2012 haziran anneleri

hadi ben neyse de
şu yeni evli arkadaşlara çok koyacak bu halvetsizlik işi

bu arada sanırım hamileliğin ilk 3 ayında herkesin canı ekşi tuzlu istiyor mideyi bastırdığı için
3ten sonra belli olacak bence canımızın ne istediği

düşünme bunları üzme kendini hepimiz yaşadık bu bebişlerimizi rabbim kourusun inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

hamileliğim sorunsuzdu enim 4 ay oldu kaybedeli 37 haftalıktı kordonu doladı boynuna kordondaki damarı yırtmışdı neyse boşveriiinnn..üzmiyim sizleride

canım bende çok halsizlik oluyo ve uykusuzluk normal demi bunlar herkes diyo böle devam etmesi ii,ii bi hamilelik geçircen ve kızın olcak deniliyo ne ilgisi varsa

kizmi olur bilmiyorm ama normal halsizlik bende oyleyim hep, ben doktoruma sordm bunu oda normal korkucak bisey yok dedi,sende korkma yat dinlen ani kalkislar yapma cunki bu donemde tansiyonumuz hep dusuk olcak basin done bilir canim,dikkat et,saat aksam 10 dan sonra su veya sivi seyler içme dedi doktorum gece pipi yapmak için uyanmak iii degil dedi,birde devamli soluna yat cocuk ordan daha iyi besleniyo dedi ben bunlari yapiyorm canim.

yasak demişse 12 haftadır...kendimden biliyorum

aynen katılıyorum yeni evliiler zor biz yaşadık yaşıycağımızı
evet bencede 3-4 uncu aydan sonra anlaşılcak kesnlikle

aynen katılıyorum yeni evliiler zor biz yaşadık yaşıycağımızı
evet bencede 3-4 uncu aydan sonra anlaşılcak kesnlikle

canım bugün edremit dev. hast. gittim özeldeki testlerin listesini aldım devlette yaptırdım bu tesleri çok ağrılı bir süreçti üç tüp kan ve artı idrar örnekleri vardim ama ne testleri bunlar bilmiyorum fakat dewlet karşılamıyormuş bunu dewlette 100kadar para aldı yuvarlak hsp( körfezde 220 demişti )
benim ara ara kasıklarımda ağrı olyor canım ya özellikle ayakta durdğmda yada biraz iş yaptğmda soğukta falan....
oo maşallah seninki abi ayada abla olacak bizimkine :103: amin canım hayırlısıyla inşallah doğuruveririz hayırlsylaaa
özelden msj atamıyormusun??
öptüm canım görüşmek üzereee

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım,bebeişlerimiz iyi olsun da aman kanamaya da,kabızlığada,bulantıyada razıyız. ben sadece test günümde yaptırdım bhcg,doktorum sonrasında istemedi zaten ovirelle iğne kullandırdı 2 defa,o iğnede de yüksek gebelik hormonu olduğu için yaptırsamda sonucum yüksek çıkıcaktı.yarın inşallah herşey yolunda giderde bende keseyi görürüm,çok korkuyorum kötü bişi duyucam diye.

bu arada ilişki konusunda sizler daha şanslısınız kızlar ben tüp bebek tedavisine başladığımdan beri yasaklardayız zaten ve her şey yolunda giderse 9 ay boyuncada devam edicek bu yasak,eşim şimdiden isyanlarda

kasık agrısı normal ya bende ani hareket edince kasıyo hemen.özel mesaj atamıyorum ya atabılsem keşke:):)neyse artık sen bana atarsın ben senı burdan bulurum canımcınsıyetını bu ay sonunda öğrencez bakalım hayırlısı:)

zaten son aylarda o koca göbekle eşimizin de halvet falan isteyeceğini sanmam (allah o günleri de göstersin inşallah)
hala kocalarımıza çekici geliyorken bu zamanları değerlendirmek lazım

7 Haftalık hamileyken neler olur
Tomurcuklar açıyor

Siz hala dışarıdan birşey fark etmesenizde embryonuzda hummalı faliyet devam etmektedir. Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu bir fasülye tanesi kadar olacaktır. Eğer rahimin içine direk olarak bakma ya da bir kamera yerleştirme şansınız olsa idi göreceğiniz tıpkı bir fasülye tanesi gibi bir cisim olacaktı.Bu fasülyenin tepe kısmına dikkat ettiğinizde iki küçük siyah noktacığı fark edebilecektiniz. İşte bu iki küçük nokta bebeğinizin gözleri olacaktır, hatta gözün ağ tabakası olan retina oluşmaya başlar.Biraz daha kenarda yer alan topluiğne başından küçük çukurluklar da kulaklar olarak gelişecektir.Bu organlar hem denge hem de işitmede görev alır.

İlkel bir ağız ve dil fark edilebilir.Yine bu haftada kol ve bacak tomurcukları oluşmaya başlar. İnce bir tabaka halinde deri belirir. 30-40 somite ulaşılır.Beyin 3 ana kısmına ayrılır. Tiroid bezi gelişimini sürdürür, lenfatik sistem ilk defa oluşmaya başlar.Kalp kısımları plasma ve kan hücreleri ile dolar.Kan dolaşımı başlamıştır.Şimdilik iki bölümden oluşan kalp dakikada 150 defa atmaktadır. Doppler ultrason ile bebeğinizin kalp atımını doktorunuz size dinletebilir.Akciğer gelişimi devam etmektedir..

Safra kesesi, mide, barsaklar ve pankreas gelişimini sürdürür. Plasentadan gelen kan karaciğere ulaşır. Amniyon connecting stalk'ı çevreler ve içine alır. Connecting stalk daha sonra erişkinde umbilikal vesicle adı verilen bir oluşum olarak kalır.Kol tomurcukları artık oldukça belirgindir buna karşılık bacak tomurcukları yeni oluşmaya başlar. Embryo artık tamamen amniyon kesesi içinde yerleşmiştir.Somitler kas ve kemikleri oluşturmak üzere farklılaşmaya başlar.

Dışarıdan gebe olduğunuzu fark ettirecek hiçbir değişim yoktur. Bu dönemde 1-2 kilo alınabilir ya da verilebilir. Her iki durum da normaldir. Gebeliğin erken belirtileri yavaş yavaş azalmaya başlar, buna karşın bulantı ve kusmalar artabilir. Bu şikayetler özellikle sabah erken saatlerde daha fazla olur

Öneri

Bulantı ve kusmalar çok şiddetli ise eşinizden sabahları siz yataktan kalkmadan önce, size kraker türü şeyler getirmesini isteyebilirsiniz. Bu hem O'nun sizi anlamasına yardımcı olacak hem de sizin eşinizin desteğini hissetmenize yarayacaktır. Tuzlu krakerler ise bulantılar için en uygun besin maddeleridir.

soluma yatamazdım şimdi aksine sola alıştım sola yatıp kalkıyom canım allah herşeyin hayrlısını versin bazen kokrkuyom işte bişi olcak diye çok şükür bulantım o kadar yok sadece kuru gürültü oluyo
ve keskin koku alıyom canım senin e kadarlık canım

açtım canım özel mesaj alımını

soluma yatamazdım şimdi aksine sola alıştım sola yatıp kalkıyom canım allah herşeyin hayrlısını versin bazen kokrkuyom işte bişi olcak diye çok şükür bulantım o kadar yok sadece kuru gürültü oluyo
ve keskin koku alıyom canım senin e kadarlık canım

en son yazdimda 86. sayfadaymisiz ne siki takipciyim ya kendimi kutluyorum
nasilsiniz arkadaslar bebisler nasil. biz iyiyiz yaklasik 8 haftalik olduk ama ne kusma nede baska birsey cok sukur yasamadim henuz.
kizlar sizde de akinti varmi benim varda birde bel agrim oluyor arada dr.kese buyudukce agri yapar diyopr onun haricinde ben hala progestoran ve folik asit kullaniyorum
sizlerden ne haber

canım çok şükür bizde iiiz bende senin gibiyim canım folibol kullanıyom bi tek ve çok halsiz ve uykısuzum seninle aynı dönemlerdeyiz canım benim de öle çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…