Canim melih beyde detayli ultrason1500lira civarinda küsürati var nen 19haftadayim bugun bakildi bizde durum can sikici kizimizda kalbinde ve kafasibda iki tane olguya ulasildi down sendromu riski tasiyor kesin konusabilmemeiz icin amniyo sentez oneriyoruz dedi oda riskli tayfun hocayla konustuk temiz cikma olasiligi yuksek ama bir risk gorulmus amniyo sentez yapilirsa riski ortadan kaldiririz ve kafan rahat olur dedi ama temiz ciktiginda dusuk riski var 4-5hafta sonucta ikisindende sivi aliriz diyor girmisken ve dusuk riski olursa iki vebwkte gidiyormus diyelimki dedi down sendromu teshisi koyduk ve bebegin kalbini durduruyorlarmis bizim onayimiz dogrultusunda ve bu fetustanda diger bebege tehlike gecme olasiligi % 10mus dondurulmus fetus digerine zararda verbiliyormus herseyi gectim diyelimki down sendromlu nasil kiyilir o cana off allahim nasil zor bir durummus anlatamam rabbim kimseye yasatmasin oradaki melih beye biz bu riski goze alamayiz hersey rabbimden dedik ve yapmama karari aldik atasehir acibademe cuma gunleri istanbul univ. Bir prof geliyormus yarinda ona gidelim dedi esim dua edin kizlar kafam cok karisik
Canim melih beyde detayli ultrason1500lira civarinda küsürati var nen 19haftadayim bugun bakildi bizde durum can sikici kizimizda kalbinde ve kafasibda iki tane olguya ulasildi down sendromu riski tasiyor kesin konusabilmemeiz icin amniyo sentez oneriyoruz dedi oda riskli tayfun hocayla konustuk temiz cikma olasiligi yuksek ama bir risk gorulmus amniyo sentez yapilirsa riski ortadan kaldiririz ve kafan rahat olur dedi ama temiz ciktiginda dusuk riski var 4-5hafta sonucta ikisindende sivi aliriz diyor girmisken ve dusuk riski olursa iki vebwkte gidiyormus diyelimki dedi down sendromu teshisi koyduk ve bebegin kalbini durduruyorlarmis bizim onayimiz dogrultusunda ve bu fetustanda diger bebege tehlike gecme olasiligi % 10mus dondurulmus fetus digerine zararda verbiliyormus herseyi gectim diyelimki down sendromlu nasil kiyilir o cana off allahim nasil zor bir durummus anlatamam rabbim kimseye yasatmasin oradaki melih beye biz bu riski goze alamayiz hersey rabbimden dedik ve yapmama karari aldik atasehir acibademe cuma gunleri istanbul univ. Bir prof geliyormus yarinda ona gidelim dedi esim dua edin kizlar kafam cok karisik
merhaba.. inan bana 1 haftadır şuan yaşadığın endişeleri yaşıyorum.. 2 li testimde risk yüksek çıktığından amniyosentez yaptıracaksın dedi doktor.. başka bir doktora gittim içim rahat etmedi.. 3 lü ve 4 lü testi yaptırdıktan sonra karar verilir dedi.. çok üzüldüm sadece bir ihtimal bile olsa insan ne yapacağını şaşırıyor..
senin hamileliğin daha ileri ve durumun daha karışık şanırım.. Allahım inşallah işini rast getirir ve bebeklerine hiç bişi olmaz..
2 hafta sonra doktorlar yaptır dese bile sanırım yaptıramıycam.. diyelim ki yaptırdım ve bişey çıkmadı boşu boşuna bebeği riske atmış olucam.. haa eğer bu işlemden sonra yine risk var derlerse bu kadar zor sahip olduğum bir bebeği(oğluşumu) nasıl alın öldürün derim ben..
dualarım seninle... bana da dua edin lütfen.. Allah hepimzin bebeklerine sağlık versin...
Cnm. Rabbim insallh saglikla kucağına almayı nasip edicek raht ol bende senin gibi 4lu tet bile yaptırmak istemedim fakat Dr um karsı çıktı bu duruma mecbur yaptırdım fakt şükür yi çıktı seninde iyi çıkacak cnm bnm seyran detaylı tarama var bebeğimin randevu aldığımda dr dediki 22.haftayi doldurmayın eğer bir durum var ise ters giden yasal süreyi getmeyelim dedi fakat benim icim r aht insallh yarın guzel hbrler vericek size Rabb'ime emanet kuzu. Hersey Rabbimin takdir etiği gibi olucak bizede kabul etmek düşecek herseyin hayrlisi insallh cok kafana takma dua et lütfen bol bol
zaten sadece dua ediyorum.. yapacak başka bişey yok.. birçok kişinin amniyosentez sonucu normal çıkıyormuş..inşallah benimki de öyledir...
cnm ne dicemi bilmiyorum bikaç doktora danısmakta fayda var,tabi ki dualarımız seninle..merhaba.. inan bana 1 haftadır şuan yaşadığın endişeleri yaşıyorum.. 2 li testimde risk yüksek çıktığından amniyosentez yaptıracaksın dedi doktor.. başka bir doktora gittim içim rahat etmedi.. 3 lü ve 4 lü testi yaptırdıktan sonra karar verilir dedi.. çok üzüldüm sadece bir ihtimal bile olsa insan ne yapacağını şaşırıyor..
senin hamileliğin daha ileri ve durumun daha karışık şanırım.. Allahım inşallah işini rast getirir ve bebeklerine hiç bişi olmaz..
2 hafta sonra doktorlar yaptır dese bile sanırım yaptıramıycam.. diyelim ki yaptırdım ve bişey çıkmadı boşu boşuna bebeği riske atmış olucam.. haa eğer bu işlemden sonra yine risk var derlerse bu kadar zor sahip olduğum bir bebeği(oğluşumu) nasıl alın öldürün derim ben..
dualarım seninle... bana da dua edin lütfen.. Allah hepimzin bebeklerine sağlık versin...
yerim ben o erkeği plasenta previa cok yaygın,en yakın örnek benim teyzem 5.aydan sonra dinlenerek atlattı sadece takip ve dinlenme sart benim de riskim devam ediyorKızlar, Göztepe Medical Park'da Başar Önal'a muayene oldum. eğer 7. aya kadar plasenta yukarı çıkmamış olursa ameliyata hocam Ateş Karateke ile birlikte girerim dedi.Kanama durmazsa rahmi almak gerekebilir ama zaten sizin bu değerlerle gebe kalmanız bile mucize dedi. (amh: 0,2) demiştim. Rahim alınmasa bile 2. çocuk olmazmış büyük olasılıkla. Daha önce ameliyat, yapışıklık vs. geçirdiğim için kasık ağrısı normalmiş. günde 200 gr. progesteron hormonu fitillerine devam edeceğim. Bebişimiz 190 gr. olmuş, sağlıklı gözüküyor ve erkekmiş:)
Slm annecikler biz öğlen kızımı gorucez insallh detaylı organ taramamız var dua edin lütfen bize size iyi haberle geliriz insallh Rabbimin izniyle cok öptük sizi
Hangi perinatoloji uzmanı yaptı canım? Güzel haberlerini bekliyoruz..
canm cok üzüldümKizlar desteginiz ve dualariniz icin hepiniz cok sagolun ne yazikki bizde haberler kotu dun prof. Dr.murat yayla ya gittik perinatolog bulgumuz ikiyken daha detayli inceleme sonucu bobreklerinde genisle oldugunu fark etti ve bulgular uce cikti ayrica kalbinde caprazlasma var vede kardiyologun gormesi gereken bir bosluk var dedi hem zihinsel hemde kalp hastasi dogma olasiliginin yuksek oldugunu ve tibben boyle bir bebegi dunyaya getirmenin dogru olmayacigini ifade etti bulgular dogru gosterge ise sayet kalbinde problem varsa dogunca ameliyalar gecirecegini bunun zihin engelli bir cocugun kaldiramayacagini ifade etti. . Ve yarin amniyo sentez yapilacak olusabilecek tum riskleri ogrendim allahtan baska kimseye siginamyorum insallah amniyo sentez sonucumuz temiz cikar ve kalbimizde beklenilenden daha ufak biseydir allah rizasi icin dua edin teyzeleri kizima bisey olmasin ve iki yavrumdan bu sinavdan basariyla ciksin
Kizlar desteginiz ve dualariniz icin hepiniz cok sagolun ne yazikki bizde haberler kotu dun prof. Dr.murat yayla ya gittik perinatolog bulgumuz ikiyken daha detayli inceleme sonucu bobreklerinde genisle oldugunu fark etti ve bulgular uce cikti ayrica kalbinde caprazlasma var vede kardiyologun gormesi gereken bir bosluk var dedi hem zihinsel hemde kalp hastasi dogma olasiliginin yuksek oldugunu ve tibben boyle bir bebegi dunyaya getirmenin dogru olmayacigini ifade etti bulgular dogru gosterge ise sayet kalbinde problem varsa dogunca ameliyalar gecirecegini bunun zihin engelli bir cocugun kaldiramayacagini ifade etti. . Ve yarin amniyo sentez yapilacak olusabilecek tum riskleri ogrendim allahtan baska kimseye siginamyorum insallah amniyo sentez sonucumuz temiz cikar ve kalbimizde beklenilenden daha ufak biseydir allah rizasi icin dua edin teyzeleri kizima bisey olmasin ve iki yavrumdan bu sinavdan basariyla ciksin
Allah yardımcın olsun arkadaşım.. seni çok iyi anlıyorum bende 2 haftanın geçmesini bekliyorum bakaım doktorlar ne karar verecekler diye.. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın..
Kizlar desteginiz ve dualariniz icin hepiniz cok sagolun ne yazikki bizde haberler kotu dun prof. Dr.murat yayla ya gittik perinatolog bulgumuz ikiyken daha detayli inceleme sonucu bobreklerinde genisle oldugunu fark etti ve bulgular uce cikti ayrica kalbinde caprazlasma var vede kardiyologun gormesi gereken bir bosluk var dedi hem zihinsel hemde kalp hastasi dogma olasiliginin yuksek oldugunu ve tibben boyle bir bebegi dunyaya getirmenin dogru olmayacigini ifade etti bulgular dogru gosterge ise sayet kalbinde problem varsa dogunca ameliyalar gecirecegini bunun zihin engelli bir cocugun kaldiramayacagini ifade etti. . Ve yarin amniyo sentez yapilacak olusabilecek tum riskleri ogrendim allahtan baska kimseye siginamyorum insallah amniyo sentez sonucumuz temiz cikar ve kalbimizde beklenilenden daha ufak biseydir allah rizasi icin dua edin teyzeleri kizima bisey olmasin ve iki yavrumdan bu sinavdan basariyla ciksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?