2012 haziran anneleri

Bizde balık haftasonu inşallah. ben yalnız sevmiyorum balıkla uğraşmayı. eşimle yapıyoruz. hafta içi tavuk, et.

Ağır metaller vücuda zararlı

Kurşun: Anemiye, kan basıncında artışa, böbrek, beyin ve erkeklerde üreme fonksiyonlarında hasara, kadınlarda düşüklere, çocuklarda öğrenme ve davranış bozukluklarına sebep olur.
Kadmiyum: İshal, karın ağrıları ve ciddi kusma, kemik kırılması, üreme bozuklukları, bağışıklık sistemi hasarı, psikolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hasarı yapar.
Cıva: Sinir sistemi bozukluklarına sebep olur. Beyin fonksiyonlarına zarar verir. DNA ve kromozomlara zarar verir. Alerjik reaksiyonlara, deri isiliklerine, yorgunluğa ve baş ağrısına yol açar. Spermlere zarar verir. Sakat doğumlara ve düşüklere sebep olur.
Dip ve yüzey balıkları

Dip balıkları: Mezgit, berlam, kefal, levrek, lüfer, barbunya, kalkan.
Yüzey balıkları: Hamsi, istavrit, uskumru, palamut.

Bizde balık haftasonu inşallah. ben yalnız sevmiyorum balıkla uğraşmayı. eşimle yapıyoruz. hafta içi tavuk, et.

benim de eşim yapıyor
ben dokunamam balığa
yiyorum ama

bu arada levrek dip balığıymış, unutmuşum
bugün de levrek yapmıştık
neyse bugün de yiyeyim de bundan sonra almayalım bari
çupra alırız

off off artık kılçıksız bişilerrr bulup eşime pişittiripp zorlucamm yemek içinnn ((
cnm 3 aydan snra yesek olurmu kii şimdi bulantı vrya hiç yiyemem diee

off off artık kılçıksız bişilerrr bulup eşime pişittiripp zorlucamm yemek içinnn ((
cnm 3 aydan snra yesek olurmu kii şimdi bulantı vrya hiç yiyemem diee

olur canım dert etme
asıl son aylar önemli zaten
bulantıların geçince başlarsın yemeye
çupra ye bak o lezzetli olur
hem büyük balık kılçığı çok olmaz eşin ayıklar
hamsi çıkınca da hamsi yeriz artık

Son düzenleme:

tmm canım çpra gzlse bzmkine sylerm o yapar yeterki bn balık yiyim zaten tutturuyoduuu :d
hamsiyi hiç almıyım en sewmediğ*immm o grmiyim bileee
cnm bide bu tavuk gibi panelenmiş balık var marketlerde buzluklarda oluo fish fınger o da balık yerne gecermiki ccanımm :d nasıl kolaya kaçıom hemen

ondan yeme canım
dondurulmuş olduğundan hiçbir vitamini ve faydası olmaz onun
sen taze balık tüketmelisin
çuprayı bi dene sen seversin inşallah
ben de önceden hiç yemezdim yiye yiye alıştım
düşün bugün canım balık istedi yani ki üniversite bitene kadar ağzıma koymadım

Her balık, her mevsim bulunmaz, balığı mevsiminde yemek gerekir. Balıklar taptaze ve dondurulmamış olarak tüketildiğinde, vitamin ve mineral kaybına uğramamış olurlar...

Sularımızdaki balıkların ve diğer mahsullerin bazıları bütün sene boyunca yenir. Bazıları da aylara göre lezzetini bir kat daha arttırır ancak, bazı aylarda da fazla veya az miktarda avlanırlar.

Beyaz etli, ince, narin balıklar oldum olası hep "lüks" balık muamelesi görürler: Levrek, dil, kalkan gibi balıklar tarihin hiçbir döneminde öyle ucuza kapatılmamışlardır. Bu büyük ilgi de boşuna değildir; bu balıklar çok hafif, hazmı kolay, insanı tıkamayan türdendir.

OCAK Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezazetlerini muhafaza eder. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, minakop boldur. Midyenin mevsimi başlamıştır. Tekir, kırlangıç bolca avlanır.

ŞUBAT Bu ayda Kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir bol çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop, midye lezzetle yenir.

MART Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.

NİSAN Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır. MErcan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur.

MAYIS İstakoz, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit zevkle yenir. Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar.

HAZİRAN Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e yazlığa gitmişlerdir. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından dolayı dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir.

TEMMUZ Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine nefasetini devam ettirir. Istakoz, pavurya, böcek bolca çıkar.

AĞUSTOS Çingene palamutu mevsimi açar. SArdalya, kılıç, mercan, sinağrit, ıstakoz ve pavurya yine nefis lezzetlidir.

EYLÜL Sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir. Palamut irileşmiş olup çeşitli yemeği yapılır. Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.

EKİM Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır. Bu, balığın her çesidinin bollaşması demektir.

KASIM Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. Pisi'nin en nefis olduğu aydır. Torik akışa başlar, lakerdası yapılır.

ARALIK Uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Tekir boldur; hamsinin de tam lezzetli zamanıdır.

tamamm cnm çuprayı denicem umarım yiyebilirim bebişim zeki olsunn yhaa :d

Ben de çok güzel yiyorum. =D Anlamadım şimdi :S dip balığı yemiycezmi? Ama ben tavuk balığını çok seviyorum ( mezgit galiba). tadı tavuk gibi, güzel o. hamsi sevmiyorum, çok küçük hiç bişi anlamıyorum tadından=) ne yiycem ben şimdi?=(

ferdat canım çook ama çook sağol bu arada ben senden çok güzel çok faydalı şeyler öğreniyorum senin bana çok yardımın oluyooo çok saol allah senden razı olsun canımm :)

hep balık konusulmuss ben balık cok sseverim cok canım cektiiiiiiiii (((

canım illa hamsi yemek zorunda değilsin
önceki sayfada dip balıklarını ve yüzey balıklarını ekledim
orda adı olmayan balıkları da yiyebilirsin
dip balıklarının zararlarını da yazdım
yemenizi tavsiye etmem ama siz bilirsiniz tabi ki

ferdat canım çook ama çook sağol bu arada ben senden çok güzel çok faydalı şeyler öğreniyorum senin bana çok yardımın oluyooo çok saol allah senden razı olsun canımm :)

rica ederim ne demek
faydam dokunuyorsa ben de sevinirim inan

yok canım ne kusuruuu öyle demeee:))) yiceemm yiceem yüzey balıgı yicem ama tesekkürler verdigin bilgiler icin :))

yüzey balıkları çok az zaten
ben de yüzey balığ yemiyorum ama önemli olan dip balığı yememek
çünkü içindeki ağır metaller baya tehlikeli olabiliyor, özellikle de gebelikte
ben okurken bulduklarımı buraya da kopyaladım işte herkes faydalansın diye
ne demek

Bu arada resimlerinizi çok beğendim. Gözde senin de. Düğünden falan...=) ben napyim, 3.5 yıl öncesinin resmini mi koyim?

Blgilendirdiğin için sağol valla. Ben de balık çeşitlerini pek bilmem aslında. Sen çipura mı öneriyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…