2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hımmm karnın büyük olunca kız sandıydım olabilir iç karınla ilgili demek...kzıının fotosumu bu?

başağrısı da var ayrıca ayağıma kramp giriyo arada çok kötü oluyo benimde kuaföre gitmem lazım bıyıktı kaştı çok uzadı h sonu akrabalar geldi gidemedim yakında çok güzel hareketlerdeki gibi olcam ya

ben 70 le başladım 64e düştüm şimdilik almadım gerci 2 gün önce ölçtüm belki 65 olmuşumdur hiç aldığım yer yok ama karnım çıktı

başağrısı çok fena oluyor bende
migrenim vardı zaten benim
sık sık migrenim tutuyor
hamilelikte hiç kusmadım ama migren tutunca kustum ilk kez
çok feci bişey
ne zaman geçer bu baş ağrıları ya
bulantıdan bile daha çok zorluyor beni

kaç haftalıksın göremedim?
inşallah almazsın canım
sanırım zayıf olduğum için kilo almaya daha çok meyilliyim
öyle oluyormuş ya zayıflar daha çok kilo alıyormuş

tatlım senle aşağı yukarı aynıyımm SAT a göre 12+6 ama 3 4 gün geriden geliyoruzzz.... İnşallah çok almam yaa benim zaten hamilelikten önce de göbeğim sanki 5 aylık gibiydi... bakalım iyice yusyuvarlak olmam inşallah

selam kızlar... ben herzaman giremiyorum bir oğlum var anca o uyuyunca vakit bulursam giriyorum. hala bulantılar devam. oğlumda böyle değildim hayırlısı bakalım yarın dr a gitcem. görmek için sabırsızlanıyorum bebeğimi....

ay canım benim biz hiç yorum yapamıyoruz artık :) ne olursa olsunda insan merak edıyor gene benımkıde erkek olursa artık hazıran ayı erkek ayı olacak cidden Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin inşallah bakalım inş. ayın 21 de öğreniriz sonucu

canım sen yine şanslıymışsın ben öle bir kusardım ki tüm apartman duyardı sesimi kaç kere nefes alamadım tuvalette yıgılıp kalıcaktım 2 kere eşim tanık oldu kafayı yiyodu işe gidince beni annemlere bırakıodu gelince alıodu kreşe bırakır gibi 1 haftadır iiyiyim öle zorlanarak kusmuyorumda baş agrıları başladı dayanamadım dün parol içtim 1 tanee çok az faydası oldu bende bidaha içmedim

şişşştt sakin ol cnm bende kötüydüm ama 12 . haftayı bir geç herşey yoluna giricek merak etme zamanlada güzel olur...arada şöle süsülen püslen gez çık dışarı..kendini eve kapatıp canını sıkma...arada makyaj yap süslen kendin için...

gecede kocan için...

babaların yeni annelere dememesi gerekenler

Yemek yok mu?

Kirli bir bezin kafanıza doğru uçuşa geçmesini istemiyorsanız böyle bir soru sormak yerine mutfağa gidip yemek hazırlayacağınızı söyleyebilirsiniz. Pişmiş bir yemek varsa ne ala... Yoksa mutfak becerilerinizi göstermenin tam zamanı.

Bebek neden ağlıyor?
Bebeğin neden ağladığını bilse, emin olun gerekeni de yapardı. Unutmayın, bebeği annelerin doğurmuş olması, hiç değilse başlangıçta bebek bakımı konusunda sizden çok daha fazla şey bildikleri anlamına gelmez. Bundan sonra öğreneceklerini ise kolaylıkla siz de öğrenebilirsiniz. Yeter ki bunu gerçekten isteyin. Yeter ki bilinçli ya da bilinçsiz olarak ?bilmemek özgürlüktür? düsturunu benimsemeyin!

Neden ağlıyorsun?
Hormonlar, duygu yükü, doğum sonrası bunalımı, başaramama kaygısı, çaresizlik duygusu, yanlış yapma korkusu... Kim bilir? Muhtemelen anne de neden ağladığını tam olarak açıklayamayacaktır. Dolayısıyla neden arayışına girmek yerine sevgi ve anlayış dolu bir kucaklama, teklifsiz yardım verme, yardım ve destek olanaklarını araştırmayı deneyebilirsiniz.

Ama ben bütün gün çalıştım...
Emin olun ki anne de bütün gün çalıştı. Üstelik o, bütün gün çalıştığı işi yapmaya halen devam ediyor ve en azından belli bir süre boyunca 24 saat bu işte çalışacak... Ona biraz dinlenme ve tazelenme olanağı yaratmaya ne dersiniz?

Galiba altını değiştirmek gerekiyor...
Bravo, harikasınız! Bebeğinizi tanımaya ve ihtiyaçlarını anlamaya başladınız. Peki bunları karşılamaya da başlayacak mısınız? İnanın bebeğin bezini çıkarmak, poposunu temizlemek ve yeni bir bez takmak yüksek bebek bakım eğitim diploması gerektirmiyor. Üstelik doğumdan itibaren bebeğinizin temel ihtiyaçlarını karşılamanız onunla aranızda güçlü bir bağlanmanın gerçekleşmesini sağlayacak. Böyle değerli bir ödülü geri çevirebilir misiniz?

Beni ihmal ediyorsun...
Yeni annenin bebeğini neredeyse takıntı düzeyinde düşünmesi son derece doğaldır. Zaman zaman annenin radar ekranından çıksanız bile, anne ile bebek arasındaki bu yoğun duygu alışverişi son derece önemlidir. Evet anne bugünlerde bebeğe aşık. Ama unutmayın siz de bebeğinize aşık olabilirsiniz. Bu, bebeğinizle aranızdaki bağlanmayı güçlendirmek gibi harika bir şeye hizmet etmenin yanında, eşinizle aranızda güzel bir bağlantı oluşturmanızı da sağlayacaktır. Ne de olsa, şu anda eşinizle aranızdaki en önemli ortak nokta bebeğiniz. Anne-baba olmakla ilgili keşiflerinizi, duygularınızı, gerilimlerinizi ve en önemlisi de bunun hayatınıza kattığı mutluluğu paylaşırsanız, eşinizle yeniden ama daha farklı ve güzel bir noktada buluşabilirsiniz.

Bebek aç mı kalıyor yoksa?
İlk aylarda bebeğin güzel geliştiğini gösteren en önemli şey iyi besleniyor olmasıdır. Bu nedenle anneler bebeğin beslenmesi konusunda duygusal bir hassasiyet gösterebilirler.

Anne bebeği emziriyorsa, unutmayın ki, her ne kadar "doğal bir şey?" olsa da, emzirme anne ve bebeğin birlikte öğrenmesi gereken bir beceridir ve ilk başlarda herşey yolunda gitmeyebilir.

Böyle durumlarda etraftan "sütünün yetmediği, emzirmeyi beceremediği" gibi eleştiriler gelebilir. Siz lütfen annenin emzirme konusundaki güvenini sarsacak eleştirilerden kaçının ve onu başkalarından gelecek bu gibi eleştirilerden koruyun. Yalnızca emzirme konusunda gerçekten bilgili kişilerden tavsiye kabul edin (doktor, ebe, bebek hemşiresi gibi).

Öte yandan bebeği mamayla besleyen anneler de duygusal desteğe ihtiyaç duyabilir. Annelerin çoğu bebeği emzirmek ister ve herhangi bir nedenle emzirememesi durumunda başarısızlık, yetersizlik ya da sadece üzüntü duyabilirler. Eğer eşiniz bu tür bir üzüntü duyuyorsa "boşver, önemli değil" demek yerine, duygularına saygı gösterin, onu destekleyin ve dışarıdan gelecek eleştirilerden koruyun.

maşallah canım
doğuma 1-2 ay kalmış gibi

süper fikirmiş canım.. bence de böyle yapılmalı..

yaa kızlar size hayranım hem face de hem burada nasıl takip edip yazıyorsunuzzzz :zuzuşokda: helal olsun vallaaaa bide face kim kimdir bi bilseeemmm

zuzum :)) beni buldun.. önce emin olamadım ama sonra nihalle fotoları görünce anladım :)))
siz tek yumurta mısınız canım??
değilseniz acayip benziyosunuz :) çift yumurta ikizleri pek benzemiyorlar birbirine de

kredi kartın yokmu daha ucuz biyere git özelelrden birine şöle 30 tllik bişi olsun...

ya varda eşim de kredi kartına yüklenmek istemiyo ben işten çıkana kadar kartları kapatmaya çalışıyoz bakalım annesine geçen dedim para verir inş. Vercem diyodu görmemiz içinde kaynanam erkek diyo görümcem kız ablamın içinden de kız geçti benim ta öğrendiğimden beri öle geçiyo bilmiom heyecanla beklioz

ben de migrenden kustuğum gün içtim bitane parol
parolu doktorlar günde 3 taneye kadar içebilirsin diyorlar
tabi içmemek en iyisi de
çok zorda kaldığımızda parol var iyi ki
ben grip oldum mesela,yine parol verdiler
8 saatte bir içicekmişim
içmicem tabi ki de
bundan sonra çok başım ağrıdığında atıcam bi tane parol

miraycım dediğin çıkarsa ne dilersen dile benden nerde oturuyon yakınsan görüşebilirdikte

Doğum için hazırlanacak olan çantanın içinde neler olmalıdır?
Bir ay öncesinden çanta hazırlanmasında fayda vardır; çünkü o panik halinde bazı şeyler unutulabilir. Doktorun numarasını, ambulansın numarası, araba yoksa taksinin numarasını bir yere yazmaları gerekiyor. Çantaya emzirmeye uygun gecelik veya pijama, sabahlık, kısa pamuklu veya yünlü çorap, atlet, pamuklu, ağı ve kenarı geniş külot, pamuklu lohusa sutyeni, hijyenik ped, göğüs pedleri mutlaka koyulmalıdır. Eğer gerekliyse meme emzirme aparatı konulabilir. Bebek için pamuklu zıbın, patiksiz alt pijama, patiksiz tulum, pamuklu başlık, pamuklu çorap, pamuklu ağır olmayan bir battaniye, bebek mendili, yelek veya hırka koyulmalıdır.

kocaya olmaz artık bacı gardaşız ilk bebegimiz düştügü için yasak 3 ay
kusmaktan ne süsü püsü bıraktım o işleri eşortmanla geziniom tüm gün saçımıda öle gelişi güzel topluorum bakım sıfır yanii zayıfladım çöktüm gözlerimin altı mor
yazık koçişimde ne zaman görse beni ( çok yogun çalışıolar görüşemioz da) sen ne güzel oldun böle hamilelik yaradı filan sanki evde ayna yok görmüyorum sanki halimi morel verio işte garibim napsın

zuzum :)) beni buldun.. önce emin olamadım ama sonra nihalle fotoları görünce anladım :)))
siz tek yumurta mısınız canım??
değilseniz acayip benziyosunuz :) çift yumurta ikizleri pek benzemiyorlar birbirine de

tek yumurtayız canımmm önceden çok daha benziyodukkk şimdi saçlardan daha ayırt ediliyoruzzz ama sesimizi bi duy bazen telefonda annem bile şaşırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…