- 1 Şubat 2011
- 5.043
- 3.766
- 198
aaaa denk gelemedik heee neyse canım bir dahaki sefere inşallah...kayınpederlerim istanbul evlerinde oturuyorlar...sen neredesin???
siz yine aşı sebebiyle böylesiniz,biz her daim o durumdayız...gerçi her bebek beren kuzu gibi akıllı değil ne yapalım...
sarıbeybicim...kullandığımız ilaçlar geçiyor evet,kuzun da o yüzden içmemiştir...neyseki eskiler de her şeyin çaresi var,annen koşmuş imdadına sağ olsun çamur önerisiyle :)))
yine de maşallah bayağı iş yapabilmişsin...keşke bana da fırsat verse günde 1-2 saat paşam...
haklısın cnm çalışıyoruz işte...
cnm abimlerin de bebeği var annem her ikimizede yardımcı oluyo sağolsun...
yoksa ne uykum var ne yemek yediğim..
bugün eve geldim burnumdan getirdi..
bizde bayramda eşimin memleketine gidicez bi de izmire
umarım burnumdan gelmez..
taze anneler merhabalar
kızımın pişiği olduğundan burdaki anneler de memnun diye desitin mor olanından aldım
internetten siparişle aldım.eczanemizden sitesinden
3 gündür kullanıyorum henüz geçmedi kızımın pişiği
kremin kokusunu hiç beğenmedim.sizcede çok tuhaf bir kokusu yok mu???
Ya ben kendimi kotu anne gibi hissediyorum :/
Geceleri oglumu emzirirken gozlerim gidiyor 1-2 dk daliyorum emzirirken
Bide silikon gogus ucu kullaniyorum.Hic gogus ucum yok,denesemde oglum krizlere giriyor tutamiyor olmayan ucu..
Bazen o dalmadan aciyorum gozumu agzindan cikmis o uc(
Oglumu duzgun doyuramiyorum da gece 4den sonra surekli uyaniyor diye dusunmeye bile basladim.Halbuki gazdan ve bazen kakasini yapamadigi icin kivraniyorrOndandir ama yinede ac kaldi da uyandi diye dusunmeden de edemiyorum
Ya ben kendimi kotu anne gibi hissediyorum :/
Bide silikon gogus ucu kullaniyorum.Hic gogus ucum yok,denesemde oglum krizlere giriyor tutamiyor olmayan ucu..
Oglumu duzgun doyuramiyorum da gece 4den sonra surekli uyaniyor diye dusunmeye bile basladim.Halbuki gazdan ve bazen kakasini yapamadigi icin kivraniyorrOndandir ama yinede ac kaldi da uyandi diye dusunmeden de edemiyorum
evet canım doktora götürdüm gazdanmışAllah yardımcın olsun canım çok zor o şekilde yaa nedeni ne peki gaz olduğuna emin misin bir doktora götür istersen?
Geçmiş olsun. İnş keyfi yerine gelir fıstıgın tez zamanda. Bizim de yarın bakalım ne olacaksa. Burda ateşi olmadan ilaç da yazmıyolar. İnş iyi atlatırız hepimiz.
Canım ailen ya da başka biri yok mu sana destek olabilecek. Ne derdi var ki acaba durmadı
1)Ben bulgur pilavını hergün yiyorum nerdeyse bizde çok şükür gaz problemi dogdugundan beri yok ama üzerine kimyon dökerek artık kimyondan nefret eder hale gelecegim.
2)Hergün çarşaf degiştiriyoruz yüzüstü yatarken yüzügözü tüyleniyor yavrumun.
Doktor sütten dedi ama içime sinmedi yinede sanırım adam haklı yoksa sıkıntısı olurdu. Ben gece altını iki kere degiştiriyorum. Teni hassas artık ben buna karar verdim yoksa gaz çıkarsa altını alıyorum neredeyse. İkisini de deneyecegim inş sonuç verir. Artık kremleri karıştırım kullanıyorum
Günaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
Öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.Ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.Nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.Bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş Zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.Uyuyordu yavrum.Azıcık ıh etti.Hemen kucağıma aldım.Eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.Başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.Hemen acile geçtik.Doktor muayene etti.Hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.Ömrümden ömür gitti.Allah kimsenin başına vermesin.Bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.Allahım korudu yavrumu.Ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.Ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.Rabbim daha büyük kazalardan korusun.
canım 7 ye kdr sabırla bekle,hala yoksa fitil dene bence.. kendisinin yapmaya alışması lazım.. z.yağı içirmeyi bile kestim ben artık.. kendi yediklerime dikkat ediyorum. magnezyum içmeni öneririm. zaten hamilelikte de veriyorlardı. zararlı birşey değil.. bizim bağırsaklar çalışırsa onlarınki de çalışıyor.. son bir haftadır kullanıyorum her gün yapıyo diyebilirim. ondan önce haftada bir yapıyordu neredeyse..bu arada biz fitilsiz kaka yapamıyoruz maalesef. bugün 3.günü yine yapmadı...
niye bu kdr adet olmak istiyorsunuz ben anlamadım :44::44: yumurtalarım yine boşa gidecek diye ben ne kdr geç olursam o kdr kar diyorum.. evlendiğimde her ay regl olduğumda yumurtam boşa gitti diye oturup ağlıyordum gerçi benbende uzman tvde seyrettim emziren kadınlar ortalama 4.ayda adet görürmüş hatta 18nci aya kadar da uzar diodu bende o kadar uzamasından korkarım ya 2ay doldu yakında olmak isitorum artık :S
ben de anneme kötü davranıyorum.. annelik anlayışlarımız çatışıyor.. kayınvalidemin yanına gideceğim bayramda asıl kıyamet o zaman kopacak.. çok iyidir,bitanedir ama lafı gelip konduruverir.. misafirlerin önünde "kıyafetini beğenmedim git değiştir" dediğini biliyorum. sebep pembe olmasıymışdenerim canım sağol
eşinin işi zormuş dicem ama ben de doğumdan beri sinirli ve gerginim. en çok da eşime kötü davranıyorum sanırım..:44:
aaah ah adacım, aynen bizimki.. dün buraya bile giremedim bi saatten sonra. iyice zirve yapmıştık dün. zaten girdiğimde de genelde uyuması için başında bekliyo oluyorum.. senin yine annen geliyomuş.. benimki dışarıda sıcağa dayanamadığından bunalınca biz gidiyoruz ama öyle de evimin işi hep kalıyoahanda şimdi oturuyorum desem inanır mısınız bilmem...ama sabahın 07.00 de tosunumun üzerime ve halıma mıçmasıyla başlayan maceramız,öğle saatlerinde artan ağlama seansıyla devam edip an itibariyle mola vermiştir...
en son dayanamayıp annemi aradım,gel bunu ne yapıyorsan yap diye...hemen geldi kadın sağ olsun...banyosunu yaptırdıktan sonra uykuya daldı ben de hemen makine takıp silip süpürdüm evi...fırsat bu fırsattır diye...annem de mutfakta şimdi,yemeğe girişti o da
sizler napıysınız,heyoooo
ya acaba ondan mı:44::44: günü gününü tutmuyo çocuğun.. bi gün 3 saatte bi emziriyorum,bi gün yarım saate düşüyo.. uykulara da bi türlü ritüel koyamadık her seferinde farklı bi oda farklı bi pozisyonda uykuya geçiyo.. onu tutturana kdr en az 1.5 saat uyanıkcanım ben asude park evlerindeyim orası bana biraz uzak kalıyo, benim berende tam bir ikizler dengesiz 1 hafta sakinse 3 gün mızır mızır oluyo artık huy değiştiriyo sanırım.
canımcım hiiiiiiç üzülme.. doymasa kıyametler kopar.. hem en iyi anne anlar,ne ağlaması olduğunu.. gaz diyorsan gazdır. gece uykusu kaçmasın diye belli bi saatten sonra memeden sonra gaz çıkarmadan yatırıyorsundur muhtemelen.. ben artık uykusu kaçsa da kaçmasa da gazını çıkarmadan yatırmıyorum. böylece daha rahat uyuyor. yoksa tam dediğin saatlerde çığlıkla uyanıyordumYa ben kendimi kotu anne gibi hissediyorum :/
geçmiş olsun canım.. zor günler geçirmişsin. Allah yrdcın olsun..evet canım doktora götürdüm gazdanmış
geçmiş olsun canım size de .. dikkatli olmak lazım.. bizim komşu da 2 aylık bebişini kapıdan girerken düşürmüş,yavrucak alnı mosmor olmuşGünaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
Öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.Ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.Nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.Bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş Zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.Uyuyordu yavrum.Azıcık ıh etti.Hemen kucağıma aldım.Eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.Başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.Hemen acile geçtik.Doktor muayene etti.Hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.Ömrümden ömür gitti.Allah kimsenin başına vermesin.Bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.Allahım korudu yavrumu.Ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.Ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.Rabbim daha büyük kazalardan korusun.
bununla gecmis olsun
cok sukur bisey olmamis
rabbim yavrularimizi korusun
su asi olayindan iyice tirsar oldum valla
ilac icirsem mi icirmesem mi karar vereniyorum da
saglik ocagindaki hemsire icirebilirsin dedi
24 saat çalışıyoruz 7 gün 24 saat hizmet vermekmiş annelik, anne olunca anladımbaşka bişey için bu kadar ödün vermemiştim hayatta...
canım ya siz bebişle başkasının evinde nasıl rahat ediyosunuz ben 1 gün annemde kalayım dedim kendi evimi düzenimi aradım berende aynı şekilde. bebiş ağlayıpta insanları rahatsız etmesin diye her mızırdandığında tıktım memeyi ağzınasizin bebkler kendi evini arıyo mu yoksa benimkii mi anormal yazlığa gittiğimde çok küçüktü anlamadı ama evine gelince daha mutlu oldu, şimdi otele tatile gidicez bayramda inşallah durur.
Günaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
Geçmiş olsun. Olsun tecrübe oldu bu seferlik sana. Bizde aşımızı olduk geldik ama verem aşınını yaptıramadık. Bu ulkede doğumda yapılıyormuş benim gittigimde dogum hastanesi degildi. Ogluşum kucagımda gülücükler atarken hemşiye batırdı aşıyı canım once dikti gözleri noluyor diye sonra agladı. Ben kalkınca ayagada sustu ama o yüz ifadesini ömrümce unutamam heralde babası bakamadı zaten hiç. Of bi de haftaiçi verem aşısı olacak şimdi kıyamam ya.Şimdilik herşey iyi gibi uyuyor. İnş ateşi olmaz.
24 saat çalışıyoruz 7 gün 24 saat hizmet vermekmiş annelik, anne olunca anladımbaşka bişey için bu kadar ödün vermemiştim hayatta...
canım ya siz bebişle başkasının evinde nasıl rahat ediyosunuz ben 1 gün annemde kalayım dedim kendi evimi düzenimi aradım berende aynı şekilde. bebiş ağlayıpta insanları rahatsız etmesin diye her mızırdandığında tıktım memeyi ağzınasizin bebkler kendi evini arıyo mu yoksa benimkii mi anormal yazlığa gittiğimde çok küçüktü anlamadı ama evine gelince daha mutlu oldu, şimdi otele tatile gidicez bayramda inşallah durur.
gidebilirsek yazlığa tatile gidicezkızlar bebişlere ve kendinize bayramlık aldınız mı??? bayramda nerelere gdiyorsunuz??
ben kendimi yavaş yavaş donatmaya başladım. her çıkışta bi parça alıyorum.. oğluma da mevlüt takımını giydireceğim babannesine giderken. babannesi daha hiç görmedi yakışıklı yakışıklı görsün diyezaten 20 günlükken giydirmiştim çok büyük olmuştu şimdi tam kıvamıdır ilk gün için :))
valla ben de hergün yıkıyorumaynen bizde de geçerli. evde olduğu gibi olmuyor başka yerlerde. annemin evi dahil. çünkü orada kendi evimdeymiş gibi rahatım ama gülfem hanım rahat değil. ağlama krizleri. saatinde uyumama normalde evde öğlen saatleri birkaç saat uyur. başka yerlerde mümkün olmuyo. eve adımımızı attığımız anda durgun akıllı moduna giriyor. babası da ben de şaşırıp kalıyoruz :44: bu arada pişikle alakalı sorunları olan annelere sesleniyorum ben pişik kremi falan kullanmıyorum hergün. fırsat bulamazsam gün aşırı banyo yaptırıyorum kızıma sonra zeytin yağıyla vücudunun heryerine masaj yaparak yediriyorum. çok şükür 2 ayı bitecek daha pişik olmadı. adana gibi bir yerde hem de. bu arada teni de çok güzel kokuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?