slm kizlar , yarin sabah doguma giriyorum, birazdan hastaneye ön kontrölleri yaptirmaya gidecegim, banada dua edin lütfen. Güzel haberlerle dönerim insallah
göbeğimiz 11.gün düstü 1 gün sonra yaptık banyomuzuKızlar ilk ne zaman yıkadınız bebeklerinizi? Birde hangi pişik kremi tedavi tedaviye yönelik hangisi pişik önlemeye yönelik?
hayırlı doğumlar kolayca gecsin insallahslm kizlar , yarin sabah doguma giriyorum, birazdan hastaneye ön kontrölleri yaptirmaya gidecegim, banada dua edin lütfen. Güzel haberlerle dönerim insallah
canm biz hastaneden cıktıgımız gün yıkadık yani 2 gün. pişik kremi olarakta bepanten, hametan kullanıyorum.Kızlar ilk ne zaman yıkadınız bebeklerinizi? Birde hangi pişik kremi tedavi tedaviye yönelik hangisi pişik önlemeye yönelik?
slm kizlar , yarin sabah doguma giriyorum, birazdan hastaneye ön kontrölleri yaptirmaya gidecegim, banada dua edin lütfen. Güzel haberlerle dönerim insallah
canım biz saglık ocagına yaptırdık bencede bi farkı yoktur ama senin için nasıl rahat edecekse öle davran bence... bide bu arada verdiğiniz kan topuk kanımı tarama testi içinmi alınıyormus o ben sarılık die biliyordmBugün sağlık ocağında kan verdik zeka geriliği tarama testi yapılıyormuş. Bir ay sonrada aşısı varmış. Aşıları özel doktorunda mı yoksa sağlık ocağında mı yaptırmak daha iyi acaba? Sağlık ocağındaki dr. bir fark yok aynı aşı diyor ama özeldeki dr. biz itha aşı kullanıyoruz diyor..
canım biz saglık ocagına yaptırdık bencede bi farkı yoktur ama senin için nasıl rahat edecekse öle davran bence... bide bu arada verdiğiniz kan topuk kanımı tarama testi içinmi alınıyormus o ben sarılık die biliyordm
Sarılık aşısı doğdugu gün hastanede yapıldı. İkinci sarılık aşısı ise bir ay sonra yapılıyor. Zeka geriliği taraması için topuk kanı da ilk gün hastanede alındı. İkincisi de doğduktan 10 gün sonra sağlık ocağında alınıyor canım. Bu testleri devlet istiyor. Bu test önlenebilir zeka geriliğini taramaya yönelik.
bana hastanede göbüş düşdükten birkaç gün sonra yıkayın dediler ama biz 3 günlüktü yıkadık..8 günlükken göbüşleri düştü..pişik kremini kullanmadım hiç..içimden gelmedi nedense...ben hakiki zeytinyağı sürüyorum arada bir...bugün 57 günlük olduk..çok şükür pişik olmadılar..
Herkese merhaba . Sonunda kızımdan fırsat buldum yazmaya. 8ekım gunu dogdu kızım 3.300kg 53cm.Masallah kızımın saglıgıyerınde tek bır sey dısında . Kızımın kalbınde ufurum sorunu varmıs. pazartsı kontrolumuz var hayırlı haberlerle gelırım ınsallah .
Tecrubelı arkadaslara bı kac sorum olucak emzırırken yada normal zamanda ter basması oluyormu normalmı bunlar bırde gogusumu elledıgım zaman bazı yerlerınde dugumlenmeler hıssedıyorum normalmı.bırdekızımı emzırınce3 saatuyuyor sızlet kac saatte bır emzırıyosunuz. Annelık cok guzel bıdugu amabakmak sabır veemek ıstıyormus annemın degrrını daha ıyıanlıyorum Rabbım hepımızın yardımcısı olsun.
Cnm senin bu dedigin protein degeri topuk kaninda bakilan degermi
Herkese merhaba . Sonunda kızımdan fırsat buldum yazmaya. 8ekım gunu dogdu kızım 3.300kg 53cm.Masallah kızımın saglıgıyerınde tek bır sey dısında . Kızımın kalbınde ufurum sorunu varmıs. pazartsı kontrolumuz var hayırlı haberlerle gelırım ınsallah .
Tecrubelı arkadaslara bı kac sorum olucak emzırırken yada normal zamanda ter basması oluyormu normalmı bunlar bırde gogusumu elledıgım zaman bazı yerlerınde dugumlenmeler hıssedıyorum normalmı.bırdekızımı emzırınce3 saatuyuyor sızlet kac saatte bır emzırıyosunuz. Annelık cok guzel bıdugu amabakmak sabır veemek ıstıyormus annemın degrrını daha ıyıanlıyorum Rabbım hepımızın yardımcısı olsun.
kanamanız devam ediyor mu hala
benim baya azaldı arada sanki altıma kacırmısım gibi kanla karısık akıntı geliyor birden
var mı böle bi durum sizde yoksa enfeksiyonla mı alakalı acaba
benim kuzenimin başına geldiği için bu konuyu iyi biliyorumm...anne sütüde proteinden zengin bir besin olduğu için bu rahatsızlığı olan bebeklere çok zararlı...kuzenimin bir kızı bu yüzden 32 günlük vefat etti...sonuçta sadece anne sütüyle besleniyodu...komaya girdi...yaşasaydı bile geç kalındığı için tüm beyni hasar görmüştü...o nedenle doğumdan hemen sonra bakılması gerekiyor..sonra kuzenim bir daha doğum yaptı ve anne sütü vermeden teste alındı malesef ondada aynı rahatsızlık vardı...karı koca taşıyıcıymışlar...ama baştan bilindiği için doğar doğmaz diyet yapıldı...anne sütünü günlük çok az verdiler yanında proteinsiz özel mamalarla beslendiii...15 günde bir kanındaki değer kontrol ediliyor...duruma göre diyetine müdahale ediliyor..bu şekilde bakıldığı sürece normal çocuklar gibiler ama bir kere protein kaçağı yapıp komaya girerse iş kötü Allah göstermesin...direk beyin hasar görüyor..ömür boyu diyetle beslenicek...
canm cok saol verdiğin bu bilgiler için. kuzenin durumu için cok üzüldüm. peki kaybettiği cocugundan topuk kanı alınmamısmıydı neden farkedilemedi böle bi durum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?