slmlar bir çoğumuzun yarın randevusu var sanırım,benim de yarın randevum var.7+3 olduk bebişimin kalp atışını duyup görebilecek miyim acaaba,herkes için hayırlısı olsunnn...biliyorum çok erken ama bebişe isim düşünen var mı?erkek olursa eşim Poyraz istiyor ama kızz olursa????
hmm olabılır canımsen yoktun kız ben yazdığımda kimse görünmüyodu
beniim cuumaa işten izin alamadım p.be içiin aayy çok heycanlıyıııım
of ya kendimi çok kötü hissediyorum daha doğrusu çok normal iki gündür acaba boş kese mi yada kalbi durdumu diyorum. ne yapayım haftaya perşembe randevum var. kese gördüm haftaya kalbi dinleriz dedi doktor. haftaya kadar dayanamam. ne yapayım. kanda baktırsammı artış var mı diye yoksa başka doktora mı gitsem herşey yolunda mı diye of yaa
kızlar benim batmalarım hala devam ediyo
benle aynı dönemde olup sancıları devam eden var mı :26:
of ya kendimi çok kötü hissediyorum daha doğrusu çok normal iki gündür acaba boş kese mi yada kalbi durdumu diyorum. ne yapayım haftaya perşembe randevum var. kese gördüm haftaya kalbi dinleriz dedi doktor. haftaya kadar dayanamam. ne yapayım. kanda baktırsammı artış var mı diye yoksa başka doktora mı gitsem herşey yolunda mı diye of yaa
Iyi aksamlar kizlar.Dun ilk kontrol doktora gittim. Genel sorular sordu onun disinda altdan bakti. Portakal buyuklugunde dedi ( Kese mi turkcesi bilmiyorum. Ana rahim mi yoksa? :26:
Sonra 2 hafta sonraya yeni randevu verdi. Ozaman kan testi filan yapcak. Yani bebisin kalbini dinletmedi. anca hastane cagrinca dinlersin dedi.
wooow teşekkür emeğine arkıdeş...Gunaydın Kizlar
Gec dollenme hakkinda:
Geç yumurtlama olan kadın o ay gebe kalırsa adet olmayacaktır ve geç yumurtlama olduğunu da farketmeyecektir. Ancak adetine göre hesaplanan gebelik haftası ultrasonda görülen gebelik haftasından büyük çıkacaktır. (Ortalama 1 hafta büyük çıkar.) Çünkü gebelik haftası adetin başladığı ilk güne göre hesaplanır. Ultrason ise gebeliğin boyuna göre hesaplar. Gebeliğin boyu ise esasında son adet ile ilgili değildir yumurtlama yani döllenme olan günle ilgilidir, çünkü gebelik bu günden sonra büyümeye başlar. Normalde son adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında ortalama 2 hafta fark olacağı kabul edildiğinden bir problem olmaz ve gebelik haftası bu gözönüne alınarak hesaplanır. Ancak geç döllenme olduğunda adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında yaklaşık 3 hafta süre geçeceğinden adete göre hesaplanan gebelik haftası 1 hafta büyük çıkar. Bu durumda ultrasonla hesaplanan gebelik haftası dikkate alınır ve gebelik-doğum takipleri buna göre ayarlanır.
Örnekle açıklamak gerekirse: Ayda bir adet olan bir kadın zamanında normal yumurtlama ve döllenme ile hamile kaldığında son adet tarihine göre gebelik haftası 7 hafta çıkmış olsun. Aynı kadın 1 haftalık geç döllenme sonucunda hamile kalsaydı son adet tarihine göre yine 7 haftalık gebe çıkardı ancak gerçekte gebelik 6 haftalık olurdu çünkü döllenme 1 hafta geç olmuştur ve hamilelik 1 hafta geç başlamıştır. Bu hastada son adet tarihini değil ultrasonla ölçülen gebelik haftasını doğru kabul etmek gerekir. Gebelik haftaları hesaplanırken bu durumun da göze alınması gerekir.
Ben dayanamayacam doktordan randevu alacam. Dunde soyledim bende butun belirtiler kayboldu. Sanki hamile degilim. Gogulserimdeki sislikler bile indi. Sadece kramplar kaldı. 10+2 yim karnim dumduz. Gidip doktora gorim bari yavrucugumu. Insallah birsey yoktur.Dua edin lutfen.
Sagol canim. Insallah 3. de alirim. Defne benide yatirmiyor hani diyorumya halsizlik filan var diye ben bebekten oldugunu bile dusunmuyorum gece gec yatiyorum sabahta kargalar kahvalti yapmadan kalkiyorum.ohhh ne güzell cnm yaaa....allah daim etsin hep başarılarını cnm...yorgunluık konusunda aynı fikirdeyim eskiden defnemi 11 gibi uyutup bi oh derdim bazen 2-3 lere kadar takılırdım....şimdi onu yatırıyorum en geç 12 lerde sızıyorum yaaa....çok fena bu uyku hali bende de..
gule gule kullan canim :)CAnım çokkkkk tşk ederim çok güzel oldu
duyarsin canim hele vajinadan bakarsa burda oyle bakiyorlar kesin duyarsin. bende saliyi iple cekiyorum.slmlar bir çoğumuzun yarın randevusu var sanırım,benim de yarın randevum var.7+3 olduk bebişimin kalp atışını duyup görebilecek miyim acaaba,herkes için hayırlısı olsunnn...biliyorum çok erken ama bebişe isim düşünen var mı?erkek olursa eşim Poyraz istiyor ama kızz olursa????
canim bu kadar germe kendini. kan testi yapsan ne olucak hergun ultrasona girsen ne olucak Alla korusun bir aksilik olsa bunlar engellemiyecek aksine bu endise bebege daha zararli sen rahat olmaya calis Allaha havale et.of ya kendimi çok kötü hissediyorum daha doğrusu çok normal iki gündür acaba boş kese mi yada kalbi durdumu diyorum. ne yapayım haftaya perşembe randevum var. kese gördüm haftaya kalbi dinleriz dedi doktor. haftaya kadar dayanamam. ne yapayım. kanda baktırsammı artış var mı diye yoksa başka doktora mı gitsem herşey yolunda mı diye of yaa
13. hafta diyrolar ama bazilari 11de ogrenmis. bende cok merak ediyorum :)kızlar benım bebış 8+3 haftalık oldu..ama sımdıden cınsıyetını ogrenmek ıcın cok meraklıyım kızlar sızce kacıncı haftada bellı olur?ayrıca merak edenler varmı?
kızlar benim batmalarım hala devam ediyo
benle aynı dönemde olup sancıları devam eden var mı :26:
selam kızlar bende 2012 haziran annesiyim
6 hafta 12 günlüğüz bizde:))
hoşgeldin,hayırlı olsun bebişin inşallah.
hoş geldiiin ay daş :))))selam kızlar bende 2012 haziran annesiyim
6 hafta 12 günlüğüz bizde:))
nasil dinletmedi yedi haftayi geciyor ya seninki bebisi gördümü keseyi ben evdede yoklardim deseydin bak simdi kizdim doktoruna ay dört gözle seni bekliyodum iki gündür canim ya ufff pit pitlari duydum bebisi gördüm cümlesini görmek istiyodum ben amaaaaaaaaaa
Dinletmedi uyuz kadin isteGerci burda dinlemek icin alet yok dedi. Sastim kaldim. Cunku gayet guzel bi klinik yani olmamasi garip. Hastaneden mektup gelcek dedi 12 haftalikken veya daha erken gelir dedi. Orda dinletirler kalbini.
Ay bide sey dedi. Dusuk riski diye birsey var genelde kadinlarin 20% sinde olur dedi. Ama genclerde pek gorunmuyor dedi. Okadarini bende biliyorum dedim. Yani bi bakima umutlanmayim diye mi gostermedi diye dusunmedim degil.
Zaten dedikleri herseyi bende biliyordum. Ayni seyleri tekrarladi durdu.
Neyse simdi de dört gözle hastaneden gelecek olan mektubu bekliyecez.
Benden cok esim hayal kirikligina ugradi. Hadi dinletsin kalbini diyip durdu :26:
karnı hafif şişen var mı ?
benim yemek yiyince şiş onun dışında normal göbek
sanki bebek değil göbek :26:[/QUOTE
neden bu dr lar bizim bildiklerimizden öte söylemezler.. onlar mı bilgisiz biz mi dr kadar bilgiliyiz
bu arada ben kalp atışını sadece hareket olarak gördüm
pıt pıt da mı duyuluyorduuuuuu
Yani bana kalbi gosterse bilmedigim birsey derdim
Ay hic bilmiyorum. Pit pit diye duyarsam kalp sesini aglarim ben herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?