2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım benimde göğüs ucum yoktu ama hiç kalkan veya silikon göğüs ucu kullanmadım bebek ağladıkça emzir kendiliğinden çıkıyo ve bebek o şekilde emmeye alışıyo, silikon göğüs uçlarına bebek alışıyomuş ve bıraktırması zor oluyomuş bıkmadan emzir bak çıkacak ve bebek alışacaktır.

canım ben ettirdim sünnet ve çok memnunum biraz ağladı ilk gğn bi kaç saat ama sonra geçti herşey altınıda bağladım hep ama gevşek bi şekilde ilk gece sadece bez vardı çıtçıtlı badşnşn çıtçıtlarını bağlamadan uyuttuk sonra normale döndük büyük badilerini falan rahatça giydirdim kesnlikle tavsiye ediyorum büyüdükçe işin dahada zorlaşır.

sünnet olayı benim de hep aklımda
ama korkumdan vazgeçtim
randevumuzu falan alıp hazırlığımızı da yaptık
ama gece baş ağrılarımdan uyuyamadım stresten
eşim de istersen yaptırmayalım deyince hemen iptal ettik
ama yine de hala küçükken yaptırmak istiyorum
3 aylıkken fln olur artık cesaret edebilirsem

ben prima premium care ve prima aktif bebek dışında hiç bez kullanmadım
huggies denedim numunesinden çok kalın ve sert geldi bana
şimdi gündüzleri aktif bebek gece premium care kullanıyorum
turuncu paketi de deneyebilirim
primaya ben de oğlumun poposu da alıştı diye değiştirmeyi düşnmüyorum

ben oğlumu ilk slikon göğüs ucuyla emzirdim
sonra onsuz tutmaz oldu
epey zor bıraktırdım aklınızda olsun

oğlum da en çok bana gülüyor çok hoşuma gidiyor
ama başkası da ilgilenir konuşursa onlara da gülüyor
gülmeye başladığından beri daha bi sevimli geliyor gözüme

ben doğduğundan beri hiç eldiven takmadım
yüzünü çiziyor arada ama hemen geçiyor
haftada bir de tırnaklarını kesiyorum
eldiven takmayı hiç düşünmüyorum

aşı olayı da yaklaştıkça iyice stres yaptı bende
o zaman ben de vermeyim ateş düşürücü gitmeden
sık sık ölçerim ateşini de 37den sonra veririm
fitil de yazdırayım da evde bulunsun panik olurum ben

Son düzenleme:

yarım saat öncesine kadar ewde geçirecektim bayramı
ama sanırım izmire gitme ihtimalimiz oluştu
ananesi çok özlemiş tosununu:)

maşallah ogluşuna bizim paşalar aynı gün dogumlu edacık
bende sezeryan tarihimi bi gün kala ögrenmiştimde aklıma sen gelmiştin:)

cok geçmiş olsun bebişine cnm

benmle daha bi değişik konuşuo
emerken birbirimize özel bi iletişim şeklimiz var cok güldürüyo beni:)
bide bi sarılması var Allah'ım ömre bedel..

biz bayramda bodruma tatile gidicektik ama esim manavgattaki bir otele karar verdi orasi daha guzelmis hem bebek dostu bir otelmis bende buna sevindim, bebisimin kiyafetleri olmuyordu zaten. babamiz arabayi yikatmaya gitti gelsin bebisime alisveris yapicaz ben bayramlik olarak bikini almayi dusunuyorum kizceme ilk bayrami tatilde gecirecek:) yazliga giderken cok ufakti bebisime gore bikini yoktu simdi 3 aylik olacak kanzda varmis oraya bakicam kendime bisey almiycam zaten yazlik kiyafetlerim var

Çok geçmiş olsun bebişine canım bakalım ne tavsiye edecek doktorun. Sonucu bizimle de paylaş lütfen. Benimki de emzikle midesi bulanıyormuş gibi yaptı veremedim.

Bizimki de bana ve babasına gülüyor en çok. Babaya biraz daha fazla gibi.

Ben uçağa bindim canım 45 günlükken ama çok dar geldi koltuk kalkışta ve inişte emzirmen gerekiyor ama bizimki kalkışta ve inişte uyudu. Diğer zamanlarda da kudurdu. Etrafı izlemek istedi. Eger emzik alıyorsa işin daha kolay emzikle kulak tıkanıklıgı pek yasanmıyor. Bi de bebekler kemer takmayı pek sevmiyor. Biz 2,5 saat yolculuk yaptık. Bitti gitti işte. Şimdiden iyi yolculuklar size.

ferda oglun cok tatli maasallah ona tam bir kucuk adam hatirliyosan ruyamda gordum diyip sana tarif etmistim aynisi valla kendimden korktum simdi

Tesekkurler tatlim

ben dogdu 1 gun takabildim eldiven benimki eldiven olunca agliyo istemiyo 2 gunde bir kesiyorum tirnaklarini tirnak koselerinde parca kaldiysa ciziyo sahsen oglum burnunu bayagi derin yirtmisti bu yuzden kestikten sonra torpulemeyi denesen

Drun onerisini paylasirim mutlaka isallah ilacla atlatabilecegi birseydir

ara bezini genis kullanmani oneririm sonradan olusabilecek kalca cikigini onlemek icin zaten drlardaa genis ara bezi tavsiye ediyorlar

canim senin oglunda cok seker ya bayildim maasallah pisik icinde gecmis olsun benim soyledigim yontemle bebisin gazini rahat cikartiyo mu?

Tesekkurler canim pisik yok benim oglumda popo catlagi vardi antibiyotik krem kullandim gecti dedim senin yontemle kaka yaptirmaya calisirken icerdeki catlaklari fark ettim dedigin yontemle rahat cikartiyo gazini hem hosunada gidiyo gaz ciktikca :) allah razi olsun o yontemi senden okumasam icerdeki catlagi gormucektim simdi ayni yontemle antibiyotigi ic kismada suruyorum dra gidene kadar

Canim benimde sag mememin ucu yok denecek kadar azdi ve onu ememiyodu drdan ogrendigim yontemle simdi emebiliyo bas ve isaret parmaginla meme ucunu kistirip çocugun agzina sok emmeye baslayana kadar tut simdi biraz cikti ama hala sag memeyi bu sekilde emziriyorum ben

Canim sana bisey sormak istiyorum kalca usgsini yeni cektirmissin bizim 1. ay doldugunda cekildi sonuclar
sag kalca alfa acisi 65 beta acisi 42
sol kalca alfa acisi 63 beta acisi 40

cikti genis ara bezi ve gunes banyosu onerdiler kesinlikle kundak yapmicaksin sizin acilar nasil cikti drlar beni mi korkuttu

evet canım ben de büyümeden halledeyim istiyorum
vazgemeden yaptırmam lazım

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
* Bu oyunla Kendi Bedenini öğrencek*
-Bebeğinizin altını değiştirirken ya da giydirirken "burnunu, burnunu ... seviyorum" diyerek burnundan öpün, " karnını, karnını ... seviyorum" diyerek karnından öpün. Bebeğin başka yerleri için de aynı şeyleri yapın.
- Bu oyun, bebeğinizin uzuvlarının ve gösterdiğiniz sevginin farkına varmasına yardım edecektir.

AGULAR VE KUCAKLAMALAR
* Bu oyunla dil yeteneğini geliştirecek*
- Bebeğin gözlerinin önüne parlak renkli bir nesneyi tutun. Bebek agu diyerek karşılık verdiğinde agu sesi çıkararak karşılık verin ve ona sarılın. Bebekler seslerinin başkasının hoşuna gittiğini fark ettiklerinde daha çok ses çıkartırlar. Bu onların konuşma kabiliyetini teşvik eder.

SENİ GÖRÜYORUM
* Bu oyunla başını kaldırabilmeyi öğrenecek*
-Sırt üstü uzanın ve bebeğinizi karnınızın üzerine koyun. Ona adıyla seslenin ve başını kaldırıp size bakmasını teşvik etmek için yavaşça onu kaldırın. başını her kaldırdığında ona aferin deyin.
- Aynı oyunu bu sefer bebeği karınüstü yere koyarak deneyin. Önüne parlak renkli bir obje koyarak başını kaldırmasını teşvik edin.
YÜZÜNÜ DÖN BEBEĞİM
- Bebekler maksatlı hareketler yoluyla vücutlarının farkına varırlar. Bebeğin kendi başına yüzünü dönebilmesi maksatlı bir harekettşrç
- Bebeği sırtüstü yatırın. Bebeğinizin arkasına oturun ve yüzünün üstünde bir oyuncak tutun.
- Bebeğin ilgisini çektiğinizden emin olduğunuzda oyuncağı sağa sola doğru sallayın.
- Oyuncağı çok yavaşça sallayın, bu şekilde bebeğiniz oyuncağı tutmaya niyetlenecektir. Eğer yüzükoyun dönerse oyuncağı ona verin.
- Ayno hareketi bebek yüzükoyun dönmüşken yapın.
- Eğer tam dönmeyi beceremiyorsa ona şefkatle yardımcı olun.
- Bu oyunu oynadıkça bebek kısa sürede maksatlı bir hareket olarak kendi başına dönebildiğini farkedecektir.

0-1-2 numara molfixin hepsini kullandm ben 2 numara biraz garip simdi babası 3ü de almış biraz büyük gelio bize ben yine begendm. prima da almıştık 2 numara ama çiş yapınca bi garip kokuyo bi de kızımın poposunu kızartmıştı pişik olacak diye korktum molfixle ne kadar çok çiş yapsada değil piişk olmak kızarmıo bile poposuNazar. ama kaka konusunu bilmiorum bzmki fitilsiz yapmadıgı için biraz fazla kalsa kaka pişik olur mu bilmem

tırnakları uzun olunca çizio elimden geldiğince uzun bırakmamaya çalışıorum uykusunda kesiorum uyanıkken kesinlikle kestirmio

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…