2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

evet tatlim cok guzel bir duygu cok cok keyifli insan onlarla ilgilenirken yorulmuyo hic keyifle yapiyo, sen nasil oldun iyilestin mi?

ohh afiet olsun benim kayınpederde düşüncelidir sevgililer gününde eltime bana kayınvalideme pluz almış gelmişti :).....

bende haftasonu ypıcam balığımızı eşimle piknik düşünüyoruz bakalım :).....

zaten haftada 3 gün görüşemiyoruz nöbetlerden dolayı haftasonu boş olunca göbek atıyoruzzz artık :)

Eminonunde cicikom diye bir magaza var sirf gecelik satiyor, ordan 3 takim sabahlikli, 2 tane de tek logusa geceligi aldim.
Ben spor seyler seviyorum, oyle suslu puslu degil ama acayip sirin. Renkleri de baskilari da harika. Sabahlikli olanlarin tanesi 55-60, tek olanlar 25-30.
Kayinvalideyle epey gezdik, havuzlu hana da girdik. İntenette ne varsa hepsi ordan ama fiyatlar genelde internet siteleriyle ayni ya da daha pahali!!!
Cok cesit var ama oraya kadar yorulmaya, tasimaya falan degmez. Yine de aldik ufak tefek seyler. Kuvet ayagi, filesi, uylu tulumu olan batanniye, kundak olan battaniye, omuz bezi, suslu kulot, corap, ayakkabiya benzeyen patikler falan. Eve tasimasi zor oldu onca seyi, kargoyla gelmesine alistigim icin cok soylendim tasirken. Perde isini de hallettik.

Cicikoma bakin mutlaka, fiyatlar ucuk degil modeller guzel.
Benim hala emzirme sutyenim eksik, onu da son zamanlarda alirim artik. Gogusler yine ataga gecti

evet tatlim cok guzel bir duygu cok cok keyifli insan onlarla ilgilenirken yorulmuyo hic keyifle yapiyo, sen nasil oldun iyilestin mi?

çok şükür canım iyiyim
sabah kalktığımda yine başım döndü biraz
gidip gitmemekte kararsız kaldım
ama dedim gideyim
eşim bıraktı okula ordan işe geçecekti
beni bıraktıktan sonra eve dönmüş tekrar, kötüyüm ben nasılsa ararım gelir beni alır diye
adamı nasıl korkuttuysam artık

sen nasıl oldun?

Benim ana kucagi eksik kaldi galiba. Araba koltugunu deniycem bir sure, kesmezse aliriz artik napalim.
Kizima artik hic birsey almamaliyim, hersey biraz abartili sekilde fazla oldu. Biberon almam demistim, aventin yeni dogan setini aldim 4 tane var icinde. 4 tane de emzik aldim ayrica, 2si nuk, biri avent biri de birsey ama unuttum simdi. Cocuk sorunsuz emerse, gobus pompasi, biberon, sut saklama poseti falan 350 liram cope gitmis olacak aventin biberonlarina baska emzik takip ilerde de kullanabiliyorsun galiba, ama ne kadar zamana kadar bilemedim. Bir de arzumun sterilize etme makinesini almistim, o da 80 tl. Emerse gercekten maddi zararimiz buyk olacak

umarım gerek kalmaz mı desem
yoksa umarım kullanırsınız mı desem bilemedim
aventin biberonlarının ucu değişiyor dediğin gibi
3 başlık şeklinde
en sonuncu 6+, yani 6. aydan sonra ne kadar süre biberon kullanırsa o kadar süre kullanabilir
gerçekten fazla fazla almışsın
ben senin yanında sütten çıkmış ak kaşığım valla
emzik bizim de 3 tane oldu, daha alacak mı belli bile değil ama
gerçi ben hiç almadım
2 tane teyzesi avent almış
1 tane de arkadaş nuk almış
daha yeğenden kalma yaklaşık 10 adet kullanılmamış emzik kolleksiyonu var

gecmis olsun canim dikkat et kendine pekmez falan ic her sabah ac karinla, ben kotuyum valla burnum tikali hapsuruyorum ve halsizlik var ne yapsamda gecer acaba sadece ust solunum yolu okyanus suyuda denedim ama acmiyor

Ben terligi ne olursa olsun ortopedik almaktan yanayim.
Zaten uzun zamandir berkemann tabanlik ve kifidis ev terligi giyiyorum. Gecende loafer bir ayakkabi aldim, tabanligi koymadim icine ve aradaki fark inanilmazdi. Bu deneyim ayak ve bel agrisi olarak dondu bana. Yaz icinde parmak arasi ortopedik bir terlik giycem evde ve disarda. Ykm de pierre cardin gormustum, birkenstock modeli. 109 liraydi galiba, daha guzel renkte birsey bulamazsam alicam onlardan.

Kabiz olan annisler,gecmis olsun..Cok kotu birsey bu kabizlik

Utopya daha iyi olmana sevindim.
Ben disari ciktim ,hava gri kapali ara ara yagmurda yagiyor.Montum kalin zaten icin kuzu tüyü gibi birseyBide atki taktim ama vicik vicik terlerdim.Simdi okdr terledim diye hasta olcam diye korkuyorum :18: Dikkat edeyim derken göz cikardim herhal

Eve zor attim kendimi.2 saat disardaydim ve 2 saat lavaboya gidemeyince iskence resmen ya.Zaten oglusum cok bastiriyor.Bir iki damla olsa bilse zor duruyorum

Bebisimin cicilerini düzenleyim, gecen de bir kac bodylerini ve geceliklerini yikamistim.Onlari ütüledim yerlestirdim.
Öbür cicilerinide yikamak icin camasir posetine attim.
Erken mi acaba diye de düsünüyorum:26: Okulum 23 nisanda basliyacagi icin vaktim olmaz diyorum.Ama dogum yaklasinca bidaha yikamak zorunda kalirmiyim acaba gereklimi?Ne dersiniz anneler?

Sorun su, kocama git sundan al desem gidip en pahalisini alir gelir. Lazim olsa ve onu yollasak 700 tl falan giderdi, yine de kardayiz diye dusunuyorum bir yandan da icim icimi yiyor cok acayip para gitti.

gecmis olsun canim dikkat et kendine pekmez falan ic her sabah ac karinla, ben kotuyum valla burnum tikali hapsuruyorum ve halsizlik var ne yapsamda gecer acaba sadece ust solunum yolu okyanus suyuda denedim ama acmiyor
canım benim alerji ilacım da var
kullanmak durumunda olduğum
o da biraz iyi geliyor gribal enfeksiyonlarda
onun da etkisi var sanıyorum
halsizlik bende de var zaten
dinlenicez bol bol yapacak bişey yok

bence erken değil canım
okuldan önce hallet işte işlerini

merhaba nilobella aldıklarınızı mutlu günlerde güle güle kullanın.bende o tulum olan battişlerden alayım diyordum. ama acaba bizim bebişler yaz bebeği olacak ya kışa kadar büyüyecekler acaba küçük mü gelir dedim. onlar kaç aylığa kadar kullanılıyor biliyormusun

evet canım ilgilenseler ayrı, ilgilenmeseler ayrı, bende normalde kıymet bilirim ama çok üstüme düştüğünde de rahatsız oluyorum, sürekli yönlendirmeler falan hamilelikten de olabilir, şimdi birde birkaç ay sonra aynı binaya taşınacağız o zaman nasıl olacak bilmiyorum, biz iki dominant :)

bakıcam canım, teşekkürler

Annem derdi ki:
“Terli terli su içme.”
İçten içe kızardım... ona
Oyunun en tatlı yerinde
Bu müdahale de niye?
... Hastalanınca anlardım ki!
... Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Sakın geç kalma.”
Meraklanırmış sonra
İçten içe hayıflanırdım ona
Gidenin dönmesini beklerken anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki: “Odanı dağıtma.”
İçten içe karşı gelirdim ona
Toparlamayı erteleyip dururken
Hayatımı dağıttığım anlarımda anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Öfkende fakir ol, sevginde zengin.”
İçten içe önemsemezdim bakışlarımla
Kırdığım kalpleri telafi edemediğimde anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Tek kişilik yaşama.”
Diğer türlüsü bencillik olur
Sevilmezmişim sonra
İçten içe güler geçerdim bu kelâma
Yalnızlık ağır gelmeye başlayınca anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Doğal ol, yapmacık olma.”
İçten içe burun kıvırırdım ona
Ezberlediğim yaşam biçiminin tatsızlığını fark edip
Rollerimi karıştırmaya başlayınca anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Gençliğinin kıymetini bil, geri gelmez bir daha.”
İçten içe sitemkâr davranırdım ona
Yüzümdeki çizgiler
Saçımdaki beyazlar zafer kazandıkça anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Bir dilek tut, gerçek olana kadar çabala.”
İçten içe söylemesi kolay, yapması zor derdim ona
Hayatımı sorgulamaya başlayıp
Sürekli yapamadıklarım aklıma geldiğinde anladım ki !
Annem haklıymış.

Annem derdi ki:
“Bu sözlerimi kullan, yabana atma.”
Şimdi…
İçten içe teşekkür ediyorum ona
Çünkü…
Ben de bir anneyim...
Bana miras kalan bu cümleleri sarf ederken bileceğim ki !
Ben haklıyım....

Sorun su, kocama git sundan al desem gidip en pahalisini alir gelir. Lazim olsa ve onu yollasak 700 tl falan giderdi, yine de kardayiz diye dusunuyorum bir yandan da icim icimi yiyor cok acayip para gitti.

erkeklerin hepsi ayni herseyin en pahalisini alir benim kocada oyle sen en iyisini yapmissin dogumdan sinra bisey lazim olursa ben cikarim gerci disar, para konusundada sıkma kendini olacak harcamslar bunlar Allah czn sagligi versin yeterki. ben o yonden sansliyim esimlerin eminonunde babadan kalma 50 yillik ticareti oldugu icin herkes tanir ve her girdigim magazadan para vermeden cikarim ben toplarim istediklerimi hamallarla bizim dukkana yollarlar esim tahsil eder odemeti

Ben hastane cikisinda kullanicam, sonra kisa kadar alt acma icin falan kullanirim. Bebek arabasinin icinde de iyi olur, port bebe gibi.
Pek buyume hizini kestiremesem de, bence 5-6 aya kadar rahat rahat kullanilir.

Kizlar birde gecen hafta Isvec de arkadasimdaydim. 15 aylik oglu var.Butun merak ettiklerimi sordum kendisine
Ben bebegimin gazi olcak uyuyamaz diye cok endileseniyorum.Isvec de biogaia nin bebek damlasi varmis. Arastirma yapilmis ve gayet basarili bir damla.Resmen bebislerde gaz olmuyormus dogumdan sonra kullaninca.süt e 5 damla ,damlatiyormussun.
Türkiyede bulunurmu bilmiyorum.Ama cok tavsiye ediliyor
Simdi Danimarkayada yeni geldi haberlerde gordum,nasil sevindim

bence öyle düşünme canım.bende ev hanımı olduğum halde aventin elektirikli pompasını ve diğer biberon,süt saklama poşetlerini falan hep iyi markalar aldım.bence sorunsuz emseler bile lazım olacak. mesela bebişi eve bırakıp dışarı çıkmak isteyeceksin sağarsın sütünü evde eşin veya annen kim bakacaksa bebişe o besler. veya her gittiğin ortamda emziremeyebilirsin sende sağıp yanında götürürsün.ayrıca ilk haftalarda bebiş sorunsuz emse bile az emdiği için göğüste süt birikimi oluyormuş buda çok rahatsız ediyormuş mutlaka o süt boşaltilmalıymış yoksa kanallar tıkanıyormuş.bu dönemdede lazım olacak.bence iyi ki aldık.
bende ev tipi anakucağı almadım.her ürünü mümkün olduğunca en iyisi almaya çalıştım araba koltuğumuz maxicosi muranın en iyi modelinden.birde ev tipine ayrıca para vermeye gerek duymadım. takarsın onada oyuncak yanındada mp3 den müzik çalarsın olur sana ev tipi anakucağı :)

epey kullanılıyor canım
önünü çekemesek bile 1 yıl kadar kullanırız
kışa önü kapalı kullanabiliriz ama tulum gibi
o kadar çabuk büyümezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…