- 7 Mart 2011
- 7.386
- 8.065
- 398
- 36
canım 7 ye kdr sabırla bekle,hala yoksa fitil dene bence.. kendisinin yapmaya alışması lazım.. z.yağı içirmeyi bile kestim ben artık.. kendi yediklerime dikkat ediyorum. magnezyum içmeni öneririm. zaten hamilelikte de veriyorlardı. zararlı birşey değil.. bizim bağırsaklar çalışırsa onlarınki de çalışıyor.. son bir haftadır kullanıyorum her gün yapıyo diyebilirim. ondan önce haftada bir yapıyordu neredeyse..
niye bu kdr adet olmak istiyorsunuz ben anlamadım :44::44: yumurtalarım yine boşa gidecek diye ben ne kdr geç olursam o kdr kar diyorum.. evlendiğimde her ay regl olduğumda yumurtam boşa gitti diye oturup ağlıyordum gerçi ben
ben de anneme kötü davranıyorum.. annelik anlayışlarımız çatışıyor.. kayınvalidemin yanına gideceğim bayramda asıl kıyamet o zaman kopacak.. çok iyidir,bitanedir ama lafı gelip konduruverir.. misafirlerin önünde "kıyafetini beğenmedim git değiştir" dediğini biliyorum. sebep pembe olmasıymışşimdi çocukla ilgili neler söyler düşünemiyorum bile
aaah ah adacım, aynen bizimki.. dün buraya bile giremedim bi saatten sonra. iyice zirve yapmıştık dün. zaten girdiğimde de genelde uyuması için başında bekliyo oluyorum.. senin yine annen geliyomuş.. benimki dışarıda sıcağa dayanamadığından bunalınca biz gidiyoruz ama öyle de evimin işi hep kalıyo
ya acaba ondan mı:44::44: günü gününü tutmuyo çocuğun.. bi gün 3 saatte bi emziriyorum,bi gün yarım saate düşüyo.. uykulara da bi türlü ritüel koyamadık her seferinde farklı bi oda farklı bi pozisyonda uykuya geçiyo.. onu tutturana kdr en az 1.5 saat uyanık(
canımcım hiiiiiiç üzülme.. doymasa kıyametler kopar.. hem en iyi anne anlar,ne ağlaması olduğunu.. gaz diyorsan gazdır. gece uykusu kaçmasın diye belli bi saatten sonra memeden sonra gaz çıkarmadan yatırıyorsundur muhtemelen.. ben artık uykusu kaçsa da kaçmasa da gazını çıkarmadan yatırmıyorum. böylece daha rahat uyuyor. yoksa tam dediğin saatlerde çığlıkla uyanıyordumşimdi de gerçi uyandırıyor ama ovalayıp gazı çkmadığında..
geçmiş olsun canım.. zor günler geçirmişsin. Allah yrdcın olsun..
geçmiş olsun canım size de .. dikkatli olmak lazım.. bizim komşu da 2 aylık bebişini kapıdan girerken düşürmüş,yavrucak alnı mosmor olmuşverilmiş sadakanız varmış,çok şükür birşey olmamış..
canım 7 ye kdr sabırla bekle,hala yoksa fitil dene bence.. kendisinin yapmaya alışması lazım.. z.yağı içirmeyi bile kestim ben artık.. kendi yediklerime dikkat ediyorum. magnezyum içmeni öneririm. zaten hamilelikte de veriyorlardı. zararlı birşey değil.. bizim bağırsaklar çalışırsa onlarınki de çalışıyor.. son bir haftadır kullanıyorum her gün yapıyo diyebilirim. ondan önce haftada bir yapıyordu neredeyse..
niye bu kdr adet olmak istiyorsunuz ben anlamadım :44::44: yumurtalarım yine boşa gidecek diye ben ne kdr geç olursam o kdr kar diyorum.. evlendiğimde her ay regl olduğumda yumurtam boşa gitti diye oturup ağlıyordum gerçi ben
ben de anneme kötü davranıyorum.. annelik anlayışlarımız çatışıyor.. kayınvalidemin yanına gideceğim bayramda asıl kıyamet o zaman kopacak.. çok iyidir,bitanedir ama lafı gelip konduruverir.. misafirlerin önünde "kıyafetini beğenmedim git değiştir" dediğini biliyorum. sebep pembe olmasıymışşimdi çocukla ilgili neler söyler düşünemiyorum bile
aaah ah adacım, aynen bizimki.. dün buraya bile giremedim bi saatten sonra. iyice zirve yapmıştık dün. zaten girdiğimde de genelde uyuması için başında bekliyo oluyorum.. senin yine annen geliyomuş.. benimki dışarıda sıcağa dayanamadığından bunalınca biz gidiyoruz ama öyle de evimin işi hep kalıyo
ya acaba ondan mı:44::44: günü gününü tutmuyo çocuğun.. bi gün 3 saatte bi emziriyorum,bi gün yarım saate düşüyo.. uykulara da bi türlü ritüel koyamadık her seferinde farklı bi oda farklı bi pozisyonda uykuya geçiyo.. onu tutturana kdr en az 1.5 saat uyanık(
canımcım hiiiiiiç üzülme.. doymasa kıyametler kopar.. hem en iyi anne anlar,ne ağlaması olduğunu.. gaz diyorsan gazdır. gece uykusu kaçmasın diye belli bi saatten sonra memeden sonra gaz çıkarmadan yatırıyorsundur muhtemelen.. ben artık uykusu kaçsa da kaçmasa da gazını çıkarmadan yatırmıyorum. böylece daha rahat uyuyor. yoksa tam dediğin saatlerde çığlıkla uyanıyordumşimdi de gerçi uyandırıyor ama ovalayıp gazı çkmadığında..
geçmiş olsun canım.. zor günler geçirmişsin. Allah yrdcın olsun..
geçmiş olsun canım size de .. dikkatli olmak lazım.. bizim komşu da 2 aylık bebişini kapıdan girerken düşürmüş,yavrucak alnı mosmor olmuşverilmiş sadakanız varmış,çok şükür birşey olmamış..
Günaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
Öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.Ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.Nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.Bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş Zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.Uyuyordu yavrum.Azıcık ıh etti.Hemen kucağıma aldım.Eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.Başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.Hemen acile geçtik.Doktor muayene etti.Hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.Ömrümden ömür gitti.Allah kimsenin başına vermesin.Bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.Allahım korudu yavrumu.Ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.Ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.Rabbim daha büyük kazalardan korusun.
Kızlar biz aşı olmaya gittik sabah. Sadece karma aşısını yaptılar. Bu ülkede verem aşısı doğar dogmaz yapıldıgından dogum hastanelerinde varmış sadece. Diğer ası da buranın aşı takviminde yoktu yaptıramadık. Pazartesi saglık ocagını arayıp soracagım ne yapayım diye. Pişik konusunda zeytinyağını düşünmememin sebebi bebegin kaka yapımını tetikliyor olması. Çok şükür hiç kaka problemimiz olmadı bu yüzden bagırsak düzeninde bi degişiklik yapmak istemiyorum. Eşimde şimdi markete gitti dönence alacakmış ogluna bugun daha yeni iki aylık olduk. Kullanıp kullanmamak konusunda tereddütlerim var. Bizimki elini çok fena emmeye başladı gidip emzik aldım silikon. Alamadı agzına. Kusacak gibi hareketler yaptı, üstelemedim eliyle mutlu şimdilik. Bişeyler aranıyo ama aradıgı mutlulugu emziklede bulamadı. Şimdilik ateş yok doktor duş yaptırma falan da demedi ama yine de yaptırmayım ben 3 gün.
ya ben kendimi kotu anne gibi hissediyorum :/
geceleri oglumu emzirirken gozlerim gidiyor 1-2 dk daliyorum emzirirken
bide silikon gogus ucu kullaniyorum.hic gogus ucum yok,denesemde oglum krizlere giriyor tutamiyor olmayan ucu..
Bazen o dalmadan aciyorum gozumu agzindan cikmis o uc(
oglumu duzgun doyuramiyorum da gece 4den sonra surekli uyaniyor diye dusunmeye bile basladim.halbuki gazdan ve bazen kakasini yapamadigi icin kivraniyorrondandir ama yinede ac kaldi da uyandi diye dusunmeden de edemiyorum
günaydın anneler.sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.şimdi kapadı gözlerini.dün 2. Ay aşımızı olduk.burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.hemşireyede söyledim.''keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.uyuyordu yavrum.azıcık ıh etti.hemen kucağıma aldım.eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.hemen acile geçtik.doktor muayene etti.hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.ömrümden ömür gitti.allah kimsenin başına vermesin.bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.allahım korudu yavrumu.ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.rabbim daha büyük kazalardan korusun.
kızlar bebişlere ve kendinize bayramlık aldınız mı??? Bayramda nerelere gdiyorsunuz??
Ben kendimi yavaş yavaş donatmaya başladım. Her çıkışta bi parça alıyorum.. Oğluma da mevlüt takımını giydireceğim babannesine giderken. Babannesi daha hiç görmedi yakışıklı yakışıklı görsün diyeZaten 20 günlükken giydirmiştim çok büyük olmuştu şimdi tam kıvamıdır ilk gün için :))
su asi olayindan iyice tirsar oldum valla
ilac icirsem mi icirmesem mi karar vereniyorum da
saglik ocagindaki hemsire icirebilirsin dedi
Günaydın anneler.Sabah 6 dan beri uyuyamadık kızımla.Şimdi kapadı gözlerini.Dün 2. ay aşımızı olduk.Burdan okuduklarımdan hareketle gitmeden önce banyo yaptırdım ve calpol içirdim.Hemşireyede söyledim.''Keşke içirmeseydin ateşi çıkması iyi birşey,gerçi şimdiki aşılar ateşte yapmıyor'' dedi.
Öğleden sonra kalça ultrasonu için hastaneye gittik ve çoook kötü bir olay yaşadık.:105: Bebeğim ana kucağında yatıyordu.Ana kucağını bekleme sandalyelerinin üzerine koymuştuk.Nasıl olduysa kaydı ve bir baktım yere düşüyor.Bir çığlık attım baktım ana kucağı yan dönmüş Zeynebimin ayakları yerde başı ana kucağında yerde yatıyor.Uyuyordu yavrum.Azıcık ıh etti.Hemen kucağıma aldım.Eşimle ben panik olduk acaba bir yerini çarptımı diye.Başını vurdumu acaba,boynu kırılmışmıdır falan diye öldük resmen.Hemen acile geçtik.Doktor muayene etti.Hiçbir yerinde kızarıklık, morarma yoktu çok şükür.2 saat dikkat edin fışkırır gibi kusarsa getirin hemen dedi.Ömrümden ömür gitti.Allah kimsenin başına vermesin.Bir yandan suçluluk duygusu bir yandan bebeğime ne olacak korkusu.Allahım korudu yavrumu.Ana kucağı düşerken sanki melekler tuttu yavrumu.Ana kucağı yerde yan dönünce yavrum içinden çıktı.Rabbim daha büyük kazalardan korusun.
selam kizlar...
oglumun popo catlagi berbat bi hal aldi distakiler krem sayesinde iylesti ama icerdede varmis meger ilk in tavsiye ettigi yontemle kaka yaptirmaya calisirken fark ettim cerraha goturucez crs randevu bulabilirim isallah
benim oglanda emzigi birakip elini emiyo midesi bulanirmis gibi yapiyo emzik ve biberona( sanirim birakicak
cnm sakın öyle düşünme..
Benim kızım hastanedeyken emzirmeye giderdim hem süt yok
hem de gögüs ucum yoktu bende o başlıklardan kullandım.
Diğer anneler gelipemzirip çıkardı ben 1 saatte anca 1.2 damla
süt verebilirdim çok üzülürdüm hatta çoğu kez ağlardım
ama sonra küçük danam alıştı emmeyi
üzme kendini cnm aç çocuk hiç susmaz ağlar..
iyi geceler anneler
bzm butun gun misafirimz vardı kızım bütün gün uyudu misafir kapıdan çıkarken ağlamaya başladı hala uyanık :105:
bi de bzm cimcime doktora bile gülüo bana o kadar gülmüo ya niye anlamıorum normalde en çok bana tepki vermesi gerekmio mu bana sadece acıktıgında aglıo. sizin bebekler en çok size tepki verio dimi?
evet canım. ama bebek için değil,kendi bağırsaklarım için. zaten vücudun günlük ihtiyacı var.. fazlası da atılıyo günlük.. kuru kayısı,erik falan da yiyebilirsin.. kendimde olan değişiklik hemen bebişe yansıyo o yüzden tavsiye ettim..magnezyumu sana doktor mu önerdi canım?
kızlar yaa.. ben ki hayatta eldiven takmam diyen bi anneydim.. daha eldivenleri çıkaramadıkbizimkide 3 gündür elini emmeye başladı sanki süt geliyormuş gibi birde iştahlanıyor ki ..tatlı bıdığımm..bizim aşımız pazartesi ben aşıdan sonra ateş düşürücü vermeyi planlıyorum .benim bebişinde boynunu altı pişik oldu.pudra denedim pek fayda etmedi .poposu için ziflu kullunıyordum boynunada sürdüm bakalım popodaki etkiyi yapacak mı.bayram için de mersine gideceğim ailemin yanına son 10 günümüz bakalım bıdığım uçakta duracak mı.şimdiden stres yaptım.hiç uçak deneyimi yapan anneler var mı??
çok geçmiş olsun canım...selam kizlar...
oglumun popo catlagi berbat bi hal aldi distakiler krem sayesinde iylesti ama icerdede varmis meger ilk in tavsiye ettigi yontemle kaka yaptirmaya calisirken fark ettim cerraha goturucez crs randevu bulabilirim isallah
benim oglanda emzigi birakip elini emiyo midesi bulanirmis gibi yapiyo emzik ve biberona( sanirim birakicak
evet canım. ama bebek için değil,kendi bağırsaklarım için. zaten vücudun günlük ihtiyacı var.. fazlası da atılıyo günlük.. kuru kayısı,erik falan da yiyebilirsin.. kendimde olan değişiklik hemen bebişe yansıyo o yüzden tavsiye ettim..
kızlar yaa.. ben ki hayatta eldiven takmam diyen bi anneydim.. daha eldivenleri çıkaramadık( ne zaman çıkarsam gözünü yırtıyor.. kapatmaz da iç tabakaya da zarar verir diye korkudan çıkartamıyorum.. siz nasıl kestiniz tırnakları da hiç çizmiyo ??? kıyamadım da uzun mu kaldı acap bizimki??
uçak için de önceden okumuştum da kalkış da ve inişte basınçtan etklenmemesi için emzirmek gerekiyormuş..
çok geçmiş olsun canım...
canım ben kullandım, ama tam 2 den 3 e geçme arefesiydi.. yenidoğanından memnun kalmıştım,bunda bacaklarını sıktı,ortadan da poşet gb sarktı sanki bez.. daha önce huggies kullanıyordum tam oturuyordu,iz de yapmamıştı,biraz kalın yazın pişik yapar dediler,korkudan bez değiştirdim.. prima kullanamadım ben,feci plastik kokuyordu.. şimdi canbebe deniyorum arkadaş tavsiyesi üzerine.. emiciliği falan iyi ama o da sıkmaya başladıkızlar molfıx kullanan varmı ben kızıma prima care kullanıorum memnunum ama molfıxı dıger bezlere gore ınceltmişler hem bacak arasındakı mesafeyıde daraltmşlar kılot gıbı duruo bebek daha rahat edıyormış acaba kullananlarnz varsa memnun olanınz çekısı iimi bebek gercktn rahatmı bılgılendırırmsnz canlarım
ben ettirdim, çok da rahat ettim canım..dr um da cesaretimden dolayı beni tebrik ettibenim oğlum da 3 gündür elini emmeyi keşfetti
ben premium care kullanıyorum
prima turuncu paket aldım şimdi gündüz onu kullanıyorum
beğendim premium kare oğlumun bacağında iz yapıyor bu yapmıyor
tek sorun sıvı kakayı emmemesi
oğlumu bugünlerde sünnet ettirmeyi düşünüyorum
bebeğini sünnet ettirenler var mı önerileriniz?
canım ben kullandım, ama tam 2 den 3 e geçme arefesiydi.. yenidoğanından memnun kalmıştım,bunda bacaklarını sıktı,ortadan da poşet gb sarktı sanki bez.. daha önce huggies kullanıyordum tam oturuyordu,iz de yapmamıştı,biraz kalın yazın pişik yapar dediler,korkudan bez değiştirdim.. prima kullanamadım ben,feci plastik kokuyordu.. şimdi canbebe deniyorum arkadaş tavsiyesi üzerine.. emiciliği falan iyi ama o da sıkmaya başladı( aktif bebek alıp onu da denicem belki o kdr kötü kokmuyordur??
ben ettirdim, çok da rahat ettim canım..dr um da cesaretimden dolayı beni tebrik etti4 no bez aldım bi paket.. ilk gece hiç sarmadım öyle söylemişlerdi.. sonra bir hafta onu kullandık.. lakin beze sarmadan önce pipinin üstüne vazeline batırılmış gazlı bez koymanı tavsiye ederim.. böylece yeni oluşan yumuşak doku beze
yapışmıyor.. ben eczaneden aldığım merhemin içinde okudum öğrendim.. o zamana kdr bez pipiye yapışıyormuş,bilmeden çekip canını acıtıyomuşum yavrumunilk gece anestezinin etkisi geçtikten sonra 15 dk ağladı hepi topu.. gece de önlem olarak 4 saatte bir ağrı kesici verdik.. oldu da bitti maşallah
darısı başınıza..
benim oğlum da 3 gündür elini emmeyi keşfetti
ben premium care kullanıyorum
prima turuncu paket aldım şimdi gündüz onu kullanıyorum
beğendim premium kare oğlumun bacağında iz yapıyor bu yapmıyor
tek sorun sıvı kakayı emmemesi
oğlumu bugünlerde sünnet ettirmeyi düşünüyorum
bebeğini sünnet ettirenler var mı önerileriniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?