kizlar aranizda ocean plus omega 3 kullanan varmi
Yanlış hatırlamıyorsam ya lale247 yada toobe kullanıyordu. Bi sorun yoktur inşallah.
Merhaba kızlar, Ben 4 gündür hastanede yatıyordum bugün taburcu olduk.Perş. günü öğlen sancı ve kramplar basladı. Akşam nefesim kesiliyordu artık ve doktorumu aradım. Dr.um üniversite hastanesi yada Zeynep Kamile gitmemi, bu durumda bir hafta yatış verebileceklerini belirtti. Eve nispeten yakın oldugu için Zeynep Kamile gittik. İlk geceyi doğum servisinde geçirdim. Sabah kadar 4-5 defa nst'ye bağlandım, serum yedim. Bir ara çok korktum erken doğuma alacakalr diye. Ciğer geliştirici iğne yaptılar 24 saat arayla. Ertesi sabah sancılar kesilince üst kata yani yatan hasta katına taburcu oldum. Ancak bugün çıkabildim. Durumumuz şu an iyi masallah ama bana ders oldu. Bu dört günde nelere nelere şahit oldum. 24. haftada rahim ağzı 5 cm. açılan mı ararsınız, protein kaçağı olan mı ve daha pekçokları. Sizlerle paylaşabilecğeim tecrübelerim şunlar:
Sakın iş yapmayın, ayakta durmayın. Hastaneye düşenlerin bir kısmı iş yapıp kendini yoranlardı. Erken doğumları durduruldu.
Beslenmenize dikkat edin, gebelik şekeri ve yüksek tansiyon beraberinde pek çok olumsuzluğa sebep olabiliyor.
Bir çantada geceliğiniz ve eşyalarınız hep hazır olsun, nerede ne zaman kalacağını belli olmuyor
Bebeğin çantasında mutlaka elektrikli süt pompası ve biberon hazır olsun. Meme bası olmayan, yara olup kanayan ve bebeğini emziremediği için sarılık olan bir anne vardı. 2 saatte bir 15 dakkaemzirmek gerekiyormuş. Aksi halde bebek sarılıp olabiliyor.
Zayıf doğan bebekler daha çok uyuyor, uyandırıp emzirmek zor oluyor ama emmeleri lazım.
İki takım hastane çıkışı yeterli değil. Bebekler işiyorlar yada süt bulaşıyor. En az üç takım olması lazım.
Yanınızda mutlaka meme bası kremi ve pişik kremi bulunsun.
Biz şu an iyiyiz, evde dinleniyoruz ama bu bize ders oldu. Hiçbirşey bebeğimizden daha kıymetli değil. Bu yüzden artık gebeliğin kalanını dinlenerek geçireceğiz.
Herşey yolunda ama şöyle bir sorun var. Ben ve benim gibi riskli sezeryanları ve durumları özel hastaneler kabul etmiyo elleirnde patlar diye. Zaten hastane kabul etsede alt yapısı tam teşekkülü bir hastanede ameliyat olmam gerektiği için bu saatten sonra hastane ve doktor arayısına girdik. Benim gibi özele devam eden fakat durumları riskli oldugu için Z. Kamile'e yönlendirilen çok hasta vardı.
Hastanenin otelcilik hizmeti çok iyi değil ama doktor ve hemşire yönünden özellere taş çıkartır. Hiçbir özelde benim durumla bu kadar ilgilenildiğine , bu kadar detaylı tetkik yapıldıgına sahit olmadım. Acil bir durumda yine oraya giderim ama planlı bir sezeryan olursa otelcilik hizmeti daha iyi bir ere gitmek isterim. Forumdaki ikiz annelerine ve riskli gebelere tavsiyem acil durumda kendinizi riske atmayın. Özellerde vakit kaybetmeyin.
İl adresiniz üniversite hastanesi yada Z. Kamil olsun
canım çok geçmiş olsun..Allah korumuş..bende birkaç gün önce yattım hastanede az daha doğuma giriyodum..ciğer geliştirici verildi..ve sancılar kesildi..şimdi banada yemek ve wc dışında kalkmak yok dedi doktorum...dinlenicez artık yapcak bişey yok...
bugünde kontrolümüz vardı..2500gr civarındalarmış...haftaya son kontrol ve ondan sonraki haftada nasib olursa doğum gerçekleşicek inşallah...rabbim hepimize sağlıklı zamanında doğumlar nasib etsin inşallah...
Masallh cnm hepimizn bebeklerine hamdolsun zorlu yolun sinuna dogru yaklasiyoruz hepimiz sirayla sen de bnm gobi fazla fazla koymussun rabbim giydirmeyi nasip etsin insallhh ben pompa almadim almicam da ama gogs kremi alicam bak iyi hatirlattin ben bugun de hazrlamadim cantamiKarasu sudenaz masallah bebeklerinize kocaman oluyorlar rabbim herkese hayirli dogumlar nasip etsin insallah. . Ayy sudenazcim az kaldi cok heyecanlisindir simdi tarih kesimlesince insani bir baska heyecan sariyor dogrusu. . Ben lalenin tecrube ve tavsiyelerinden sonra bugun medelanin sut sagma makinesini aventin gogus kalkanini lansinoh gogus ucu kremini aldim ve hemen cantama ekledim ne olur ne olmaz diye ben hastaneye 4takim koymustum zaten yeter diye dusunuyorum yetmedigi yerde evden getirirler artik. . Dun gece sabah bese kadar hic uyuyamadim geceler dahada zor olmaya basladi klimanin altinda yatiyorum oda dokunucak hasta olucak diye korkuyorum rabbim hepimize yardim etsin yaz hamileligi zormus
Masallh cnm hepimizn bebeklerine hamdolsun zorlu yolun sinuna dogru yaklasiyoruz hepimiz sirayla sen de bnm gobi fazla fazla koymussun rabbim giydirmeyi nasip etsin insallhh ben pompa almadim almicam da ama gogs kremi alicam bak iyi hatirlattin ben bugun de hazrlamadim cantamibnm esin hastane begenmiyt yaa evde dogurmak yatti galiba aklima insallh yarin hazrlicm suanda kuzenm hastanede oldugu icin ben evde yanlizim cnm da hic hazrlamk istemiyor ben bebek dogunca gidicm evdn cunki 2 cm acik rahm sabhtn beri bekliyrmus agrisi varms korkarim etkilenirim fiye gitmiyorum normal dogurucam diye inat etti bizim hatun simdide debeniyormus rabbim kurtarsin insallhh
Gunaydin kizlar arada bir ses verin merak ediyorum sizleri malum son haftalara girdik heran hersey olabilir
günaydın cnm,ben serin diye memlekete geldim aslında hava serin ama ben hala terliyorum
dün sol kasığımda batmalar oldu korktum baya ama simdi iyiyim
bi de bacaklarım sızlıyor hep
offf cok sikayet ettim di mi
senin daha zor 2 bebişle ama bugünlerimize binlerce kez sükürler olsun
buarada ben yaklasık 1,5 aydır aynı kilodayım
bebiş kilo almadı mı acaba korkuyorum
son gittiğimizde 3 hafta önden gidiyordu ama..
bu hafta calısabilir raporu alıcam gitmişken oğlumuzu da görürüzz
Aman kuzum gitme stres olursun bak simdi bebegi gorunce neler hissedeceksin bide kuzeninmis ben gecen hafta doguma gelmis cantasi hazir bi kac kisi gordum hastanede dokunsalar agliyacaktim ole duygulandimki anlatamam kendi halim geldi gozumun onune eskiden hamile gorunce cok uzulurdum simdi duygularim daha farkli allah anali babali saglikli uzun omurler versin oglunuza. .bence artik cantani hazirlama vakti geldi canim ihmal.etme atik daha fazla. . Evde dogum konusunda ciddi misin anlamadim dogrusu sezeryan olacaksin nasil olacakki? Ben ilk 4ay hastane begenmedim her dra birsey buluyordum tup bebek drum haric (simdi ise nerede dogum yapacagim belli bile degil hayirlisi diyorum rabbim bebeklerim icin neresi hayirli ise oranin kapilarini acsin bize) esimde evde dogmus benimle dalga geciyordu bak ben evde dogmusum ne guzel olmusum sende bu gidisle evde dogurursun soylim diye cok guluyodum
bende de akşamları bel ağrısı, sürekli bacak sızlamaları devam ediyor. akşamları kasık ağrısı da olmaya başladı. aslında bebeğimin ve benim hastane çantasını hazırlamak istiyorum ama daha yıkamadım bile. ben de bu hafta kilo almadım. şaşılacak şey. süt sağma makinesi hangi marka düşünüyorsunuz araştırdınız mı benim aklımda medela var ama araştırmadım daha. bu sabah 60 kiloydum. yeni bir haftaya da girdik. çok şükür rabbime 29. haftamızı bitirdik. sudenaz tabloya işler misin canım.29 hafta 60 kilo. bende ordan takip ediyorum. 7,5 kilo almış oldum. göbek için mustela kullanıyorum memnunum. kesinlikle tavsiye de ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?