2012 Haziran Anneleri Doğurdu

anladım canım. bakalım bi daha deneriz çok açken.
boştayken sallıyor. aldığımız yere sorayım bakalım.

bugün soru sorma günümdeyim galiba

geçenlerde yazmıştım, benden 1-2 damla kan geldi diye. devamı gelmedi,regl mi oldum ben şimdi? böyle birşey yaşayan var mı aranızda?

bir de bizim oğluş uykusunda korkarak ağlayarak uyanıyor. normal ağlamasından farklı ağlıyor. ya dokunup konuşunca sakinleşiyor ya da kucağa alıyorum.
sizin bebeklerde de oluyor mu? neden olur acaba?

Benimkide babasinin kucaginda agliyo ki ne aglamak ortalik yikiliyo ben alinca susuyo niye aglatiyon cocugu diye kiziyorum adama ben ne yaptim ki diyo bende niye susuyo o zaman diyorum sende meme var sut var bende yokta ondan agliyo diyo
saka bi yana ayni sorunu yasiyodum canim muska yazdirdik koruma icin ayni gun sak diye kesildi korkarak aglamalar sicramalar

benimki aşıdan sonra öyle olmuştu 3 gün boyunca bugün düzeldi korktukları zaman o şekilde oluyorlar canım.

bende şimdi oturdum yemek yaptım berenle ilgilendim ev silip süpürdüm çamaşır yıkadım derken geçti yine zaman şimdi yanımda beren uyanmış hiç ilgilenmiyorum kendi kendine gülüyopırtlıyo aman maaşallah yavruma inşallah bozulmaz iyi haftamızdayız sanırım ama birazdan bana seslenmeye başlar önce bir konuşurmuş gibi inga diyo sobra daha sesli ingaaa ama ağlamak yok sanki konuşuyo 3.ye ingaaaaaaaaa eğer hala yoksam işte o zaman ağlamaya başlıyo çok komik bir çocuğum var benimm

Bugun 69 gunluk oldu oglum, kontrolunde 5.720 gram cikti, doktoru cok kilo almis dedi ama bence az bile, 37 gunde 1450 gram almis ki cok degil
Neyse asi oldu, zaten acti muayenede de agliyordu asi olunca daha cok agladi, ama doktorum eli hizliydi 10 saniyede yapti uc asiyi da
Sonra biberonu dayadik agzina hemen sustu yavrum, eve gelince de diklemesine ikiye bolunmus fitil ver dedi (poposunu zorlamasin diye sanirim) 6 saat sonra yine ver gece de 38 i asarsa ver daha da verme dedi
Eve gelince cok huysuzlandi gunduz pek aglamaz agladi, kucagimda uyuttum yavrumu
Bu arada aksam aglamalari tam gaz devam, doktora sordum gazdan dedi ama inanmadim, ne olsa gazdan diyorlar
3 ayini doldurdugu gun rota asisi var, hala kararsizim
Hastanede yeni dogmus 3 gunluk-7gunluk bebekler vardi, bizimki onlarin yaninda tosun gibi kaldi :)
Bende mutlu oldum "ne kadar yol almisiz, sukurler olsun" dedim

bizimki de tam tersi bende kıyameti koparıyor babası alınca susuyor , tüm gün sıkılıyor benden herhalde

eğer geçmezse senin gibi yaparım ben de, sağol canım.

demek ki bizimki her gün korkuyor, neden acaba? :44:

sana ve kızına maşallah canım. bizde de öyle önce konuşur gibi ayy diyor, ikincisi ayyyy , üçüncüsünde de almazsam ağlamaya başlıyor

Benimkide ayni canim :)) ama ben cevap veriyorum bazende onunla agu gugu diyorum hem mutlu oluyo( adam yerine konuldugunu hissediyo sanirim ) hemde konusma becerisini gelistirmesi icin iyi diye dusunuyorum

maşallah bebişine. ben de çok kilo almış diyenlere gıcık oluyorum. ya alsın ne var, bebek onlar, hareketlenince verecek kiloları nasıl olsa.
bizimki erken doğdu , önceleri özellikle kayınvalidem ah çok minik, çok zayıf dedi durdu. Oysa ki 3 kg doğdu. Haftasına göre çok iyiydi.
Şimdi biraz tombişiz, 6,5 kg falan olduk. Sadece anne sütü veriyorum. Şimdi de yok danaymış, yok tembelmiş de... Nasıl olsa yaranamıyoruz ne diyim?
Sağlıklı olsunlar gerisi boş...
Rota aşısını ben de bu cmt yaptıracağım, zaten ağızdan verilen bir aşıymış.
Evet bizim bebişler yeni doğanların yanında kocaman oldular

Benimkide ayni canim :)) ama ben cevap veriyorum bazende onunla agu gugu diyorum hem mutlu oluyo( adam yerine konuldugunu hissediyo sanirim ) hemde konusma becerisini gelistirmesi icin iyi diye dusunuyorum

evet canım bende çok konuşuyorum berenle onun söylediklerini hareketlerini falan taklit ediyorum daha çok konuşmaya başlıyo bayılıyorum o hallerine ama uyanınca hemen gitmiyorum yanına kendi kendini oyalamayı öğrensin diyeağladığı zaman bakıyorum ben.

demek ki bizimki her gün korkuyor, neden acaba? :44:

sana ve kızına maşallah canım. bizde de öyle önce konuşur gibi ayy diyor, ikincisi ayyyy , üçüncüsünde de almazsam ağlamaya başlıyor

bilmiyorumki canım seninki hep böyle miydi yoksa ara ara mı oluyo?

ilk senin kızın kaç saat uyuyor günde? bizimki 7'ye kadar neredeyse hep uyuyor. Toplasam 3 saat ancak uyanık kalıyordur. Akşam gaz sancısı varsa 12'yi buluyoruz. Gece de meme emip uyuyor. Gaz için nurse harveys veriyorum acaba o mu uyutuyor, yoksa bu kadar uyuması normal mi merak ettim de.

merhaba kizlar, ohhh masallah herkes bebeklerini buyutmekle mesgul bakiyorumda :)) bebisler buyudukce sikintilar buyuyor tabiki. biz bugun tam 6 haftalik olduk, nasil gecen alti hafta derseniz cok rahattik, hergun gezdik yakin yeerlere tatile gittik pazar gunleri ya kapadokya ya ya da ihlara vadisine kahvaltilara gittik yuruyusler yaptik uzun uzun cok guzeldi hersey ama 40 i cikmadan belli olmazmis huyu suyu derler ya aynen oyle aglama nobetleri geciriyoruz iki gundur, cok agliyor ve emmiyor, bugun toplasaniz 10 dk emmemistir. bebe biskuvisini ezdim iki tane sicak suyun icinde onu verdim ackalmasin diye onu da kustu hep, sanirim kolik baslangici, yarin sabah doktordan randevu aldim bakalim ne diyecek?

Simdi sorun degil salliyoruz biseyler yapiyoruz susuyor ama 10 eylulde ise baslayacagim o zaman ne olacak bakalim, eger boyle devam ederse anneme sabirlar dilemekten baska care yok :))

Yemek saati yaklasiyor bebis hazir biraz uyuyup sakinlesmisken sizlere bi selam vereyim dedim :))

Opuldunuz

tatile giden arkadaşlar bebişlerinizi denize soktunuz mu??
doktora sormadım acaba bi skaıncası var mı çok mu küçük??
yaklaşık 10 gün sonra tatile gideceğiz..bide ben normal doğum yaptım bugün 43 gün oldu
havuza girebilirmiyim acaba??

canım hiçbirimizin melek gb yavrusu yok.. illa ki huysuz/huzursuz oluyorlar zaman zaman.. ben yemek yapabiliyorum ama yiyemiyorum bi türlü ( ama eşim yrdcı sağolsun.. akşam 5-6 gb geliyo.. 8 e kdr sadece bir kere emzirmek için alıyorum kucağıma.. bi de eşim "yeter artık uyumuyo,susmuyo bi de sen dene" dediği zaman o saatlerde yapıyorum yemeği.. hem iyi oluyo.. bütün gün neler çektiğimi anlıyo.. mikrodalgadan ziyade bizim evin altında fırın var.. sıkıştım mı hemen alıyorum kıyma atıyorum rondo ya malzemeleri çekiyorum. 10dk da lahmacun içi hazır.. 40 dk sonra da sofrada :)) bugün eşim 4 te geldi de ondan daha fazla iş yapabildim.. hepimizin durumu aynı gb.. sadece gece yahut gündüz kesintisiz bir-iki saat uyuyan anneler daha şanslı.. hiç değilse insan eline iş alıp yapabiliyor..
eşim bugün sormuş otomatik salıncak için,abi 5 ay bitince getirip değiştirmek istiyolar,sallamıyo o zaman demişler..9kg yazıyo çoğunda.. bir tanesinde 11 kgya kdr görmüştüm bulursam yine ona bakayım olmazsa.. hiç değilse 7-8 aya kdr kurtarır..

saol canım da tüm gün yapabildiğim o kdr.. ütü mesela en son doğumdan önce saatlerce ütü yapmıştım.. şimdi zaten sıcak,bi de onun buharını kaldıramıyorum.. ütü odasında herşey duruyo.. lazım olanları ütüleyip giyiyor,giydiriyoruz.. oğlanın yine bi torba çamaşırı yıkandı.. bakalım ne zaman ütülenecek eşim soruyo,herkes bayram temizliği yapıyor sen de yapacak msn? dedim walla evde yokuz gelmesin bayram Ramazan bitmeden camları silmeyi yetiştirsem kendimle gurur duyacağım.. temizlikte dediğin gb haftada bir o da eşimin yardımıyla..

canım walla kan konusunu ben dr uma sordum.. ultrasonla baktı içerisi temiz normal kabul edeceğiz dedi.. hergün çamaşır değiştiriyorum mutlaka..özür kanı kabul ediyorum ben onu.. sen de bi dr una danış istersen.. adet kanı daha fazla akması lazım sanki..bi de en azı 3 gündür..

ben regli oldum sanırsam
dün akşam gördüm baya bi kan
bugün de devam ediyor
bakalım yarın da devam edecek mi

merhaba kizlar, uzun zaman oldu ben giremeyeli
cok tatli ama sık sık aglayan ve sürekli gazi olan bir oglum var...
geceleride uyumuyor pek, gündüz uyuyor bütün gün, geceleri hep uyanik, cok yoruyor beni...
sizlerdede ayni sorunlari yasayan varmi ?

uykusunu nasil düzene sokabilirim, gece uyusun diye okadar uyanik tutmaya calisiyoruz gündüzleri ama olmuyor, davul calsan duymuyor...

canım ben sezeryan oldum tam 50. günümde denize girdim hiç bir problem yaşamadım. ama havuzlarda daha dikkatli olmak gerekiyor yinede bir sorun teşkil etmez bana göre. ben tatil bölgesinde yaşıyorum yazlığımız denize sıfır.bebeği denize sokmam çok kolay ve rahat olur fakat yinede ben sokmadım. 3-4 aydan önce denize sokulmaz diye biliyorum. bu sebeple tüm hayallerimi önümüzdeki yaza sakladım. birde benim bebiş ev ne kadar sıcak olursa olsun bazen banyoda bile üşüyor. bence deniz için daha erken.
ayrıca denize sokarsak eğleneceğini ve keyif alacağınıda hiç sanmıyorum sadece kendimizi tatmin etmiş olacağız bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…