2012 Haziran Anneleri Doğurdu

elaayım canım çok geçmiş olsun çok şükür birşey olmamış

sağol canım

magnezyumu sana doktor mu önerdi canım?

Cok cok gecmis olsun allah beterinden saklasin.

Kızlar biz aşı olmaya gittik sabah. Sadece karma aşısını yaptılar. Bu ülkede verem aşısı doğar dogmaz yapıldıgından dogum hastanelerinde varmış sadece. Diğer ası da buranın aşı takviminde yoktu yaptıramadık. Pazartesi saglık ocagını arayıp soracagım ne yapayım diye. Pişik konusunda zeytinyağını düşünmememin sebebi bebegin kaka yapımını tetikliyor olması. Çok şükür hiç kaka problemimiz olmadı bu yüzden bagırsak düzeninde bi degişiklik yapmak istemiyorum. Eşimde şimdi markete gitti dönence alacakmış ogluna bugun daha yeni iki aylık olduk. Kullanıp kullanmamak konusunda tereddütlerim var. Bizimki elini çok fena emmeye başladı gidip emzik aldım silikon. Alamadı agzına. Kusacak gibi hareketler yaptı, üstelemedim eliyle mutlu şimdilik. Bişeyler aranıyo ama aradıgı mutlulugu emziklede bulamadı. Şimdilik ateş yok doktor duş yaptırma falan da demedi ama yine de yaptırmayım ben 3 gün.

bizimkide 3 gündür elini emmeye başladı sanki süt geliyormuş gibi birde iştahlanıyor ki ..tatlı bıdığımm..bizim aşımız pazartesi ben aşıdan sonra ateş düşürücü vermeyi planlıyorum .benim bebişinde boynunu altı pişik oldu.pudra denedim pek fayda etmedi .poposu için ziflu kullunıyordum boynunada sürdüm bakalım popodaki etkiyi yapacak mı.bayram için de mersine gideceğim ailemin yanına son 10 günümüz bakalım bıdığım uçakta duracak mı.şimdiden stres yaptım.hiç uçak deneyimi yapan anneler var mı??

cnm sakın öyle düşünme..
Benim kızım hastanedeyken emzirmeye giderdim hem süt yok
hem de gögüs ucum yoktu bende o başlıklardan kullandım.
Diğer anneler gelipemzirip çıkardı ben 1 saatte anca 1.2 damla
süt verebilirdim çok üzülürdüm hatta çoğu kez ağlardım
ama sonra küçük danam alıştı emmeyi
üzme kendini cnm aç çocuk hiç susmaz ağlar..

çok geçmiş olsun cnm allah bi daha göstermesin..

bende kızıma minnak puantiyeli bi elbise ve saç bandı aldımmmm :)))

slm kızlar nasılsınız? elini emmeden bahsetmişsiniz benim oğlumda 2-3 haftadır emiyo hem de nasıl büyük bi zevkle anlatamam, bir de gülmeye başladıki sormayın hatta son bir haftadır kahkaha atıyo çığlıklar atıyo çok şeker oldu ya Allah bizlere bağışlasın meleklerimizi, bu arada biz 2. ay aşımızı olalı 10 gün falan oluyo aşıdan hemen sonra paranox fitil yaptım yarım bir de gece calpol içirdim çeyrek kaşık hiç ateşide huysuzluğu da olmadı çok şükür, korkmayın kızlar büyütülecek bişey değilmiş.

ELAAYM canım çok geçmiş olsun Allah korumuş bebeğini.

selam kizlar...

oglumun popo catlagi berbat bi hal aldi distakiler krem sayesinde iylesti ama icerdede varmis meger ilk in tavsiye ettigi yontemle kaka yaptirmaya calisirken fark ettim cerraha goturucez crs randevu bulabilirim isallah

benim oglanda emzigi birakip elini emiyo midesi bulanirmis gibi yapiyo emzik ve biberona ( sanirim birakicak

ben severim ya adet olmayı her yumurtadan çocuk olsa kabus gibi birşey olurdu heralde

su asi olayindan iyice tirsar oldum valla
ilac icirsem mi icirmesem mi karar vereniyorum da
saglik ocagindaki hemsire icirebilirsin dedi

bizim doktor her çocuk da ateş olmuo gereksiz vermeyelim dedi ölçün 37.7 gibi olursa yükselecektir hemen verin dedi bizm aşı 10da yapıldı ateşi akşam yükseldi o zaman verdik surubun etkisi 6 saat gitmeden vermeninn etkisi olmaz sanmıorum
calpol hemen düşürüo ateşi korkmaya gerek yok fitil de bulundurun o gün evde için rahat olsun

cok geçmiş olsun allah korumuş bebişi

geçmiş olsun cnm ya bu çatlaktan nedir çektiğimiz

Son düzenleme:
iyi geceler anneler
bzm butun gun misafirimz vardı kızım bütün gün uyudu misafir kapıdan çıkarken ağlamaya başladı hala uyanık :105:
bi de bzm cimcime doktora bile gülüo bana o kadar gülmüo ya niye anlamıorum normalde en çok bana tepki vermesi gerekmio mu bana sadece acıktıgında aglıo. sizin bebekler en çok size tepki verio dimi?

Canim benim de gögüs ucum yok emzirmeye calisiyorum ama doymuyo ben de sutumu sagip veriyorum. Sagma emzir diyolar alisir emer diyolar ama sadece emzirdigim zaman doymadigi icin bi sure sonra kiyameti koparircasina agliyor bu sefer sut sagmadigim icin mama vermek zorunda kaliyorum. Sen nasil alistirdin emmeye? Yani hem sut az hem gogus ucu yokjen bebek doymayip aglamadi mi? Agladiysa ne yaptin? Lutfen bana da yol goster cildirmak uzereyim

veriyo canim muhabbet ediyoruz biz oglumla kendi dilinde bisiyler anlatiyo :) bende ya oyle mi baska falan diyorum mutluluktan ucuyo :))

magnezyumu sana doktor mu önerdi canım?
evet canım. ama bebek için değil,kendi bağırsaklarım için. zaten vücudun günlük ihtiyacı var.. fazlası da atılıyo günlük.. kuru kayısı,erik falan da yiyebilirsin.. kendimde olan değişiklik hemen bebişe yansıyo o yüzden tavsiye ettim..
kızlar yaa.. ben ki hayatta eldiven takmam diyen bi anneydim.. daha eldivenleri çıkaramadık ( ne zaman çıkarsam gözünü yırtıyor.. kapatmaz da iç tabakaya da zarar verir diye korkudan çıkartamıyorum.. siz nasıl kestiniz tırnakları da hiç çizmiyo ??? kıyamadım da uzun mu kaldı acap bizimki??
uçak için de önceden okumuştum da kalkış da ve inişte basınçtan etklenmemesi için emzirmek gerekiyormuş..

çok geçmiş olsun canım...

sağol canım ,deneyeceğim ben de. adı ne canım magnezyumun? 1 tane mi içiyorsun günde?

hamileyken vermişlerdi magnorm.. dr magvital veriyorum dedi. yazma evde var dedim. evet içeriği aynı dedi.. iksi de olur yani..

kızlar molfıx kullanan varmı ben kızıma prima care kullanıorum memnunum ama molfıxı dıger bezlere gore ınceltmişler hem bacak arasındakı mesafeyıde daraltmşlar kılot gıbı duruo bebek daha rahat edıyormış acaba kullananlarnz varsa memnun olanınz çekısı iimi bebek gercktn rahatmı bılgılendırırmsnz canlarım

benim oğlum da 3 gündür elini emmeyi keşfetti

ben premium care kullanıyorum
prima turuncu paket aldım şimdi gündüz onu kullanıyorum
beğendim premium kare oğlumun bacağında iz yapıyor bu yapmıyor
tek sorun sıvı kakayı emmemesi

oğlumu bugünlerde sünnet ettirmeyi düşünüyorum
bebeğini sünnet ettirenler var mı önerileriniz?

canım ben kullandım, ama tam 2 den 3 e geçme arefesiydi.. yenidoğanından memnun kalmıştım,bunda bacaklarını sıktı,ortadan da poşet gb sarktı sanki bez.. daha önce huggies kullanıyordum tam oturuyordu,iz de yapmamıştı,biraz kalın yazın pişik yapar dediler,korkudan bez değiştirdim.. prima kullanamadım ben,feci plastik kokuyordu.. şimdi canbebe deniyorum arkadaş tavsiyesi üzerine.. emiciliği falan iyi ama o da sıkmaya başladı ( aktif bebek alıp onu da denicem belki o kdr kötü kokmuyordur??
ben ettirdim, çok da rahat ettim canım..dr um da cesaretimden dolayı beni tebrik etti 4 no bez aldım bi paket.. ilk gece hiç sarmadım öyle söylemişlerdi.. sonra bir hafta onu kullandık.. lakin beze sarmadan önce pipinin üstüne vazeline batırılmış gazlı bez koymanı tavsiye ederim.. böylece yeni oluşan yumuşak doku beze
yapışmıyor.. ben eczaneden aldığım merhemin içinde okudum öğrendim.. o zamana kdr bez pipiye yapışıyormuş,bilmeden çekip canını acıtıyomuşum yavrumun ilk gece anestezinin etkisi geçtikten sonra 15 dk ağladı hepi topu.. gece de önlem olarak 4 saatte bir ağrı kesici verdik.. oldu da bitti maşallah
darısı başınıza..

sağol canım inş biz de rahatça atlatırız
o zaman 4 no bez alayım ben de
peki ilk gece bez kullanmadıyan heryer batmadı mı?

biz de sünnet için randevumuzu aldık 5 eylülde ama nasıl yaptıracağız bilmiyorum
insan kıyamıyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…