2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Selam kızlar. Sabah ilk iş saglık ocagını aradım aşılar için. Zatürre aşısını Türkiye ye gittigimde tek doz halinde yaptıracagım.Oyle de olabiliyormuş. Verem asısını ise mutlaka yaptırmamı soyledi. Anlamıyorum burada kış çok çetin geçiyor ( -45 derece bile oluyor) Nasıl oluyor da zatürre asısını koymazlar uygulamaya anlamadım. Neyse kafam biraz rahatladı. Ateşimizde çok az yükseldi ama yavrum ne huysuzluk yaptı ne de uyku düzeni bozuldu. Şurup veya fitil kullanmadan atlattık sayılır. Zaten pek kullanma taraftarı degildim. Mikroplarla mücadele etmeyi ogrenmeli vücutları. Ateş çok yükselmedikçe iyi birşey. Bu arada yukarı yazmıştım ama çıkmamış ben ilk resmi begendim Elif. Daha eglenceli duruyor.

parishilton
canım bizde cuma günü 2 aylık olduk :)
bende bol bol müzik dinletiyorum hatta müziksiz uyumuyor paşam
bolkanu çok seviyor anası gb hem hava hem güneş aldırıyorum
yürüyüşe çıkmayı bende istiyorum ama hava biraz serinlesin istiyorum
oyun halısını çok seviyor keyfi yerinde olduğu zamanlar günde 2 kere koyuyorum
üzerindeki oyuncaklara gülücükler atıyor agular yapıyor
çıgırak ilgisini çekiyor aynanın karşısında zaman geçiriyoruz zekası için iyimiş
birde biizmki insan ayırmya başladı :) anneannesine de babaannesinede kendini sevdirmiyor
çok nadir kucaklarına almadan yattığı yerden sevdiriyor
elleri aykları hiç durmuyor kıpır kıpır
hergün masaj yapıyorum ona çok hoşuna gidiyor nasıl rahatlıyor
iki ayda inanılmaz alıştım oğluma azcık fazla uyusa gidip gelip dinliyorum özlüyorum

selam kızlar ...kızım hazır uyumuşken bir göz atayım dedim:))Ankara rüzgarlı ve kapalı yağmur yagacak galiba....kapıyı pencereyi kapattım bizim bıdık üşüdü:))
onun harici kızım daha yüksek sesle ve canı acıyormuş gibi ağlamaya başladı beni gördüğü an hemen duruyor...sizin bebikler nasıl ...???

Seni görünce durduguna göre seni arıyor annesi. Bi sıkıntısı oldugunu sanmam. Benimki de uyanıkken sürekli yanında olayım istiyor. Altını açtıktan sonra elimi bile yıkamaya gitsem mızırdanıyor.

merhaba anneler
benm kızım bugun huysuz ankarada hava kapalı güneşli havaları aydınlıgı daha cok sevio galiba bu havalarda huysuz oluo
bi de bi yandan sacını cekip bi yandan da acısına aglıo

parıshilton masllh sana bence cok guzel ilgileniosun bebeşinle

Son düzenleme:

bende ankaradym hava ne kadar sogudu di mi bende kızıma kısa kollu tulumlar almıstım giydiremedm
bence seni cagırıo bebişin gelince de susuo masllh ona

kızlar oğlum dün akşamdan beri sümüksü yeşil kaka yapıyor
tahlile götürdük amipten şüphelenip bişey çıkmadı
ateş kusma halsizlik vs yok
şimdi yine kaka yaptı yine aynı formda
böyle bişey yaşayan var mı?

slm kızlarrr... şükür totom yer yüzü gördü,midem de yemek.. birazdan fırlayıp diğer işleri yapmam lazım.. dün paris olayı yüzünden 12 de falan yattım. 1 de bebişe 2 de sahura kalktım,bi daha yatamadım.. paşacım da 6 da uyandı ve yarım saat öncesine kdr uyanıktı.. deli oldum artık.. uykusuzluk,dünki alışverişin yorgunluğu,açlık hepsi karıştı.. dün sofra kuruluyken bana hiç yemek yedirmedi.. yanımda biri yemezse ya da saatim geçerse de benim iştah kaçıyo,bekle ki gelsin sahurdan sona yatmadım,Ramazan ın yarısı geçti elime bari Kuran alayım dedim. bulaşıkları hallettim. 2 makine çamaşır yıkadım, astım,. öğlen ne oldu o çamaşırlara dersiniz?? üst kat komşumun kuzeni gelmiş iftar için yardıma.. hiç aşağı bakmadan köpürte köpürte teras yıkadı mis gb çamaşırlarımın üstüne alt kat da camları yeni silmiş.. o benden beter parladı.. Allahtan komşum iyi,özür diledi,kendisinin içeride iş yaptığını söyledi de kavgasız geçti bizim paşa da altına yaptı rahatladı.. saat 2 den sonra da duşumuzu aldık,şimdilik uyuyoruz annesi birazdan kalkacak,bugün içli köfte yapmaya niyetim var.. uzun zamandır yapmamıtım,geçende yaptım kalın oldu.. inat ettim bu sefer eski formuma döneceğim inş... kızlar topladığım cvpları da yazayım ben kaçar...

sağol canım inş biz de rahatça atlatırız
o zaman 4 no bez alayım ben de
peki ilk gece bez kullanmadıyan heryer batmadı mı?
beşiğin içine hasta bezi serdik,alt açma da olabilir.. üstüen de battaniyeyi mandalladık ya alta ya battaniyeye yani..

canım raporu aynen yazıyorum. bizmiki yorum yapmamıştı.. "alfa açısı sağda 67,solda 66. beta açısı sağda 44,solda 51 olup tip2a gelişmekte olan matür kalça ile uyumludur" böyle yazıyo.. anlamlarını en de bilmiyorum :44::44:

Canim ben tatli elma yagiyla karnina msj yaptim 2 gun sabah aksam 2. gun kendiliginden azcik yapti bende bacaklari iktirerek yardimci oldum daha cok yapti bayagi bosaltti bagirsaklari sende dene istersen
acı elma yağı diye biliyordum ben de onu..

ayyy... aynı şeylere bakmışız canım.. tiny love otomatik sallanmıyo o yüzden salıncak düşündüm. ş yapamaz hale geldim beişk sallamaktan çünkü.. dün de salıncaklar için 5 aydan sonra kullanamazsınız dediler sorduğumuz yerlerde.. 3 ay için değer mi dedim bu sefer?? hem otomatik,sonra da manuel olacak bişey düşnüyorum şimdilik.. ama bi yandan da aklım oyun halısında...

canım yaa şu asid alma işi kaynatarak mı oluyodu?? bizimki burnuyla iyi,şimdiye kdr 3-4 kere eldiveni çıkarttım ve hepsinde de göz kapağından neredeyse çeneye kdr kanayan yırtık oldu.. öyle bastırarak ovuşturuyor ki gözlerini eldiven olsa bile bazen tutuyorum.. tırnaklarını kesip kenarları düzeltmeye uğraşıyorum ama nafile.. kendi törpüsüyle yapmıştım şimdiye kdr.. benim törpüyü mü çıkartsam acep??

canım ben de bakıyorum oyun halılarına.. ve en fazla yorum alan,satılan tiny love tekmele oyna araştırdığım kadarıyla.. sadece biraz daha tuzlu diğerlerine göre..

canım maşallah çok güzel ilgileniyorsun bebişinle.. ben müzikten daha çok Kuran dinletmeye çalışıyorum.. ebemiz tavsye etmişti bize..
oyuncak için bi markannın çorabı varmış tekme atınca ses çıkarıyormuş.. onunla başlamayı düşünüyorum şimdilik..

geçmiş olsun canım.. geçenlerde bi arkadaş paylaşmıştı yeil de olabilir.. bu iyi beslendiğinin göstergesi diye.. bebek kakalarında renkten daha çok kıvm ve seedy denilen susamsı görüntünün önemli olduğunu okumuştum ben de.. bunlara bi bak istersen...

Son düzenleme:

bizim kız da koyu yeşil yapmıştı geçenlerde, dr olur öyle bazen bebeklerde dedi safrayla ilgiliymiş, normalmiş, bağırsaklardan hızlı geçtiği zaman rengini safradan alırmış ondan olurmuş. bizimkinde de bazen sümüksü gibi oluyo hafif yeşilimsi onu bilmiyorum ama.

cnm bnmde öle oluo arada yedıklerınden baharatlı seyler sucuk faln oslu yemeklerden sute gectıgı için renkte fark yarata bılıyormuş gecen bır doktorun yazısnda okudum bıde bnm gıbı ıkı sefer anason verıosan oda öle yapıo aklında bulnsun cnm
BU ARADA KIZLAR
BNM MINIK KIZM BAZN AGLMA KRIZNE GRIO BELLI SAATTE HERGUN ELIM AYAGM BOSALIO
ARKADASM BNDN 1.5 AY ONDE ONUNDA AYNIYDI 3. AYA GIRDIGNDE AGLMALARI BITMİŞ UYKUSU HERSEYI DUZENE GIRMŞ ALLAHIM CABUKL GECSSE SU AYLAR YATIO YARM SAAT OLMADAN KALKIO HIÇ BIR İŞ YEMK YAPAMIORM YIYEMIORUMDA NE OLCK BOLE SZLERDE BOLE OLN VARMI ARTIK HAZIR PIZZALAR ELMA DILIMLLI PATATESLER ALDIM DOLDURDUM DOLABI MIKRO DALGAYA ATIORUM YAPCAK ZAMANIM YOK YEMEK BECERIKSIZMISIM GIBI GELIO ARTIK ONCEDEN HERGUN 3 ÇEŞİT YEMEK 1 ÇEŞİT TATLI YAPARDIM 2 KİŞİ OLDUMUZ HALDE ÖZENLE HAZIRLARDIM ŞİDİİ

bende kararsz kaldım baktıgımz yerdeki kadın salıncak 18kgya kadar kullanılabilio demişti benimde aklıma yatmıştı 1,5yasına kadr kullanır diodum ama eve geldim internete baktım 9kgya kadar dio 2ay geçti zaten şimdiden cok az kullanılacak bende kararsz kaldım şimdi dediğin gibi biyandan da dusunuorum oyun halısımı alsam diye ben karar verene kadar cocuk buyuyup yurumeye baslayacak

valla seni okurken yoruluyorum ben
kocaman maşallah sana
bu tempoda bir de içli köfte yapacaksın demek
ben normal köfte yapamıyorum valla

sümüksülük tedirgin etti beni de
yeşillik yine sorun değil de

anason vermiyorum canım
yediklerimde de farklı bişey yok doktor da onu sordu

canım biçoğumuz aynı durumdayız (birkaç istisna arkadaş hariç, onları tebrik ediyorum valla)
ben de yemek falan yapamıyorum
yani yapıyorum da tek çeşit ve basit yemekler
yanına bir de çorba yapabildiysem ne ala
bir de boş kalan zamanımda koştur koştur ev işi yemek fln uğraşmak yerine birazcık dinlenmeyi tercih ediyorum
haftanın 1 günü yapıyorum temizliği, arada bir gün sadece salon ve mutfağı makinayla alıp siliyorum vileda ile hızlıca
bugün hızlıca lavabo temizledim mesela (bunlara temizlik denirse tabi)
onun dışında haftada 2-3 çamaşır yıkıyorum
ütüyü bebişimin kıyafetlerini hemen ütülüyorum ama bizimkiler biraz birikince ütülüyorum
geri kalan işleri de sallıyorum valla
kendime öğlen yemeği hazırlamam lazım mesela şimdi
ama acayip üşeniyorum

gecmiş olsun mrs.who yazmıstı gecen gun normalmiş yeşil kaka yapması bi problem yokmuş

arkadaşlar bizim bebişe yaklaşık 1 aydır hiç biberon vermemiştik, başlarda içiyordu biberonla şimdi içmiyor. Unutmuş
tekrar nasıl alıştırabilirim, önerisi olan? bende avent var, başka marka mı denesem acaba?

dün dışarı çıktık eşimle kırk yılda bir, evdeki biberondaki sütü içmemiş. aç aç beklemiş, moralim de bozuldu

ferdacım ben bir şey olduğunda önce anneme soruyorum o sebeple doktora gidemiyorum.bizimkiler doktor olayına pek sıck bakmazlar.
benim bebişte çok yapardı dediğin gibi annem olabilir normaldir dedi inceleme kakasını sil at dedi..bebek huzursuz değil kusmuyor ateşi yoksa inceleyip durma dedi bir güzel kızdı bana.internette araştırma yapmayıda yasakladı..şimdiler de altın sarısı kakaımız ama olurda arada yine öyle olursa aldırmıyorum..bizim eskiler bebek kulağını üşütmüş diyorlar yeşil kaka için..onlara inanmayı tercih ediyorum

bende her ikisinden de var
her çocuk farklıdır tabi ama bana sorarsanız kesinlikle salıncak derim (bende anakucağı var otomatik sallanmıyor ama resmen hayat kurtarıcısı)
oyun halısı ile de pek ilgilenmiyor benimki

bu arada kraft dondy kullanan var mı? bebişi yatırdığımızda otomatik sallamıyor artık. acaba ağır mı geliyor anlamadım ki? :44:

kuzey de aynı şeyi yaptı
ben zorla denedim hergün 1hafta falan
sonra pes ettim almıyor dedim
ama çok aç değilmiş o yüzdenmiş
bigün cidden baya acıktı biberonu verdim lukur lukur içti
bazen 3-4 saat geçmesine rağmen bebeğimiz bizim düşündüğümüz kadar aç olmuyor
ben bisürü biberon denedim hiçbirini almadı o dönem
ama denemek istersen de anne memesi gibi biberonlardan alabilirsin
medela calma mesela, ya da chicco nuk

inşallah canım, şimdilik ateş vs yok şükür

bu arada kraft dondy kullanan var mı? bebişi yatırdığımızda otomatik sallamıyor artık. acaba ağır mı geliyor anlamadım ki? :44:
yok canım olmaz öyle şey
sallaması lazım
bozulmuş olmasın?

bebişin 2 aylık olmuş ztn sallananı tercih et bence hem rahat edersin

üzme tatlı canını geçici durumlar bunlar cnm
bnm bebegiminde bi günü dierini tutmuo
bende ona göre yapıorum işlerimi..
oldugu kadar napalım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…