merhaba kizlar öncelikle kurban bayraminiz mübarek olsun, ben 12.10. dogum yaptim spinal sezeryanla 3880 gr kizim Yade Su dünyaya geldi sükürler olsun, kalcam ve dizim cok agriyor hamileligimin son haftasi basladi ve hala gecmedi, yürüyemiyorum topalliyorum, sali günü tomografi cekilecek, doktor fitiktan süpheleniyor. birde emzirmeyle problemim var gögüs uclarim baya yara oldu simdi yavas yavas toparlaniyorum, sadece gece uykumuz hic yok kizim durmadan meme istiyor ve cok gazi var, gündüzleri iyi uyuyor... sizde nasil `? uykusuzluk cok kötü insan cok halsiz bitkin oluyor, esim sali günü ise baslayacak, evde okula giden cocugum var cok zorlanacagim, allahim kolaylik verir insallah
slm kizlar 24 ekim saat 10da ebrarimla bulustuk normal doumla girdim 10 saat sanci cektim doguma az kala kizimin kalp atisi yavasladi ve acil sezeryana aldilar cok korkunc anlar yasadim ama rabbime sukurler olsunki kizim sagglikli dogdu onu gorduyum anda tum acilarim son buldu nekadar anlatsamda icimdeki duygu tarifsiz butun arkadaslarima rabbim tatirsin vakit olmuyo yazmaya yorucu saatlar kosturmaca ama bi okatarda tatli degger kizim 3 bucuk kilo 50 cm dogdu 40 haftalik emziriyorum az mama ilave veriyorum konturole kadar bakalim sutum yariyomu dogum sonrasi 200 gram verdi 5 gunde 100 gram almis geri emerken uyuyo uyandra uyandira 2bucuk saatte bir emziriyorum bakalim rabbim saglikla buyutme nasip etsin hepimize simdilik bu kizimda teyzelerine slm soyluyo
topikte en son doğuracak bendim sanırım :) 24 ekim de 38+1 haftalık sezeryan ile doğum yaptım.. 2600 gram doğdu bebeğim.. kilosu düşük doğdu fakat ilk 1 haftada kilo kaybı olmadı, en azından buna şükür dedim.. yarın 15 günlük kontrolü var, bakalım ne kadar kilo almış..
benim oğlan sürekli meme istiyor.. sütüm hala çok az geliyor,mama veriyoruz ilave olarak.. üzülüyorum ama elden bişi gelmiyor.. bir de memede uyumaya alıştı,başka türlü uyumuyor.. yerine yatırınca da basıyor yaygarayı.. anlayacağınız o kadar yorgun ve uykusuzum.. ama onun için herşeye değer dimi??
Allah hepimizin yavrularına uzun ömür versin,analı babalı büyütsün...
herkese merhaba nasılsınız. bız ıyı degılız. kızım cok huysuz
Arkadaslar bebeklerınızın uyku duzenı nasıl bnım kızım cok az uyuyo gecede gunduzde oyle
sızın bebısler nasıl. bırde kızım uyurken garıp sesler cıkarıyor normalmı acaba
anne olunca daha cok tedırgın oluyormus ınsan. bırde ılıskı ıcın doktorum bırsey demedı ama sızlere acıklama yaptımı doktorunuz
arkadaslar kızım gunde 1 yada 2 defa kaka yapıyor. kabızmı oldu acaba yavrum uyurken hep bıhuzursuzluk ıcınde
bırdekızım cok kusuyor bazen kustugunu gerı yutuyor bazen deburnundan gelıyor sızın bebısler nasıl bırde buhar makınası aldınızmı
Arkadaşlar rezene çayını nasıl hazırlıyorsunuz milupanın çayını aldım günde 100 ml ye kadar verilebilir yazıyor ama kaç kaşık vermem gerekir. birde rezenenin bitkisini aldım
onu deneyen varmı acaba hangisi daha faydalı olur ???
2 saate bır uyanıyor 2 saate mememde kalıyor sızde naasıldı bebısın duzenı
Slm kizlar nasilsnz biz cok yogunz kizim coj huysuz huzursz bugunde usutmusz belli gozleri sulu burnu tikali nefes alurkn memede burnu dn hirilti geliyr dr da hic bir ilac vermiyorsureklide hapsuruyor bebegim cok tedrginim bn ve kizlar bnm kanamm halen geliyr lekelnme seklinde bugun 63 gunluk bnm kizim coktn bitmesi gerekirdi kanamamin anlamadim hepinizi cok opuyrm gorsmk uzere
slm kızlar nasılsınız sizlerde bebişlerinizde iyidir inşallah... biz iyiyiz çok şükür kızımla ve oğlşumla çok hızlı geçiyor zaman.. yeni yeni düzene girmeye başlıyorlar ama geceleri uyku düzenimiz yerine oturmadı henüz... 1 aydır nete girmek için zaman bulamadım şimdi annemlere taşındık vakit yeni bulabildim tek başıma yetişemiyorum ikisi aynı anda ağlıyor ilgi bekliyor geceleri biri uyuyor arkasından diğeri uynaıyor haliyle bende çok yorgun ve bitkin düşüyorum son 2-3 gündür rahatladım annem kızkardeşim yardımcı oluyor... gaz sancılarımız devam edior zinco kullanıyorum rahatlatıyor ayrıca pişik ve gögüs yarası için sizlere önerim var belki biliyorsunuzdur ama bilmeyen varsa denesin ben kullandım şükür hepsinden kurtulduk.... bebişlerim küvezden geldiklerinde popoları çok kötüydü doktorumuzun verdiği pişik kremleri hiç bir işe yaramadı oğlumun pişiğini vazelin kızımınkinide tüpte olan arko kremler varya yeşil renk o geçirdi... boşuna para verip pahalı kremler almışız... 2 kez gögüslerim yara oldu kanıyordu çok kötüydü onada kremlerin hiç faydası olmadı bildiğimiz tahin yağını sürünce hiç bişey kalmadı ertesi güne etkisini gösteriyor...bu arada sütüm yetmiyor aptamil mama veriyorum bayağıda tüketiyoruz kızım çok fazla emmiyor sağıp vermeye çalışyorum... kilo alımları güzel bu hafta ishal aşılarını yaptırdık 4. ayda tekrarı var pahalı bir aşı ama sağlıkları için herşeye değer... bizden bu kadar hepinizi öpüyoruz zaman buldukça gelmeye çalışacam inşallah...
Anne cayı, malt, tahın pekmez hepsini denedım. Bıraz artı ama yıne de yetmıyor. Hatta saat bası kalkıp emirsem gece yıne de yetmıyor..
selam güzel annişlerrrrrrr....
uzun bir süre yazamadım malesef...bayramda kayınvalidemlerdeydik..döndük,teyzemler geldi falan derken bayram sonrasınıda hep annemlerde geçirdim...bugün tekrar evimde yalnız ben ve beişlerimleyiz..
bebişler inanılmaz vaktimi alıyorlar..artık büyüyoruz çok şükür..herşey oturmaya başladı...gece uykuları maaşallah düzene girdi...mesela dün akşam oğlum 9 da uyudu gece 2 de uyandı..3 de yeniden uyuttum 5 buçkta uyandı..tekrar yedirip uyuttum..7 buçukta uyandık...kızım gece 12 de uyudu sabaha karşı 5 buçukta uyandı sonra yine uyuttum 8 de uyandı...sonra 10 a kadar kesintii bişekilde uyudular..10 da ise artık mutlu huzurlu etrafa gülücük saçan bebişler oluyorlar...öğleden sonralarımız karışık geçiyor..daha az uyuyorlar..arada ağlama krizine giriyorlar..bide benim bebişler anadizinde sallanmaya çok alıştı malesef :)
gaz sancılarımızda azaldı..sadece arada hala kabız oluyorlar..
artık bebeişlerim çenelerine ve burunlarına dokunduğumda gülüyorlar...insanları takip ediyorlar...hatta çizgi film bile izliyoruz :)) şimdilerde yalancı emziğe alıştırmaya çalışıyorumm...yakında oğluşumu sünnet ettiricem..
buarada bugün itibariyle 85 günlüğüz..5 gün sonra 3. ayımız doluyor ve o gün kontrolümüz var..geçen ay ikiside 1250gr almışlardı 1 ayda..bakalım bu ay kaç gr aldılar..doktorum fazla kilo aldıklarını düşündüğü için mama miktarını hiç değiştirmedim..öğün aralarını uzattım..
aklımdakileri yazdım..şimdilik bizden bu kadar..hepinizi çok öptük kokulu kokuluuuuuu.......
Gece mama ver sende dinln lalecim en guzel sut arttirn sey uyku ben annemn bende oldugu geceler guzelce uyrsam sabh emziriyrm sonrada sagiyorum bakmk icin en kotu 140 ml sut cikiyor bol bol dinln birde ben artik rahatim cunki bu bunye meselesi cnm herkesn farkli stres yapmicaz insllh yeticek sutumuz zamanla
karasu canm gecmiş olsun umarım biran önce düzelir prensesin. masallh sütün artmıs darısı bizlere insallah. kanama için dr muayene oldunmu ne dedi. benm de hala devam ediyor lekelenme seklinde 2 ay bitti bugün. anormal bi durum yoktur umarım bakım gecmezse biraz daha bende bi görünecem...Gece mama ver sende dinln lalecim en guzel sut arttirn sey uyku ben annemn bende oldugu geceler guzelce uyrsam sabh emziriyrm sonrada sagiyorum bakmk icin en kotu 140 ml sut cikiyor bol bol dinln birde ben artik rahatim cunki bu bunye meselesi cnm herkesn farkli stres yapmicaz insllh yeticek sutumuz zamanla
Evt cnm masallh artti sutum ama fark ettigim teksey guzel uyudugum gecelerin sabahinda bu kadar oluyr sutum insallh dahada artar hepimizin sutu bugun gittim merkeze dr umuza rahim toprlnmis norml dedi birdaha dogurabilirmisim hemn benim de dogurasim var walla hemnkarasu canm gecmiş olsun umarım biran önce düzelir prensesin. masallh sütün artmıs darısı bizlere insallah. kanama için dr muayene oldunmu ne dedi. benm de hala devam ediyor lekelenme seklinde 2 ay bitti bugün. anormal bi durum yoktur umarım bakım gecmezse biraz daha bende bi görünecem...
insllh hepimizn artick sutu zamanla raht ol bnm de bayramdn beri artti sutumCanım evetbende fark ettım en iyi süt artırıcı uyku..emzırdiğin halde 140 sağabiliyorsan çok iyi.. Benım emzırmeden o kadar gelmıyor..
Evt cnm masallh artti sutum ama fark ettigim teksey guzel uyudugum gecelerin sabahinda bu kadar oluyr sutum insallh dahada artar hepimizin sutu bugun gittim merkeze dr umuza rahim toprlnmis norml dedi birdaha dogurabilirmisim hemn benim de dogurasim var walla hemn
insallah canm ya. hmm bende hala kesilmeyince endişelenmeye baslamıstım. ne güzelll dogur hemen bi daha :)))aslında bende istiyorum hemen bi tane ikisi birlikte büyürler ne güzel ama normal yoldan hamile kalabilrmiyiz hiç bi fikrim yok. gerci bizim teshisimiz tanımlanamayan infertilite idi bi sorun yoktu ama. rabbim hakkımızda ne hayırlı ise daima onu versin...
Evt cnm masallh artti sutum ama fark ettigim teksey guzel uyudugum gecelerin sabahinda bu kadar oluyr sutum insallh dahada artar hepimizin sutu bugun gittim merkeze dr umuza rahim toprlnmis norml dedi birdaha dogurabilirmisim hemn benim de dogurasim var walla hemn
insallah canm ya. hmm bende hala kesilmeyince endişelenmeye baslamıstım. ne güzelll dogur hemen bi daha :)))aslında bende istiyorum hemen bi tane ikisi birlikte büyürler ne güzel ama normal yoldan hamile kalabilrmiyiz hiç bi fikrim yok. gerci bizim teshisimiz tanımlanamayan infertilite idi bi sorun yoktu ama. rabbim hakkımızda ne hayırlı ise daima onu versin...
Bizimde ayni sebebsiz bugun dr um dikkt et bak hamile kalabilirsin dedi benim de icten icten cok hosuma gitti annem amn ha sakin kizinin sana ihtiyaci var diyr bende senin gibi diyrm ikisi bir buyur diyorum rabbim hyrli olani versin hakkimizda hic endiselnme kanamanin olmasi kitu degil. Aksine iyimis cnm rahim temisleniyr dedi dr korkma
Sudenaz cvbın için teşekkür ederim. Doktor kontrolümüz iyi geçti sayılır. bebişim 3330 doğmuştu 4 kilo olmuş. doğumundan bu yana 670 gr almış normal dedi doktor ama benim içime sinmedi sizce nasıl.
Birde kalça filmi istedi doktor sizler çektirdinizmi ????
Kalca cıkıgı ıcın usg cektıren varmı ?
Kalca cıkıgı ıcın usg cektıren varmı ?
Sudenaz cvbın için teşekkür ederim. Doktor kontrolümüz iyi geçti sayılır. bebişim 3330 doğmuştu 4 kilo olmuş. doğumundan bu yana 670 gr almış normal dedi doktor ama benim içime sinmedi sizce nasıl.
Birde kalça filmi istedi doktor sizler çektirdinizmi ????
canım bencede gayet normal kilo alımı...benim ilk ay kızım 600gr,oğlumda 800gr almıştı..ikinci aylarında ikiside 1280gr aldılar...doktor biraz fazla bulmuştu..bakalım salı günü 3.ayımız doluyor ne kadar aldılar bende merak ediyorum..Kalca cıkıgı ıcın usg cektıren varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?