herkese selam şimdi vakit buldum yazabiliyorum. 8 ekim de oğluşum dünyaya geldi çok şükür spinal+epidural 3475 gr. 50 cm boy. adını da mehmet kaan koyduk. sezeryan da çok acı çektim. resmen bağırarak oldu. neden öle oldu bilmiyorum belki kendimi çok korkuttum ondan. neyse geçti geçmişte kaldı. bizde de sarılık var bugün 8. günümüz 14,3 dünkü değerimiz. fitil verdi doktoru o kadar bide sıkı besliyoruz tabi. anne sütü veriyorum. ama meme almıyor.. çoğunlukla sağarak vermek zorunda kalıyorum. günlük ne kadar süt veriyorsunuz bebişlere ben de onu sorayım. bide dün sünnetini de yaptırdık. pipi derisinde darlık varmış o yüzden. sizden haberler nasıl?
herkese selam şimdi vakit buldum yazabiliyorum. 8 ekim de oğluşum dünyaya geldi çok şükür spinal+epidural 3475 gr. 50 cm boy. adını da mehmet kaan koyduk. sezeryan da çok acı çektim. resmen bağırarak oldu. neden öle oldu bilmiyorum belki kendimi çok korkuttum ondan. neyse geçti geçmişte kaldı. bizde de sarılık var bugün 8. günümüz 14,3 dünkü değerimiz. fitil verdi doktoru o kadar bide sıkı besliyoruz tabi. anne sütü veriyorum. ama meme almıyor.. çoğunlukla sağarak vermek zorunda kalıyorum. günlük ne kadar süt veriyorsunuz bebişlere ben de onu sorayım. bide dün sünnetini de yaptırdık. pipi derisinde darlık varmış o yüzden. sizden haberler nasıl?
selam kızlarr..
bizde bugün itibarıyla 62 günlük olduk..kontrolümüz vardı...
oğluşum 4280 gr 55 cm
kızımda 3500 gr 53 cm oldu..
fakat doktor amcamız kızdı bize..normalde ayda 600-700 gr almaları gerekirken ikiside 1250 gr aldı bir ayda...şimdi artık saatli vermiycekmişim..uyuyolarsa uyandırmak yok...verdiğim miktarı bi dahaki kontrole kadar artırmıycam...bakalım nasıl olacak...bende bir haftadır keçi sütü maması kullanıyorum...arada milupanın rezene çayından veriyorum...doktor verebilirsin dedi...
bide bugün rotavirüs aşısı yaptı doktorumuz...aşı diye geçiyor ama aslında ağızdan verilen bir ilaç...taneside 110tl...halk arasında ishal aşısı olarak geçiyomuş..
Herkese merhaba.. Uzun bi aradan sonra girme fırsatı bulabildim.kızım pek huysuz bütün gün gece uyanık desem yeridir.
Bugün doktor kontrolümüz vardı. emzirirken ter basmaları normalmiş,kızımın fazla gazı var ama doktor gaz için bişey vermedi.
Şimdiden bünye ilaca alışmasın dedi. Sizlerde varmı gaz sorunu ben bazen kızım susmayınca çıldıracak gibi oluyorum
Onun dışında üfürüm sorunu içinde haziranda tekrar kontrole çağırdı şuan için endişe edicek bir şey yok dedi.
Kızım 10 günlük oldu ama 3300 den 3110 gr düşmüşnormal dedi doktor ama sütüm fazla yok arada mama vermemi önermedi
sık sık emzir dedi. kızım çok ağır emiyor ve nerdeyse 1 saatten fazla mememde kalıyo. Sizlerde nasıl..
Bebeğim ağlayınca bazen bende kendimi tutamayıp ağlıyorum çokmu duygusalım bilmiyorum yada lohusalıktan olsa gerek.
Çocuk büyütmek gerçekten zorluklarla dolu ama bi okadarda güzel.. Rabbim benim ve herkesin yavrusunun sağlığını daim eylesin...
Birde karnınız ne durumda kızlar toparlandımı benim karnımda şişlik tam gitmedi doğuma kadar aldığım 12 kilonun hepsi gitmiş
iştahsızım doktor onun içinde ayrıca bişey vermedi beslenmene dikkat et dedi sizlerde iştah yönünden öylemisiniz.
Herkese merhaba.. Uzun bi aradan sonra girme fırsatı bulabildim.kızım pek huysuz bütün gün gece uyanık desem yeridir.
Bugün doktor kontrolümüz vardı. emzirirken ter basmaları normalmiş,kızımın fazla gazı var ama doktor gaz için bişey vermedi.
Şimdiden bünye ilaca alışmasın dedi. Sizlerde varmı gaz sorunu ben bazen kızım susmayınca çıldıracak gibi oluyorum
Onun dışında üfürüm sorunu içinde haziranda tekrar kontrole çağırdı şuan için endişe edicek bir şey yok dedi.
Kızım 10 günlük oldu ama 3300 den 3110 gr düşmüşnormal dedi doktor ama sütüm fazla yok arada mama vermemi önermedi
sık sık emzir dedi. kızım çok ağır emiyor ve nerdeyse 1 saatten fazla mememde kalıyo. Sizlerde nasıl..
Bebeğim ağlayınca bazen bende kendimi tutamayıp ağlıyorum çokmu duygusalım bilmiyorum yada lohusalıktan olsa gerek.
Çocuk büyütmek gerçekten zorluklarla dolu ama bi okadarda güzel.. Rabbim benim ve herkesin yavrusunun sağlığını daim eylesin...
Birde karnınız ne durumda kızlar toparlandımı benim karnımda şişlik tam gitmedi doğuma kadar aldığım 12 kilonun hepsi gitmiş
iştahsızım doktor onun içinde ayrıca bişey vermedi beslenmene dikkat et dedi sizlerde iştah yönünden öylemisiniz.
Dr. bana günde 4 öğün beslenmemi söyledi. 10 günde 200 gr. düşmesi normal değil. Dr. konusund abizde aynı hataya düştük. Sadece anne sütü ver demişti. Bebeğim o yüzden sarılık oldu ve hastanede kaldı. Benimki bütün gün memede kalsa da doymuyor. Mama tatkviyesi yapıyoruz. Bir haftalıkken doğum kilosuna ulşaması gerekmiş bebeğin. Gittiğimiz 2. dr. uyardı bizi. Şişlik 2 haftada ancak iniyor. Doğumdan sonra benimde iştahım kesildi ama sırf bebeğe süt olsun diye zorluyorum kendimi. Birde arada fırsat bulur uyursam sütüm artıyor. Bir saat uyku bile sütümü artırıyor. Çoğunluk sağdıgım için fark ediyorum.
ah cnm anne olmak cok hassas bi konuymusHerkese merhaba.. Uzun bi aradan sonra girme fırsatı bulabildim.kızım pek huysuz bütün gün gece uyanık desem yeridir.
Benim doktorum korse kullanmamı önermedi. Bir faydası olduguna inanmıyor. Contratubex jel kullanıyorum ameliyat izini yok ediyormuş bu jel.
cnm bende kundak olayına pek sıcak bakmıyorum yalnız bizimki uyurken ellerinden cok korkuyor, eldivende kullanmadım hiç dokunsun hissetsin diye,sadece uyurken bacakları hariç yukarı tarafını kundak yapıyor annem ve cok rahatlattı göbek bağımız 11.günde düstüArkadaşlar Bebişleri kundak yaptınızmı???? yada bu duruma ne kadar olumlu veya olumsuz bakıyorsunuz.
Annem kundak yapalım diyor ama ben izin vermiyorum sizinde fikirlerinizi bilmek istedim. göbek bağı kaç günde düşer. benim bebişimin düşmedi hala normalmi acaba
birde kanamanız kaç gün sürdü ve yoğunluğu ne kadar benim hala devam ediyor.
iyiyiz cnm kolay gelsin 3 ay gecince rahatlayıcaz insallahSlm annelr nasilsnz ay ben aykta uyuyrum kizim cok huysz bir bebek oldu Gecelri aykta geciyr yazamasmda okuyrm ara ara szin yazilarinizi bende daha korse kullanmiyrm bnm dr um iki ay bekle dedi kundak icinde keske bende annemi dinleseydim hyr istemm dedim kollari oynadikca sucriyr ve uyaniyor simdide bn kollarini sarinca sikiliyr ve uyaniyr
cnm ben tam aksini yapıyorum gündüzleri arada sesli ortamda uyutuyorum,radyo acıyorum uyurken yoksa sese cok hassas olup sorun cıkabilir her yerde o ortamı sağlayamayabiliriz bi de gece ve gündüz ayırımı için önemli azcık gürültüKundağa sıcak bakmıyorum. Doktorlar kundağın kalça çıkğını tetiklediğini söyüyor. Benim bebeğim özgür olmalı ve kendini ifade edebilmeli. Ör, acıkınca elini ağzına götürüyor vb. İlk günden beri çıtçıtlı body üzerine tulum giydiriyorum. Ses olursa korkup sıçrıyor bizde mümkün oldugunca kısık sesle konusuyoruz. Evi sesten izole edip huzurlu ve sakin bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Göbek bağımız 6. gün düştü. y2 haftaya kadar normal sanırım. Kanama 1 hafta sümüştü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?