slm kızlar çarşamba günü kontrolümüz vardı bizimde... bebişlerim kilo almışlar 1 kilodan fazla ama doktorumuz gelişimleri gayet güzel dedi normali aylık 600-700 grm almaları ama biz mamayla beslediğimiz için biraz fazla kilo alıyorlar kilo sınırını geçmedikleri için bir problem yok... tekrardan kalça usglerini çektirdik bir aydır çift bez bağlıyorduk oğlumunki normal çıktı ama kızımın kalçaları tam yerine oturmadığı için ortopedi doktoruna yönlendirdi onun muayenesi sonucunda da korse takılması gerektiğini söylediği doktor bey iki gündür miniğim bacakları ayrık bi şekilde korse ile duruyor... ilk başta çok üzülüyordum ama yeni yeni alışıyoruz sağlığı için ne yapalım 1 ay sonra tekrar usg ye gidecez inşallah tez zamanda kurtuluruz korseden... göz muayenelerinide yaptırdık şükür bişey çıkmadı önce 2 çeşit damla damlattılar sonra bir aletle baktılar oğlum çok ağladı ama kızımın maşallahı vardı koca gözlerini dahada açtıkça açtı bize yardımcı oldu miniğim...bu arada kan ilacına başladık demir eksikliği için bizden haberler böyle kızlar dua edin kızım biran önce kurtulsun korseden...
sudenazcım geçmiş olsun canım doktorunuzun çok büyük bir ihmali gerçekten inşallah korseye felan gerek kalmadan kurtulursunuz canım bebek için zor oluyor bende nasıl tutacağımı bilemiyorum canı yanmasın diye.. Rabbim yardımcımız olsun ayrıca böyle önemli bi ayrıntıyı unutan doktordan da hayır gelmez bence tabi sizin bileceğiniz bişey canım ama bencede değiştirme inkanınız varsa değişin...kilo alımlarına takılma bence gayet normal sonuçta düşük doğum kilosuyla doğdu bizm bebişler belli bir cc yiyolar fazlasını versende almıyorlar zaten bebişlerini ağlmatma bu yüzden...
görüşmek üzere kızlar sizlerde bebişlerinizde Allah'a emanet olun...
Oo masallh bebislerine cnm ben geceleri 60 lik veriyrm pazartesi dr a gidicez kizim kac kilo oldu bilmiyorum bende m ediyrm gun icinde de mana vericm artik icime sinmiyr huzurlu ama emiyor gunde ikiye cikaricm 60 lik sanki sutum azaldi dun sabh bir gogs emdirdim sagdim anca 70 cc cikti ikisndnmerk ediyrm 60 lik mana verirken kac saatte bir besliyirdun bebekkerini optuk kizimla siziicanım geçmiş olsun..inşallah kızında en kısa zamanda düzelir...
dün devlete götürdüm bebişleri ama doktor bakmadı yoğunluktan...sonuçlara baktı aciliyeti yok haftaya randevu alın dedi gönderdi...sonra özele götürdük artık ordada doktor yoktu....artık hafta sonundan sonra alıcaz randevu ama ben o günden beri bebişlere ara bezi koyuyorum..bacaklarını ayrık tutuyorum... kesin tanı konulursa yapılcak bu zaten...rabbim yardımcımız olsun...
miniklerin iyi kilo almış canım..artık 3 aydan sonra kilo alım hızları düşüyor..500gr iyi sayılıyor...benim bebişlerimin maaşallahı var bu konuda çok iştahlılar..çok çabuk acıkıyorlar ve ne kadar yaparsan içiyorlar...3 saatte bir biz 120 cc ye çıktık bile ama hala oğlum doymuyo gibi yakında ona 150 yapmaya başlarım...günde 3 er kerede emziriyorum ikisini..4. ayımızda ek gıdalara geçicez biz..doktorumuz öyle demişti..bakalım artık...
kilo konusuna takılmıyorum zaten sonuçta iştahları yerinde davranış ve hareketli sağlıklı huzurlular daha ne olsun, varsın tosuncuk olmayıversinler...bazen düşünüyorumda kızımın emme refleksi yoktu doğduğunda 10cc yi saatlerce uğraşarak zor bela içiriyoduk..şimdi bugünleri de gördük çok şükür...
benim kuzenimin bebeği var şuan oda 3 aylık..doğuştan rahim ve yumurtalıkları yapışıktı..2 aylıkken açık ameliyat oldu..annesinin üzüntüden sütü kesildi..ilk bir ay zor bela anne sütü alabildi...şimdi mamayıda almıyor.ayda 200gr zor alıyor..bir ton test yaptılar sonuçta süt ürünlerine alerjisi varmış...ömür boyu süt ürünü tüketmiycek..şimdi özel bir mama kullanıyor kutusu 100tl...onu deniyolar bakalım kilo alıcakmı*
neler var yani biz bilmiyoruz..şu durumumuza şükretmeliyiz...
Oo masallh bebislerine cnm ben geceleri 60 lik veriyrm pazartesi dr a gidicez kizim kac kilo oldu bilmiyorum bende m ediyrm gun icinde de mana vericm artik icime sinmiyr huzurlu ama emiyor gunde ikiye cikaricm 60 lik sanki sutum azaldi dun sabh bir gogs emdirdim sagdim anca 70 cc cikti ikisndnmerk ediyrm 60 lik mana verirken kac saatte bir besliyirdun bebekkerini optuk kizimla sizii
canım biz 1 aylıkken 60cc vermeye başladık...1 aylıktan 2 aylık olana kadar 60cc yi 2 saatte bir veriyodum..aradada emziriyodum tabi..o ay toplamda ikiside 1280 gr almışlardı...doktor mama miktarını artırma,arayıda uzat demişti...o yünden geçen ay yine 60 cc yi bu sefer 3 saatte bir verdim ama yetmiyordu zor tuttum yani...bu ay doktor 90 a çıkarttı yetmezse 120 yap dedi...şuan 3 saatte bir 120 veriiyorum..benim beşiler çok çabuk acıkıyro..3 saati geçirmiyolar hiç gece huzurlu uyuyorlar...bu gece 5 saat kesintisiz uyudular..yedirdim yatırdım bir 3 saat daha uyudular...doymaları çok önemli tabi...kilo alımlarına bak önce ama yatmadan önce 60 cc az zaten..90 dene bi kere..alırsa öyle verki tok tutsun rahat uyusun..benim sütümde az hatta doktor hala verdiğime bile şaşırıyor,süper diyor..gerçi ben emzirmeyi öğünden saymıyorum çerez niyetine veriyorum...emin olamıyorum çünkü..sağdığımda 2 sinden toplar 100cc çıkıyor ama hemen dolmuyor göğüslerim 4-5 saat geçmesi lazım...
Kizlar, sizin bebekler elini emiyormu mu yada emzik veriyor musunuz?
Kizlar, sizin bebekler elini emiyormu mu yada emzik veriyor musunuz?
Slm arkadaslar nasilsiniz coook uzun zamandir giremedim sikintili gunler gecirdik biraz babam kalp krizi gecirdi acik kalp ameliyati oldu oglum viral enfeksiyon dan 1hafta hastanede yatti gaz sancilarimiz sabahlara kadar uykusuzluklarimiz derken vakit geldi gecti cok sukur bu aralar biraz toparladik uykumuz biraz daha duzene girdi gazimiz azaldi dun doktor kontrolumuz vardi oglum5500 kizim4400 olmus son hafta az kg aldilar cunku ust solunum yolu enfeksiyonu oldular bizim bebekler kres cocugu gibi tum enfeksiyonlarla bulustu babamiz sayesinde drumuzda en sonunda babamiza vitamin ve ilac verdi koruyucu eve enfeksiyon getirmemesi icin oglumda kalca sonucu olcumleri sinirda cikti bizde cift bez kullaniyoruz tekrra cektiricez insallah duzelir . . Drumuz rota virusu asisini oneriyor bende bugun yaptiicam aranizda yaptiran varmi sizin drunuzun fikri nedir bu konuda ?oglum cok fazla kusuyor mide ultrasonu cekildi bisey cikmadi cok sukur ama gunde 3defa yemekten once ve sonra ilac kullaniyoruz anlicaniz oglum cok nazli mama olarak milupa ar ozel diyet mama iciyor biraz daha kati kivamli bizde haberler simdilik bole sizler ve bebislerinizde iyidirler insallah daha sik girmeye calisicam artik hepinizi opuyorum allaha emanet olun
happywoman çoook geçmiş olsun baban için. inşallah daha iyidir durumu. bebişlere de sağlık sıhhat inşallah. herkesde yenidoğan sıkıntıları var anlaşılan. bizimde bir günümüz bir günümüzü tutmuyor uyku gaz emme problemleri derken. zaman akıp gidiyor. bugün 50. günü oğlumun. birazdan banyo yaptıracağım. bu arada ben çok şiddetli bel ve kalca kemiği ağrısı çekmeye başladım bir haftadır. epiduralden mi oldu acaba ya da sürekli çoçuk kucakta emzir gaz çıkar derken duruş bozukluğundan mı oldu ya da üşüttüm mü bilmiyorum. bu tarz sıkıntı yaşayan var mı? bakıcı tutan var mı ben araştırmaya başladım. tek başıma bakamıyorum 2 haftadır annemdeyim. bebeğe baksam evde yemek yapılmıyor derken ben halsiz kalıyorum. bakıcı şart oldu. bizden bu kadar. öpüyorum hepinizi. kolay gelsin.
happywoman çoook geçmiş olsun baban için. inşallah daha iyidir durumu. bebişlere de sağlık sıhhat inşallah. herkesde yenidoğan sıkıntıları var anlaşılan. bizimde bir günümüz bir günümüzü tutmuyor uyku gaz emme problemleri derken. zaman akıp gidiyor. bugün 50. günü oğlumun. birazdan banyo yaptıracağım. bu arada ben çok şiddetli bel ve kalca kemiği ağrısı çekmeye başladım bir haftadır. epiduralden mi oldu acaba ya da sürekli çoçuk kucakta emzir gaz çıkar derken duruş bozukluğundan mı oldu ya da üşüttüm mü bilmiyorum. bu tarz sıkıntı yaşayan var mı? bakıcı tutan var mı ben araştırmaya başladım. tek başıma bakamıyorum 2 haftadır annemdeyim. bebeğe baksam evde yemek yapılmıyor derken ben halsiz kalıyorum. bakıcı şart oldu. bizden bu kadar. öpüyorum hepinizi. kolay gelsin.
Slm arkadaslar nasilsiniz coook uzun zamandir giremedim sikintili gunler gecirdik biraz babam kalp krizi gecirdi acik kalp ameliyati oldu oglum viral enfeksiyon dan 1hafta hastanede yatti gaz sancilarimiz sabahlara kadar uykusuzluklarimiz derken vakit geldi gecti cok sukur bu aralar biraz toparladik uykumuz biraz daha duzene girdi gazimiz azaldi dun doktor kontrolumuz vardi oglum5500 kizim4400 olmus son hafta az kg aldilar cunku ust solunum yolu enfeksiyonu oldular bizim bebekler kres cocugu gibi tum enfeksiyonlarla bulustu babamiz sayesinde drumuzda en sonunda babamiza vitamin ve ilac verdi koruyucu eve enfeksiyon getirmemesi icin oglumda kalca sonucu olcumleri sinirda cikti bizde cift bez kullaniyoruz tekrra cektiricez insallah duzelir . . Drumuz rota virusu asisini oneriyor bende bugun yaptiicam aranizda yaptiran varmi sizin drunuzun fikri nedir bu konuda ?oglum cok fazla kusuyor mide ultrasonu cekildi bisey cikmadi cok sukur ama gunde 3defa yemekten once ve sonra ilac kullaniyoruz anlicaniz oglum cok nazli mama olarak milupa ar ozel diyet mama iciyor biraz daha kati kivamli bizde haberler simdilik bole sizler ve bebislerinizde iyidirler insallah daha sik girmeye calisicam artik hepinizi opuyorum allaha emanet olun
kıZlar bısey sormak ıstıyorum 3gundur bebegımın bagırsaklarından gurul gurul ses gelıyor. ozellıkle emzırme sırasında daha cok hıssedıyorum ve duyuyorum. normalmı acaba
hoşgeldin canım..bende merak ediyordum seni..geçmiş olsun size...sorunsuz büyümüyorlar malesef..bizimde kalça değerleri sınırda çıktı..çift bez kullanmaya başladık..bende rota yaptırdım bebişlere..pahalı biraz bide bize X 2 oluyor biliyosun..açıkcası 2. dozlarını yaptırmayı düşünmüyorum..kime sorduysam etrafımda öyle bişey yaptrmamış...senin bebiklerin maaşallahı var kiloları yerinde....bizim 15 gün önce oğlum 5000gr kızımda 4080gr dı...3 ayda doğum kilolarını 2 ye katladılar...
bizimde başlarda inanılmaz derecede oluyordu bu gurultular..defalarca sordum doktora olur demişti,geçer sonra önemli değil dedi..ve gerçekten bi zaman sonra geçiyor takma kafana...
kızlar biz bugün bebişleri ortopediye götürdük..elle muayene etti..çıkıklık yok dedi..sadece değerler sınırda çıkmış,çift bez kullanın bir sorun olmaz takma dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?