2012 Haziran Anneleri Doğurdu

teşekkürler teyzesi amin cümlemizinkini bağışlasın, senin kuzunada maaşallah. hiç mama verdin mi canım?

minecim maşallah ya hakketen çok almış ...bugün gaz sancısından durmayınca benimki aldık ebemizin yanına gittik aile hekimliğine...sanki bize inat yapar gibi hiççççç ağlamadı,huzursuzlanmadı...kontrol etti ebe,boyu ve baş çevresi 1 cm artmış...kilosu da 400 gr.artmış...
kızmadı belki ama fazla almış diye de belirtti...

ben uyurken sağıyorum canım gündüz yıkayıp uyutuyorum 3 saat deliksiz uyuyor. o arada sağıyorum akşam 9da yıkıyorum birde 10da gece uykusu başlıyor o saatten sonra yine sağıyorum.

Son düzenleme:
teşekkürler teyzesi amin cümlemizinkini bağışlasın, senin kuzunada maaşallah. hiç mama verdin mi canım?

ilk 4 gün sütün yoktu o zaman mama verdik. ama 3. günden 5. güne kadar 50 gr almıştı. sonra hep süt verdim. hatta iki gündür emziriyorum yatırıyorum kusuyor. demk ondanmış. 3 saatte bir emzir dedi. tek göğsünüğ ver her ikisini de emmesin dedi. bi de 10 dk aktif emmesi yeterliymiş. ben aranıyor diye sat başı veriyorum memeyi. verince de emiyo kuzum. şimdi diyete girdik. 3 satin dolmasını bekliyorum.

anladım canım bende her istediğinde veriyorum uyanıkken hep aranıyor emmek istiyor ama sen boşver çocuk her istediğinde ver benimkide kusuyor ama doktorlar bırakın bebekler istediği kadar dursun memede diyorlar sen boşver o 3 saat olaylarını yürümeye başladıklarında diş sancıları tuttuğunda verecekler kiloları zaten.

bu arada sağdığınız sütleri ne yapıyorsunuz. nasıl muhafaza ediyorsunuz. bi de ne kadar sağabiliyorsunuz. ben bikaç kez sağıp attım derin dondurucuya. 3 ay duruyomuş. ama çok kalmıyor süt. emiyor hep.

benim genelde sabahları gögüslerim çok dolu oluyor. oğlum uyanmadan sağıyorum. dışarı çok çıkmadık ama bugün doktordan sonra annemle bi yerde oturup yemek yedik. biraz uyudu oğlum. uyanınca da biberonla sağdığım sütü verdi. içtikten sonra tekrar uyudu. yani bni çok rahatsız etmedi. ama bilmiyorum daha uzun süre dışarda kalırsam nasıl olr.

kızlar bende ilk günler sütü sağıp buzluğa stok yapmıştım
birden inanılmaz süt üretimi olmuştu da napacağımızı şaşırmıştık
en başta glen o sarı önemli olan sütten
şimdi arada onlardan çıkarıp veriyorum
hem içerik açısından faydalı die ama benim paşa öğürmekten içmiyo
zorluyorum çok az içiyo

geçen gün tv de bi doktor dediki yeni doğanlarda büyümesine göre onun ihtiyacına göre farklı süt üretilirmiş
yani yeni doğum yapan bi kadın 3- 4 aylık çoçuğu emzirmek istese çoçuk emmez dedi yeni doğan bebkte da o çoçuğun annesini emmez süt ağır gellir dedi
e şimdi bu doğruysa ben o stoktaki sütleri nasıl emzircem acaba ondan mı öğürüyor benim paşa
birde ilk günlerde gelen sütüm inanılmaz yağlıydı şimdi öyle değil tabi

canım hiç duymadım ben bunu. eğer öyleyse boşa sağmayalım. işkence gibi sağmak. bi de buzluğa koyacaqk kadar birikene kadar dolapta bekletiyorum ben. 3 gün dolapta kalabilirmiş.
benim eltim hep sağıyordu ve gerek duydukça buzluktan çıkarıp veriyordu. hatta sütü bittiğinde de bi kaç ay buzluktan verdi. hiç böyle bi sıkıntıdan bahsetmedi. bu sağma işini anlamadım zten.

10cc rezene verdim sabah hala uyuyor oglum
acaba o mu rahatlatti bu kadar
emzirmek icin uyandiriyorum emiyor yine uyuyo
uyumasi guzel de gece uyumicak simdi dikicek bizi ayaga
sut saginca benden hep az sut cikiyor 60cc fln
ama sanki emince daha cok geliyo gibi
5-10 dk arasi sagiyorum iki gogsu
sizler ne kadar sagiyorsunuz
henuz disari cikmaya cesaretim yok benim
evde de inanilmaz skildim ama
benim sut stogum falan yok
sagarsam da veriyorum onu gun icinde
hic dondurmadim zaten donduracak kadar cok cikmiyor hic

canım rezeneyi ben 2 ya da 3 çay kaşığı veriyorum. 10 cc çok değil mi? bilmiyorum ama bana çok gibi geldi. bence ondan bu kadar uyumuştur.
ben sütü akşama kadar 150 cc falan sağıyorum. fazla çıkmıyor. 2 gün toplayıp buzluğa atıyorum. bugün doktor biberonla verme. mümkün olduğunca emzir dedi. hatta hastanede sağdığım sütü içirttirmedi biberonla. odasında emzirmeme izin verdi. anlamadım valla sanki hemen alışacak biberona. gerçi ben sadece bi kez dün gec e verdim biberonla hep emiyor sağdıklarımda buzlukta. ama bu süt saklama işini çözemedim. bi bilen varsa anlatsa. ne zaman işimize yarar bu sütler. sütümüz bitince verelim diye mi saklıycaz. zaten en fazla 3 ay kalıyomuş yani çıkarıp tüketmek lazım. dışarı falan giderken ordan vercem artık.

valla canim nette 100 ccye kadar verilebilecegi yaziyor
genelde 30 cc vermisler bebeklere gun icinde
cok mu verdim acaba bilemedimki
gece hic uyumadi ona bagladim daha cok
sen aksama kadar kac defa sagiyosunki
benim genelde emiyir zaten gerek kalmiyo
ama bugun gogsum dolu aciyor
uyudugu icin 2 satte fln bir emiyor
normalde gunduz cok sik emiyor benimki
sagilan sutler ancak disari cikarken ise yarar bence
ise baslayinca fln
ben buberonla veriyorum
biz mamada verdik zaten simdiye kadar
cok sukur alisma fln olmadi

kızlar siz 100 150cc falan sağıyorum diyorsunuz ya ne yiyip içiyorsunuz?
benden maksimum 50 cc çıkıyor o da bebek o memeden o gün hiç emmediyse anca
onu da gün içinde veriyorum daha hiç buzluğa atmadım.
bugün 11. günüm acaba zaman geçtikçe artar mı ki süt?

bildiğimden değil benim de. zaten şimdiye kadar çok gaz problemimiz olmadı.
ben sabah göğsüm doluyken sağıyorum. 100 cc falan çıkıyor. sonra da göğsümü dolu hissettikçe az az sağıyorum. zaten sabahki kadar çok olmuyor. akşama kadar 150-180 cc oluyor. emince de geldiği için hiç sağdığımı vermedim. bi dün gece almadı memeyi. ağzında pamukcuk oldu. acırmış almazmış memeyi. ben de dolaptaki sağdığım sütü verdim biberonla. ben de mama verdim ama şırıngayla verdik. hastane karşıymış biberona. alışmasın diye. ben sanmıyorum hemen alışsın. şırıngayla işkence gibi. biberonla vercem artık.

ben de senin gibiyim canim benden de 50-60 ancak cikiyor
imreniyorum boyle cok saganlara
hep de sut yapici seyler yiyorum ama bunye demekki
bizim de 13. gunumuz
aman ogluma yetsin de sagmasam da olur

canım ben bol su ve sıvı tüketiyorum. bi de rezene çok içiyorum ve milupanın emziren anneler için çayından günde bi tane içiyorum. bi de kuru incir, kayısı, erik, üzüm, yaban mersininden komposto yaptık. her gün bi tabak içiyorum. ama doktorların dediği bol su için. ha bi de fena halde ayran tüketiyorum. gaz yapar derler yoğurt ama çok gaz problemi yaşamadık biz. rezene de çok içtiğim için sanırım.

sabah emmiyor mu canim nasil sagiyosunki
uyuyunca doluyo direk gogusler
hatta en cok uyku ise yariyor bence
ben emecek diye gun icinde sagmiyorum hic
simdi gogusler sis
ama sagsam da 50-60 cikar
kac dakika sagiyosun sen cift gogus
bir de pompan hangisi

canım ben çok sıcakta kalmadım arabayla çıkıyorum ve kapalı mekanlarda bulundum hep ama dışarda 1 gün dayanıyor diye biliyorum.

ben de oda sıcaklığında 8 saat, dolapta 24-72 saat diye biliyorum. hiç sağdıklarımdan dışarı çıkarmadım. gerçi çok da dışarı çıkmıyorum ya

ben de evden 1-2 saat çıkacaksam sağıyorum, benden de şu ana kadar en fazla 80 cc çıktı. bu aralar çift göğüs 50 cc ancak buluyorum. Bizimki de sürekli emiyor ondan olabilir mi bilemedim?? ben toplamda 10 dk falan sağıyorum zaten daha fazla sağsam da gelmiyor. pompam avent elektrikli benim.

yoğurt yemeye, ayran içmeye korkuyorum uyku komasına sokarlar beni, bravo sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…