2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

akşam gidip bi yıkıycam kızımın kıyafetlerini sürekli açıp açıp bakıyorum die benimkilerde miss gibi koksun bebek bebek. ay ben çok korkuyorum doğumdan yaaaa

ben kullanıyorum.. şu ana kadar bütün pamuklu-yünlü kıyafetlerini, uyku setini ve nevresim takımlarını, peluş oyuncaklarını bu deterjanla yıkadım ve oldukça memnunum. lavanta kokulu diyor ama çamaşırdlara makineden çıktığı anda bile hiçbir koku yok, ki organik olduğunun en güzel kanıtı bence. organik denen birçok üründe günlerce süren parfüm kokusu geliyor, nasıl organikler bilmiyorum valla.. yani ben şimdilik memnunum.. leke, iz hiçbir şey kalmıyor çamaşırda..

kızlar ben de bişi sorayım.
uyku setinin kenar koruyucuları var ya, onları da yıkayacak mısınız?
ya da yorganını?
yoksa sadece nevresimlerini mi yıkayacaksınız??

Sut pompasi almak isteyen arkadaslar e-reyon da philips avent manuel sut pompasi 79tl ye dusmus. ben aylardir bakiyorum daha ucuzunu gormedim. almak isteyen varsa kacirmasin derim. ayrica bu siteden daha once alisveris yaptim hicbir sorun cikmadi gonul rahatligi ile alabilirsiniz.

ya da yorganını?

canım ben sadece nevresimlerini yıkıdım. onları nasıl yıkıycam bilemedim. yıkımadım o yüzden. gerekli mi bilmiyorum.

tabi doğru sizinkiler bayağıca fazladır ben de çok yoktu o nedenle elimde yıkadım ama ilkinde kayınvalidem bütün aldıkalrımızı elinde yıkamıştı hatta bebek doğduktan sonra da bir süre elinde yıkadı hacışakir ile daha sonra makinaya atmaya başaldık

güzel canım güle güle kullan ben de az önce limangodan aldım sabahlık-gecelik takım bakalım nasıl bişey merak ediyorum

ya da yorganını?

valla ben bütün hepsini yıkadım ne varsa halbuki kaldırıken yıkanmıştı ama içime sinmedi tekrar yıkadım hepsini

canım ben sadece nevresimlerini yıkıdım. onları nasıl yıkıycam bilemedim. yıkımadım o yüzden. gerekli mi bilmiyorum.

aslında yorganını makineye atıp yıkayabilirim.
kenar koruyucularının da fermuarı var, çıkıyor dışları yani, onları da yıkayabilirim ama onlar böyle kolalı gibi duruyor.
yıkayınca öyle diri diri dururlar mı bilemedim ki???

iyi yapmışsın tabi tekrar yıkamakla, ne de olsa bekledi.
bnmkiler ilk kullanılcak daha ama yıkasam daha mı iyi olcak bilmem.
yorganı nerde kurutucam onu düşünüyorum.
bnm öyle çamaşır asıp kurutucak bi yerim yok

hiç dikkat etmedim. ama nevresimi yıkadıysak onu da yıkamak lazım. sonuçta tozlandıysa o da tozlanıyo. makinaya sığar. zaten fermuarlıysa koruyucu yıkamak daha kolay.

ben yorganını da koruyucuları da yıkadım. rahat yıkanabilsin diye yorgan ve yastıkları bir seferde, 4 parça koruyucuyu da 2 seferde yıkadım ama öyle saatlerce değil.. önemli olan imalat pisliğinden arındırmaktı, 40 derecede yarımşar saat yıkadım, 20 dk duruladım, 600 devirde sıktırdım.. sıkma devri düşük olduğu için sanırım şekli ve sertliği bozulmadı..

Merhaba anneler
Biz yataga kenar koruyucusu almadik..Cok gerekli birseymi?Yani olmazsa olmaz mi?
Ben istiyorum ama esim bebegine gelince ,gereksiz o,bu gereksiz diye kisiyor.
Ama ailesinin ihtiyaci olmadigi halde 1milyardan fazla bir miktar para yolluyor..Yollamasina kizmiyorum ama oglumuzun eksikleri var,su ,su diye sayinca gereksiz diye cikiyor..
Istedigim yatagida alamadim,küvetide alamicam..Ucuz olana bakiyoruz(ikea da ki)..
Oda kullanisli ama benim begendigim cok hosve hic yer kaplamiyor.evimiz minicik zaten

Son düzenleme:
kızlar ben sodasan deterjan aldım. elbiselerini bununla yıkıyorum. ve çok memnunum.nevresimlerini battaniyelerini falan dalin sıvı ile yıkayacağım. yumuşatıcı lütfen kullanmayın kızlar. özellikle ilk 6 ay.yumuşatıcı aslında bizlere bile zararlı bebek içinde yazsa kalıntı kalıyor camasırlarda ve çok zararlı kesinlikle 6 aydan önce kullanılması uygun değil diye duydum bir çok yerde.
ayrıca ben elde yıkama programında yıkadım hiç bir şey olmadı hala yep yeni hiç yıkanmamış gibi. okadar çamaşırı elde yıkamak hiç mantıklı gelmiyor bana ayrıcada hiç gerek yok. yumuşatıcı kullanmadığım haldede yumuşacık çamaşırları.

ya da yorganını?

canım ben hepsinin kılıflarını yıkadım içlerini yıkamana gerek yok dedi arkadaşım makinaya atınca bozuluyomuş yandaki korumalar.

mrb canım maşallah bebişine büyümüş kurtarmış kendini benimde yarın kontrolüm var bakalım ne kadar oldu bizim minik:)))en son 28.haftamda 10gün öndeydi ama normal olsun ya sezeryan istemiyorum çünkü..

ya da yorganını?

ben elde yıkama programında yastığını yorganını kenar koruyucusunu yıkadım birde kenarları dantel gibi hasastı.üzerinde kurdelası falan vardı.hiç bir problem olmadı.ne ütüsü bozuldu nede başka bir problem oldu.hiç yıkanmamıştan tek farkı tertemiz oluşu oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…