sagol cnm haklısın uzulsemde yapacak bısey yok en ıyısı takmamak ..soz verdıler bakalım bıkachaftaya onlar yanıma gelecekCanim hayirli olsun ama hic uzulme bebeginle gidersin insallah hatta onlar once yegenlerini gormeye gelirler
cnm senınde bebegıne masAllah.. benım 27. haftada donmustu bası asagı ama galıba gerı ters dondu cunkı hareketlerı buara hep asagıda hıssedıyorum yıne, haftaya kontrolum var bakalım ne dıycek dr
Günaydın kızlar,
3. trimester'a girince iştahımız çok açıldı. Gece koca bir tabak patlıcan oturtma ve makarna yediğimiz yetmiyormuş gibi, az önce de kalanını götürdük. Saat sabahın 5.00'i . 09.30'da da kahvaltı buluşmamız var arkadaslarımla :)
9 gün önce 2. tetenoz aşımı olmuştum. Ertesi gün kolumda 10 cm. simsiyah leke oldu. Önce morluk zannettim. Geçmeyince bugün Florance'a cilt doktoruna muayene oldum. Kolumun aşıda yandığı tespit edildi. Şu an yanık kremi kullanıyorum.Sürekli gözetim altında olacak kolum yanık lekesi izi kalmaması için ve pigmentasyonunu tamamlaması için. Güneşe çıkmam yasak. Siz siz olun Feneryolu sağlık ocağında tetenoz aşısı yaptırmayın.
Slm unutrmuyum sizi hiç kızımız 40 cm ve 1600 gr olmuş tam gunünde yüzünü bize çok göstermiyor ara ara fakt Bnm gibi iri dolgun dudakları ve babası gibi iri iri gözleri var yüz hatları yuvarlak çok şımarık esniyordu sürekli ekinler yüzünü kapatıyor Dr dediki senden erkn dogum beklemiyorum ve 1 Eylül de insallh hersey yolundaolursa kızım canım özlemle beklediğimiz yavrumuz azramiz kollarımızda olucak insallh babamiz çok heyecanlandi aysonu mobilyabakicazhaftaya odası hazırlanmaya başlıyor nasipse kızımızın bizdn hbrle bu kadar
masallah prensesimize kocaman olmusinsallah hep böle devam eder...bende salı günü gitmiştim kontrole 40 cm boyumuz 1450 gr kilomuzdu hersey yolundaymıs şükür bi sorun yok dedi dr. ama benmm bebiş hala dönmemiş bası yukarıdaydı dier aya kadar dönmezse sezeryan olur dedi son ayda zor oluyormus dönmeleri.. size bu konu hakkında bişey dedimi doktorunuz bu aylarda %60 dönüyormus bebeklerin
Canim sen hala tasinmadinmi ya benim dr bebekler 36ya kadar kendiliginden gelmezlerse 36.haftadan sonra aliriz dedi sana dogum tarihi hakkinda bilgi verdimi
Afiyet olsun canim ya simdi yemicezde ne zaman yicez ben bazen dalga geciyorum icimi kemiriyorlar diye. .
Hic duymamistim asi yanigini aman deniz can i oraya goturme sakin ben tetenoz asilarimi 4yil once bitirdim elime demir batmisti simdi rahatim ama cok sisiyordu kolum yaptirdigimda onu hatirliyorum ve sadece buz koy demislerdi aklinizda olsun
kızlar maaşallah kuzularınıza....bu arada en son benimkilerde test duruyodu...zaten tepiklerinden çok belli oluyor..aşağı aşağı vuruyolar
sorma canım daha ev bitmediki...parkeler,mutfak banyo dolapları iç kapılar falan var..onların hepsini bir firma yapıyor hatta bebek odasınıda aynı firmayla anlaştım..bir onlar kaldı bekliyoruz sözde 10 unda teslim edilcek bakalım...onlarda bittimi temizlik ve taşınma inşallah..şimdilik kendi evimi toparlıyoruz...bugün perde işlerini hallettim..bebişlerinkinide seçtim...heyecan hat safhada artık..benim doğum tarihim için 37. haftayı verdiler erken gelmezlerse...o da bayrama denk geliyor..sanırım hemen bayram ertesi olur....yani ağustosun son haftası gibi...
Canım ya buz yanıgı olmus zaten. aşı tam yerine yapılmamış. Buzu da havluya sarmadan direkt koyunca ( ilaç firmalarının tüp bebek ilacıyla verdiği mavi buz kabını) yanık oluşmuş. 4 yıl önce kaç tane tetenoz yaptırmıstın? Bana da 2 sene önce yapılmıstı ama yine de yaptılar..
Biliyorum o kaliplari direk tenle temas ettirince yanik olusturuyor gecmis olsun . .5doz halinde yapilmisti toplamda 2yilda bitti yalnis hatirlamiyorsam o zaman ömürlük korur dediler ben asi kartimi kaybettim ama aile hekiminin hemsiresine soyledim yaptirdim diye oda yapildi diye not aldi simdi olmuyorum. .
Kizlar bileniniz vardir muhakkak ama yinede akliniz bir kosesine kaziyin greyfurt ve greyfurt suyu ile asla ama asla. Hic bir ilaci birlikte tuketmeyin hatta ilac icerken mumkunse hic tuketmeyin bir arkadasimin 6yasindaki cocugunun ikisinin etkilesimi ile kalbi durdu gunlerce makineye bagli yasadi rabbim cok sukur annesine babasina bagisladi sonunda ama suan akcigerlerinde sorun olustu tedavi oluyor. .
kızlar maaşallah kuzularınıza....bu arada en son benimkilerde test duruyodu...zaten tepiklerinden çok belli oluyor..aşağı aşağı vuruyolar
sorma canım daha ev bitmediki...parkeler,mutfak banyo dolapları iç kapılar falan var..onların hepsini bir firma yapıyor hatta bebek odasınıda aynı firmayla anlaştım..bir onlar kaldı bekliyoruz sözde 10 unda teslim edilcek bakalım...onlarda bittimi temizlik ve taşınma inşallah..şimdilik kendi evimi toparlıyoruz...bugün perde işlerini hallettim..bebişlerinkinide seçtim...heyecan hat safhada artık..benim doğum tarihim için 37. haftayı verdiler erken gelmezlerse...o da bayrama denk geliyor..sanırım hemen bayram ertesi olur....yani ağustosun son haftası gibi...
Ya kızlar ben. Bebeğim bu haftaya kadar bir kere bası yukarıda duruyordu hep sol tarafta aşağıya doğru başımız onun icin 10 eylülü beklemicektim dogum kanalına girmesinden korkarım dedi
slm kızlar moralim bozuk biraz bebeğimin birinde sol böbreğinde hafif genişleme varmış 2 hafta sonra tekrar gidicez genişleme artmışsa erken doğum yapıcam erkek bebeklerde genelde olabiliyomuş kendiliğinden geçebilrde dedi ama geçmez artarsa alacaklar bebişleri o kadar kötü oldum ki doktora hiç bişey soramadım hiç beklemediğim bişeydi inş. geçiçi bi durumdur ..bu arada biri 1600 diğeri 1550 kg. olmuş...ne olur bize dua edin...
Canim hic morelini bozma oyle bisey yoktur bana 21. Haftada profosor bir perinatolog dedi genisleme var diye ve yaninda neler neler soylenmedi hayal edemezsin sonra ben bir docent perinatologa birde baska bir prof a daha gittim ole bisey cikmadi sunu soylim eger kadin dogum takibi yapan uzman bir dra gidiyorsan bunu zaten o ultrason cihazinda gormeleri pekte mumkun degil drlar kendilerini ikiz oldugu icin garantiye aliyorlar hani bisey olursa ben soylemistim diyebilmek icin hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama biz duzenli olarak perinatolog takibindeyiz ve perinatolagumuz turkiyenin en iyi perinatologlarindan biri cok tedirgin olirsan bir git istersen sana kesin bir sonuc verir cunku 31.hafta bunun tespiti icin cok cok uygun benim 20hafyalik bebegimin kalbindeki sakatligini teshisini koydu ve gittigim drlar bunu anne karninda ogrenmek cok buyuk bir sans sizin icin heleki 20.haftada ogrenmek mucize dediler
ve bahsettigi genisleme goreceli bir kavram olamaz kac mm genislemis onu soylemedimi olmasi gerekn degerlerin ne kadar ustunde ayni zamanda bobrek genislemesi olan bebeklerde gelisim geriligi oluyor senin bebeklerinin kg gayet iyi hic mi hic morelini bozma canim allahin izniyle vakitlice alicaksin kucagina
Hangi marka omega 3 kullanıyorsun ? Kaç mg? Fazlası kanamayı artırıyormuş..günaydınnn
evimize geldik biz
bizim baby büyüdü galiba hareketleri cok net olmaya basladı
hatta bazen öle bi dönüyo ki noluyo ya diyorum
son üç aya girdik bebek en cok bu 3 ayda gelisiyormus
özellikle beyin gelişimi
lale sormustu galiba ben omega 3 kullanıyorum
cnm günaydın erkencisiniz baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?