2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

amin cümlemizin bacım kaç hafta sonra ölçtürdün diyetini düzeldiği anladın bide şekerli şeylerden kaçını yorumda karpuz falan kafamı bozuyor yazında yiycek bir şey yok malum bu sıcakta iki üç ufak dilimler yiyorum ama çok korkuyorum sen nelerden daha çok kaçtın neler yedin cevaplarsan sevinirim

İyi haftalar guzel anneler kac gundur yazamadim oncelikle sudenazcim gecmis olsun ama artik korkma bu vakitten sonra gelselerde kuzucuklarinallahin izniyle hic bisey olmaz yeni evinizde saglikli mutlu huzurlu bebeklerinizle beraber bir hayat diliyorum bizi arada haberdar et kendinden. . Karasu besiginiz tulunuz haliniz hepsini gule gule kullaninin insallah elektrik faturasinida hic sorma bircogumuz ayni dertten muzdaripiz ama bir daha mi hamile olucaz simdi kullanmicazda ne zaman kullanicaz o olmasaydi hicbukadar kolay gecirezdim bugunleri bu arada ben uc gundur cok fazla agirlastim yatamiyorum kalkamiyorum yureyemiyorum kasigimda acaip bir agri var sag ayagimin ustune basamiyorum bir de kuyruk sokumumda bir agri var vede ayaklarim ve bacaklarim acaip sisdi 36dan 39cikmisti simdi o bile olmuyor gidsatim kotu anlayacaginiz. . Nazende ayni sertlesmelerden bende muzdaripim ama dr karninin tamami gunde10 kezdenden fazla sertlesirse geliyorsun dedi kontrol altinda tutmaya calisiyorum yerleri daraldikca heryerini hisseder olduk sanirim. .

Cnm cok haklisin inan ilk defa uma degil gelen fatrura napim dedign gibi istesem de bir daha bu kadar gekmez allah eslerimizenol is versin insallh demek agrlastn cnm rabbim yardim ci olsun insallh ikiz gebelik daha zormutlaka dikkat et kendine surekli istirHt et artik rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin cnm hepimize ben daha hastane cantami hazirlamadim bugun yarin hazirlarim insallh bnm esim cok titiz daha hastane begenemedi ama izmirmrde 3 tane hastane var dogum yapabilecegim 3. Yu de gordu olmaz dedi dedim evde dogurayim o zamangetr dr u keske acibadem olsa izmirde malesf bakimsiz biraz ozl hastanelr burd vip oda ya bakiyoruzama hic vip degil bi de hastan bulursak butun isler bitick buarada hastanelerde ki misafr karsilanicqk yerdeki masaya bakiyorum kucuk benim o kadar hazirligim var ki hastane icin nasil sigicaz bilmiyorum İnsallh senin bebeklerin dE vaktini bekler annesisen de dinlen cok is yaPma

canım çok geçmiş olsun..hakikaten ikiz gebelik normal gebeliklere göre daha zor olsa gerek.Rabbim yardımcın olsun inşallah.
valla benim bi hayli oluyor güniçersinde ama doğursam doğururdum bu sertleşmelere diyip dalga geçiyorum kendimle:18:karnımın tamamı derken bazen karnın üst tarafıda tamamen sert oluyor onumu kastediyorsun yoksa ..
buarada beende 10 gün önce bildiğin şişmiştim yüzüm falan şuan daha indi elhamdulillah..

karasu umarım gönlüne göre bi hastane bulursun,ben tekrardan kendi doktoruma gitme kararı aldım,normal doğum yanlısı olduğunu ve rahatlatarak doğum yaptırdığını tecrübe etmiş arkadaşımdan öğrenince fikrim değişti..biliyorsunuz ben normal doğum istiyorum..hepimiizin hakkında hayırlısı olsun inşbazen çok heyecanlanıyorum hem doğum anı için ve kuzumu kucağıma alacağım için inşallah..

Saol canim dinlenmeye calisiyorum bol bol insallah gecicek bugunlerde bir bebegimiz olsun okadar cok istiyordumki rabbim iki tane nasip etti o yuzden agir gelmiyor zor elde edince kiymeti bir baska oluyor sanirim hic kimseye zorlaniyorum diyesim gelmiyor cunku mukafati cok guzel olacak allahin izniyle. .Bu arada sen hangi hastaneye gidiyorsun bende henuz dogum uastanesi belli olmayanlardanim da haftaya bebegimizin ameliyat durumuna gore belli olucak insallah. .Karninin tamamina dokundugunda heryer sertlesiyor belli bolgelerdeki sertlesmeler degil ozaman genelde kafalarini yada popolarini dikiyorlar. . Sisliklerin inmesi icin herhangi borsey yaptin mi

Son düzenleme:

Amin canim hepimizin esine rabbim saglik calisma gucu helal kazanc versin. .hastane cantanda hazir olunca insan acaip rahatliyor bende surekli bir tedirginlik vardi suan kafam rahat cok sukur izmir buyuk sehir olmasina ragmen 3tanecik hastane olmasi cok tuhaf dogrusu bodrumda bile acibadem var orada yok bence bir an once yapilmali insallah gonlune gore bir yere karar verirsin en kisa zamanda begendigin biryer varsa konus ek bir masa getirirler . .insallah hepimizin bebekleri kendileri icin en hayirli vakitte gelirler

annem çok su içtiğim için şişkinliğimin indiğini söylüyor,ama bu aralar 3 ltreyi hergün tamamlayamıyorum ..29 mayıs hastanesine gidiyorum canım ben..sezeryanda,normal doğu m yapan arkadaşlarda çok memnunlar,ben tedaviyide burda ooldum bu hastaneyi seçmemimn nedeni Rabiye babalıoğlunun işinde ehil bi kadın olmasıydı,muayenahanesinden ileri tarihte randevu verince buraya gittik..cidden mükemmel bi doktor maşallah,ama gebelik takibi yapmıyor,bende yine tüp bebek doktoru olan nilay hanıma devam ettim takibim için..
Rabbim innşallah ikinci kuzumu doğal yollardan nasib eder,şayet tedaviye ihtiyaç duyarsam tercih edeceğim isim yine Rabiye babalıoğlu olur..

canım birde havalar çok sıcak şişmemiz normal diye düşünüyorm.haklısın şikayet değil rahatsızlık bunlar valla ben artık çok heyecanlıyım ve daha farklı duygular hissediyorum kuzum büyüdükçe

kızlar merhaba benıde aranıza alırmısınız ben daha önce memorıalde tüp bebek yaptırdım ılk denemem tutmadı ıkıncıyı dondurulmuslarımı koydurdum tuttu ve 7 haftalık ıken dusuk yaptım sımdı ekımde yenıden baslıcam hayırlısıyla yıne memorıalde benle bır baslıcak olan varmıı bu arda ben pkoluyum adet duzenım hıc yok ılac almassam 7 aydan önce olamıyom bile

Cnm hayrlu olsun tedavn insallh bu son olsun kayiplarin icinde hatrlisi nasip diyelim rabbimn vardr bir bildigu uzuldum insallh bu denemnde sorunsz devm eder gebeligin ustersen 2012 tup bebek gunlugumuz de var o topigede takilirda ekimde tedavi olucak cok arkads var

Cnm haklisin simdi kalkiyrm yerimdn baslayin ufaktan bende karar verirsem masa isi kolay aslinda buyuk ihtimlle yine medical e donucem odalari enazindn yeni vip oda si da bize yeter ben hastane personeli begenmemustm orda ama digerlerinin de pek bir farki yok enazndn yeni bir hastane hyrlisi bakalim rabbim nereyi naşip edicek bilemiyorum sen en iyisini yaptin cantayi hazr etmkle rabbim bize de yasatsin biran once saglikla hyrla o gunleri hadi ben kactim baslayim hazirlamaya

İnsallh cnmm insallh sende icine sinen sana guven veren dr la devam et yoluna izellikle normal dogum icin guvn cok onmli hyrlisi olsun hakkinda cnm

Merhaba kızlar, Ben 4 gündür hastanede yatıyordum bugün taburcu olduk.Perş. günü öğlen sancı ve kramplar basladı. Akşam nefesim kesiliyordu artık ve doktorumu aradım. Dr.um üniversite hastanesi yada Zeynep Kamile gitmemi, bu durumda bir hafta yatış verebileceklerini belirtti. Eve nispeten yakın oldugu için Zeynep Kamile gittik. İlk geceyi doğum servisinde geçirdim. Sabah kadar 4-5 defa nst'ye bağlandım, serum yedim. Bir ara çok korktum erken doğuma alacakalr diye. Ciğer geliştirici iğne yaptılar 24 saat arayla. Ertesi sabah sancılar kesilince üst kata yani yatan hasta katına taburcu oldum. Ancak bugün çıkabildim. Durumumuz şu an iyi masallah ama bana ders oldu. Bu dört günde nelere nelere şahit oldum. 24. haftada rahim ağzı 5 cm. açılan mı ararsınız, protein kaçağı olan mı ve daha pekçokları. Sizlerle paylaşabilecğeim tecrübelerim şunlar:
Sakın iş yapmayın, ayakta durmayın. Hastaneye düşenlerin bir kısmı iş yapıp kendini yoranlardı. Erken doğumları durduruldu.
Beslenmenize dikkat edin, gebelik şekeri ve yüksek tansiyon beraberinde pek çok olumsuzluğa sebep olabiliyor.
Bir çantada geceliğiniz ve eşyalarınız hep hazır olsun, nerede ne zaman kalacağını belli olmuyor
Bebeğin çantasında mutlaka elektrikli süt pompası ve biberon hazır olsun. Meme bası olmayan, yara olup kanayan ve bebeğini emziremediği için sarılık olan bir anne vardı. 2 saatte bir 15 dakkaemzirmek gerekiyormuş. Aksi halde bebek sarılıp olabiliyor.
Zayıf doğan bebekler daha çok uyuyor, uyandırıp emzirmek zor oluyor ama emmeleri lazım.
İki takım hastane çıkışı yeterli değil. Bebekler işiyorlar yada süt bulaşıyor. En az üç takım olması lazım.
Yanınızda mutlaka meme bası kremi ve pişik kremi bulunsun.
Biz şu an iyiyiz, evde dinleniyoruz ama bu bize ders oldu. Hiçbirşey bebeğimizden daha kıymetli değil. Bu yüzden artık gebeliğin kalanını dinlenerek geçireceğiz.

Herşey yolunda ama şöyle bir sorun var. Ben ve benim gibi riskli sezeryanları ve durumları özel hastaneler kabul etmiyo elleirnde patlar diye. Zaten hastane kabul etsede alt yapısı tam teşekkülü bir hastanede ameliyat olmam gerektiği için bu saatten sonra hastane ve doktor arayısına girdik. Benim gibi özele devam eden fakat durumları riskli oldugu için Z. Kamile'e yönlendirilen çok hasta vardı.
Hastanenin otelcilik hizmeti çok iyi değil ama doktor ve hemşire yönünden özellere taş çıkartır. Hiçbir özelde benim durumla bu kadar ilgilenildiğine , bu kadar detaylı tetkik yapıldıgına sahit olmadım. Acil bir durumda yine oraya giderim ama planlı bir sezeryan olursa otelcilik hizmeti daha iyi bir ere gitmek isterim. Forumdaki ikiz annelerine ve riskli gebelere tavsiyem acil durumda kendinizi riske atmayın. Özellerde vakit kaybetmeyin.
İl adresiniz üniversite hastanesi yada Z. Kamil olsun

Lalecim cok gecmis olsun neler yasamissin bende seni merak ediyordum uc gundur hatta ozelden msj atacaktim nasilsin diye dikkat et kendine tecrubelerini payalstigin icin cok saol cok iyi oldu bebegine ve kendine iyi bak

Cok gecmis olsun Rabbim saglikla baktı geldiğin de kucağına almayı nasip etsin bebeklerini insallh Güzelce dinlen ben diyorum ki zaten Benm bugüne saglikla devam etmesi hamileliğimi hic ev ısı yapmam Dir. Cunki ben cok harektliyimdir ama surekli istirahat halin de geçirdim bugüne kadar sende guzel ce dinlen k d et

İlk şeker yüklememden 4 gün sonra 2. şeker ölçümünü yaptırdım. Karpuzu günde 1-2 ince dilim olarak yiyorum. Aklında olsun üzüm şekeri en çok çıkaran meyvelerin başında geliyormuş. Ben ne yazıkkı çok sevmeme rağmen günde 10 taneden fazla yemiyorum Tatlı şeyler çok yemiyorum meyveyi az, küçük dilimler halinde aşırıya kaçmadan yiyorum.
Normalde çok yemiyorum ama canım istediği zaman pilav ve makarnayı 5 kaşıktan fazla yememeye çalışıyorum.Beyaz ekmek yemiyorum, çavdar ekmeği her öğünde 2 dilim, akşamları 1 dilim yiyorum. Sebze,kurubaklagiller ve haftada dönüşümlü olarak tavuk ve kırmızı et yiyorum. Ve süt ürünlerinin yarım yağlı yada light olanlarını tüketiyorum. 3 ana öğün 3 de ara öğün olarak besleniyorum. Ara öğünlerde yarım yağlı bi kase yoğurt, 1 tane ekşi elma, bazen tam tahıllı kraker, 1 bardak süt, 1 avuç ceviz, fındık, ince bir dilim karpuz gibi hergün dönüşümlü azar azar yiyorum. Dikkat edersen eğer yediklerine şekerin zamanla normale dönecektir inşallah. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Hayırlı olsun tedavin. İnşallah bu denemende hayırlısıyla tutar.. Rabbim dileyen isteyen herkese, sanada nasip etsin inşallah Bende pkoluyum bendede çok adet düzensizliği vardı. 1 aşılama,1 tüp bebek denedik olmadı, 2. tüp bebek denememi dondurulmuşla yaptık şükürler olsun tuttu. İnşallah seninde hayırlısıyla tutar. pkoluların çilesi hiç bitmiyo zaten. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Çok geçmiş olsun.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Rabbim vakitlice, sağlıkla doğurmayı nasip etsin.
Tecrübelerini paylaştığın için sağol. Özeller ne yazıkkı alacağı paraya bakıyor. Tabi her özel hastane bir değil ama geneli risk almak istemiyor.
İnsan bazen hangi doktora, hangi hastaneye güveneceğini bilemiyor.Rabbim yardımcımız olsun, Rabbim sağlıklı doğum nasip etsin hepimize.
ALLAHIM bir daha yaşatmasın.Zor yollardan geçtik, kesinlikle kendimize çok dikkat etmemiz lazım. Bebeklerimiz ve sağlığımız herşeyden önemli
Doğumdan sonra herşey yapılır nasılsa, önemli olan bugünlerde kendimize çok dikkat etmemiz nede olsa hepimizin az bi zamanı kaldı .
Sende kendine çok dikkat et. ALLAHA emanet olun. Rabbim sağlıkla vakitlice kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…