arkadaslar hrlerkese merhaba. nasılsınız bebısler nasıl. benım sızlere bı sorum olucak bır ve ıkı aylık bebıslerde gunluk beslenme ve uyku duzenı nasıl. benım kızım uyanınca 2-3 saat ayakta. uykusu ıse en fazla ıkı saat ben yanlısmı yapıyorum sızlerde duzen nasıl.
selam kızlar benim moralim bozuk biraz..bugün kalça usg si çektirdik ve ikisi içinde ortopedi bölümüne yönlendirdiler...bide anlamadığım biraz araştırdım %90lık bir kısım 3 aylıktan önce çektirmişş..ama biz daha 4 günlükken 3 ay olmadan çekilmez deyip bugüne gün vermişlerdi devlet hastanesinden..kendi özel doktorumada kızgınım bu konuyla ilgili hiç bişey demedi..her ay dünya para veriyorum ama bunu çektirin demedi bize..neyse bugün aradım dedim kalça usg çektirdik..iyi yapmışsınız diyor...madem iyi yaptık niye sen demiyosun çekin diye..sonuçları söyledim oda dedi evet ortopediye götürün sonucuda bana mutlaka söyleyin dedi..yarın için ortopedi yokmuş bakalım inşallah öbür gün götürebiliriz...
usg yi çektirenler sonuçlar elinizdeyse yazabilirmisiniz...
benim oğlanın sağ alfa 59/beta 69.....sol alfa 56/beta 72
kızımın sağ alfa 60/beta 65......sol alfa 58/beta 64 çıktı...
60 ın altında olmamalıymış öyle bişey dediler...neyse bakalım inşallah geç kalmamışızdır...
bu arada 3 aylık kontrolümüzde oğlum 720 gr kızımda 580gr almış..doktor iyi dedi...mama miktarımız 60cc idi..90 a çıkardık..eğer doymazlarsa 15 gün sonra 120cc ye çıkar dedi...oğluma 90 yetmiyor gibi..maaşallah hiç geri çevirmiyorlar..2,5-3 saatte bir besliyorum ..zaten sonrasında basıyolar yaygarayı açlıktan...geçtiğimiz ay zaten doktorumun isteğiyle az besledim..zor tuttum bebişleri...
bizim uyku düzenimiz iyi maaşallah...gündüz 2 saat duramıyolar uyanık ,gözler gidiyor hemen..ama kısa süreli uyuyorlar...gece 11 den sabah 8 e kadar 3-4 saatte bir uyanıyorlar..bazen 5 saat uyuduklarıda oluyor...oğlumun gaz sorunu bitti gibi ne zamandır olmuyor kriz..kızımında azaldı gazı..ama kabızlar hala malesef...çok zor çıkarıyorlar...
onun dışında benim kızımda kafa kaldırmaya başladı..elini tuttuğun anda birden doğrulmaya çalışıyor..gerçekten çok komik bir görüntü..bide yattığı yerden yana doğru dönüyor...hem kafasını hem bacaklarını aynı anda kaldırıp yana atıyor kendini...sarfettiği çabayı görmeniz lazım ampul gibi kızarıyor :) oğlum daha ağır olduğundanmıdır nedir koca kafayı kaldıramıyor henüz :)
Kizlar suze guluyorum sadecebnm minik canavarin hic uyumuyor gibi sadece fece uyumaya basladi gundz 30 dk enfazla uyandimi 10 saat hatta12 saat relorumuz var insllh duzene girer bu bebi cook yoruyor ana dun kraft besik ve sallanan mana sandlyesu olan modeli aldik simdi agzinda emzik 2 saattr uyuyr uyanmk uzere tavsiye ederim dun gecede kiyduk icine sustu muzikli salona koyduk tvde actin sadece sorun bnm kizim kalkmaya calisiyor artik korkuyorum dusucek diye bir digrulmaya calismasi var gormeniz lazim sinirli ve guclu dr sordum uyumuyr normal mi diye kimi bebk boyle korkma normaldedi
mrb kızlar uyku poblemi bizde de var bir gün tam düzene girdiler diyorum ertesi gün değişiyor biri uyusa da diğeri uyumuyor bana hiç vakit bırakmıyorlar birbirlerinide uyandırıyorlar artık şimdilik annemlerdeyim gece oğluma annem kızımada ben bakıyorum böylelikle rahat ediyorum eve geçene kadar da inşallah uyku düzenleri yerine oturur... bu hafta kontorlümüz var tekrardan kalça ultrasonları çekilecek genel muayeneleri yapılacak. bu arada göz muayenesinede götürecem. doktorum göz doktorunun muayene etmesini söyledi bişey görünmüyor ama dedi varsa bile erken teşhis çok önemliymiş. geçen ay özel bi göz hastanesine götürdük biz burda bakamayız üniversite hastanesine gidin dedi doktor anestezi altında yapılıyormuş bebeklerin göz muayenesi.. bende gitmedim açıkcası anestezi almalarını istemiyorum çok mantıklı gelmedi sizler yaptırdınızmı göz muayenesi..kafam karıştı açıkcası.
Bizde mamaro besik aldik ebebekden. Her zaman durmuyor ama bazen iyi oluyor
Canim, mama yiyen bebege gore kilo alimlari a geldi bana. Ayda 1 kg almalari lazim ortalama.. Birde o dr. U hemen degistir ve sikayet et..
herkese mrb
oğlusun gaz sancıları mahvetti bizi sürekli ağlama nöbetleri
epeydir giremedim anneme geldim 10 gündür burda kalıyoruz cmt evimize dönücez
tek basıma cok zor oluyordu iyi oldu annem ve babam cok yardımcı oldular sağolsunlar
gaz sancısı için doktora gittik acaba baska problem mi var diye yok cok sükür
biraz sabretmemiz lazımmıs sadece bikaç ilaç önerdi
zinco kullanmıstık işe yaramamıstı simdi nurse harvey's bitkisel surup aldık
2 gündür uyumaya basladı oğlum baya işe yaradı akasya deneyebilirsin
yalnız 2 gündür kakamız yeşil sizce neden olabilir
sünnet yaptırdınız mı kızlar,biz bu ay düsünüyoruz
sudenaz cnm ins bisey yoktur endişelenme
hepinizi öptük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?