2012 Haziran Anneleri Doğurdu

cnm ben dr umuza sordum
havuz kesinlikle yasak!!!
deniz için 4 aylık olduktan sonra girebilir
sen de havuz yerine denizi tercih etsen daha iiyi olur bence :)

dünden beri bebişler huysuz galiba.. annelerden uğrayan az olmuş bizimkisi de pek huzursuzlandı.. birlikte yatmayı deneyelim bir de.. akşama yemeği kim yapacaksa artık bizim oğlan uyuma değil de uyutma konusunda çok başarılı.. geçen hafta onu uyutmaya çalışırken 3 kere beni uyutmuş sonra da kendi dalmış herhalde ki kendime gelince bi bakıyorum koyun koyuna uyuyoruz.. şimdiden beni uyutuyo büyüyünce neler yapar artık

hoppala Bright starts bounce baby activty center hoppala ve eğitici aktivite merkezi
Bebeğimize uzun süre kullanıp en memnun kaldığımız ürünlerden biri iş yaparken içine bırakıp saatlerce kaliteli vakit geçirmesini sağlayacak bir ürün. Hiçbir sorunu yoktur. Ayarlanabilir boy mekanizması sesli müzikli oyuncaklar ve 360derece dönen kumaş koltuk.
Piyasa fiyatı 250 tl.İhtiyacı olan için uygun fiyata.. Fiyat:80 tl

benim oğlum aşırı gazlı bir bebek
bir günde uyanmadan 1 saat uyursa o gün bayramımız oluyor
yine sabahtan beri ağlıyordu uzun uzun masaj yaptım emzirdim şükür şimdi uyudu
ben de iş yapamayanlardanım yemek yapıyorum tek çeşit ve basit şeyler
bulaşık çamaşır haftada bir de toz alma süpürme işi
o zamanlarda da sağolsun eşim bakıyor
oğlum kısa kısa uyuyup uyanıyor bu nedenle ben de uyuyamıyorum
azcık uyusa iş yapacağıma ben de uyuyorum
ben de oyun halısı mı salıncak mı alsam?kararsızım
otomotik sallanan salıncaklarda manuel olan da yok mu?
ben de oğluma bir aya yakındır biberon vermemiştim
dün denedim unutmuş oysaki ilk ay çoğu zaman biberon kullanmıştık
25 cc içirene kadar öldüm resmen oyun oynuyor
acıktığından da emindim

çağan uyuyorken geçmişe bir bakayım dedim fırsat bu fırsat :)))

ferdacım yeşil kaka sıkıntınız olmuş sanırım şurayı bir oku...ancak şunu ifade etmeliyim sümüksü yapıyı hala anlamış değilim (( o değil kuzumda böyle bir şey olsa anlayamayacağım...

- Anneler genellikle, 'acaba bebeğim doydu mu?' endişesi yaşıyor. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşılır?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapar ve içmez. Ayrıca, idrar sayısı günde 4'ten fazla olur. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvıktır. Bu özellikler varsa, çocuk doyuyor ve iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kaka yapar. Fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapar. İshal harici yeşil kaka yapan çocuk, ihtiyacından fazla yiyor demektir.

kızlar gece çok az uyudu oğlum sıcaktan sanırım her 1,5 saatte bir uyandı o sebeple şimdi uyuyor...yani bizde de bir düzen oturmuş değil...ne vakit isterse o zaman uyuyup uyanıyor paşam...ben de o uyurken yemek yapayım...kendinize dikkat edin...5 gün sonra 2 aylık olacağız nasipse...aşımız yaklaşıyor anlayacağınız...ve ben stres yapmamaya çalışıyorum,dilerim sıkıntısız atlatırız...

Son düzenleme:

ben temmuz grubundanım.
bizim grupta da bebeği koyu yeşil ve sümüksü kaka yapan bi bebeğimiz var.
dr'a gittiler, tahliler sonucu mikrop kaptığı anlaşıldı ve ilaca başladı.
dikkat!

canım benim kız akşam 8de en geç 9da uyur gece 2 defa emziririm emzirmek için uyandırmam kendi mıkırdanır veririm biberonu ağzına yanımda yatıyorsa mememi sabah 6da babasıyla beraber kalkar, emer kakasını yapar biraz oynar 7 buçukta tekrar yatar 12ye kadar bu arada da 2 defa emziririm.sonra 1 buçukta tekrar uyur 1 saat kadar. 1 saat aralıklarla yarım saatlik 45dklık uyku uyur akşam 7 gibi yıkarım yağlarım masaj yaparım 8 veya 9a kadar oyalanır uyur.

ama gazı varsa gece uykusu yine oluyor ama gündüzleri fazla uyumuyor hep yanında olmamı istiyor.

bu arada nurse harvey's i bende deneyecektim ama bu yazıyı okuyunca vazgeçtim.

bende nurse harveys kullanıyordum ama bir yazı okudum ve artık nurse harveys kullanmıyorummm..........yazıyı aynen ekliorum((

Sodyum bikarbonat:Sodyum bikarbonat, bazik özelliği nedeniyle, bebeğin mide asitinin pH değerini doğal olarak değiştirir. Asitik bir midede meydana gelen asitik reflüde etkili olabilir. Ancak, bebeğin sisteminde pH dengesinin değişmesi, bazik durumun artmasına ve koliğin kötüleşmesine neden olabilir. Ayrıca, sodyum bikarbonat, kan dolaşımına geçer ve bu nedenle istenmeyen yan etkiler ortaya çıkabilir. Yapılan çalışmalar, sodyum bikarbonatın folik asitle ve demirle etkileşime girerek, bu iki besin maddesinin fonksiyonlarını veya emilimini etkilediğini göstermiştir.

Bu nedenle, sodyum bikarbonat “5 yaşından küçük çocuklarda” kullanılmamalıdır. Anti-asit ürünler iki haftadan fazla kullanılmamalıdır. Bazı doktorlar, sodyum bikarbonatın bebekte elektrolit dengesini bozduğunu ve bu durumun ciddi problemlere yol açabileceğini belirtiyorlar.

.
ve sodyum bikarbonat nurse harveysin içeriğinde varrrr((((

canım bende bayramda tatile gidicem doktora danıştım bebeği denize sokabilirsin ama kafasını sokma sadece vüdunu sok ve en fazla 10 dk dedi. bizde havuza ve denize girebiliriz onuda kadın doğum doktoruma sormuştum.

herkese slm uzun süre giremedim

hoşgeldin canım senin miniş nasıl?

Son düzenleme:

Hoşgeldin canım. Oncelikle geceleri odanızın az ısık almasını tavsiye ederim ve gece saatlerinde bebeginle konuşmamanı. Altını degiştir, doyur , gazını mutlaka cıkar ve yatır. Biz dogdugumuzdan beri çok şükür gece gündüz ayrımını yapıyor akşam 9 da uyanıp sabah 8 de kalkıyor. Gozu kapalı emiyor geceleri. Yavaş yavaş rayına girecektir hiç merak etme.

herkese slm uzun süre giremedim

Hilma sana da selam. Seni merak ettim. Hatta bir ay kadar önce sordum kızlara. Herşey yolunda mı, miniğin iyi mi.

Yanında oldugu zamanlarda uyuturken yüzüstü yatırmayı dene bence. Gazını da uykuda cıkarıyor bu sayede. Benimki soluksuz 3-4 saat uyuyor yüzüstü. Bi de biliyorsundur artık yemeklerinden kimyonu eksik etme. Ben artık çok sıkıldım baharat olarak tüketmekten suyun içine karıştırıp yutuyorum. Her yemege uymuyor çünkü.

ilk_ merhaba canım. Gece sabaha kadar birsürü rüya gördüm. Birinde de sen güya annemlere gitmişsin. Ablam,annem , sen mutfakta yemek yapıyormuşsunuz. Ablam mesaj atmış ilk bizde diye. Bende bero gelmiş mi diye soruyordum. Üstüm acık kalmış heralde

hayır olsun canım bende topikteki birçok kişiyi görüyorum birlikte sanalda olsa bayağ vakit geçiriyoruz birçok şeyimizi paylaşıyoruz haliyle bilinçaltına yerleşiyor.

zaten gündüz çoğu zaman yüz üstü yatırıyorum öyle bazen 1 saat uyuyor
her şey yapıyorum ama kimyonu tüketmiyorum tek sevmediğim baharat onsuz olmaz mı?

ahhh ahhhh kimyon benimde her defasında tüketeyim deyip pek sevmediğim için aklımdan çıkan baharat...gideyim şimdi mutfağa da suyun içine katayım bari...

oğluşa bunu dinleteyim dedim dudaklarını büzdü ağladı ağlayacak kapattım hemen...
sizler ne dinletiyorsunuz deyin hele :)))

Son düzenleme:
merhaba kızlar bir kaç gün girmeyince özlüyorum sizleri. bugün biraz ev işi yaptım diyebilirim dağ gibi ütüm vardı onu bitirdim. zaten sıcak. canıma minnet dedim klimayıda açıp ütümü bitirdim. perşembe 2. ay aşımız var kendimi bu konuda kasmak istemesemde aklıma gelince canım sıkılmıyor değil. yarın bu yüzden doktor amcaya gidecez hem genel kontrol hemde soracağım sorular var. hem de aşıdan sonra ateş düşürücü kullanmalımıyım onu soracam.

merhaba anneler nasılsınz
biz kakaszlıkta yine 7. gune girdik bebişimn de umrunda değil bu sefer anlamadm gitti :S
sarkı dinletmiorum ben kendim söylüorum braz dinlio sonra sıkılıo

uyudu paşam :))) ceceli dinledi ve uyudu alakası var mı bilmiyorum ama iyi oldu dinleteyim ben arada...
nedense bugün hiç yemek yapasım yoktu patates yaptım kıymalı yanına da erişte yaparım öyle geçiştiririz bugünü...
limonlu kek yaptım akşama çayın yanına...ev şimdi limon bahçesi gibi kokuyor

ve kızlar uyudu dediğim paşam şimdi mıkırdanıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr

eline sağlık akşamada benim misafirim var ama bişey yapasım yok, ceceli benimkinede iyi geliyor adamın sesinden midir nedir anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…