2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

belim ağrıyor,arada..aslında bulantım hala geçmedi de saabah çıkardım dahaişte ilk bebebim olduğu için böyle hissediyorum sanırım..

günaydın kızlar bende bugün menemen yapamadım soğan kokusu normalde beni hiç etkilemez midem çok kötü oldu kahvaltıyıda zor yapmıştım folik asit içerken onlarda çıktı malesef mide bulantım geçti derken tekrardan çıkıveriyor

günaydın:)))ayy sabah bulantıları hele ki çıkarmak berbat oluyo...gerçi ben hamilelikten önce midem bulantım olsun diye düşünürdüm,hani her şeyi canım çeker kilo alırım diye...ama bulantı da çok kötüymüşşş

güüünnnaayyddıınn caan kuşlaaar
bugün duygusala bağladım yine ben sizlerde olmasanız o kadar yanlızım kiii:85::85::85::85::85::85:
heleki şu kaynana görümce meselesinden sonra eşimde durgun suskun hiç konuşmuyo desem yeridir:85:

günaydın cnm.. eşine baskı yapıyo olabilirler mi?? ben de öyle olmuştu çünkü.. özür dileyene kadar onlar eşimin, eşim benim başımın etini yemişti... hatta canım en sonunda "Biliyorum haklısın ama Allah aşkına sadece benim için yap bunu" demişti..

muhakkak çok üzülüyorum ona bide hasta ilgileniyorum falan ama morali düzelmiyo bi türlü hastalığının arkasına saklanıyo ama çıkar elbet geçen benim mutlu olmamı istiyosan özürdile büyüklük sende kalsın dedi ama yok onlar büyüklük yaptığımı değil onlara boyun eğdiğimi düşünücek senin mutlu olman için canımı veririm fakat bunu yapmıcam yapamam zorlama beni dedim peki dedi zamana bırakalım dedik ama onun bu hali benide üzüyo:85:

biliyorum şimdi sen özür dilesen bütün sorunlar bitmiş gibi olucak eşinle ama inan bana öyle olmuyo cnm.. senin özür dilemen onların kazandığı bi zafer gibi algılanıyor ve daha sonra bugün yaptıklarından çok daha fazlasını yapmaya cüret ediyorlar.. bu yüzden eğer bu saçma olay bi zaferse bunu onlar kazanmamalı.. bu yüzden ne kadar kırıldığını eşine çok sıkmadan anlatmaya çalış.. haklı olduğunu bilmesi yetmez.. tıpkı onların yaptığı baskı gibi ara ara küçük dozlarla senin de haklı olduğunu nedenleriyle hatırlat ki onlar söylendiklerinde eşinin aklına senin sözlerin gelsin... ve iş tabi eşin de bitiyor.. sonunda onlara siz ailemsiniz sizden vazgeçmem ama eşim de benim ailem.. üstelik özel bi durumu var.. bu yüzden herkes birbiriyle iyi geçinsin tarzında ültimatom vermeden onlar durmaz..

ben de bu sabah menemen yapayım dedim,yapma aşamasında sorun yoktu,ta kii yerken yumurta kokusu gelene kadar....sonum senin gibi oldu yani

ya inan şimdiye kadar ne konuştular bilmiyorum tek bildiğim eşim aradığında annesi ağlıyomuş onu söyledi duygu sömürüsü yapıyo hayatım kusura bakma ama böyle bişey içinde seni evlatlıktan reddediyolarsa bişey diemicem sizin aile bağlarınıza dedim bişey diyemedi hadi onu geçtim dedim senin ailen bişey diyemem kesinlikle ama zamanında sana sahip çıkmıyoken benim yanımda sen beniim ailemsin die ağladığın günleri unututosun atamazsın satamazsın ben kötü bişeyde demedim 1 gün önce haber verin geliceğinizi dedim anlayış göstericekleri yere sana duygu sömürüsü yapıyolar dedim durdu benimde ailem var babam annesine ne kadar saygı duyuyo falan die bi gaza geldi sonra ne düşnüyosa artık tekrar aynı moda dönüyo

ahh canım öyle iyi biliyorum ki... defalarca çok hırpalanarak yaşadım ben de.. onlarla iletişime geçene kadar her türlü çok mutluyuz ama rahat vermezler ki.. ben küsmüştüm onlara o dönem.. aramadım, ararlarsa cvp vermedim.. gitmedim.. ama kayınvalidem de kayınpederim de rahat durmadılar.. ben gitmeyince eşim de çok gidemedi.. ama hergün aradılar onu.. arada bir mecburen gidelim diye eşimin en sevdiği yemekleri yapıp davet etti.. ben hayır deyince evde kavga kıyamet kopuyordu.. sonunda eşimle iletişimimiz tamamen koptu.. onu terketmeyi bile düşündüm.. ama seviyorum işte o kadar kolay değil ki.. kavgalara katlanamayıp sonunda gittim onlara.. baktım hiçbi şey olmamış gibi herkes kendi aleminde.. bi süre iyiydik ama sonra başka sorun patlak verdi.. tam 3 yıl böyle geçti.. biz kayınvalidemlerle aynı şehirdeydik, benim ailem başka şehirde.. o da ayrıca yapayalnız hissetmeme neden oldu.. her gün dua ettim.. her gün ağladım.. sonunda rabbim duamı kabul etti, eşimin ataması yapıldı üstelik başka şehire.. onlar cenaze evi misali yas tutarken, ben bayram sevinci yaşadım.. taşınırken gelmediler bile yardıma.. hiç takmadım.. ne de olsa ben dileğime kavuşmuştum.. artık uzaktan karışamazlardı.. taşındıktan yaklaşık 5 ay sonra ordan da müdahale ettiler başka bi olay patlak verdi.. o gün kayınvalidemi arayıp ağzıma geleni söyledim tabi hakaret etmeden.. sanki 3 yılın patlamasını yaşıyordum.. ve o konuşmadan sonra bi 6 ay kadar görüşmedim onlarla hiçbir şekilde.. her gün aradılar eşimi, sürekli duygu sömürüsü yapmışlar çocuğunuz olursa gelemeyecek miyiz, seni hep dışarda mı görücez falan diye.. sonunda geçen ramazan bayramında onları affetmeyi kabul ettim af dilemedikleri halde.. ama eşime defalarca başının etini yercesine söyledim.. bu SON diye.. bundan sonra en ufak bi imayı bile affetmem, kim olduklarını, varlıklarını unuturum yüzlerine bakmam dedim.. eşim anladı ciddiyetimi.. ve sanırım onlarla konuşmuş.. bayramda gittiğimde hepsi muma dönmüş gibilerdi.. kayınvalidem iş bile yaptırmadı.. bişey söylicem diye ağzımın içine bakıyorlardı resmen.. şimdi iyiyiz.. olanların hiçbirini unutmadım ama bir süreliğine rafa kaldırdım sadece... ta ki tekrar yapmaya cesaret edecekleri güne kadar hiçbir eski mevzuyu açmıyorum.. tekrar ederse olacaklar belli.. deliler gibi kavga etsek de bu defa boyun eğmeyeceğimi biliyor..
işte böyle canım..

sonunda gelmişsin gözdeee
ben zor uyudum gece resmen
ya anlıyorum senıı gercekten evde cıkarmak ıyıde dısarda bi yerde cok kötü oluyor :S
aynen bugun piknige gitcekmişiz gidesim yok bulantılardan nasıl olcak bilmiyorum

Canım ben ilk bebişte izlemiştim eşimle cok etkilenmiştik ama bebişimiz 8 haftada düştü bir dahada izlemedim ama cok güzel bir belgesel gercektenetkiliyci cok

evet gerçekten cok güzel ben cok begendim izlemeyen arkadaşlar varsa mutlaka izzlesinler

ben sana linkini özelden atıcam şimdi izlersin
cok güzeel
zaten canım göstermiyorlar öyle cocuk cıkarken falan sadece kadını gösterişyorlar yoksa izleyemezdim ben
ama kadın hiçte bagırıp çağırmıyor oh ne güzel dedim
öyle olsa bende isterim

3 gündür bulatılarım geçti
korkuyorum kızlar ya bebeğe bişey mi olmuştur acaba
kalbinin durmasından çok korkuyorum
bu korkuyu herkes yaşıyor mu yoksa paranoyak mı oldum iyice

günaydııııın kızlarrrr
ya ben bulantılardan kurtuldum galiba demiştim ya 11. haftada baya azalmıştı dünden beri resmen eskiye döndüm.
ya annem yanımdaydı şimdiye kadar hiç mutfağa girmiyodum dün eşimle yaptım yemekleri ama varya bir ara ölüyorum sandım bulantıdan ne yemeği yiyebildim hepsi çıktı offf
eşimle konuştuk bir süre daha mutfağa girmicem ama bakalım nasıl olucak. sabah bile kötüydüm
yani geçtiğine filan aldanmayın 16. haftadan önce zor ya

canım sende bir sorun yok hepimiz paranoyak oluyoruz bu dönemde benimde ilk azalıyo gibi olmuştu ay neler gelmişti aklıma. ben bide ebeyim ya bu dönemler de dalgalanma gösteriyo zaten. eşim hatta demiştiki bulantın olsa bi telaş olmasa bi telaş. ALLAHIN izniyle sağlıklıdır hiç korkma sonuç 10 hafatada az değil yavaş yavaş azalcak.

canım 10 haftalık olmuşsun ara ara olucak bulantıların ama eskisi gibi olmuyo sabahları oluyodu benim şimdi onlarda azaldı...Bebişinin bişeyciği yoktur canım kasılmalar olur arada o zaman anlarsın orada olduğunu sıkma canını

canım biraz zorlasan kendini alışıyosun en başta bende kötü oluyodum ama benim annemde yok yemek yapıcak mecburum bi yerde cam aç bilmem ne burnun alıştıktan sonra düzeliyo bence birazda psikolojik bulantılar tamam illaki oluyo ama aman midem bulanıcak diede kasarsanız bulanmıcağı varsada bulanıyo

canım yok benim psikolojik değil okadar hevesle girdim ki mutfağa özlemişim. zaten iyileştim artık yapabilirim demiştim. yemek kokusu gelmeye başlayınca biraz daha dayanayım dedim hatta sofra kuruldu filan ama en sonunda dayanamadım

sağolun kızlar
cuma kontrolüm var
daha geçen hafta gördüm çok iyiydi ama
demin bi arkadaşım 21. haftada kalbinin durduğunu duyunca panikledim yine
demek herkes aynı

bu arada sizlere kan pıhtılaşması testi yapıldı mı?
bana yapılmadı yaa
şimdi istesem yaparlar mı
ya pıhtılaşma sorunum varsa?

canım sen uzun süredir girmiyosun galiba ondan alışkanlıkta gerekiyo nihayetince canıım yavaş yavaş birden abanma
ben ilk tavuk yapamıyodum yavaş yvaş alıştırdım ilk ocağa koyduğumda bi iki mutfağa giriyodum sonra daha sık sık gidip gelmeye başladım sonrada alıştım öyle yani

valla canım ben 8 haftalıkken birsürü test yaptı sonrada ikili test yaptı başkada bişey yapmadı bence çok fazla test yapmasınıda istemiyorum açıkçası bazo hastanelerde para için hem anneye hem çocuğa eziyet gibi bir sürü test yapıyolar sen istersen yaptır ama bence çok gerek yok nihayetinde kanın pıhtılaşıyomu pıhtılaşmıyomu bu yaşına kadar çıkardı bana kalsa vitamini hiç içmicektim drum 3 günde 1 iç çok gerekte yok sen bilirsin ben yazıyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…