2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım hayır hamile değilim henüz 2010 haziran annesiyim kızım 17 aylık daha küçük nasip olursa 3 yada 4 yaşına gelince hamile kalmak vede haziranda doğurmak en büyük hayalim senin gibi bu arada benim adımda gül 26 yaşımdayım arada bi buralara uğruyorum...

Hamileliğiniz ilk üç ayı neler oluyor?

Gebelik meydana geldikten sonra anne rahmine yerleşiyor ve burada hızla büyümeye başlıyor. Bu büyüme sırasında ilk 8 hafta yani ilk 2 ay çok daha önemlidir. Bu dönemde organlarının ana hatları çizilmektedir.
İlk üç ayın önemi nedir?
İlk üç ay bebeğiniz gelişimi açısında en önemli üç aydır. Çünkü bebeğinizin organlarının ana hatları bu dönemin sonunda gelişimini tamamlıyor. Bu nedenle bu haftalarda eğer zararlı bir ilaç veya diğer bir etkene maruz kalır ise bebeğiniz olumsuz etkilenebilecektir.

Yukarıda belirttiğim konu nedeni ile ilk üç ay boyunca anne adaylarının yemeklerine, sosyal faaliyetlerine yani yaşam tarzlarına çok dikkat etmeleri gereklidir.
İlk Üç ayda bebeğin hangi organları gelişir?
İlk üç ay boyunca bebeğin tüm iç organları ve ekstremiteleri (el-kol ve bacaklar) gelişir. Ancak başta beyin olmak üzere bundan sonraki haftalarda da gelişmeye devam edecektir.
Kalp atışları ne zaman duyulabilir?
Bebeğinizin ilk kalp atışlarını duyma haftanız yapılan ultrasonografi tetkik biçimine göre değişmektedir. Eğer vajinal ultrason yapılırsa 5. haftada, karından (abdominal) usg yapılırsa normalde 6. gebelik haftasında ilk kalp atışlarını duymanız gerekir.

Bazen bu haftada olunmasına rağmen kalp atışları duyulamaz. Bu durumun en sık nedeni anne adayının son adet tarihini yanlış bilmesidir.

Bazen de geç yumurtlama veya döllenme olur ve gebelik beklenenden küçük hafta çıkar. Bu durumda takip önemlidir. Hemen karar verilmemelidir.

çok yararlı bilgiler teşekkürler cnm ahh midem bulanmasa herşeyi yicem bebiş için ama bulanıyor hilma sen kaç haftalıksın ??

ben çizelge yaptım dün nasıl olmuş?içimden mavi geçti ama erkek mi olucak dersin...

ben en son dra ptsi gittim bu arada ben ardahandayım ve urda dr sıkıntısı var bi ane devlet hastanesi ve 1 tane askeri hastane var onlardada 1er tane dr var neyse p.tesi asker hastanesi gittim ıordaki salak dr ne kadrlık dediğimde 1 aydan küçük ama ne kadarlık bilmiyorum dedi dışl gebelikte olabilirsin dedi benim değerler düşük aa dış gebelik oldugunu sanmıyorum 3 değerimde şöle 5.76-76,33-227,3 haftaya gel dedi gidicem ama 4 haftalık falan galiba canım ilk 3 ay yemenle alakalı değil bebek istediğini alıyo zaten benimde çok kötü geçer hamileliğim 4 aya kadr hiç bişey yememiştim ben 6 k,iloda vermiştim

senin 2. bebeğin öylemi?? ben doğru yerdeuim değilmi herkes burda 2.çocuğuna hamile..bence cnm ben düşük yaptım ilkinde alttan çok baktırdım ilk haftalar oluşum sürecinde..şimdi kafama dank etti artık bu hamilelikte anladımki üstten olması daha mantıklı....Yeni dr. edindim burda o alttan kesinlikle bakmam dedi adamı hemen sevdim...sende şöle 2 hafta bekle bence görünmediyse dış gebelik diyorlar hemen ama normaldir o demişti dersin çok sık gitme doktora....2hafta sonra gider baktırırsın....görünür üstten ozman kalp atışını bile duyduk biz bu sefer...

ben ilk bebeğimi kaybettim yazmıştım baştadaa 02 haziranda 37. haftamda acil sezeryan olmuştum bebeğim 3 gün yogun bakımda kaldı fakat dayanamadı vefat etti isteselerde ben alttan baktırmıyorum ilk hamileliğimde hiç alttan bakılmadı ve ne gerek avr zaten küçük p.tesi gel dedi ama drda bi garip kese var ama nerde belli değil dedi aman yaa karışık buralar

anlıyorum cnm rabbim hakkında hayırlısını versin çok üzme kendini..inşallah bu bebeği sağlıkla kucağına alırsın iyi bir hastene nasıl yok anlamadım özelde mi yok orada??

anlıyorum cnm rabbim hakkında hayırlısını versin çok üzme kendini..inşallah bu bebeği sağlıkla kucağına alırsın iyi bir hastene nasıl yok anlamadım özelde mi yok orada??

yok canım buda özel ne arar dedim yaa 2 tane hastane 2 tane kadın dogum uzmanı biride geçici geldi 1 ay sonra gider.. ya bugün fena canım sıkıldı yaa 24 şehit var yaaa diyecek sözüm yok yaaa bu nedir Allahım yaaaa.... Burayada düşünüyorlarmış pis şerefizler...

Topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan eli silahlı, silahsız tüm teröristleri lanetliyoruz.
Topraklarımızda huzur içinde yaşamamız için kahramanca şehit düşen vatan evlatlarımızı saygıyla anıyoruz..
Tüm ulusumuzun başı sağolsun.

ben doğumdan fazla korkmuyorum da erken doğurmaktan çoooook korkuyorum:18ğlum 55 gün yoğun bakımda kalmıştı,çok zor bi süreçti benim için.allah bir daha yaşatmaz inşallah bana öyle bi durumu.epidural sezeryan oldum ben,ameliyatımı izledim,oğlumun ilk çığlıklarını duydum,çok duygulanmıştım.biraz korkmuştum da tabiii

,inş. olmaz bende spinal anestezi ile olmuştum sezeryan

günaydın arkadaşlar çok acı bır gun.hepimizin başı sağ olsun.o kkkkkkkkkkkkkkkklerin de kökleri kurusun inşallah allah analarına babalarına sabır versın...

ben de sabah kan tahlılıne gıttım.dunyanın tahlılını ıstemiş dr sağolsun.iş bitti 190 tl alayım dedı kadın.bu katkı payı bu arada.normalde kaç<para dedım sıgortasız 900küsur dedı.c.tesi dr 175 tl kan tahlılı 113 tl bugun bu.valla dedım çocuk doğurmak bıle zengın işi olmuş.sizden de istedıler mı böyle tahlıller.ilkınde de ne var ne yok baktırmıştı doktorum.temız çıkıyo gerçi herşey çok şükür.ama pimpirik sanırım bıraz atlamak ıstemıyo hiç bişeyi.

devlette yaptırabilirsin çogu testler yapılıyo artık

herkese günaydın kızlar,az önce demeyi unutmuşum.kökleri kurur inşallah hepsinin...

canım ben de geçen hafta hem kan hem idrar tahlili yaptırdım,hormon tahlili vs, 3 sayfa sonuç vardı ve de 5 kuruş para ödemedim.hem de özel hastanede gittiğim doktor yaptırdı.ne tahlili yapmışlar acaba sana merak ettim gerçekten.

herkese günaydın kızlar,az önce demeyi unutmuşum.kökleri kurur inşallah hepsinin...

canım ben de geçen hafta hem kan hem idrar tahlili yaptırdım,hormon tahlili vs, 3 sayfa sonuç vardı ve de 5 kuruş para ödemedim.hem de özel hastanede gittiğim doktor yaptırdı.ne tahlili yapmışlar acaba sana merak ettim gerçekten.

helal olsun kadınlar kulübü sizede bu yakışır...

kızlar,ben kaygılanmaya başladım.herşey yolunda eskisi gibi ama farklılık olmadıkça ben geriliyorum tek farklılık kilo alıyorum.ben dayanamayacağım bugün kontrole gideceğim inş.herşey yolundadır.benim gibi olan varmı?

birde balık yağı kullanan var mı?

ne gibi farklılık olucak canım her hamilelik farklıdır diğerinde miden bulanır bunda sakinsidir hemde mide bulantıları hemende başlamaz. balık yagıda son 3 ay önemli balıkda yiyebiliyorsan sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…