2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

Gecmıs olsun karasu ALLAH bızım ve yavrularımızın saglıgını daım etsın. Insallah zamnla duzelır emnesı bende rahatlarım doktor randevumuz var 2 de bakAlım neler dıcek.

Anladım lale bnde dıyorum dogumda test yapılmıstı seker testı oyle bısey olsaydı soylerlerdı. Rabbım bebıslerımızı saglıkla buyutebılmeyı nasıp etsın.

kızlar bebişleriniz hayırlı olsun..Allah analı babalı ,sağlıklı sıhatli büyütsün inşallah...maaşallah yeni bebişlerimize....

arkadaslar kızım gunde 1 yada 2 defa kaka yapıyor. kabızmı oldu acaba yavrum uyurken hep bıhuzursuzluk ıcınde

bırdekızım cok kusuyor bazen kustugunu gerı yutuyor bazen deburnundan gelıyor sızın bebısler nasıl bırde buhar makınası aldınızmı

2 saate bır uyanıyor 2 saate mememde kalıyor sızde naasıldı bebısın duzenı

canım uyku düzensizliği çok zor bilirim..iki çocukla bende çok çektim ve kafaya taktım ama zamanla düzelicek hiç merak etme...bende gece toplasan 1 saat uyumuyodum...gündüzde aynı..zombi gibi dolanıyodum evde :) ama artık geride kaldı....şimdi bebişlerim geceleri 5-6 saate kadar kesintisiz uyudukları oluyor..en az da 3 saat uyuyorlar..uyandıklarında besleyip yatırıyorum hemen devam ediyolar uyumaya...akşam 10 dan sabah 9 a kadar uykumuz maaşallah iyi...

günde 1-2 kere kaka yapıyor diyosun nasıl kabız olabilirki...ayrıca doktorum diyorki kabız olan bir bebeğin kakası sert ,keçininki gibi..tane tane gelmeli...eğer böyle değilse kabız değildir canım..benim oğlumda ilk 1 ay günde 4-5 kere kaka yapıyordu...şimdi ise kabız ikiside 3 günde bir yapıyolar oda keçi gibi çok zor çıkarıyoruz malesef....

kusmasına gelince benimde ilk günler oğlum hem ağızdan hem burundan aynı anda kusuyodu..çok korkuyodum ama oda zamanla geçti...doktorum öyle olduğu zaman buruna serum damlat ve aspiratörle çek demişti...şimdi hiç kusmaları yok...

rezene çayını 25 günlük olduklarından beri günde 1-2 kere 30 yada 40 cc olarak veriyorum...çok severek içiyolar...yalnız doktorum bitki şeklinde olanları kullanma sakın dedi..biz milupanınkini kullanıyoruz...buhar makinası almayı düşünüyorum....

bebeği 2 saat memende tutman çok yalnış..doysada doymasada yarım saati geçmemeli..doymadığını düşünüyorsan mama kullan ..ama önce kilo kontrolünde aldığı kilo çok önemli..iyi kilo alıyorsa mama kullnama ama memeyide o kadar tutma..hem senin için hemde bebek için zararlı...böyle alıştırma...bebeklerde sürekli bir emme refleksi vardır..bence yalancı emzik alıştırmaya bak....ben 15 20 dkka sonra memeyi çekiyorum..yetmediğini düşünürsem öbür memeyide biraz veriyorum o kadar...

canım benimde bayramda oğlumun burun akıntısı vardı..ilk kez hasta görünce insanın içi eriyor gerçekten. ama geçiciymiş..ilaç kullanmadan geçti çok şükür..arada aspiratörle açtım burnunu o kadar..benim bebişlerde sürekli hapşırıyor..doktorum normal diyor hasta olduğunu göstermezmiş..kanamanın bu kadar sürmesi çok ilginç..mutlaka görün doktoruna...

slm canım..ikiz anneleri olarak vakit bulmak çok zor gerçekten..bende pek giremiyorum malesef..bütün günümü dolduruyorlar..ishal aşısını bizde yaptık ama 2. dozunu yaptırmayı düşünmüyorum...etrafımda kimse yaptırmamış,hiç bir sorunda olmamış...benim göğüslerde felaket durumda emzirirken çok acı çekiyorum..kremler işe yaramıyor..tahin yağını deniyim bakalım...

selam güzel annişlerrrrrrr....
uzun bir süre yazamadım malesef...bayramda kayınvalidemlerdeydik..döndük,teyzemler geldi falan derken bayram sonrasınıda hep annemlerde geçirdim...bugün tekrar evimde yalnız ben ve beişlerimleyiz..

bebişler inanılmaz vaktimi alıyorlar..artık büyüyoruz çok şükür..herşey oturmaya başladı...gece uykuları maaşallah düzene girdi...mesela dün akşam oğlum 9 da uyudu gece 2 de uyandı..3 de yeniden uyuttum 5 buçkta uyandı..tekrar yedirip uyuttum..7 buçukta uyandık...kızım gece 12 de uyudu sabaha karşı 5 buçukta uyandı sonra yine uyuttum 8 de uyandı...sonra 10 a kadar kesintii bişekilde uyudular..10 da ise artık mutlu huzurlu etrafa gülücük saçan bebişler oluyorlar...öğleden sonralarımız karışık geçiyor..daha az uyuyorlar..arada ağlama krizine giriyorlar..bide benim bebişler anadizinde sallanmaya çok alıştı malesef :)

gaz sancılarımızda azaldı..sadece arada hala kabız oluyorlar..

artık bebeişlerim çenelerine ve burunlarına dokunduğumda gülüyorlar...insanları takip ediyorlar...hatta çizgi film bile izliyoruz :)) şimdilerde yalancı emziğe alıştırmaya çalışıyorumm...yakında oğluşumu sünnet ettiricem..

buarada bugün itibariyle 85 günlüğüz..5 gün sonra 3. ayımız doluyor ve o gün kontrolümüz var..geçen ay ikiside 1250gr almışlardı 1 ayda..bakalım bu ay kaç gr aldılar..doktorum fazla kilo aldıklarını düşündüğü için mama miktarını hiç değiştirmedim..öğün aralarını uzattım..

aklımdakileri yazdım..şimdilik bizden bu kadar..hepinizi çok öptük kokulu kokuluuuuuu.......

Anne cayı, malt, tahın pekmez hepsini denedım. Bıraz artı ama yıne de yetmıyor. Hatta saat bası kalkıp emirsem gece yıne de yetmıyor..

Gece mama ver sende dinln lalecim en guzel sut arttirn sey uyku ben annemn bende oldugu geceler guzelce uyrsam sabh emziriyrm sonrada sagiyorum bakmk icin en kotu 140 ml sut cikiyor bol bol dinln birde ben artik rahatim cunki bu bunye meselesi cnm herkesn farkli stres yapmicaz insllh yeticek sutumuz zamanla

Tek bebekle bas edemeyn bir anne olarak seni ayakta alkisliyrm arkadasim ikiz bebek annesi ve ikibebege gik demeden baktigin icin simdi dr dn ciktim hersey norml birdaha dogurabilirmisim

Canım evetbende fark ettım en iyi süt artırıcı uyku..emzırdiğin halde 140 sağabiliyorsan çok iyi.. Benım emzırmeden o kadar gelmıyor..

karasu canm gecmiş olsun umarım biran önce düzelir prensesin. masallh sütün artmıs darısı bizlere insallah. kanama için dr muayene oldunmu ne dedi. benm de hala devam ediyor lekelenme seklinde 2 ay bitti bugün. anormal bi durum yoktur umarım bakım gecmezse biraz daha bende bi görünecem...

Evt cnm masallh artti sutum ama fark ettigim teksey guzel uyudugum gecelerin sabahinda bu kadar oluyr sutum insallh dahada artar hepimizin sutu bugun gittim merkeze dr umuza rahim toprlnmis norml dedi birdaha dogurabilirmisim hemn benim de dogurasim var walla hemn
Canım evetbende fark ettım en iyi süt artırıcı uyku..emzırdiğin halde 140 sağabiliyorsan çok iyi.. Benım emzırmeden o kadar gelmıyor..
insllh hepimizn artick sutu zamanla raht ol bnm de bayramdn beri artti sutum

Sudenaz cvbın için teşekkür ederim. Doktor kontrolümüz iyi geçti sayılır. bebişim 3330 doğmuştu 4 kilo olmuş. doğumundan bu yana 670 gr almış normal dedi doktor ama benim içime sinmedi sizce nasıl.
Birde kalça filmi istedi doktor sizler çektirdinizmi ????

Ne kadar zamanda 670 gr almış? Aylık mın 600 aşması lazım diye balıyorum bizimki 1 kg aldı ilk ay. Dr normal dedi..

Kalca cıkıgı ıcın usg cektıren varmı ?

bizde çektirdik canım kalça çıkığı yok ama erken doğdukları için tam yerine oturmamış henüz önlem amaçlı 1 ay boyunca çift bez bağlamamızı söyledi doktorumuz 1 ay sonunda tekrar usg çekilecek...inşallah kurtulacaz çift bezden zaten bi tanesi ne kadar rahatsız ediyor ikinci bi bezden hiç hoşlanmıyorlar.

Kalca cıkıgı ıcın usg cektıren varmı ?
canım bencede gayet normal kilo alımı...benim ilk ay kızım 600gr,oğlumda 800gr almıştı..ikinci aylarında ikiside 1280gr aldılar...doktor biraz fazla bulmuştu..bakalım salı günü 3.ayımız doluyor ne kadar aldılar bende merak ediyorum..

kalça çıkıklığını bana 3 aylıkken yapılıyoruz dediler..ve 1 haftalıkken gün vermişlerdi..19 kasımda çekilcek...

Doktor cok ac oldugunu anlarsan mama yap ver dedı bende duruma gore bakıcam artık.masallah bebıslerıne saglıkları daım olsun. ınsallah guzel haberlerle donersın. gelısmelerde bızlerıde haberdar et
bana gun vermedıler sen ıstersen cektır dedıler randevu alıp goturucem en kısa zamnda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…