happywomen canım benim evde sürekli kalan biri yok..hatta doğumdan itibaren gece kalan hiç olmadı...gündüz annem geliyor yada ona gidiyoruz...akşam 4 gibi dönüyorum yada annem gidiyor..7 de eşim işten geliyor ..sonrasında eşimle bakıyoruz...ben çok alıştım yaa kontrolü elime aldım....buarada bende (bu annem bile olsa) evde sürekli kalan biri olsun istemem,sıkılırım çok...aslında uyku ve yeme düzenleri oluştumu gerisi kolay...
başta bizimkilerde gündüz uyuyor gece uyanıklardı..ama son 2 aydır gece uyuyorlar ama en uzun 5-6 saat uyudukları oldu..yedirip yatırdığımda uyumaya devam ediyorlar...akşam 11 de hazırlıyorum onları,yemekleriydi altlarıydı,vitaminleri verip yatırıyorum ışıkları kapatıp sessiz ortamda uyutuyorum...bu arada ben yarı kundak yapıyorum,sadece kollarını bağlıyorum o zaman uzun uyuyorlar...mutlaka deneyin derim..çünkü elleri uykuda bile yüzlerine değse hemen uyanıyorlar...
ve ben uyumalarını aldığım anadizine borçlu olduğumu düşünüyorum...gündüz üzerine oyuncak asıyorum uzanmaya çalışıyorlar,oyalanıyorlar...3 aydan sonra daha iyi gördüklerinden üzerlerine oyuncak asın yada oyun halısı alın..
bizde yarın tam 4 aylık oluyoruz (düzeltilmiş 3 ay) cumada kontrolümüz var...bakalım nasıl gelişmişlermi? biz günlük herbiri 800-900cc mama içiyor (zaten 400gr bir kutu mama 2,5 gün gidiyor) günlükte 3 er kere falan emziriyorum ama öğünden saymıyorum çünkü doymuyorlar, zaten sütüm bitti bitecek son demleri inşallah 6 aya kadar verebilirim...
benim oğlumun henüz uyku düzeni oturmuş değil kmi zaman gündüz çok uyuyor hadi uyumasın oyalansın diyorum oyuncaklara baktırıyorum çocuğun gözü açılmıyor uykudan bayılıp bayılıp gidiyor kimi zaman da geceleri bir yatıyor taa sabah kalkıyor ben de öyle çok uyuyunca alışkın değilim ya içim gidiyor bir uyanıyorum sersem gibiyim acaba uyandı da ben mi duymadım acaba gidip mama yaptım mı diye kendime sorup duruyorumbu ara grip olmuşuz babaannemiz ziyarete gelmişti öksürüyordu ondan geçti sanırım hastayız burnumuz tıkalı ve öksürüyoruz ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah en kısa zamanda geçer toobe cim benim oğlan da tv ye bakıyor ya anam dedim ufacık haliyle yaptığına bak geçen gün de anneannesinin kucağında yanımda oturuyor ben bilgisayardan sayfaları indirdikçe bilgisayara bakıyor bir de elime bakıyor şimdikiler çok fena valla
walla alemlerbenim oğlumun henüz uyku düzeni oturmuş değil kmi zaman gündüz çok uyuyor hadi uyumasın oyalansın diyorum oyuncaklara baktırıyorum çocuğun gözü açılmıyor uykudan bayılıp bayılıp gidiyor kimi zaman da geceleri bir yatıyor taa sabah kalkıyor ben de öyle çok uyuyunca alışkın değilim ya içim gidiyor bir uyanıyorum sersem gibiyim acaba uyandı da ben mi duymadım acaba gidip mama yaptım mı diye kendime sorup duruyorumbu ara grip olmuşuz babaannemiz ziyarete gelmişti öksürüyordu ondan geçti sanırım hastayız burnumuz tıkalı ve öksürüyoruz ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah en kısa zamanda geçer toobe cim benim oğlan da tv ye bakıyor ya anam dedim ufacık haliyle yaptığına bak geçen gün de anneannesinin kucağında yanımda oturuyor ben bilgisayardan sayfaları indirdikçe bilgisayara bakıyor bir de elime bakıyor şimdikiler çok fena valla
günaydın kızalarrrrrrrr..
biz bugün 4 aylık kontrolümüze gittik..2. doz rota aşılarımızı yaptık..
oğlum bu ay 1130gr kızımda 1060 gr almış,açıkcası bu kadar beklemiyodum..çünkü 3 aydan sonra kilo alımaları azalıyor 500 gr normal kabul ediliyor...
yarın itibariyle ek gıdalara geçiyoruz...doktor o kadar şey anlattıki kafam allak bullak...yarın çeyrek elmayla başlıyoruz bakalım beğenceklermi :)) birde asla çelik rende ve blender kulanmıycaz..cam rende kullanıcaz..sebzeleride tahta kaşıkla ezicez...katı meyve sıkacağınıda havuç için mecburi kullanakmışız o kadar..Allah kolaylık versin bizeeee
Selm anneler ben hadta oldum kizimi opemiyrum cook uzuluyrm kendileride 1 numarali yaramaz canavar bir kiz oldu cikti bu gece elimde aglarken resmen katildi yuregim ciddi agzina geldi yuzune ufledim havaya kaldrdim salladim esraa diye deli gibi bagirdim kendine geldi sukur cok korkuttu beni o hali beni bitrdi resmen hic kiyamiyor insan yavrusuna yanaklarindan yaslari suzuluyrdu elimle aglayarak sildim kizim herseye aglar oldu ki cok dikkt ediyoruz aglatmak istemiyoruz
Sudenaz super hayrli olsun mamalarinizBizede yaz neler yapicaksin ben dr a buay sirdum dur bakalim daha 6. Ayda dedi sasirdim ama ben de bu aksam terbiyeli cirbanin suyuna emzik degirsim sap sap yapisti emzigine komikti ah ah saglikla buyusunler insallh
,milupanin papatya cayi ver ben dun oyle yaptim beni dovuyordu sinirden
Cnm evde ufak birmilupa dukkani var papatyamizda mevcud ise yariyrmu ahh ben bu kizdan surekli dayak yiyorum o minik elleryle emerken once yavs yavs vuruyr sonra tak tuk indiriyr anam o oyle yapinca ben anliyorum yine kavga basladi yandikdiyirum bugun guzel uyudu haln uyuyr gece 12 gibi yatar herhlde burde yattigi odayi karanlik istiyr bana cekmis kizim ben gundz cok zor uyurdum ne use yariyr lale cm papatya cayi
takibi yapankızlar bu sabah bebişlerime ilk yeni tatları olan çeyrek elmayı yedirdim..yalnız çok eğlendik...bu kadar komik olamazdı,o mimikleri varya inanılmazdı yaa :)) hele kızım kaşıktakini biberon çeker gibi hüpleterek çekmeye çalışıyorr..ilk yemeklerini videoya çektik çokta güzel olduu :))
bu sınavıda atlattık,doktor ilk pütürlü besini önce kabul etmeyebilirler dedi,birkaç kere deniyceksin dedi ama gerek kalmadı yediler maaşallahh...
bizim katı gıdaya geçiş listemiz şu şekilde; öncelikle bu ilk bir hafta sadece kuşluk vakti öğününü oluşturucaz.
1.gün çeyrek elma-2.gün yarım elma-3.gün tam elma içine 1/2 tane bebe bisküvi-4.gün tam elma,çeyrek armut-5.gün tam elma, yarım armut-6. gün tam elma,tam armut..kesinlikle zorlama yok,yiyebildikleri kadar verilcek,artık doymayı öğreniceklermiş...
bir sonraki hafta kuşluk vakti öğünümüzün yanına öğle vakti 2. öğünümüzü oluşturcaz..sebze ezmesi öğünü olacak..patates,havuç,pirinç haşlayıp içine bir çay kaşığı zeytinyağı çok az tuz ezilip verilcek...
bundan 1 hafta sonrada ikindi vakti 3. öğünümüz olan el yapımı yoğurt ekliycez,sade yoğurt olacak...bu ay sadece bu 3 öğünü oluşturucaz..listede sabah öğünü kahvaltı ve akşam öğünü çorbalarda var ama onları şimdilik vermedi bir soraki görüşmede bakalım artık...bunların dışında diğer öğünlerde yine mama ve aralarda emzirmeler olucak...
doktorumun söylediği her yeni besini yavaş yavaş karıştırmadan denetmek yani mesela kuşluk öğününde ilk hafta elma armut verdiysek ikinci hafta sadece havuç ve portakal suyu vs. gibi..bu sayede hem hangi besine alerjisi olup olmadığını hemde sevip sevmeyeceğini anlarız... eğer herşeyi karıştırırsak, bir gün ondan birgün bundan, o zaman bebek kabul etmeyebilir katı gıdayı sıkıntı olur...
az az bişey vermek isteyen arkadaşlar çorba ile başlamayın ilk meyve olmalıymış...bize daha çorba yok dedi..
sonrasında işte 1 yaşına kadar yasak olan besinlerimiz bal,inek sütü,yumuta beyazı,bakla ve patlıcan...
az azda su verebilirmişiz..bide hiç bir besini su dahil yatar pozisyonda vermiycez..en azından yarı oturur vaziyette olacakmış...
süzgeç,çelik rende,blender ,(mecburi besinler dışında) katı meyve sıkacağı kullanılmıycak...
aklımdakiler bunlarr kızlar ..yeni bilgiler aldıkça aktarırım...Allah yardımcımız olsun...
canm meyveleri püre haline getirip veriyorsun demi. suyunu deil.
takibi yapan
Ayyy ne guzel cok heyecanlandim bunlari okurken bende vermek istiyorum biran onece rabbimin verdigi guzel nimetlerin tadina biran once bakmalarini istiyorum bide sudenazcim drunuz bunlari size tek tek anlattimi yoksa liste seklindemi verdi sayet bizim dr bu kadar ayrintili birsekilde anlatmaz veya liste vermezse ben o dru degistirirm simdiye kadar iyi hos ilgileniyor ama acaba diger drlar nasil diye merak ediyorum
canım meyveleri cam rendeyle püre haline getiriyorum..yok canım sadece suyunu değil posasıda olacak..zaten suyunu versem zorlanmazlar ...ilk defa cam rende kullandım süper bişeymiş bildiğin şu kavanozdaki meyve püreleri gibi oluyor..
canım hem liste verdi hemde tek tek anlattı...kafan karıştığı yerdede hemen ara beni dedi....sonuçta katı gıdaya geçiş basit gözüksede adepte edilmesi zor bir olay..bebek bir kere reddederse yemekten soğur..
bizim doktor bulunduğum yerdeki en iyi ve en çok gidilen çocuk doktoru..memnunum çok..24 saat arayabiliyorum her konuda..çokta ilgili ve çok güleryüzlü...yalnız kilo konusunda çok takıntılı ve çok hesap yapıyor...fazla kilo alsınlar hiç istemiyor...bu ay yine fazla kaçırmışız :) erken doğdukları için kendi emsalleriyle arayı 2 senede kapatması en sağlıklısıymış..bu gidişle biz 1-2 aya yetişicez :)..mesela diyor işte yeni doğan bebek 5 ayda doğum kilosunun 2 katı ,1 yaşındada 3 /3,5katı olmalıymış..biz 3 ayda doğum kilosunu 2 ye katladık..3 e katlamayada ramak kaldı :)
bizim bebişlerde 3 aylık sayılırlar ama yinede katı gıdaya geçirdi..sonuçta kilo ,boy açısından düzeltilmiş yaşı göstersekte davranışları hareketleri oldukları aydaki gibiler...sizede başlatabilir aslında...
Anladim canim liste olmasi iyiymis vede anlatmasi bizde 24saat ariyoruz onda falan problem yok ama aynen dedigin gibi kg konusunda bizimkide takintili biraz fazla alsinlar ben seviniyorum buyudu diye oda hayir sevinmemelisin almasi gerekenden fazla almasi hic iyi degil obez olma riskini artirir diyor bende kiziyordum bu konuda ama demek genel olarak drlar bole bana ogluma hic mama vermememi soyluyor gerek yok diyor ama ortaligi birbirine katiyor resmen bizimki surekli agliyor yada surekli bana yapisik bir sekilde emiyor bu seferde kizima sut kalmiyor bende yatmadan once veriyorumki gece uyusun sut olsun diye bide bebeklerin asilarini hep drlarmi yapiyor hemsireler yapar diye dusunuyordum rota virusunu bile kendi icirdi sasirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?