2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

Birde çocuk doktoru uyardı bizi. Meme emerken eldivenleri çıkart, anne memesini hissetsin, dokunsun dedi. Ten teması önemliymiş emzirme esnasında. Duygusal gelişimi olumlu etkiliyormuş.

Bizim burnumuzdan hırıltılı ses geliyor. Seum fizyolojik ve burun aspiratörü kullanıyoruz günde 4 kez. Siz de kullanıyor musunuz?

canm bizde kundak yapmadık. düşünsene seni öle bişeyin içine sımsıkı sardıklarını... bide kolları bacakları serbestken gazını daha rahat cıkarıyorlarmıs. bizimkide ilk önceleri uyurken elleri hareket edince birden korkuyordu ama zamanla gecti. bende genellikle sesli ortamlarda yatırmaya calısıyorum ki alıssın ilerisi için rahat olur die.
göbek bagımız 6 gün düstü. bazılarınki uzun sürebiliyormus normaldir yani...
kanaman ilk hafta yogundu sonra yavaas yavas azaldı bir ay sürdü. ama bu aralar lekelenme seklinde tekrar basladı:/

aynen canım bizdede öle. bende genellikle sabahları serum sıkıp aspiratörle temizliyorum. bu arada aspiratörün ismi ortibebe dierlerine göre daha kullanıslı ve güzel temizliyor tavsiye ederim

rezeneyi her sabah ben içiyorum bebişe hiç vermedim, emzirirken eldiven çıkartırsam yüzünü gözünü çok fena sıkıyor benim mememi tutacagına kendi yüzünü tutup cırmıklıyor gözünün içine parmagını sokuyor, bize dr little bee diye bir markanın merhemini verdi burun tıkanıklığı için göğsüne sürüyorum dün ilk kez sürdüm gece biraz rahat etti ama tekrar sürmek lazım etkisi geçince viks gibi bişey ama bebeklere özel, bende en çok burun tıkanıklığından şikayetçiyim.

Ben süt çayı ve malt içiyorum hergün sütü artırması için. Bebeğe süt ve mama dısında birşey vermyorum. % 50 süt % 50 mama veriyorum sütüm yetmediği için.

canm bende de durum aynı hatta mamayı bazen daha fazla vermek zorunda kalıyorum. malt içeceğini bi ara denedim ama pek bişey farketmedi sende işe yaradımı.süt cayı dediğin ne oluyor nerde bulabilirim faydası oldumu.
bende mama ve sütten baska bişey vermiyorum ama rezene cayı verilebiliyormus versemmi acaba die ikilemde kaldım

ben kullanmıyorum ama aklımda rezene gaza iyi geliyormus
ewet gaza ii geliyormus doktorlarda öneriyormus, nette arastırdım biraz veren baya var hemde öle 1, 2 kasık deil 40 50 ml veriyorlarmıs sasırdım...

bende içiyorum günde iki üç fincan umarım faydası olur

ben kullanmıyorum ama aklımda rezene gaza iyi geliyormus

canımmm doğumun olmuş mucizena kavuşmuşun Allahım bi ömür ayırmasın.. resimdeki sanırım dimi pamuk pamuk maşallah ona..

bizimde gazımız çok olduğu için doktor rezene verebilirsin demişti ama açıkcası ben küçükken vermedim bu hafta başladım o da yarım çay bardağı ver dedi ama o kadar içmiyor onunda yarısını ancak içiyor.

Arkadaşlar ben kafayı yemek üzereyim bebeğim mememde hep uyuyor sürekli uyarmama rağmen devamlı bi uyku halinde böyle oluncada haliyle emme süresi 3 saate kadar uzuyor. normalmi bu memede uyuma.
yarın kontrolümüz var umarım bebeğim kilo almıştır ve her şey yolundadır
birde emzirmeden sonra bebek uyusa bile gazını çıkarmak için uyandırıyormusunuz ???

cnm tskler,aminnn
rezene cayını bebeğe vermicemde ben içicem öle de ise yarıyormus galibasen verebilirsin cnm ee sen
n bebiş abi oldu masallah
evet bizim bıdık resimdeki

cnm uyusada gazını mutlaka cıkar bisüre sonra alısıyor kaldırınca pırtlıyor
bizim ki öle diil 10 dk emip işini bitiriyor
ama normal bi durum emin ol

arkadaslar bebeklerinize rezene cayı veriyormusun yada humana gece cayı ???

ben veriyorum bebişlere..arada kendimde içiyorum...25 günlükken başladım..artık gaz için ne yapacağımı bilemez haldeydim ama işe yaradı biraz..en azından rahatlatıyor...doktora kullandıktan sonra sormuştum..kullanabilirsin dedi ama öyle ot şeklinde olup kaynatılanlardan alma dedi..biz zaten milupanın kini kullanıyoruz...günde 2 yada 3 kere 30cc veriyorum...günde 100 cc yi geçmemek lazım bebekte..

bende emerken bazen çıkarıyorum ama direk suratına gidiyor eli...bizdede hırıltı var..doktor normal dedi..serum ve aspiratörü bizde kullanıyoruz ama burun tıkanırsa...pek olmuyor bizde tıkanıklık...otribebe aspiratör kullanıyoruz..gerçekten çok kolay ve kullanışlı...

açıkcası hamileyken kundak yapmayı düşünüyodum ama bebişler küçük doğunca yapmadık..sonrasındada kabul etmediler zaten ama şimdi iyiki yapmamışım diyorum...çünkü şimdi bakıyorumda bebişler genelde çok sık genleşiyolar...kundak olsaydı nasıl yapcaklardı..bide mesela gazı olsun kakası olsun hereket ederek kolay çıkarıyolar..öbür türlü nasıl olurdu diyorum..hareketleri kısıtlamamak lazım..
göbek bağları 8. gün düştü..kanamam ilk bir hafta yoğun diğer günler leke şeklinde sürdü...29. günde tamamen bitti..

benimde özellikle geceleri memede uyuyordu gündüzleri idare ediyorum ama geceleri kucağımdayken kafam düşüyor uyuyup kalıcam diye korkuyorum bu yüzden sağıp veriyorum geceleri hem meme veriyorum hemde sağdığımı veriyorum. böylece yeterli beslendiğindende emin oluyorum. ama sanırım bebek beni emzik olarak görüyor onun istediği kokum ve ağzında meme olarak uyumak. mesela dün 18.30 da emmeye başladı 19.40 oldu halamemedeydi tam uyudu diyorum ağzından çekecek oluyoorum uyanıp emiyor vermiyor memeyi. buna çare yok sanırım illaki bebişlerin istediği olacak.

Bende de henüz bir işe yaramadı malt ama zaten bir hafta boyunca hergün aç karnına bir adet içince fayda ediyormuş. Ben bir koli aldım ebebekten. Süt artıran çaylar da ebebek de var. Netten sipariş verince eve geliyor.
Rezene çayı bir çay kaşığı vermeği denedim ama tadını sevmedi. Bende vermedim. Zaten o daha büyük bebeklere veriliyor benim bildiğim ve çok az vermek gerekiyor. 2 çay kasıgı falan.. Zaten günlük beslenmeleri en fazla 600 ml. bebişlerin..

Benimkide öyle. 2 emiyor 3 uyuyor. Çekince 5 dakka uyuyup yine meme istiyor. Ben çözümü şöyle buldum. 15 dakka sağıyorum ve sağdıgımı veriyorum. Böylece ne kadar içtiğini görüyorum. Vakit de bana kalıyor.

Uyursa gazını çıkartmıyorum. Kundak yapmadıgımız için hareket edip kendi gazını çıkartmaya çalışıyor..Uyumazsa da sırtını dairesel hareketle sıvazlamak işe yarıyor, hemen çıkıyor gazı..

Ebebekten bebek tartısı satın aldık biz. Böylece sadece tartmak için doktora gitmemize gerek kalmıyor..
Sizin bebişleriniz günde kaç ml içiyor. Sütü yetmeyen var mı benden başka?

ben bebısımı 1 hafta once tarttırdım bırde pazartesı gunu bı haftada100 gr almısnormalmı acaba sanırımbenım sutude yetmıyo cunku bebısım hep uyuyı mememde salı guu tekrar goturcem doktora ınsallahkılo almıstır. sutumu butun gun sagmadım ama arada sagdıkca bazen 25- bazende 50ml cıkıyr

Ayda 1 kg. alması gerek diye biliyorum. Benim de sütüm maalesef az. Mama takviyesi yapıyorum. Bizimki 50 ml ile doymuyor. 50 ml süt sağsam, üzerine 30 ml mama veriyorum yoksa doymuyor.. Açlıktan hipoglisemi oluyormuş bebekte kan şekerleri düşüyor ve uyukluyorlar sürekli. Bence arada aptamil de vermelisin.

Günlük alması gereken süt miktarı= kgx 150ml

Örneğin bebek 4 kg. ise 4x 150ml= 600 ml süt yada mama alması gerek. Benim sütüm günlük max. 300 ml. çıkıyor o yüzden 300 ml. de mama veriyorum ve 600 ml. ye tamamlıyorum..Mamayı geceleri verirsen daha tok tutuyor..

cnm kaç ml sütümüz nerden anlıcaz,mesela 1 kere sağıyoruz ama yenilenmiyor mu süt bidaha sağana kadar
hastayken emziremediğim için günde 3 kez makinayla sağıyordum ona göre mi hesaplıcam:44:
ben bezine bakıyorum kaka yapıyor,çiş yapmasıda gayet iyi o zaman doyuyor diyorum yanlıs mı acaba?
bide 2 hafta da 450+250 gr alınca doktorum da mama kullanma dedi
ama cok huzursuz bugünlerde altı temiz,gazı cıkıyor,mızır mızır bi türlü dalamıyor uykuya
aç mı diye düsünüyorum ondan bu kadar soru sordum

Bi de bizimki memeyle kanka oldu
önce tutana kadar sinirleniyor bıdır bıdır kızıyor
sonra tutunca emmeye baslıyor gülüyor
gülerken ağzından cıkıyor yine baslıyor söylenmeye
cok komik cok tatlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…