2012 haziran anneleri

Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
· Gebe kaldığınızda,ağırlığınız normal ise(şişman veya zayıf değil iseniz) her ay 1-1,5 kilo ağırlık kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlayınız.

· Kırmızı et(köfte-kuşbaşı et vb),kuru baklagiller gibi demirden zengin besinleri tüketirken yanında portakal,mandalina,maydanoz,yeşil biber,taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler birlikte tüketiniz.

· Çay,kahve,meşrubat gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp,yerine ayran,süt,taze sıkılmış meyve sularını tercih ediniz.

· Sebze,meyve ve kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz.Sebzelerin,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz.Sularını çektirerek pişiriniz veya sularını çorbalarda kullanınız.

· Sigara,alkol kullanmayınız.Sigara dumanına maruz kalmayınız.

· Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.Kan basıncı yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz.

· Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinleri tüketiniz.Hazır içecekler,hazır çorbalar ve mevsimi olmaya sebze ve meyveleri tüketmeyiniz.

· Et,balık,tavuk,kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile alınız.

· Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz.Peynir yerine de çökelek tüketilebilir.

· Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine,meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

Diyetisyen Burcu Gökçe Yılmaz

paylastigin iyi olmus canim cok sagol evdede büssürü hazir corba önceden almis almis koymusuk

evet cnm ya mercimekler daha valla yanmasınlar destek olcaklar

kızıyom valla ama zamanla yanlış oluyor adam rüya sanıyor neye akşam eve gelsin bulurum ben bi bahane kızmak için yardımcı olsun destek olsun canım aaaa ne o oyle horul horul uyuyor bide horluyor bune rahatlık

bende kızıyom ay ne rahatlar yaaaa ben bide hastenede beklerken stres oluyom beyfendi sevmiyımuş rahatsız ediyomuşum kimle konuşcam yani bebeğin babası sensin ay sinir ediyo beni bu ara

teşekkürler cnm sağol evet öğrendiğim günden beri uyguluyorum alışverişe bile gtttim
zaten önceside düzene girmişt yemek olayımızda şimdi süt vs daha özenli

teşekkürler cnm sağol evet öğrendiğim günden beri uyguluyorum alışverişe bile gtttim
zaten önceside düzene girmişt yemek olayımızda şimdi süt vs daha özenli

rica ederim... Ben birşey soracağım bu aralar yeşillik maydonoz filan yemeyelim bu aralar demi kızlar?

rica ederim... Ben birşey soracağım bu aralar yeşillik maydonoz filan yemeyelim bu aralar demi kızlar?

herkesin bebeği şimdiden hayrlı olsun inş. Sağ salim kucağımıza alırız.benim de inş. Haziran da bebeğimi alcam kucağıma.
Benim sorum şu olcak ben dün çok kötü midem bulanır gibi oldu bugun yok gibi normal bişi mi ya ister istemes biraz gerildim
kızlar şimdiden tşkler.

ewt soğan, maydonoz, ve acılı asitli şeyler yasak dikkat etmekte fayda var

sogani ve maydonozu duymadim ama acili baharatli seyler icin doktorumda uyarmisti

anaaaaam bn dün bi baş soğan yemişimdir yaaaa:26::26::26:

sogandan olmaz bisey yaa sonucta c vitamini varmis iste antibiyotik gibi korur seni hastaliklardan hem soguklarda basladi yavastan aman grip olmayalim

Son düzenleme:

bende de oyle sabah oluyodu bu sabah yok merak etme hiçbirimizde belirti kusma olarak yok aman inş rahat geçer sağlıklkı olsunlarda
hayırlı olsun seninde cnm cümlemiz inş sağlıkla alırız kucaklarımıza

anaaaaam bn dün bi baş soğan yemişimdir yaaaa:26::26::26:

kız korkma ama soğan söktürücü özellikte ya bi daha yeme dikkat et maydonaoza demete demet yemeyin onunda söktürücü özelliği var

sogani ve maydonozu duymadim ama acili baharatli seyler icin doktorumda uyarmisti

sogandan olmaz bisey yaa sonucta c vitamini varmis iste antibiyotik gibi korur seni hastaliklardan hem soguklarda basladi yavastan aman grip olmayalim

afiyet olsun canım, evet soğan faydalı hem bişi yapmaz arada ye bencede benim kaynanam catur cutur yemiş soğan antibiyotik yerine öle demişti

içim rahatladı biraz ne bilim insan ister istemez geriliyo işte pztsi bende dr gidicem hareketliliğine bakacak dr inş. canlarım allah hepimizin bebişini sağ salim almayı nasip etsin dan korusun hepimizi

içim rahatladı biraz ne bilim insan ister istemez geriliyo işte pztsi bende dr gidicem hareketliliğine bakacak dr inş. canlarım allah hepimizin bebişini sağ salim almayı nasip etsin dan korusun hepimizi
amin cnm hepimiz aynıyız bekliyoruz bakalım rabbime emanetler

afiyet olsun canım, evet soğan faydalı hem bişi yapmaz arada ye bencede benim kaynanam catur cutur yemiş soğan antibiyotik yerine öle demişti

ay gercekten soganada sarimsagada bayilirim ben hele tazesine zararida varmi yokmu iyice ögrenmek lazim aslinda
kokcaz ama ne yapalim kokar mokar tok tutar derler ya hani

Melekcim bende nezamandir bu siteyi ariyordum bulamiyordum iyi oldu paylastigin cok sagol canimcim...
Ay yarin bebisimin 5. haftasida doluyormuss ayyyy :))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…