Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
· Gebe kaldığınızda,ağırlığınız normal ise(şişman veya zayıf değil iseniz) her ay 1-1,5 kilo ağırlık kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlayınız.
· Kırmızı et(köfte-kuşbaşı et vb),kuru baklagiller gibi demirden zengin besinleri tüketirken yanında portakal,mandalina,maydanoz,yeşil biber,taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler birlikte tüketiniz.
· Çay,kahve,meşrubat gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp,yerine ayran,süt,taze sıkılmış meyve sularını tercih ediniz.
· Sebze,meyve ve kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz.Sebzelerin,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz.Sularını çektirerek pişiriniz veya sularını çorbalarda kullanınız.
· Sigara,alkol kullanmayınız.Sigara dumanına maruz kalmayınız.
· Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.Kan basıncı yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz.
· Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinleri tüketiniz.Hazır içecekler,hazır çorbalar ve mevsimi olmaya sebze ve meyveleri tüketmeyiniz.
· Et,balık,tavuk,kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile alınız.
· Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz.Peynir yerine de çökelek tüketilebilir.
· Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine,meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
Diyetisyen Burcu Gökçe Yılmaz
naz
canım ya bu dönemi inş. çabuk atlatırız ya ben çok ağrılar çekiyoruminş. bir prob. yoktur
folicacid
hmm anlıyorum ya sancıları anladım da yinede sancı yerine bebişimin hareketlerini duymak daha güzel olurdu oyy annem benim yerim ben onu minicik mercimek tanem :)daha teysesiii
edavuca
hehehe bende eşime sardım oda birşey bilmedği için tedirgin korkak ben y andım ydiyor kaç ay sürecek bu ya diyo 9 ay ben napicam dior zavallı
kızıyom valla ama zamanla yanlış oluyor adam rüya sanıyor neye akşam eve gelsin bulurum ben bi bahane kızmak için yardımcı olsun destek olsun canım aaaa ne o oyle horul horul uyuyor bide horluyor bune rahatlık
Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
· Gebe kaldığınızda,ağırlığınız normal ise(şişman veya zayıf değil iseniz) her ay 1-1,5 kilo ağırlık kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlayınız.
· Kırmızı et(köfte-kuşbaşı et vb),kuru baklagiller gibi demirden zengin besinleri tüketirken yanında portakal,mandalina,maydanoz,yeşil biber,taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler birlikte tüketiniz.
· Çay,kahve,meşrubat gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp,yerine ayran,süt,taze sıkılmış meyve sularını tercih ediniz.
· Sebze,meyve ve kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz.Sebzelerin,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz.Sularını çektirerek pişiriniz veya sularını çorbalarda kullanınız.
· Sigara,alkol kullanmayınız.Sigara dumanına maruz kalmayınız.
· Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.Kan basıncı yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz.
· Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinleri tüketiniz.Hazır içecekler,hazır çorbalar ve mevsimi olmaya sebze ve meyveleri tüketmeyiniz.
· Et,balık,tavuk,kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile alınız.
· Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz.Peynir yerine de çökelek tüketilebilir.
· Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine,meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
Diyetisyen Burcu Gökçe Yılmaz
teşekkürler cnm sağol evet öğrendiğim günden beri uyguluyorum alışverişe bile gtttim
zaten önceside düzene girmişt yemek olayımızda şimdi süt vs daha özenli
rica ederim... Ben birşey soracağım bu aralar yeşillik maydonoz filan yemeyelim bu aralar demi kızlar?
ewt soğan, maydonoz, ve acılı asitli şeyler yasakdikkat etmekte fayda var
rica ederim... Ben birşey soracağım bu aralar yeşillik maydonoz filan yemeyelim bu aralar demi kızlar?
anaaaaam bn dün bi baş soğan yemişimdir yaaaa:26::26::26:
ewt soğan, maydonoz, ve acılı asitli şeyler yasakdikkat etmekte fayda var
herkesin bebeği şimdiden hayrlı olsun inş. Sağ salim kucağımıza alırız.benim de inş. Haziran da bebeğimi alcam kucağıma.
Benim sorum şu olcak ben dün çok kötü midem bulanır gibi oldu bugun yok gibi normal bişi mi ya ister istemes biraz gerildim
kızlar şimdiden tşkler.
sogani ve maydonozu duymadim ama acili baharatli seyler icin doktorumda uyarmisti
sogandan olmaz bisey yaa sonucta c vitamini varmis iste antibiyotik gibi korur seni hastaliklardan hem soguklarda basladi yavastan aman grip olmayalim
bende de oyle sabah oluyodu bu sabah yok merak etme hiçbirimizde belirti kusma olarak yokaman inş rahat geçer sağlıklkı olsunlarda
hayırlı olsun seninde cnm cümlemiz inş sağlıkla alırız kucaklarımıza
kız korkma ama soğan söktürücü özellikte ya bi daha yeme dikkat et maydonaoza demete demet yemeyin onunda söktürücü özelliği var
amin cnm hepimiz aynıyız bekliyoruz bakalım rabbime emanetleriçim rahatladı biraz ne bilim insan ister istemez geriliyo işte pztsi bende dr gidicem hareketliliğine bakacak dr inş. canlarım allah hepimizin bebişini sağ salim almayı nasip etsindan korusun hepimizi
afiyet olsun canım, evet soğan faydalı hem bişi yapmaz arada ye bencede benim kaynanam catur cutur yemiş soğan antibiyotik yerine öle demişti
ben bunlara bkamıyom işte adetim 31-35 arası değiştiğinden ölçümleri takop etcem artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?