2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel okuyunca heyecanlandım..haftaiçi benim kontrolüm...

canım ben tavsiye etmiyorum ilk 3 ay bebeğin gelişimi için çok önemli....ıhlamur portakal suyu,viks falan kullan..kadın doğumcunmu verdi antibiyotiği

ayyyyy maşallahhhh ne güzell darısı bize bende bu hafta gitmeyi düşünüyorum artık 6 küsürlerde olucam o zmn...

6 Haftalık Hamile

Bu Hafta Sizde Meydana Gelen Fiziksel Değişiklikler

Muhtemelen geçen hafta hissettiğiniz belirtileri hissedeceksiniz ama bu sefer biraz daha fazla olacak. Bulantınız artacak, kokulara karşı daha hassas olacaksınız, kendinizi daha yorgun ve düşük enerjiye sahip hissedeceksiniz. Sabırlı olun ve tabiat anaya karşı çıkmaya çalışmayın. Garip gibi görünse de, yaşamakta olduğunuz gibi hislerin oluşması için iyi nedenler var ve bunların hepsi o kadar da kötü değil.
Zamanın çoğunda kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz ya da açlık hissedeceksiniz. Bazı kadınlar bu erken dönemde aşermeye başlar ve canları normalde akıllarına gelmeyecek yiyecekleri çekmeye başlar. Bolca et, balık, deniz ürünleri, meyveler ve kıtır kıtır yemek için buz en çok aşerilen yiyecekler arasındadır.
Göğüsleriniz ve göğüs uçlarınız daha da duyarlı hale gelebilir. Damarlarınızdaki genişleme nedeniyle göğüslerinizde mavimsi bir renk oluşabilir ve göğüsleriniz hızla büyüyebilir. Göğüs başlarının rengi koyulaşabilir. Daha büyük numara sütyen giyerek rahat ettiğinizin farkına varacaksınız.
Vajinal akıntının arttığını fark edebilirsiniz. Vajinal akıntı aşırı düzeydeyse, kaşınmaya neden oluyorsa veya kötü kokuyorsa doktorunuza başvurun. Hormonların birbirleriyle yarıştığı hamilelik döneminde maya enfeksiyonları yaygın olarak görülür ve normal vajinal florada ve pH oranında değişiklikler meydana gelir.
Çok daha fazla yutkunmanız gerekiyormuş hissine kapılabilirsiniz. Bazı hamile kadınlarda tükürük üretimi artar ve bununla başa çıkabilmek için sürekli yutkunmaları gerekir. Bu durum normaldir ve haftalar ilerledikçe düzelir.
Bazı kadınlar hamileliğin 6. haftasından itibaren baş ağrılarından şikâyetçi olurlar. Bu durumda ilaç almamaya çalışın. Uzanmak, sağlıklı bir şeyler yemek, sıvı alımınızı arttırmak veya ılık bir duş almak gibi basit tedavileri uygulamaya çalışın. Başa yapılacak masaj bu açıdan çok etkili olabilir.

Bu hafta bebeğiniz kurbağa yavrusunu (iribaş) andırır. Kocaman bir baş, küçük bir gövde bacakların gelişeceği yerlerde küçük tomurcukların yer aldığı bir yapıdadır. Ama endişe etmeyin bu durum çok uzun sürmeyecek, çünkü 6. haftada, siz uykudayken bile her gün çok büyük değişiklikler olmaktadır.
Bebeğinizin kalp atışları vajinal ultrasonda görülebilir ve sayıldığında, bebeğinizin kalp atışları dakikada yaklaşık 80 atım civarındadır.
Çok küçücük olmakla birlikte, bu kurbağa yavrusunda önemli iç organlar oluşmaya başlamıştır. Karaciğer, böbrekler ve hatta akciğerler için yer hazırlanmaktadır. Enerjinizin büyük kısmı bebeğinizin büyümesi için harcandığından, kuşkusuz bu hafta kendinizi yorgun hissedeceksiniz.
Bu hafta bebeğinizin çeneleri ve hatta yanakları oluşmaya başlar. Küçücük olan bu organlar bu haftadan itibaren büyümeye başlayacaktır.

7 Haftalık Hamile

Şu anda hamileliğin ilk üç aylık döneminin yarısını biraz geçmiş bulunuyorsunuz. Kendinizi pek harika hissetGöğüskle ve hamileymiş gibi durmamakla birlikte, içinizde bir sürü şeyin olup bittiğinden emin olabilirsiniz.

Bebeğinizin büyüklüğünü sürekli olarak bazı yiyecek çeşitleriyle karşılaştırmak garip görünebilirse de hamileliğin ilk haftalarında bu normaldir. Bunların bizdeki zihinsel fotoğrafları herhangi bir kafa karışıklığını ortadan kaldırır. Dolayısıyla, 7 haftalık hamilelikte bebeğiniz bir mısır tanesi, bir üzüm, küçük bir fasulye büyüklüğünde olabilir. Rahminiz orta boy bir portakal büyüklüğündedir. Eminim şimdi bir fikir edindiniz.

İlk hamile kaldığınız güne göre bebeğiniz yaklaşık 10.000 kat büyüdü. Ama hala rahminizin içinde küçük bir fasulye gibi oradan odaya sıçradığını fark etmeyeceksiniz. Bu ancak hamileliğinizin ikinci üç ayının ortalarında olacak.

Bu Hafta Sizde Meydana Gelen Fiziksel Değişiklikler

Kabızlık bu haftaki istenmeyen dostunuz olabilir. Hamilelik süresince kalın bağırsak biraz tembelleşme eğilimi gösterir ve progesteron hormonunun bağırsağı yavaşlatıcı etkisi vardır. Bu durum bol miktarda sıvı almanızı sağlayacaktır. Diyetinizde lif oranının yüksek olmasına dikkat edin.
Daha önce yaşamış olduğunuz belirtileri belki de daha farklı bir algılamayla yaşayacaksınız. Bulantı, bazı yiyeceklere karşı tahammülsüzlük, kusma ve hatta mide yanması ve ekşimesi günün büyük bölümünde sizinle beraber olabilir.
Bol miktarda salya sürekli olarak yutkunmanıza yol açacaktır. Bu noktada önlük takma ihtiyacınız olmasa bile öyle olması gerektiğini hissedebilirsiniz. Ağız hijyenine dikkat etmelisiniz ama diş fırçanızı ağzınızın arka kısmına uygularken dikkatli olun. Dilinizin arka kısmını iyice fırçalamanız gerekliliği öğürme refleksi yaratabilir.
Patlak veren sivilcelerle ikinci bir ergenlik dönemi yaşamakta olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bu durum tamamen hamileliğin 7. haftasında vücudunuzda faaliyet gösteren hormonların sonucudur.
Isıya karşı özellikle duyarlı olduğunuzu fark edebilir ve ilk fırsatta giysilerinizi çıkarmak isteyebilirsiniz. Bu durum hamileliğin ilk haftalarında vücudunuzdaki kan dolaşımı hacminin artması ve meydana gelen hormon “sıçramaları”nın sonucudur.
Rahminizin yukarı doğru kalkması ve leğen kemiğinden dışarı doğru çıkması 12. haftadan önce meydana gelmekle birlikte, orta bölgenizde bir miktar “kalınlaşma” hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar hamileliğin ilk üç ayında birkaç kilo alabilir, bazıları ise kilo verebilir. Bu tamamen kişisel bir olaydır.
Kendinizi gerçekten yorgun hissedebilirsiniz ve ne kadar uyursanız uyuyun fark etmeyecektir. Bu hamileliğin erken döneminde yaygın olan bir belirti olmakla birlikte, ilk üç ayın sonunda enerji düzeyiniz normale dönecektir

Bu Hafta Bebeğinizde Meydana Gelen Değişiklikler

Bu hafta bebeğinizin kemikleri şekillenmeye başlayacak ve yüz özellikleri biraz daha belirginleşecektir. Aileye özgü burnu şekillenmeye başlıyor; kalıtımla geçmesine itiraz etmeyeceğiniz dudaklardan söz etmeye gerek yok. Bebeğin başının arka kısmı ön kısmına göre daha hızlı büyümektedir.
7. haftadan itibaren bebeğin ağzı ve dili ile birlikte kol ve bacakları da şekillenmeye başlar. Şu ana kadar hala yüzgeç gibi görünen ve göğsün iki yanından sallanan kol ve bacaklar hafta ilerledikçe daha belirgin hale gelmeye başlar.
Bu hafta bebeğinizin beyni oluşmaya başlayacaktır ve her dakika 100 yeni beyin hücresi oluşacaktır. Açlık hissediyorsanız bunda merak edilecek bir şey yok. Bebeğin büyümesi için gerekli enerji sizin yediğiniz yiyeceklerden sağlanmaktadır.
Hamileliğin 7. haftasında bebeğinizin cinsiyetle ilgili salgı bezleri şekillenmeye başlar ama hala ultrasonda bebeğinizin erkek mi yoksa kız mı olduğunu söylemek için çok erken.
Bu hafta, bebeğinizin böbrekleri olması gereken yerde ama henüz bebeğin kanını süzmeye başlamadılar. Bebeğin gelecek 7 hafta süreyle içinde yüzeceği amniyon sıvısının belirli bir kısmını oluşturacak olan idrar üretilmeye başlayacaktır.

kızlar cvplar için sağolun, içim rahatladı biraz. aile hekimim verdi ilacı. iki ilaç verdi hemen kadın doğum uzmanımı aradım. öksürük için verdiğini kullanma antibiyotiği kullanabilirsin dedi. her gün zaten ayvalı ıhlamur bitki çayını balla içiyorum. tiryaki olup günde iki demlik devirmeme rağmen çayı bıraktım çoktan. herşey yavrum için bu arada mideye de çok iyi geliyor tavsiye ederim bi de solunum yolu rahatsızlığı için çekilmiş çörekotu ve bal karışımı çok iyiymiş. benim gibilere duyurulur... :)

defne ismini bende çok seviyorum...canım kız yada erkek olursa ne koymayı düşünüyosun ismini:))
Erkekde Kayra geliyor aklıma
Kızda ise Ela düşünüyorum ben cnm

elaya bayılırım bende cnm çok kararsız kalmıştım defneme koyarken şimdi erkekse çınar istiyorum ben ama eşimden veto yiyorum o doruk olsun istiyo kız olursa defnede eşim maya çok istemişti sanırım maya da ısrarcı olur gene ben elayı düşünebilirim yada masal olabilir yada duruyu da severim hakkımızda hayırlısı cnmm...sağlıkla gelsin de bi kuzucuklarr...cinsiyetler çıkmaya başladıkça isimleri de iicene tartışmaya başlarız gibi..

cnm çok geçmiş olsun aman dikkat edin kızlarr kış hamilesi olacağımızdan havalara dikkatt bende senin gibi çay delisiyim 1 fincan içiyorum gene nefsimi körlemeye..bu arada kızlar hamileyken bitki çaylarını çok içmeyin derim ben tavsiye edilmez yani..yani çayı bırakıp onlara sarmayın onun yerine süt için bol bol...

v

çayı bırakman iyi olmuş cnm..bende içmiyorum çay..katı meyva sıkacağı aldım her sabah portakal nar havuç mandalin suyu içiyorum cnm...
bal ve karabiber yedim bende cnm..şimdi iyiyim allaha şükür....geçmiş olsun tekrar cnm

Doruk güzelmiş canım:)) Defneyi bende düşünüyorum hayırlısı bakalım cnm...

Hamilelikte bitki çayı içmek zararlı mı? Gebelik süresince çaydan mümkün mertebe kaçınmanız gerektiğini daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Çünkü çay ve kahve demir emilimini azaltmakta olup, alınan kalsiyumu idrar söktürücü etkisiyle dışarı atan ve aynı zamanda uyku problemi yaşamanıza sebep olan 2 etken içecektir.

Bu nedenle mümkünse hiç çay içilmemeli, içilecekse dahi yemeklerden 2-3 saat kadar önce birkaç bardaktan fazla içilmemelidir.

Gebelik sırasında bir başka konu da bitki çayları üzerine sorulmaktadır. Anne adayları bitki çaylarının zararsız olduğunu hatta bazı durumlarda ilaç niyetine alarak tedavi yöntemi gibi kullandıklarını belirtmektedirler. Aslında bu çok da doğru değildir. İçerdikleri etken maddeler hem size hem de bebeğinize zarar verebilecek bitki çayları mevcuttur. Örneğin sinemaki çayı rahim kasılmalarına sebebiyet veren etken maddeleri barındırmaktadır. Bu sebeple iyi niyetli gibi görünen bitki çaylarına da acaba ile yaklaşmak doğru olacak, doktorunuza danışmadan içmemek yararınıza olacaktır.

Kızlar özellikle ekinezya çayı ki ben çok severim yada sinameki çayı gibi söktürücü etkisi olanları hiç tavsiye etmiyolar bide özellikle adaçayı

Kızlar Ben çıkıyorum uykum geldi:)) Az uyucam...İşe gitmiyorum artık evdeyim...Görüşürüz.

kızlar bende erkek olursa kuzey doruk ferman erim poyraz düşünüyorum. kız olursa da melina istiyorum çook uzun zamandır,eşimde defne istiyo. alya mina gibi isimleride çok beğeniyorum

kızlar bende erkek olursa kuzey doruk ferman erim poyraz düşünüyorum. kız olursa da melina istiyorum çook uzun zamandır,eşimde defne istiyo. alya mina gibi isimleride çok beğeniyorum

valla cnm defneyi eşim koydu bizde ama emin ol iyiki koymuşuz diyorum kızım die demiyorum hiç çirkin defne görmedim bide çok uysal oluyolarr accık kuduruklar ama olsun bakışları yetiyoo o yüzden defneyi de düşünmeni tavsiye ederim...

bide şey diye düşünüyorum ben şimdi oğlum oldu diyelim adını mesela berke koydum berke 50 yaşına gelince berke AMCA dediklerinde komik oluyo bence. ilerki yaşlarda uygun olsun istiyorum ismi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…