2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım ben asude park evlerindeyim orası bana biraz uzak kalıyo, benim berende tam bir ikizler dengesiz 1 hafta sakinse 3 gün mızır mızır oluyo artık huy değiştiriyo sanırım.

inşallah canım, evet huysuz bebek gerçekten zor insan birşeye vakit ayıramaz Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ya ben kendimi kotu anne gibi hissediyorum :/
Geceleri oglumu emzirirken gozlerim gidiyor 1-2 dk daliyorum emzirirken
Bide silikon gogus ucu kullaniyorum.Hic gogus ucum yok,denesemde oglum krizlere giriyor tutamiyor olmayan ucu..
Bazen o dalmadan aciyorum gozumu agzindan cikmis o uc(

Oglumu duzgun doyuramiyorum da gece 4den sonra surekli uyaniyor diye dusunmeye bile basladim.Halbuki gazdan ve bazen kakasini yapamadigi icin kivraniyorr Ondandir ama yinede ac kaldi da uyandi diye dusunmeden de edemiyorum

Pazartesi bizim asi, gozum korktu simdiden, haftasonu camasirlarimi yikayip, utuleyeyim biraz da yemek stoklayayim bari
Annelik gercekten 24 saat mesai, bende gecenlerde diyordum tek cocuk, hic cocuk diyenlerin alnini karisliyim, benim her sniyem oglumla ugramakla geciyor diye, neyseki bir tane :)

evet katılıyorum mor olan kötü kokuyo ama içindeki çinko miktarı cok fazla oldugundan olsa gerek!
bide pişigi gecirme süresine 7-10 gune kadar yazıodu
eger bu sürede gecirmesse bi dr basvurun diodu
bizimki 2 gune geçmişti ama hafif bi pişikti
istersen bi haftayı tamamlayıp yine geçmesse dr gidersin
belki sadce pişik deildir
cok geçmiş olsun bebişine

migrosta dalin sivi deterjan alana yumusatici hediye 18,90tl nivea 3lu islak mendiller de 10,90 unibaby 3lu de 10,90tl nivealar 63lu numune kullanmistim o da guzel ben yarin bi migros turu yapicam da size de haber vereyim dedim

bizimkide dewamlı uyanıyor
doysa bile!!
bende bunu anlamış değilim zaten:)
ama sen sıkma canını lohusalık psikolojisi bu
bebişin 40ı çıkınca atlatıcaksın kendine güven gelicek

hmm bide unutmadan sölim
sanırım bizimde gaz sorunumuz bitti
çınar iyice hareketlendi eller ayaklar durmuo
pırt pırt yapıo tepindikçe
daha bi şekerlendi böyle yahu
öpe öpe mahvedicem çocuuu:)

lohusalık psikolojisi cnm o yakında geçer umarım bi de unutma mükemmel anne diye birşey yok oğluna senden daha iyi bkabilecek senden cok sevebilecek kimse yok :)

Allah yardımcın olsun canım çok zor o şekilde yaa nedeni ne peki gaz olduğuna emin misin bir doktora götür istersen?
evet canım doktora götürdüm gazdanmış

bakabilecek varda ben kimseye vermiyorum
başkası bakınca aklım kalıyo rahat edemiyorum
illa kendim bakıcam

Günaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.

Öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.Ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.Nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.Bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş Zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.Uyuyordu yavrum.Azıcık ıh etti.Hemen kucağıma aldım.Eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.Başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.Hemen acile geçtik.Doktor muayene etti.Hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.Ömrümden ömür gitti.Allah kimsenin başına vermesin.Bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.Allahım korudu yavrumu.Ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.Ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.Rabbim daha büyük kazalardan korusun.

bununla gecmis olsun
cok sukur bisey olmamis
rabbim yavrularimizi korusun

su asi olayindan iyice tirsar oldum valla
ilac icirsem mi icirmesem mi karar vereniyorum da
saglik ocagindaki hemsire icirebilirsin dedi

ela cok gecmis olsun ne kadar çok korkmussunuzdur ama melekler koruyo yavrularimizi gercekten Allah bidaha yasatmasin gorunmez kaza iste.

gecmiş olsun cnm hemen hemen aynısı ede bızımkınn basına geldı anakucagnda yatarken kıpırdanmasıyla anakucagı yan dondu allahtan bısey olmadı anakucaklarına dıkkat

bu arada biz fitilsiz kaka yapamıyoruz maalesef. bugün 3.günü yine yapmadı...
canım 7 ye kdr sabırla bekle,hala yoksa fitil dene bence.. kendisinin yapmaya alışması lazım.. z.yağı içirmeyi bile kestim ben artık.. kendi yediklerime dikkat ediyorum. magnezyum içmeni öneririm. zaten hamilelikte de veriyorlardı. zararlı birşey değil.. bizim bağırsaklar çalışırsa onlarınki de çalışıyor.. son bir haftadır kullanıyorum her gün yapıyo diyebilirim. ondan önce haftada bir yapıyordu neredeyse..

bende uzman tvde seyrettim emziren kadınlar ortalama 4.ayda adet görürmüş hatta 18nci aya kadar da uzar diodu bende o kadar uzamasından korkarım ya 2ay doldu yakında olmak isitorum artık :S
niye bu kdr adet olmak istiyorsunuz ben anlamadım :44::44: yumurtalarım yine boşa gidecek diye ben ne kdr geç olursam o kdr kar diyorum.. evlendiğimde her ay regl olduğumda yumurtam boşa gitti diye oturup ağlıyordum gerçi ben

denerim canım sağol
eşinin işi zormuş dicem ama ben de doğumdan beri sinirli ve gerginim. en çok da eşime kötü davranıyorum sanırım..:44:
ben de anneme kötü davranıyorum.. annelik anlayışlarımız çatışıyor.. kayınvalidemin yanına gideceğim bayramda asıl kıyamet o zaman kopacak.. çok iyidir,bitanedir ama lafı gelip konduruverir.. misafirlerin önünde "kıyafetini beğenmedim git değiştir" dediğini biliyorum. sebep pembe olmasıymış şimdi çocukla ilgili neler söyler düşünemiyorum bile

aaah ah adacım, aynen bizimki.. dün buraya bile giremedim bi saatten sonra. iyice zirve yapmıştık dün. zaten girdiğimde de genelde uyuması için başında bekliyo oluyorum.. senin yine annen geliyomuş.. benimki dışarıda sıcağa dayanamadığından bunalınca biz gidiyoruz ama öyle de evimin işi hep kalıyo

canım ben asude park evlerindeyim orası bana biraz uzak kalıyo, benim berende tam bir ikizler dengesiz 1 hafta sakinse 3 gün mızır mızır oluyo artık huy değiştiriyo sanırım.
ya acaba ondan mı:44::44: günü gününü tutmuyo çocuğun.. bi gün 3 saatte bi emziriyorum,bi gün yarım saate düşüyo.. uykulara da bi türlü ritüel koyamadık her seferinde farklı bi oda farklı bi pozisyonda uykuya geçiyo.. onu tutturana kdr en az 1.5 saat uyanık (

canımcım hiiiiiiç üzülme.. doymasa kıyametler kopar.. hem en iyi anne anlar,ne ağlaması olduğunu.. gaz diyorsan gazdır. gece uykusu kaçmasın diye belli bi saatten sonra memeden sonra gaz çıkarmadan yatırıyorsundur muhtemelen.. ben artık uykusu kaçsa da kaçmasa da gazını çıkarmadan yatırmıyorum. böylece daha rahat uyuyor. yoksa tam dediğin saatlerde çığlıkla uyanıyordum şimdi de gerçi uyandırıyor ama ovalayıp gazı çkmadığında..

evet canım doktora götürdüm gazdanmış
geçmiş olsun canım.. zor günler geçirmişsin. Allah yrdcın olsun..

geçmiş olsun canım size de .. dikkatli olmak lazım.. bizim komşu da 2 aylık bebişini kapıdan girerken düşürmüş,yavrucak alnı mosmor olmuş verilmiş sadakanız varmış,çok şükür birşey olmamış..

kızlar bebişlere ve kendinize bayramlık aldınız mı??? bayramda nerelere gdiyorsunuz??
ben kendimi yavaş yavaş donatmaya başladım. her çıkışta bi parça alıyorum.. oğluma da mevlüt takımını giydireceğim babannesine giderken. babannesi daha hiç görmedi yakışıklı yakışıklı görsün diye zaten 20 günlükken giydirmiştim çok büyük olmuştu şimdi tam kıvamıdır ilk gün için :))

bununla gecmis olsun
cok sukur bisey olmamis
rabbim yavrularimizi korusun

su asi olayindan iyice tirsar oldum valla
ilac icirsem mi icirmesem mi karar vereniyorum da
saglik ocagindaki hemsire icirebilirsin dedi

bızım doktor asıdan once ılac vermeyın sonra verın dedı.

Valla bizimki alıştı ordan oraya. Önce annemler sonra kayınvaldemler şimdi de kendi evimizdeyiz ama sanırım annemlerin evini özlüyor gibi. Kalabalıktı ilgi vardı. Hiç kendini kasma boş yere bebişlisin sen.

Büyük geçmiş olsun melekler korumuştur arkadaşını. Zaten kendileri melek onların.

aynen bizde de geçerli. evde olduğu gibi olmuyor başka yerlerde. annemin evi dahil. çünkü orada kendi evimdeymiş gibi rahatım ama gülfem hanım rahat değil. ağlama krizleri. saatinde uyumama normalde evde öğlen saatleri birkaç saat uyur. başka yerlerde mümkün olmuyo. eve adımımızı attığımız anda durgun akıllı moduna giriyor. babası da ben de şaşırıp kalıyoruz :44: bu arada pişikle alakalı sorunları olan annelere sesleniyorum ben pişik kremi falan kullanmıyorum hergün. fırsat bulamazsam gün aşırı banyo yaptırıyorum kızıma sonra zeytin yağıyla vücudunun heryerine masaj yaparak yediriyorum. çok şükür 2 ayı bitecek daha pişik olmadı. adana gibi bir yerde hem de. bu arada teni de çok güzel kokuyor.

Son düzenleme:
gidebilirsek yazlığa tatile gidicez
bu durumda o sıcakta ancak zıbın giyer heralde
bizim zaten bayram gezmemiz olmaz orda
tatil modunda olacaz
o yüzden bayramlık falan almayı düşünmüyorum ben
ev kıyafetten geçilmiyor zaten

valla ben de hergün yıkıyorum
altını açınca da zeytinyağı sürüyorum
yine de bazen oluyor
bebeğin hassaslığına bağlı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…