Kızlar bizim liste ne alemde.Ben diyorumki listemizi en ön sayfaya alsak.beklenilen doğum tarihlerine göre sıraya koysak herkesi.Şöyle renkli filan.Güzel oluyo o zaman hemde takibi kolay oluyo.İlgilenen arkadaşa rica etsek.Güzel olmazmı ama
tubacım nslsn ben bişi sorcam şimdi ben folibol içiyom ya 5 mg vitamin sence elevit ilacını da alsam mı çünkü bu sana az gelir diyolar ne dersin yoksa buna devam edeyim mi netceğimi şaştım daha doğrusu
cnmmm eleviti bn sordum doktoruma ilk 3 ay asla önerilmiyormuş ilk 3 ay 400 mg folic bbebek için yeterliymiş 3 aydan snr eleviti veriolarmış doktoruna sormadan sakın içme öleee
kızlarrrr vallaha helal olsun 15 sayfa okucam diye cnm çıktı amma hızlı ilerliosunuz yahuuu aynen size katılıorum bu arada tatlı zerre kdr cnm istemio ama şalgam suyu limon suyu turşu fln bak ağzım sulandı yine pehhhh=)))
kızlarrr, dün size dediğim üzere doktorumu ve neler dediğini anlatıyorum. Doktorum Cihangir Çakıcı, öncelikle ilk muayaneye gittiğimde eşim işten çıkıp yetişemediği için saattimde gelmişti mecbur girdim içeri. doktor eşin yokmu dedi yetişemedi diyince ben başka hasta alıyım onu bekleyelim babasıda duysun kalp sesini dedi. oyüzden ilk artıyı aldıeşim geldikten sonra önce muayene etti. sonra içeri geçtik bana yapmam ve yapmamam gerekenleri anlattı.
yapmamız gerekenler şöyle kızlar : her gün iki bardak süt, yemeklerin yanında mümkünse yoğurt, mutlaka gün içerisinde meyve, mutlka ara öğün yapıcaz, haftada en az üç gün yumurta hergünde yiyebilirz ancak midemizi rahatsız ediyorsa iki üç günde bir de olabilir. sebze, yemeklerin yanında temiz olduğuna inandığımız müddetçe bol salata. gün aşırı et. ama etin içerisine kırmızı ve beyaz ette giriyor. yani gün aşırı mutlaka kırmızı et, tavuk veya balık tüketmek gerekiyormuş. balığı daha fazla tüketebilirmişiz eğer yiyebiliyorsak. balık tüketmenin bebeğe en önemli faydası bebeğin kilolu olmasını sağlıyormş.ama normal doğum düşünenler için, bebeğin aşırı kilo alması doğumda sıkıntı yaratabiliyormuş.uzanmak problem değilmiş ancak uzandığımız yerden ağır birşey kaldırmak sıkıntı olurmuş. evde oturuken ayaklarımızı uzatarak oturmalıymışız böylece hamileliğe bağlı damar hastalıklarının ve romatizmal hastalıkların önlenmesini sağlarmış. cinsel hayat devam. eğilirken doğrudan eğilmek sakıncalıymış. oturur pozisyonda eğilmemiz gerekiyormuş. seyahat edebilriz sıkıntı yok, ancak iki satte bir mola vermemeiz gerekiyormuş. uzun süre ayakta kaldık ise bacaklarımızı folklor hareketleri gibi öne arkaya yapıp biraz oynatmak gerkiyormuş, mesela ocak başında çok kaldınız çorbayı karıştırırken yapabilrisiniz
Yapmamamız gerekenler
şu üç ay için ağır birşey kaldırmamaya çalışıcakmışız. asitli içeceklerden uzak duracağız, çiğ et yenilmeyece (çiğköfte, salam, sosis,sucuk), alkol ve sigara yok , hatta sigara içilen ortamlarda bulunmakta yok.
muayene ücreti:220 tl ama bence kızlar konuşulursa indirim yapabilir. geçen hafta gittiğimde para vermiştim. ancak bu hafta gittiğimde para vermedim. öncede söylediğim gibi tek handikap çok yoğun olması. ben gitiğimde bir normal doğum hastasının sancıları başlamıştı. hastaneye gidicekti. birde böyle durumlarda olabiliyor tabi. yoğunluğu dışında gayet iyi canım arkadaşlarım. umuyorum güzel anlatabilmişimdir.
benimde canım hiç tatlı istemiyo,paket paket çubuk kraker yiyorum,canım cips çekiyo ama zararlı diye yiyemirum ama herşeyden çok turşuya dayanamıyorum,yedikçe yiyesim geliyo ama zararı olurmu diye korkuyorum.son zamanlarda midem çok yanıyo benim kızlar hergün limon sıkıp maden suyu içiyorum,bir süre rahatlatıyo beni.herkesim midesi bulanır benim gibi cinsin midesi yanar
canım bence miden çok turşu yediğin için yanıyordur :)
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende dünden beri araştırmaya devam ettim. Biri ztb doktoru ve kendi özel yeri de varmış Ayhan Sucak bide Işın Hanım diye 2 kişi duydum. Senin önerin den sonra olmadı bide ondan randevu alırım. Bu arada senin doktorunla aynı yerde Ebru Saraç diye başka bir bayan doktoruda öneriyorlar. Neyse bende bilgileri vericem arkadaşlar.. Yazılarından geç döllenme olduğunu okudum. Sanırım benim ki de geç döllenme reglim 7 Ekim de olmalıydı 10 Ekim de beta hcg 71,2 gibi bişey çıktı. 12 Ekim de 207 oldu 48 saatten fazla geçmişti ama. Bende doktora bu yüzden geçmi gitsem diyorum. Senin kan değerlerinden mi anlaşıldı geç döllenme?
canım ben ovulasyon testi kullandım. bu ovulasyon testinin amacı yumurtladığın günü tespit etmek. genel olarak herkes reglinin 12.-14. veya 16. günü yumurtlarken ben ovulasyon testine göre 19. ve 20. gün yumurtladım. ozaman doktorumda biliyordu bunu ve hatta benim regli tarihim eylül 27 olmasına rağmen ogün kan testi yaptırma çıkmaz dedi. ayın 30unda yaptır dedi 30unda yaptırdığımda 98 çıktı. iki gün sonra tekrarladığımda 288 çıktı. oyüzden bence seninde geç döllenmedir. ben doktorumu arayıp hemen bilgisini verdim 98 çıktı diye bana iki gün sonra tekrarla banada 10 gün sonra gel dedi. ben yaklaşık 11-12 gün sonra gittim. keseyi gördük. bir hafta sonra gel dedi. dün gittiğimdede kalp atışını dinledik. canım benim darısı başına İnşallah
büyük bir heyecanla burada yazılanları okuyor ve perşembe gününü bekliyorum......
aile hekimime göründüm bugün vallahi de özel dr.da hissettim kendimi :)
tansiyonumu ölçtüler,idrar testi yapmıyorlarmış,yaptır sonucunu getir dediler
kan vereceğim müsait olduğum bir sabah.....
05 ocak randevu verdi....aşı olacağım haftaları falan söyledi....
halvet konuşulmuş....herkes gider mersine ben gidiyorum tersine sanırım
kocam istemezken benim istememle 1 kez oldu :))))) 11 ekimden beri
ona babalık duygusu benim annelik duygumdan önce geldi sanırım.....bakalım dr.a kesin soracakmış ona göre yapacakmış
ayy aile hekimleri gercektenn cok iyi oluyor hos benm tanısmam kısmet olmadı ama herkesten duyuyorumm.. :))
halvet konusunda da vallahi kızlarr bizde hersey eskisi gibi yeni evliyizz zatennn :)))) allaha cok sükür bi sıkıntımız olmadıı :)))))
birdee İstanbul daki hamişlerr neden hic doktorlarından bahsetmiyorlarrr hos ben doktorumdan cok ama cok memnunum ama en azından aklımızda bulunur.
saolll canımm ewdeym dinleniorum bolbol elimden baska bişi geelmioo dua edip dinleniommm...allah bebişini sana bağışlasın inşş....
Bana hiç ilç falanda yazmadılar ilgilenmiolar dewlet hastanelernde hiç umurlarında değil vallahi...
canım geçmiş olsun ben de devlete gittim kanama oldu diye ve dr düşük tehliken var dedi rapor verdi ultrasınla muayeneden sonra... ve progestan verdi
sana nasıl bişiy vermezler... benim lekenlenme de değil akıntı halinde 3 gün kanamam oldu ve şimdi geçti... bence tekrar gidip gayet kararlı konuş....
hem nerde oturuyosun ki?
Merhaba kızlar, öncelikle inşallah hepimiz meleklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.Ben de tam 8 haftalık hamileyim.Dün 2. kontrole gittim, bebişin kalp sesini duyduk, her şey yolunda Allahıma şükür.
Doktorum 10 hafta dolmadan bana sonuçlarını getir diyerek bir sürü testler istedi.Sordurduk SGK devlet hastanesinde hepsini karşılamıyormuş , sadece bir kaç tanesini karşılıyormuş, çok saçma! Özel Hastane'de ise yaklaşık 800 TL tutuyormuş.
Sizler ne yaptınız başladınız mı testlere, fiyatları hakkında bilgi aldınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?