım sen bul o zaman dedim bana seçenek getir dedim.adamın uğrastığı yokki yine ben çabalıorum isim isim diye
ayrıca ilaç için de rica ederim ne demek yardımcı olabilirsem
evet aynen... ben söylüyorum, o da evet hayır. İyi dedim sen bulursun ben Joykun demeye devam ederim. Milelt emraklı ya avrupai olsun kimsede olmaya bi isim olsun diye ben de Joykun diyorum ismi ne olacak diyenlere. İlk başta komik geliyordu ha bire gülüyorduk da korkarım alıştık, garipsemiyoruz. Bir de boncuk diye seviyorum ben onu, gerçi şimdi tesbih gibi oldu ama, boncuk ömer de olabilir:):):)
bana3 ayda folik asiti bıraktırdı dr ama içinde folik asit olan demir ilacı verdi.valla bıktım şu ilaçlardan yaa 5 tane ilaç kullanıyorum ben yaa arda bi renni de girince 6 oluyo püffss
Günaydın hanımlar...
Bugün doktora gidecem ya gee hiç uyuyamadım abuk sabuk bi sürü rüya gördüm bugün hayırlı haberlerle gelirim inşaallah... Ankarada hava çok güzel bu arada kardan kurtulduk :) Sİzler nasılsınız uyandığınızda yazarsınız artık :)
Ben yaptım, pembe pembe oldu hersey :)
Patıcım ilk olarak bebekin hayırlı olsun. Ne güzel bak maşallah ona. Ödül konusunda aklım sende idi. Inan bana ne üzücü ki oluyor böyle haksızlıklar ama Sen adalete güven inşallah hak yerini bulur. 1. Lik beklerken şaibe yüzünden 3. Olmak ne demek bilirim. Sen sıkma canını bebekini düşün.
cnm slm. güzel haberlerini bekliyoruz bakalım . ankara artık güneşlendi yaşasınn :)))
Lcw den baktım bende, 36 beden pantolonu giydim o bile büyük geldi bir de sunu farkettim, pantolonlar nerdeyse 9 aylık hamileler icin, Lcw dekilerin icini doldurmadıgı icin karnım, asagıya dogru kaydı, abuk subuk bir görüntü olustu, tam ara dönemlerde de giyecek sey bulmakta zorlanıyorum, 9 aylık hamileyken niye pantolon alıyım ki? Bunu düsünmemisler sanırım..fazla büyük geldi bana ordakiler.Neyse buluruz elbet biseyler, birde bol bol elbise giymeyi planlıyorum ben hamileyken.Nasıl olsa yaz hamilesi olacagız.
9 aylık hamilelere göre degil de iri yapılılara göre var sanırım :) dün ben de elbise aldım lcwdan baya aradım ama gecen sezondan kalan gördüm bi tane hemen aldım 18 tlye cok hosuma gitti ama :))
catlak kremı ne kullanıysn cnm bn hıc baslmdm dha ya nekdr usengec bıseyım :)banda dr kayısı yagını onerdı ama almadm daha
günaydın kızlar
sanırım herkes lcw den pantolon almıs bende 36 beden 2 tane aldım bedenleri çok bol oldu ama göbek bölümü oturdu hoşuma gitti . bol giymeyi seviyorum bide. benim göbüş çok çıktı kızlar yaa sabah kalksam da kocaman hatta yan yatarken göbüşüm rahatsız oluyodu gittim göbek destek yastığı aldım . o kadar rahat ettim ki . en önemlisiii oğluşuma 3 çift minik çorap aldım. yavaş yavaş oğluşuma alışveriş yapmaya başlıcam . bugün dr a gidecek olan arkadaşlar hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. ayrıca izmitte de hava süpeeeer
Herkese merhaba kıslar,,,,
Yarışmadan döndüm, ödülümü aldım ama 3. oldum.... Yarışma işleri şaibeli dünden beri onun sinirini atlatmaya çalışıyorum.çok sinir harbi yaşadım tüm hafta sonu ve dün, kendimi tecavüze uğramış, yani üzerime basılıp geçilmiş gibi hissediyorum ama bebeğimin canını sıkmamaya çalışıyorum...Avukat, mahkeme falan oraya kadar gidecek bakalım...
Neyse bunun yeri burası değil ben size bebekten bahsedeyim. Bebeğimizi pazar günü gördük. 140 gr. dı ama boyunu hatırlayamıyorum yanımda usg fotosu yok. Baya etli butlu, baldırları, ayak çukurları, elmacık kemikleri çenesi falan belliydi. Hatta bir pozunda babasının aynısıydı:):) Çok mutlu oldu o da görünce... bebişlerim benim.
3' lü test için test sonuçlarında femur diye geçen uyluk kemiğinin ölçüsünü, baş çevresini ve karın çevresini ölçtü. Hepsinin gelişiminin bir aralık değeri var o sonucu size hemen veriyor. Yani artık o değerlerin raporunu da Usg fotosuna ekleyerek veriyor her kontrolde. Ayrıca yine yaşına ve gebelik haftana göre bir çok kan tahlili yapıyor. Ama ben koca bebeğimigördüğüm için ve başka uğraşlarım çok olduğu için henüz istenilen değerlerin ne olduğuna bakmadım. Sonuçlar da 23 ünde elime geçecek.
Hala bebeğimi hissedemiyorum... ödül törenindeki gerginliğimle iyi bir tekme, kafa atar dedim ama o da şaştı kaldı.
Sol kasığımın 2-3 parmak üztünde cumartesi günü ve pazar günü belirgin bir zonklama vardı. Doktora onu sordum. İdrar testi istedi temiz çıktı usg de de ağrıya neden olacak bir şey göremedim dedi bende tamam boşver takılsın kendi kendine dedim.
Demir hapı verdi, adı gynoferrosanol. Bu demir hapı iki değerlikli ve dünya sağlık örgütünün gebelere önerdiği tek ilaçtır. Hamilele ve bebeğe etki etmesi için 2 değerlikli olması gerekir. Eczacı muadilini verebilirim derse kabul etme dedi. Fakat Decaviti ( elevit ve ferretin muadili olan ilaç) kesmedi. Ayrıca magnezyumu da kesmedi ve bunlar bana hiç mantıklı gelmedi. İlaçların hepsini alınca içeriklerini tek tek kontrol edeceğim ve gerekliliklerini kendim değerlendireceğim. Şimdilik bu kadar, sizlerden ne var ne yok ( mektup gibi oldu)
Bende dün ilk kez kendime hamile pantalonu bakmaya gittim, gercekten hem alternatifler cok az hemde gereginden pahalı. Böyle spesifik
seyler oldugu icin sanırım, mecburen alınacak diye pahalı yapıyorlar. Hamile sortu var 112 tl. yani dogumdan sonra napıcam ben o sortu?
Bu arada pantolon diyince aklıma geldi ya, gecmisi okuyamadım cok, Paticim ödül törenine gidecekti, nooldu acaba?
PATTİCİMMM ne durumdasın?
Bende tasarımcıyım, moda tasarımcısı degil gerci grafik tasarımcısıyım, böyle göreceli isler yapmak ve begeninin bir standartının olmaması cok cok cok gıcık birsey.Bİsey yapıyorsun biri bayılıyor, digeri bir bakıyor "yok olmamıs" diyor, o cümleyle günlerin emegi direk cöpe gidebiliyor. Bazen insanın icinden müsterinin gırtlagını sıkmak falan geliyor,yani benim geliyor. Neyse canını sıkma, görsel begeni cok göreceli bisey.3. lügünü de kutlarım.
Herkese merhaba kıslar,,,,
Yarışmadan döndüm, ödülümü aldım ama 3. oldum.... Yarışma işleri şaibeli dünden beri onun sinirini atlatmaya çalışıyorum.çok sinir harbi yaşadım tüm hafta sonu ve dün, kendimi tecavüze uğramış, yani üzerime basılıp geçilmiş gibi hissediyorum ama bebeğimin canını sıkmamaya çalışıyorum...Avukat, mahkeme falan oraya kadar gidecek bakalım...
Neyse bunun yeri burası değil ben size bebekten bahsedeyim. Bebeğimizi pazar günü gördük. 140 gr. dı ama boyunu hatırlayamıyorum yanımda usg fotosu yok. Baya etli butlu, baldırları, ayak çukurları, elmacık kemikleri çenesi falan belliydi. Hatta bir pozunda babasının aynısıydı:):) Çok mutlu oldu o da görünce... bebişlerim benim.
3' lü test için test sonuçlarında femur diye geçen uyluk kemiğinin ölçüsünü, baş çevresini ve karın çevresini ölçtü. Hepsinin gelişiminin bir aralık değeri var o sonucu size hemen veriyor. Yani artık o değerlerin raporunu da Usg fotosuna ekleyerek veriyor her kontrolde. Ayrıca yine yaşına ve gebelik haftana göre bir çok kan tahlili yapıyor. Ama ben koca bebeğimigördüğüm için ve başka uğraşlarım çok olduğu için henüz istenilen değerlerin ne olduğuna bakmadım. Sonuçlar da 23 ünde elime geçecek.
Hala bebeğimi hissedemiyorum... ödül törenindeki gerginliğimle iyi bir tekme, kafa atar dedim ama o da şaştı kaldı.
Sol kasığımın 2-3 parmak üztünde cumartesi günü ve pazar günü belirgin bir zonklama vardı. Doktora onu sordum. İdrar testi istedi temiz çıktı usg de de ağrıya neden olacak bir şey göremedim dedi bende tamam boşver takılsın kendi kendine dedim.
Demir hapı verdi, adı gynoferrosanol. Bu demir hapı iki değerlikli ve dünya sağlık örgütünün gebelere önerdiği tek ilaçtır. Hamilele ve bebeğe etki etmesi için 2 değerlikli olması gerekir. Eczacı muadilini verebilirim derse kabul etme dedi. Fakat Decaviti ( elevit ve ferretin muadili olan ilaç) kesmedi. Ayrıca magnezyumu da kesmedi ve bunlar bana hiç mantıklı gelmedi. İlaçların hepsini alınca içeriklerini tek tek kontrol edeceğim ve gerekliliklerini kendim değerlendireceğim. Şimdilik bu kadar, sizlerden ne var ne yok ( mektup gibi oldu)
İsim işine bende takıldım geçen hafta, ben çok isteiğim için herhalde bebek isimlerinden hayallerime kadar herşey kız bebek için kuruluydu ama erkek geliyorum deyince ona göre hiç birşey planlamadığımı farkettim. mesela kzıım olsa mutlaka "Şirin" ismini değerlendirirdim ama erkek için hiççç mi isim olmaz insanın aklında. neyse geçen hafta Kayra ismini duydum biryerlerden çok beğendim anlamını da beğendim. eşim ben sevmedim dedi. Bir anda silip attı. benim için çok önemli çünkü aylardır sevebildiğim tek isim o başka alternatifim yok. ve o an anladım ki bu iş zor çünkü ikimizin de aynı enerji ile ismi sevmesi gerekiyor..Sizin yorumlarınız nedir Kayra ile ilgili.
Evet kramplarım çok oldu onun için magnezyumu yazdı hatta günde 2 tane alacaksın dedi alıyorum ve geçti. Ama demir rezervlerim hamileliğimin başında tavandaydı zaten. Tamam düşecek bunu da artık bilemeyn yok demir gerekli. Hatta emzirme döneminde 4 ay boyunca bebek senden alıyor demir ihtiyacını süt ile o döneme kadar depoları dolu tutabilmek adına şimdiden veriyorlar. O da mantıklı
Ama neden decaviti bırakamıyorum. demirde de onda da folic acit var mesela, ben de bebeğim de gürbüz olduk neredeyse, bi tahlil yap bak ondan sonra yüklemeni yap dimi ama. bence kilo alımlarıızın çoğu bu ezbere vitamin yüklemelerinden oluyor zaten..
bu kullanımını bilmiyordum. teşekkürler
hayır 3. lüğe üzülmezdim. Hayatla ilgili o kadar hırslı değilim. Çalışırım başka yarışmalarda 1. olurum ayrıca yine de ödülümü aldım. hiç üzülmezdim ama. Tokat gibi, yarışma jürilerinden bir biri, bir diğeri yanıma gelip öyle şeyler söylediler ki. neredeyse, beni 3. yapmak zorunda kaldıkları için özür dileyeceklerdi. Eşimde bende şok şok şok olduk... Günah çıkarır gibilerdi. haksızlıkların en başından beri olduğunu, benim hakkımın şu aşamalrda bu şekilde yendiğini anlatan anlatana. Bana bunları söylemeseler iyi değildim demekki diyerek dönecektim, üzülmeyecektim. Olayı farketmemi sağladılar. Neyse işte dediğim gibi yeri burası değil. Bazı kurumların etiketlerine güven duyarak adalet bekliyorsun ama, tasarım ve tasarımcıya değer vereni bulmak çok zor oluyor.
paticim ödulun hyrlı olsun bebsnde ıyımıs maşllhkızlar bısey sorucam folık asıtı kullnmaya nezmna kdr devam edıcez bılıymsnz
Selam kızlar...
Keyifler yerindedir umarım... Güneşin kendini göstermesi ve bu sabah orkidemin çiçek açmasıyla ben pek bir heyecanlandım.Ama hala çok meşgulum. O yüzden geçmişi okuyamıyorum.. Zaten sayfalar öyle bir ilerliyor ki herşeyi okumak için vakit lazım..
Bu sabah tuhaf birşey oldu... Siyah zeytine aş erdim. Ama ne aşermek 20-25 tane yemişimdir. Daha da yerdim de yuhh bana diyerek bıraktım yemeyi. Sizin de böyle birden çok tüketmek istediğiniz şeyler oluyor mu???
sen de tickerini degiştir de bebişin cinsiyetini daha rahat anlayalım
cnm 12. haftadan sonra kesti benim doktorum 2 doktorda aynı seyi söyledi. folik asitin asıl etkisi hamile kalmadan önce icilmesiymiş. 12. haftadan sonra multivitamin haplarına geciyoruz dediler. elevit decavit gibi bence sen de bir danış
bişiler yaptım ama umarım olmuştur:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?